Új hozzászólás Aktív témák
-
HKorn
veterán
válasz
bajnokpityu #12447 üzenetére
Biztos de nekem az is feltétel, hogy 5 napot legalább bírjon ki egy töltéssel, és ezt a Samu nem tudja.
-
bajnokpityu
félisten
samu galaxy esetén nativ strava alkalmazás is van, illetve ha a samu programját használod futás közben, akkor a telón automatikusan átmásolja strava-ba az edzéseket.
úgy tudom a samuk csuklós pulzusmérése jobb, mint bármelyik kinai órának.
(sajnos pár hónapja rosszul megy a strava export, mert ami futás cimen kerül mentésre, ott a kb 6km/h alatti, pl hegymászós részeken) a stravaba pihenésnek megy ki, mintha leállna a stopper) szóval egyelőre át kell állítani sétára a korábban futásnak mentett edzést, és onnastól helyeseek lesznek az értékek.
-
csiben1
tag
Dwatti, HKorn:
Köszi szépen a hozzászólást!Eddig nekem Polar M430-al és Vantage M-el volt tapasztalatom. Azok egész megbízhatóak voltak, viszont a külső design annyira nem tetszett, hogy hétköznap is viseljem őket. Ezért is keresek valami olyan sportosabb okosórát, amit szívesen hordanék hétköznap, de sportolásnál is egy órához mérten megbízható adatot ad.
Így szerintem neten megrendelem a a Hwgt2e-t. Úgy van 14nap elállási időm, ha mégse tetszene vagy nem tűnik megbízhatónak. Csinálok összehasonlító mérést is más órával.Már fél éve óra nélkül futok. Eleinte fura volt, de vannak előnyei is. Nekem 1 hónap múlva lesz az első maratonom (4óra alatti célidő van kitűzve). Akkora azért szeretnék már órával futni
-
HKorn
veterán
válasz
Dwatti #12443 üzenetére
Én heti 4x futok, heti 29km-t összesen, 10-7-7-5km bontásban, 10km lassú 6:45-ös tempó 150-es pulzuson, ezt kellen levinnem 140-145-re hosszabb távon, 7km közepes tempó 6:00, 160-as pulzussal, aztán 7km lassú megint, majd a végén egy 5km-es fokozó km-enként fokozva, 6:40-6:20-6:00-5:40-5:20.
-
Dwatti
addikt
Barátomnak 200 körül volt a max pulzusa átlag folyamatossan 170 -180 felett 5 km sik utcai futás alatt.
Max futó távja kb 7km volt
Ezt letornáztuk 1 év alatt heti 2 futás, tempo tartással. átlag 168 nax 189 re.
Azóta 5 Spartanon van túl (~5-7km Sprint,, 13-18 km Super, 21-25 km Beast ) -
-
Dwatti
addikt
Amazfit pace/Stratos órával kezdtem, max pulzus 198 volt ami meg is ijesztett, akkor kaptam egy polar pántot ami 187 körül mutatta a maxot. Próbára 2 hétig kaptam egy vivoactive 3 órát ott max 189 volt (csuklós mérés) ekkor döntöttem hogy Garmin órát veszek.
Hwm2 szerintem elfogadható mérést ad. Gps nyomvonalat is össze hasonlitottuk garmin kb 100 néha 200 méterrel többet mutat de Honor meg kicsit sarkosabb nyomot mér de mivel nem lehet 2 futónak azonos nyomvonalba haladni ennyi eltérés "cikázás" elfogadható -
HKorn
veterán
válasz
Dwatti #12437 üzenetére
Ennek örülök, mert pont azon vagyok, hogy lejjebb tornásszam az átlagpulzust a futások során. Jó tudni, hogy a valós az egy pár ütéssel kevesebb.
Szívesen hordanék Garmint, ha nem lennének számomra túlárazva. Mondjuk ha egy FR 245 60-70k körül lenne és nem csak női méretben lenne. (42mm)
-
Dwatti
addikt
Én nagyjából ismerem a pulzus tartományaim, egy keményebb már máskor is bejárt terepfutas alatt cseréltem a Garmin órát Hmw 2 vel, Max pulzus ami általában 182 (garmin) 189 lett átlag 150 helyett 155. kicsit magasabb de szerintem teljesen elfogadható ez a mérés
Valós az lett volna he egyszerre mérem a 2 órával. Ezt nyugalmi helyzettben megtettem ott 1-2 bpm eltérés volt Huawei lasabban adta az adatot. -
scyllarus
veterán
válasz
sztomi1981 #12432 üzenetére
A Huawei/Honor órákon a legjobb, ez egyértelmű.
A Xiaominál (másodkézből származó infó) nem igazán.
A többit nem tudom. -
Dwatti
addikt
válasz
sztomi1981 #12432 üzenetére
Polar ignite [link]
-
sztomi1981
tag
Sziasztok, meg tudjátok mondani hogy az alvásfigyelés funkció melyik olcsóbb (xiaomi, huawei, etc) órán a legjobb és legmegbízhatóbb. A Samsung Galaxy fitemen borzalmasan működik, szeretném lecserélni. Köszi
-
Dwatti
addikt
válasz
Rivaul #12424 üzenetére
20 k körül nem igazán van, MOVETIME MT40 Family Watch 40
ezt nézd meg. vagy a szolgáltatók árulnak kids órát - PL : MyKi Touch sajnos nagyon gagyinak tűnik mind. -
scyllarus
veterán
válasz
aminat #12419 üzenetére
Általában pontosak (a normális márkák, én pl. Omronnal összemértem és az volt), de inkább csak a normál tartományban (értem ez alatt, hogy leülsz, nyugalomban vagy, nem mozogsz, nem beszélsz, szoros az óra, stb)
Ha sportolsz és közben méred, jó eséllyel nem lesz pontos. -
Gubu0101
veterán
válasz
SzabóTamàs90 #12423 üzenetére
Nem,de nem is kell azt gondolni,hogy fatális nagy eltérések vannak.Ha magas a vérnyomásod,mondjuk 150 körül,akkor nem fog neked az óra 120at mérni,hanem 148–152 körül.
Kipróbáltam,közel ugyan azt méri mint a hagyományos vérnyomásmérő.Meg kalibrálásnál kell hozzá 3x mérni a vérnyomásmérővel közben.
De ha már itt tartunk,mennyivel pontosabb az mikor az orvos a iobb karon mér vérnyomást? -
Rivaul
addikt
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget mert teljesen ismeretlen nekem az okos órák világa.
Egy olyan órát szeretnék a gyereknek ami SIM kártyás, önállóan tud hívást és sms-t fogadni. A lényeg hogy elérhető legyen de wifi ne legyen rajta, ne tudjon vele facebookozni stb. Legalábbis önállóan ne, max telefonra csatlakoztatva (jó ideig az nem lesz nála) Ez egy hosszú történet... 16 éves lány. 20k lenne a keret. Ha tudtok ilyeneket akkor kérlek írjatok típusokat. Köszönöm.
-
Gubu0101
veterán
-
belovary
senior tag
válasz
Dwatti #12416 üzenetére
Biztos hogy Fenix 5 lenne nekem is. Ez nem is kérdés. De nekem kell az a fránya függetlenség a telefontól. Amúgy normál esetben nem hordok órát. Valahogy így alakult, hogy semmilyen ékszer, vagy kütyüt nem viseltem soha. Volt hogy kaptam egy nagyon drága Sector órát, de amikor megtudtam mennyibe került azonnal vissza is adtam annak aki azt mondta tessék, hordjad nyugodtan mert nekem van pár órám, stb... szóval visszaadtam mert hiába volt szép, engem inkább frusztrált. Nálam ez az okosóra hogy 200e Ft, már ez is totál irreálisnak gondolom. A Huawei kilőve, van a bátyámnak, a Samu, meg Apple sokkal jobb nála sajnos. Na nem akku időben.
A Samsung Galaxy Watch 3 elegánsabb lett mint az elődje, de nekem nagyon gagyi az anyagkidolgozás. Mármint nekem úgy hat. Az Apple meg ezzel a kocka alakjával soha nem tudott meggyőzni. De most sajnos egyelőre nem arról szól, hogy milyen kinézetűt akarok, mert akkor nekem a 30e Ft-os Fossil pilóta óra, mandzsetta szíjjal teljesen odaver, hanem a funkcionalitás a lényeg.
Amúgy képen tök szép minden ilyen óra, amikor a boltban meg egymás mellett sorakoznak, és a kezembe veszem, akkor meg olyan mintha valami búcsúban a pálcikáról venném le őket. Persze nem mind, de nagyon jól vannak tálalva az biztos... -
aminat
tag
Tapasztalatokról érdeklődnék. A vérnyomásmérés mennyire pontos az okosórákban? Vagy csak saccolás az egész és felejtős? Van olyan óra amely helyel közzel pontos értéket mutat?
-
csiben1
tag
Sziasztok!
A Huawei Watch GT2e-nek mennyire lehet pontosnak nevezni a GPS és pulzus mérés funkcióját okos/sportórák viszonylatában? Hétköznapi viseletre keresek egy órát, viszont napi szinten sportolok (futás leginkább), így ezért kérdezem. Ha megbízhatóan működik ez a két funkció, akkor le is csapok egyre. Vagy inkább engedjem el, mert vannak problémák ezen a téren(pl elugrik, megáll a gps vagy pulzus mérés)?
Mik a tapasztalataitok? Előre is köszönöm, ha megosztjátok! -
Gubu0101
veterán
válasz
Memmaao #12414 üzenetére
Nekem van,hogy gyorsabb az óráról vissza pötyögni pár szót,így nem tartom rossz funkciónak.
Viszont az e simet tudom nélkülözni,egyszer próbáltam telefonálni az órával (hívást fogadtam) de kb 10 mp múlva át is váltottam a telefonra,annyira halkan lehetett hallani a vonal másik végén. -
Dwatti
addikt
válasz
belovary #12415 üzenetére
Szerintem még 2 év kell és lesz jó e-simes okosóra.
Biztosan lesz jobb energia takarékos kijelző is.Minap együtt ebédeltem 2 kollégával egyiken Huawei watch gt2
másikon Samsung Galaxy Watch 2 ,rajtam Fenix 5. Azt néztem fenix mennyivel elegánsabbb, jobban mutat, még a Honor magic watch2 is szebb mint a Huawei vagy a Samsung.Kint a napfényben az amoled kijelző meg alig látszodott.
-
belovary
senior tag
válasz
Memmaao #12414 üzenetére
Jól írod. Nekem sem lenne kedvem hozzá, sőt már a mobiltól is a tök... tele van...
De a sors fintora, hogy a munkám meg most a közösségi médiákról szól. Sőt! Most voltam egy rendezvényen, majd visszajöttem a hivatalba, és vagy 6 nem fogadott hívás, csomó üzenet, ezek közül 4-5 a főnökségtől, hogy mit merre hogyan. Sajnos az van, hogy néznem kéne a telót, de engem munka közben zavar, meg ilyen eseményeken nem is "illik" a telefont babrálni, főleg hogy azért szem előtt vagyok. Ezért gondoltam az okosórát. Nem kell elővenni, hanem rezeg, ránézek, ha üzenetben jön valami fontos infó, akkor el tudom dönteni, hogy érdemes e miatta odább menni, telefonálni normálisan, vagy mi a pálya. Lehetne sorolni az alkalmakat amikor ez rohadtúl megkönnyíteni a melóm.
Vagy amikor elmegyek korizni, utálom a telefont vinni magammal, de sokszor van hogy olyan szituba keveredek, amikor nem árt ha ott van. Elütnek, leszakad az eső, akkorát esek hogy megsérülök, stb...Van jó pár példám sajnos. Ilyenkor az óra (na nem a kezemen, hanem biztos helyen nálam, és ha kell mellkaspánt. Jelenleg Garminnal (régi de jó) nyomom ezt. Bár a garmint nem kell elrejtenem, mert azzal egy tankot is el lehetne pusztítani.
Szóval ha valami van, akkor kompromisszumos, de lehet róla hívni, vagy üzenni, és engem is el tudnak érni. Na az már csak hogy zenét is lehet róla hallgatni, meg montírozza az edzést, ezek már csak plusz jó dolgok. A telefon kezdetben tök jó volt amúgy erre, aztán beszedtek valami szert, és jó pár éve olyan pontatlanok az erre kifejlesztett appok, hogy el sem hiszem.
A lényeg, hogy nem azért kell eSIM, mert bárki arról akar folyamatosan telefonálni, vagy kiváltani a telefont, egyszerűen vannak olyan helyzetek, amikor baromi jól jön. Megkönnyíti az ember munkáját, életét. Ennyi... -
válasz
Stard72 #12406 üzenetére
Nem tudom, én szinte minden nap Huawei, Amazfit, Android Wear órákról olvasok itt. Nyilván apple és Samsung nem gyakran jön szóba, mert napi szinten aki órát keres, kb a low budget kategóriát célozza meg, mindenki 30e forintig akar jót. Az meg nincs. Én nem is szelektàlnék már sportóra, okosóra kategória szerint. A Garmin nagyon el tudott húzni a mezőnytől, connect IQ tele jó alkalmazással, mindent is tud nak, jó üzemidővel 60-900e forint között elég széles skálán ajánl órákat. Engem beszippantott az Instinct órákkal, van benne innováció, most Instinct Solar van. Pebble szerű kezelés, transzflektiv kijelző, minden alkalmazás minden értesítése megjön rá, van tárolt üzenet válasz. Nem lehet rajta telefonálni, meg választ potyogni, de ez eszembe se jutna.
-
scyllarus
veterán
válasz
Stard72 #12412 üzenetére
Olyan is van biztos. Én pl egyáltalán nem akarok 1.6"-on alkalmazásokat telepíteni, használni meg válaszokat pötyögni bármire.Sőt telefonálni sem.
De nyilván vannak, akik igen, és valóban az akkuidő miatt nem azt választják. Meg az áruk miatt. Tök mindegy, mi miatt, a lényeg. hogy nincsenek innen "kitiltva" az okosórák, csak egyszerűen kisebb rájuk az igény. A wear meg pont nem egyforma mindegyiken, legfeljebb kívülről, az eltérő hardver miatt nagyon nem ugyanaz használni. -
Dwatti
addikt
válasz
Stard72 #12406 üzenetére
Már volt róla szó, okosóra sportóra határ kezd össze mosódni mindkét oldalon.
Okosóra üzemidőben gyenge, sport meg alkalmazásokban. Ezért legtöbben köztes megoldást keresnek.
Okosóra a Huawei meg az amazfit is de alkalmazásban nem "nagyon" tud többet egy Garmin óránál. Samsung meg az iWatchoz képest kevés. -
VeryByte
őstag
válasz
belovary #12404 üzenetére
TicWatch Pro 4G/LTE-t ne akarj, nem fog működni, kizárólag USA szolgáltatói eSIM-et integrálnak bele. Nekem volt sima, szerettem, jól nézett ki, de elég döcögős volt. Viszotn most jelent meg a TicWatch Pro 3, ami az új Qualcomm 4100-as chip-pel készül, ez egyrészt takarékosabb, másrészt elvileg sokkal gyorsabb. Én azzal tennék egy próbát a helyedben.
Ha külön akarod a telefontól használni az órát, akkor vagy valamelyik Samsung LTE verziót vagy Apple-t nézz, a többinél nem tudom, hogy hol van ilyen lehetőség.
-
Stard72
tag
válasz
Dwatti #12405 üzenetére
S2-t nem láátam még, de nekem van egy c2-sem. Azt itt szupernek titulált sportórákhoz képest ez egy ékszer, az biztos. A szoftver meg mindegyiken wear, szerintem az egyforma.
Egyébként a topic nevét simán át kellene írni sportórák és aktivitáskövetőkre, mert igazi okosórákról itt szó sincs -
Dwatti
addikt
válasz
nutfile #12401 üzenetére
Ez a "hahaha 6nap" volt az amiért ezt írtam....
Mivel van hasonló kinézetű "tudású" árban is közelítő óra, de azért Garmin mégiscsak más kategória.
Garmin óám van tehát tudom mi az a TF kijelző.
Venu vonal direkt egy másik kategória., más célcsoprtnak.
Amiben én még fantáziát és a jövőt láttom az a hibrid kijelző. -
belovary
senior tag
válasz
nutfile #12401 üzenetére
Garmin egy majdnem lehet írni, hogy céleszköz. Sport óra. Persze ők is elkezdték felszerelni az óráikat "okos" dolgokkal, mert gondolom kell a piac miatt, de szerintem ez csak jó. Szerintem a Garmin amit beletesz az óráiba az akkor működni fog ahogy kell. Nagyon várom már, amikor a Garmin óráin ugyanúgy minden funkció elérhető lesz mint mondjuk egy alma készüléken. De tulajdonképpen majdnem minden megvan már most is, csak az eSIM, meg talán 1-2 dolog nem elérhető még rajtuk. Ja, és igen. Akkor lesz majd igazán frankó az okosóra is, amikor valóban nem kell a zsebedben a töltőt is tárolgatni ha használni akarod az órát.
-
nutfile
aktív tag
válasz
Dwatti #12400 üzenetére
ha értelmezed amit írtam, akkor rájössz, hogy a technikával van a bajom.
az amoled kijelzős órák csak fekete képernyővel bírnak ki 6 napot és nekem ez nem tetszik. szvsz elég egyértelműen leírtam, ahogy azt is, hogy NEKEM ezért nem felel meg.
részemről maradok a transzflektív, én igényeimnek sokkal jobban megfelelő garminoknál ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple watch Series 8 45mm GPS megkímélt
- Apple Watch 3 Series 38 mm Silver Aluminium White Sport okosóra - akku 86%-os (!) - 1 hét garival! -
- Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47 mm fehér/ezüst + Spigen Modern Fit 316L fém szíj
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Apple Watch Ceries 7 (GPS+Cell.) 45mm alu
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 7 CPU-k
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest