- Crypto Trade
- Windows 11
- Hálózati / IP kamera
- A Neuralinket is megelőzheti a kínai agyi chipes projekt
- Fotonikus technológiával gyorsítják még tovább az AI-chipeket
- Synology NAS
- Kegyetlen őszinteséget kér az Intel új vezérigazgatója
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bittorrent topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chapel
addikt
Sigma 150-600 C-vel sajátkezes infókat, ha valaki megtud osztani, azt nagyon megköszönném, akár pü-ben is, ha nagyon off itt.
Tudom, hogy a 400 L 5.6 után gyengébb lesz képminőségre, a kérdés mennyivel?Volt szerencsém egy Sigma 150-600 S tulajjal hoszabban beszélni, ő egyenesen lebeszélt (el is adta) , pedig a Sport verzió, AF és felépítés téren is komolyabb.
Teszt van sok. Ezek alapján amit 400mm-en kicroppolok 600-ra megfelelőre, az nem feltétlen jobb.
Szóval szokásos pro és kontra.Réteg üveg, így félek, nem sok jelentkező lesz, de hátha.
Vagy 1,4x-ző a 400-ashoz, ami a legolcsóbb megoldás, na de ugye az meg fix 560....bajban vagyok ha túl közel jön a téma...ami előfordul -
Chapel
addikt
válasz
forceberg #24402 üzenetére
Sajnos a Tamron 17-50 2.8-at mindenki orrba-szájba ajánlja, (én is ezért vettem anno) mert ugye fényerős végig és olcsó, mindemellett éles is. Ha talál.
Ez valahogy mindig kimarad, pedig rengeteg bosszúságot okoz a szórás, szóval én csak óvatosan merném bárkinek is mondani.Ha meg az illető megveheti a Canon 17-55/F2.8 IS USM-et is, akkor meg ne vicceljünk már. Egyértelműen az a legjobb a felsoroltak közül, de igaz, 17-40 L sem rossz és picit még olcsóbb is lehet.
Ezekkel szemben Tarmon nem alternatíva, sem árban, sem fókuszban, sem krémelésben. -
Chapel
addikt
Fájó szívvel és kicsit féleve (ilyen képet...brutális), de megválok a Canon 400 5.6 L-től, megnézek egy Sigma 150-600 C-t.
Van valakinek az utóbbival hosszabb sajátkezes, cserkelős tapasztalata?Tesztet olvastam sokat, ahány annyi féle, de úgy látom hogy inkább Sigmát ajánlják a Tamronnal szemben.
Anyagilag most csak C-s verzió játszik, a Sport már kiesik sajna.vihartigris: Volt, ismerem, fotóztam esküvőket vele...az a Tamron 17-50 2.8 (nem VC) sajnos sokszor nagyon túlértékelt. Mindenki ajánlja, de van szórás. 4 képből 2x ha talál ugyan oda, szórja a back és front fókuszt. Használtam 550D, 650D és 7D-n is, kettőt is. Szóval igen, ha talál akkor tényleg szép éles és ugye 2.8 végig, de van szórás, jól ki kell próbálni ezt erősen ki kell hangsúlyozni!
(Én eladtam miután 7D-n egyik esküvőn minden csoport képről 5-6 kellett lőnöm, hogy legyen biztosan egy kép amin talál...)
-
Chapel
addikt
válasz
kiskaktusz #23124 üzenetére
Tudom, anno próbáltam és azóta akartam fehércsöves fix 3-400-as obit., azonnal megfertőzött a képminőség. Volt sigma 300 F4-em, bitang jó obi, penge kép, gyönyörű 9 lamellás mosás és gyors fókusz, de azért ez a 400-as büntet. Raknék fel normális méretű jpg-et vele, de ph motor sajna pusztítja a minőséget...
_seth_: Ohh jogos, ez akart lenni:
F4 L IS
F2.8 L IS I.
F4 L
F 2.8 LNa jól van, ez már atom, jó hogy nem már sigma 200-500 2.8, az is 16kg
Az ilyen szörnyeket megnézem a vitrinben és rájövök, hogy a milliós ár mellett a méret korlátozna, ez már fix leses téma, míg a 400-al még kézből is lövök és simán croppolok 50%-ot ha helyén a fókusz. -
Chapel
addikt
A teljes canon 70-200 sorból a legjobb képe az F4 L IS-nek van, legalábbis 2.8 I.-ig így volt, ha jól sejtem az F 2.8 L IS II. most nem játszik
Szóval kép minőségi sorrenben (első a legjobb):
F4 L IS
F2.8 L IS I.
F4 L
F 2.8 L IS
F 2.8 LSzóval nem minden a 2.8. Bár az is igaz, hogy esemény fotózásra meg jól fog jönni, de ha szigorúan a képminőséget nézzük, ez a helyzet.
Érdemes itt nézelődni, de inkább csak irány adó legyen, nem szentírás; én pár hete váltottam egy 400 L 5.6-ra vadcserkeléshez és kijelenthetem, ennél pengébb képű obit még nem fogtam kézben, pedig a tesztben nem jön le. 5.6-on brutális
(F4 L, F4 L IS, F2.8 I-el van saját kezes tapasztalat és megbízható ismerősöktől is infó)
-
Chapel
addikt
Mihez képest mennyire jó? Mert sajnos egy 11-24 L-hez képest messze van, de cserébe kevesebb mint tized annyiba kerül
No de komolyra fordítva, ár/érték arányban jó. Ilyen látószög és IS nincs másban, ilyen áron. Ha nem esküvőket és fizetős melókat fotózol vele, tehát hobby célra, akkor jó ideig elég lesz.
Itt is áll az örök dolog,ha teheted próbáld ki; sok boltban megengedik.Pár hete voltam 220V-ban, éppen canon nyílt nap volt, kipróbáltam mindekettőt. Azért apsc-n a 10mm, durva, főleg hogy nem halszem.
-
Chapel
addikt
válasz
Sage83 #23076 üzenetére
Nem tudom újat vagy használtat szeretnél, így én most használtban gondolkodom; illetve nem tudom hogy canon/nikon/sony stb, így a saját tapasztalatot, canont írom le.
"Természetfotó,rally versenyek,néhe egy kis portré"
Ebből a rally verseny ami combos, mert oda kell a gyors és pontos af. A természetfotó alatt nem tudom mit értesz, de ha madár/vad fotózásra gondolsz akkor minimum 300mm és felette.
200e ft-val az a gond hogy az pont köztes összeg. Már jóval kevesebbért is van jól használható kis tele (canon 70-200 f4 L), de ha meg tényleg komolyabb vasat akarsz, akkor kevés.
Ha elég a 200mm vég, akkor én simán néznék egy említett canont, vagy hozzáraksz és jöhet egy IS-es verzió. Tamron és sigma 70-200-ből lehetőleg minnél újabb verziót, mert minnél régebbi, annál lassúbb az af, hidd el az első (de némelyikből még a 2. generációs is) bosszantóan lassú tud lenni.
A lényeg hogy próbálj ki lehetőleg egy canont, látni fogod a lényeget; lehet hogy nem 2.8, de a gyors fókusz megment majd.
Ettől még lehetnek tökéletesen jók számodra évekig az említett régebbiek is, de puding próbája az evés alapon tesztelj ha van lehetőség.
-
Chapel
addikt
válasz
bbkmachine #22800 üzenetére
Itt a lényeg veszik el, mivel nem felhajtható, így még több helyre van szükség ahhoz, hogy belenézhesek.
Szóval marad a szögkereső...és ebay -
Chapel
addikt
válasz
_seth_ #22798 üzenetére
Hupsz, kicsit összemosódott a 7D II és a 70D; jogos
Szóval 70D lenne a nyerő, most 7D van ,de visszasírom a 650D forgatható kijelzőjét és a touch screen is hasznosabb mint gondoltam, utólag hiányzik, kényelmes.Egy baj van a jelenlegi 7D-vel, jó fényeknél is tud zajjal telehányt képet csinálni, iso 400-800-on. A felett csak dokumentálásra jó erdei környezetben
-
Chapel
addikt
Hát köszönöm, sokkal okosabb lettem...
Az én barátom igazán egy 70D II lenne, ott megvan minden és normálisan kihajtható kijelző, de amúgy ezt nem is ismertem, elég frnakó ez a kijelző+szögkereső alapfunkció
Ez az hogy gagyi lötyögős izét nem akarok venni....de 30k felett meg tuti nem adok érte. Használtan valami márkás?
-
Chapel
addikt
Nem obi téma, de talán itt sikerrel járok (vagy ha van másik folyó topik erre vonatkozólag, akkor tűzök át oda).
Szögekeresőt vadászok, péló ki van vele, hogy néha alig vagy egyáltalán nem tudom bepaszíroznom a fejem a gép mögé. Nem, nem az arcom méretével van gond, hanem a vad cserkelésnél a környezet folyton változik, néha nyakatekert pózokban kell mozdulatlan lennem és a live view egyrészt aksit eszik, másrészt bizonyos szituációkban kínszenvedés belőni a pontos élességet távolra.
Szóval, van itt olyan valaki aki több típust is használt, sőt ne adj isten megtudja mondani hogy megéri-e a felsőbb kategória...?
Remélem nem mert 40-60k-t tuti nem adok érte
-
Chapel
addikt
válasz
kaposznyak #22703 üzenetére
A leírás alapján erről lehet szó; árat nem találtam, de mivel nincs az említett két fícsőr, szerintem állapotól függően 50-65k...?
-
Chapel
addikt
Tamron 150-600 a kiszemelt darab, de most kijött a két sigma verzió is.
A sigma Contemporary verzió ~350k, a sport meg ~550k, természetesen előbbi az érdekes esetemben.
(Sőt eu-n belül találtam 324-ért c. sigmát!)Sigma ránézésre tartósabb darab, fém ház ami külön tetszik, míg a tamron műanyag. Ennek persze ára van, majd egy kilóval nehezebb; sigma 2,86 kg - tamron 1,96 kg.
Mivel szeretek cserkelni, így azért a súly nem mindegy, de ha az a jobb akkor nem számít.
Sigmán több fícsőr van, 2 állásos stabi, végig van soft zoom lock stb, de 3 év gari, míg tamronra 5....szóval ki mit tud sigma vagy tamron? -
-
Chapel
addikt
Egyenlőre én spec úgy látom (legyen ez szigorúan magánvélemény) hogy nehéz eldönteni hogy:
a, nagy a szórás a Tamron 150-600-ak között mint sok 3party gyártónál.
b, sok a béna felhasználó.Ha megnézem itt a tesztképeket, van ahol bitang éles, még közel a véghez is és van ami totálisan használhatatlan.
Valószínüleg mindkettő lehet....kivárok, de nagyon viszket a kezem alatt az egér a tamron 150-600 után
-
Chapel
addikt
válasz
Deadzone41 #20481 üzenetére
Este ha lesz időm csinálok neked pár képet, rád írok püben.
-
Chapel
addikt
válasz
Deadzone41 #20476 üzenetére
Tami 17-50 2.8-ot használok (nem a vc verzió), többek között esküvő fotózásra is. Nincs szégyenkezni valója élességben L mellett ilyen árban, sőt!, félhomályban is szépen talál fókuszt és gyors is.
Két "hátránya" van, mindkettő az árnak tudható be: egyik minimális,még pedig hogy nem usm, így nem halk, de nem is vészes szvsz, illetve hogy ff-re nem megy.
Teljes mértékben best buy ár/érték arányban, én 65-kért vettem 4 év garival.
(gyárilag 5 évet adnak rá) -
Chapel
addikt
válasz
End-ru #20466 üzenetére
Remek, pedig már végre örömködtem hogy lezártam a témát és megvan a kiszemelt darab
Utána olvasok, ha a képminőség marad, de csak pár funkciót kiszednek és barát az ár akkor hajlok felé.
Igazából eszméletlenül jó dolgokat tud a sigma, csak igazából nem fizetek annyival többet a fícsörökért.
Meglátjuk, ez milyen!Fandango: Persze, majd ismerőst keresek aki kint van
-
Chapel
addikt
válasz
End-ru #20463 üzenetére
Konkrétan az néztem ki.
Már csak idő kérdése és beszerzek egyet, mindenhol dicsérik, canon 100-400L-el állítják párba, ami nem rossz előjel.Néztem a sigma verziót is belőle, elég pöpec a sok plusz funkció, persze drágább is. Elsőre nem volt világos miért is van ua az obi a két gyártónál, de ahogy látom a tamronban "csak" képstabi van, a többi extra funkció nincs, nem is baj.
Továbbá ha jól láttam valami 1100 dollár körül van a kinti új ára a tamronnak, az több nagyon korrekt ezért a képminőség/átfogásért -
Chapel
addikt
Nagytelékről értekeznék, "Az élet 300 mm felett kezdődik" jeligével
Hol tehetem ezt meg vajon, sajna telés topikot nem láttam... rágom a témát egy ideje, de mindig jól jön más sajátkezes infó. -
Chapel
addikt
17-70 2.8-4.5 Sigmát (tehát nem a HSM-et) használtam 40D-n és imádtam, annak is gyors és halk AF-je volt és szép éles képe, tehát az új picit jobb fényerejű HSM-es verzió logikusan csak jobb lehet, biztos nem fogsz csalódni benne.
-
Chapel
addikt
Sigma 15-30mm, volt már valakinek a vázán? Bármiféle tapasztalat?
-
Chapel
addikt
Makró téma. 100-as canon 2.8 és a sigma 150 2.8 már volt tesztelés alatt nálam, szeretem is őket. most vásárláson töröm a fejem,az árakkal tisztában vok. amivel viszont nem h a 105 sigma és a canon 60mm 2.8 makró (ez régóta tetszik de még nem volt kezemben sem) vajon mit tud. főleg ár/értékben sajátkezes tapasztalat érdekel,pláne ha van viszonyítási alap is
előre is
-
Chapel
addikt
üdv
100k körül nézek macro obit.
1, használtba canon 100mm 2.8 6 hónap garival 95k (ezt ismerem,használtam,imádom
)
2,Tokina 100mm 2.8 (ezt nem ismerem) 95k
3, canon 100mm 2 (!!) 95k 6 hónap garival.... (erről tud valaki valamit? jobb mint a 2.8? )
4. variáció h mivel vége a nyárnak gyüjtök tavaszig egy sigma 150mm 2.8 macro-ra
vélemény?
-
Chapel
addikt
válasz
Szten Márs #5619 üzenetére
bocs igaz a 120-400 van 210k körül....de most nem ez volt a lényeg hanem h milyen az obi..
-
Chapel
addikt
volt valakinek sajátekezes tapasztalata a Tamron 200-500-al? Saját részre lenne természet fotózásra ugyan 1.5x annyi mint a Bigma és a 120-400 de meggyőzőbbek a tesztképek is
-
Chapel
addikt
így van,igaza van BEE-nek
Amúgy nem rég vettem meg a 17-70 2.8-4.5-öt és kapásból backfocus-os volt
Persze nem tragádia mert párnap múlva kaptam az újjat -
Chapel
addikt
üdv
egy ismerős venne telét ezt nézte ki: Canon 70-300 4-5.6 IS USM
mert h IS meg USM... mondtam neki h több nálam okosabb ember is azt mondja h 55-250 fele annyiban van és jobb a képe...amennyiben valakinek van tapasztalata kérem ossza meg -
Chapel
addikt
Most valszeg jó áron tudnék venni egy Sigma 120-400-t canonra, sajátkezes tapasztalat? valahol szidják valahol dicsérik ár/értékben...mint kb. mindent
-
Chapel
addikt
Szten: valóban nem ezt akartam írni...írjuk hullafáradtság+hajnal számlájára
j.bravo: nem vastagon fogott....hanem rotring vs. vastag filc
mind1 mostanában nem lesz telém,ma vettem egy 18-55 IS-t h végre legyen obim és örülök mint állat. Bakker kitobi és baromi halk és gyors af motor a Pentax után döbbenet
Dobok is 2-3 képet flickr-re meg phra még este -
Chapel
addikt
Amennyiben van valakinek tapasztalata Sigma 70-200 2.8 II-vel,az ossz meg velem, főleg ha párban ismerős a canon 70-200 F4 L-je is. Mivel árban kicsi a difi, és 2.8 így régi vágyam ez az obi.
Meg mindenki a canon 70-200F4 L-el rohangál,dafke nem oylat akarok
(persze ez nem igazi érv,nyugi) -
Chapel
addikt
válasz
Szten Márs #4836 üzenetére
Szten ha Te sem tudod akkor,nagy gondban vok
Zozzant ok így már értem,sejtettem h erre utalsz csak nem volt tiszta.
Sajnos továbbra is gondom h ahol eddig néztem csak rendelésre van,szal próbálok vadászni valakit akinek van saját kezes tapasztalata...gond h Pentaxban találjak ilyet... -
Chapel
addikt
válasz
Szten Márs #4826 üzenetére
na ja....általános célok,nem vok sportriporter
nem tudom amúgy a képminőség vs. gyors fokusz....rágom a dolgot...rágom...
-
Chapel
addikt
válasz
Szten Márs #4823 üzenetére
Summázva: továbbra sem tudok dönteni
-
Chapel
addikt
válasz
Szten Márs #4816 üzenetére
Szóval a képminőségre egyértelműen Tamron (a canon híres 70-200 IS-ét is veri
) csak ugye a focus motorja az gyengébb........Sigma atom durva fokusz motor (HSM) viszont képminőségben gyengébb.....na erre varjon gombot aki tud
-
Chapel
addikt
válasz
Szten Márs #4816 üzenetére
Köszönöm a megszokott alaposságod
Átfutottam illetve az overall-t elolvastam és ezek alapján továbbra is sigma a nyerő nekem.
De este majd meló után átrágom rendesen!
-
Chapel
addikt
válasz
Szten Márs #4814 üzenetére
No most láttam...kicsit késő volt már,szal nem ezt a 120-400-at akartam linkelni sorry
Egy másik 70-200 fix 2.8-at csak tamron,de arról lebeszéltek minthogy nincs Mo.-i szervíz és így szívás lehet...
Létezik ember akinek ilyen sigmája van? mert az összes bolt csak rendeli és látatlanban megvenni....
-
Chapel
addikt
lemaradt...vagy pedig ő?
-
Chapel
addikt
üdv.
Mivel hirtelen megnőttek a keretek (új meló
) így tervezem h lecserélem az 55-300-amat és nyárra egy masszívabb dolgot nézek pl. ilyesmire gondoltam.
Bármilyen tippet szívesen várok
-
Chapel
addikt
Üdv.
Nyárra van betervezve egy kitobi váltó obi vagy mellé....most erősen gondolkodom egy 10-22-ön mert nagylátót jól jön,szeretek tájfotózni is. Elsőre ezt találtam,vélemény? NEm feltétlen újjan persze,más jó használtba is.
Tamron Pentax 10-24/F3.5-4.5 DI II LD Asp
esetleg még ez szintén használtba....ha egyáltalán lehetne kapni..
-
Chapel
addikt
Üdv!
Kínálnak nekem eladásra egy ilyet,elvileg szép állapot. Árban kb mit érhet?
Ismeritek? Használható?
-
Chapel
addikt
Sziasztok.
K200D-hez venném kitobi helyett,mit tudunk az obiról illetve ár?
előre is thx
-
Chapel
addikt
....itten má nagyon belevagytok menve a témába
relax
-
Chapel
addikt
Üdv!
eltudná nekem valaki magyarázni h mi az összefüggés egy obi fényereje és mélységélessége között?? Tehát h az 1.2 -es obiknak baromi kicsi ált. a mélyséélességük...ez miért van?
-
Chapel
addikt
válasz
kiskornel #4045 üzenetére
Jogos,lehet,csak bosszantó
Amúgy Hydra pont azt mesélte h szinte 0 utómunkát használ,ha láttad már a képeit akkor érted miért nagy dolog ez
Egyébként mit jelent az hogy "az én példányom "kicsit" kontrasztszegény"valami mod van rajta,,vagy kifogtál egy "gyengébbet" a szériából
-
Chapel
addikt
A mai velencei-tavas fotózás (szétfagyás) alkalmával volt szerencsém Hydra 100-400 metál obiját megsasolni,hát ja
Kicsit utánna olvastam, kiváncsiságból és megakadt a szemem egy kommenten egy bolt honlapján...muszáj belinkelnem,nem tudom sírjak -e vagy röhögjek:
"Valaki tudna nekem arra a kérdésre válaszolni hogy ha van egy canon 450em vagy 40em és veszek rá egy ilyen obit akkor még mindíg jobb rajzolata lesz mint egy bridge gép obijának?"
Neki van pénze erre, én meg egy mezei telét alig tudok kiizzadni..no comment
-
Chapel
addikt
Bocs ha erős volt a "szar" kifejezés,de ha itt is kicsit vissza olvasol akkor látod h egyértelműen leszólták azt az obit
Arról nem beszélve h Pentax 50-200 30k,Sigma 70-300 54kSzal megvetted az 55-300-at,hát irigyellek, ha gondolod küldhetsz képeket privátba vagy mail-be,persze tapasztalatoknka is örülök!
-
Chapel
addikt
Hát pedig majdnem azt vettem.....legalább mostmár tudom h azok télleg sz@rok..... pedig APO
-
Chapel
addikt
Hi!
Jövőhéten hétfőn már meglesz a 50-200 Pentax
, bocs már nagyon vártam.
Addig is egy kérdés,hosszabb távon gondolkodva (tényleg elmélet szinten) láttam van Pentax 55-300 -as, persze gondolom a 2.5x árat nem éri meg az 50-200-hoz viszonyítva. A kérdés túlképp annyi, hogy ez ugye minőségre "ua" az obi csak hosszabb gyújtótávval vagy nem
-
Chapel
addikt
üdv!
No végre elmegyek telét venni (K200D-hez) ,már többször tárgyaltuk főleg SZten kollégával a dolgot és kijött h a Pentax 50-200 ár/értékben über. 30k.
Csak hogy közben jött még egy esélyes nálam: Sigma 70-300 36k.
Hajlok a sigma felé. Tapasztalat esetleg sigmával?
-
Chapel
addikt
Nem olyan nagyon olcsó,megnéztem egy 2006-os topicban 15-20k-ra értékelték,szal ez valszeg reális ár.
Johnjohn: nem használok autófókuszt, ált. manuál,szal a zaj meg h lassú, az nem szempont nálam
Egyébként saját tapasztalat amit írtál? És mit jelent pontosan h "kellően kontrasztos" a téma? Még kezdő vok,bocs ha láma kérdés
-
Chapel
addikt
Találtam az aprók között egyet, furán olcsó,szerintetek?
Csak mert fele annyi mint az 50-200 amit kinéztük és ami még fontosabb ezt akár holnap elvinném...persze nem kapkodok,várom a véleményeteket!
-
Chapel
addikt
válasz
Szten Márs #3318 üzenetére
Semmi baj,korral jár
hmm és ez 40k ami igen baráti ár,tetszik
Amennyiben a cégem a válság ellenére is fog adni 13.havi fizut,akkor dec végén meg is veszem!
Szköszi
-
Chapel
addikt
válasz
Szten Márs #3316 üzenetére
Katt a nevemre és ott mindent látsz
Amúgy K200D 18-55 az 1.-es széria
Szal szted inkább egy 55-200 tamron? 50-60k ig elmegyek szal lehet akár 70-300 is...szal ezeknek a dolgoknak a függvényében? Itt nézelődtem.
A gondom az h én csak a mm-ert,fényerőt és az árat értem, a többi nekem nem mond semmit (mert ugye nem értek hozzá) szal ezek közül melyiket ajánljátok?
-
Chapel
addikt
-
Chapel
addikt
Na megszületett a döntésem,a helyett h vennék a kitobi mellé egy telét, veszek inkább egy 18-200 Sigma-t.
Ha veszek külön egy telét akkor új táskát kell vennem ami minimum 6-8k,plusz állandóan cserélgethetem amitől meg csak porosodik a tükör. Szal sokkal egyszerübb ha veszek egy 18-200-at ami tele is ÉS lefedei a kitobi tartományt. A kitobit meg eladnám,hátha kell valakinek,úgyis csak porosodna...ui. teljesen behülyült a PH itt e gépen, nem tudok se linkelni se smile-t tenni szal ide rakom az obi linkjét:
http://www.kirakat.hu/Sigma_18-200mm_F3.5-6.3_DC-t120-125
Véleményeket várnék az obira,ismeritek-e,milyen?
-
Chapel
addikt
válasz
Szten Márs #3270 üzenetére
Ok,meglesem,amúgy köszi mindenkinek!
-
Chapel
addikt
SMC DA 50 - 200 mm / 4,0 ~ 5,6 ED szűrűmenet 52mm, tok tartozék. 46 000.-SMC DA 75-300mm/4,5-5,8 42 180.-
Tamron 70-300mm F/4-5,6 Di LD 35.000.-elbizonytalanodtam....mi a fontosabb 50 vs. 75. vagy 200 vs. 300Optiform árak.
-
Chapel
addikt
válasz
TOM....... #3261 üzenetére
hm,ezek a képek elég meggyőzőek,az lenne a kérdésem, h mennyi utómunka van rajtuk? mert ha sok akkor nehéz megítélnem az obi minőségét.
-
Chapel
addikt
válasz
Szten Márs #3256 üzenetére
hmm.. a tamron nagyon nem szimpi ellenben az 50-200 már annál inkább! Köszönöm az infókat,mérlegelek!
cassidey: mint írtam dec-januárban fogok vásárolni,most még csak tájékozódom,de mindenesetre köszi és szerintem élni fogok a lehetőséggel az említet "teszt" képekkel kapcs.Visszatérünk rá és szólok!
-
Chapel
addikt
válasz
Cassidey #3252 üzenetére
Igazából nincs konkrét téma, csak pl. hétvégén is kint voltam a duna egy holt-ágában fotózni és sokszor kevés volt a 18-55.
Valszeg tök jól ellennék az 50-200-zal,szal inkább szépen elsétálok az optiform-ba és megnézem magamnak,a helyett h hülyeségeket írnék itt (előző hsz)
Egyébként te ilyen 50-200-as telét használsz a K10D-hez? Mik a tapszatalatok? Minőség,CA stb?
Agent87: a tamron 70-300-ról eddig nem sok jót hallottam....
Persze ez nem saját tapszatalat,nem volt kezemben,csak annyit tudok róla amit itt írnak.
-
Chapel
addikt
válasz
Szten Márs #3242 üzenetére
Köszi a help-et!
Ez az 50-200 30k-ért erősen csábító számomra is.....ki a gyorsabb? -
Chapel
addikt
Pentax k200d-hez dec-január környékén tervezek venni egy jó telét,az ár behatárolja a dolgokat
Tippek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPad Mini 16GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Turbózd fel a gèped,most!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-14IGM - N5000 I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest