- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- A kutatók és elemzők munkáját is átvenné már az OpenAI újdonsága
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz GeryFlash #46152 üzenetére
Most, hogy üzented "azoknak" egy rasszita komment formájában( mert ez menő) akkor most az Nvidia több vramot rak rá? vagy megint jöhet 200 kommentben a Vram hiszti, meg flame war?
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
[Exclusive: TSMC in talks with Nvidia for AI chip production in Arizona, sources say]
Nem tarom kizártnak hogy az AI TSMC gyártás a gaming pedig Samsung lesz majd késöbb."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
[Exclusive: TSMC in talks with Nvidia for AI chip production in Arizona, sources say]
[NVIDIA’s Blackwell GPUs Might Be Made In US But Shipped To Taiwan For Packaging – Report]
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Sontir Fel #46131 üzenetére
Hát igen de ennek a kártyának az új konkurens gennel szemben is helyt kell állnia. Meglátjuk ott mit fog mutatni majd az 5000 széria ellen,de örülök neki, ha történik előrelépés.
Az ár sorsdöntő lesz. A hiba mindíg ott van, hogy az új széria bejövetelekor AMD nek annyi előző genes kártyája van kifutó árakon, hogy saját magával nem tud versenyezni , lehet már a 7900 ára is erre példa, bár volt a másik oldalon 899 ért 4080 Super is , nincs belőle sehol...[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Sontir Fel #46129 üzenetére
hát ez alapján a pletyka alaján sok jóra nem számítanék már pesze attól függ mi lesz az ár.500 dolláros áron első osztályú lenne,de szerintem ezért többet fognak kérni.
a másik ami furcsa:
Resident Evil 4 ben nem számít az RT, sebességet sem igazán befolyásolja. TPU nál 6 % a bekapcsolt RT hatása CB-nél már jelentősebb, 13-17%. Kíváncsian várom.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz yarsley #46107 üzenetére
Én nam tartom reálisnak egy 80 as kártyáért adni 1200 eurot egy hetvenes kártyáért 7-800 at, plusz a félkész játékokért 35 ezret. Tudom hogy minden drága manapság,de pont ezt gondolom a 60 négyzetméteres panelakások 70-80 milliór áráról meg a 13 milliós Golfról( népautó?) sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz yarsley #46097 üzenetére
Semmivel nem tudom alátámasztani, ez csak egy olyan wishlist amivel elégedett sem lennék igazán.
Az 5090 igazából mindegy is kategória, mert a 4090 mellet sincs konkurencia, habokban lesz. Lehetséges, hogy 2000 dollár lesz, nem tudom.
Ha fejlődést és előrelépést szeretnénk akkor ez sem elegendő, feltételezve a teljesítményszinteket amit leírtam.
Például ekeserítőnek tarom hogy a 4060 Ti semmi nem lépett előre ( 7-10 % ,) ugyan ezt megjátszotta az AMD a 7800XT vel sajnos,10 % kb., miközben mndegyik jóval drágább volt mint a kifutó modell.
Kíváncsi leszek, most előfordul e hasonló szituáció.
Régebben azért az, hogy egy 60-as kártya hozta a 70Ti-80 kategóriáját nem volt furcsa.
Amit leírtam az kb 20 % előrelépés ami szerintem amúgy oltári kicsi azonos árért generációváltás címszóval, ezt nem tartanám optimistának amúgy,de lehet hogy sajnos az és igazad van.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz yarsley #46095 üzenetére
Hát nem tudom.
Mondjuk tételezzük fel, hogy nem lesz Super valóban és kizárólag a Vram eltérések miatt lesz árkülönbség. és hogy a konkurencia tényleg jó árakon fog adni megfelelő teljesítményt. akkor szerintem:
Biztos magasak lesznek az árak, mert most is azok. tippre :5070 12 GB 549$, a 18 GB 649$. ( kb 4070 Ti super-/7900XT szint)
Az 5070 Ti 16 GB verzióban lesz 799$ vagy 24 GB 899$ ( 4080 szint)
5080 16 GB 999$ 24 GB 1199$ ( 4090 szint)
5090 32 GB 1699$ MSRP
Ha hozzáveszem a konkurenciát és hogy esetleg alul áraz és lesz árháború akkor ezek az árak viszont magasak mert most is hasonló árakon meg tudod venni ezt a teljesítményt pl 7900XT van 649 dolláros áron és 4070 Ti super 739 dolláros áron. 4080 pedig 899$ áron ment most többször is már.
Tehát ha előrelépést szeretnénk akkor ennél jobb árakra lenne szükség.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz yarsley #46092 üzenetére
Ami pillanatnyilag piszkálja a fantáziám, hogy a 3GB-os verzió pár hónapon belül jön mint 4060ti-nél, vagy eltolják egy évet és akkor csinálnak egy refresh-t.
Hát igen ez jó kérdés. Erre csak az idő tud majd választ adni.
Szerintem attól függ mennyire fogy az új széria és hogy lesz e elég ram, mert ha elviszi a kapacitást a gaming a professzionális vonaltól, akkor nem fog rajt erőlködni Nvidia.
Én abban bízok, hogy egyszerűen engedélyezni fogják a partnereknek és ha felárral is de tudsz venni simán Asus Rog Strix 5070 12 és 18 Gigás verziót. Persze naív elképzelés,de hátha..."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Quadgame94 #46087 üzenetére
Az árazás az amire a könnyű reagálni a versenyszférában, főleg úgy ,ha hatalmas tőke van mögötted és számít a piaci részesedés beesése.( Részvények)
A fejlesztések és technológiai újtásokra viszont nehezebb lépni, és abban is hoznia kell valamit a két konkurenciának.
Az mellett már hangzottak el az utóbbi időben nagyon végletes és hamis kijelentések az AMD-től marketing szintjén .
( ugye az 50 % előrelépést [link] mindenki alapként kezelte az új generáció elött, és temették az Nvidiát.)
De amúgy ez lenne a normális.,ha AMD ezt meglépi.
A 2060 hozta az 1080 teljesítményét anno, az 1060 meg a 980 at tette sírba.Mindegyik kevesebb, mint féláron..DE ha mégis: Jenset ismerjük, nem az a típusú CEO aki annyiban hagyja a dolgokat.( kb 2-3 hónap alatt lereagálták anno a vega kártyákat az 1070 Ti behozásával.)
A 5070 kártya ,ha csak egy lépcsőt lép ,akkor a 7900XT szintje.
599 dolláros árion tudja adni( sajnos) és persze kevesebb a vram,de nem tudjuk mi lesz még az új generáció mögé téve újításként következő lépcsőre pedig az 5070 ti valószínűleg az AMD top kártyáit hozza.
Én azt gondolom a 3 Gigás rammodulok megérkezésével az új generáció változni fog, ha szükséges vagy a piac úgy diktálja, de továbbra is azt gondolom, hogy lesz az új generáció mögé téve valami újítás, amiről nem tudunk még, mert kopite azt állította hogy az Ada egy átmenetet képez csak.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Quadgame94 #46076 üzenetére
Az RT nagyon igényli a memória sávszélt és én azt gondolom hogy ott lesz a legnagyobb előprelépés most. Plusz azt érdemes észbentartani, hogy jönnek 2025 ben az Nvidia ARM alapú CPU-i és rendszere Windows vonalra, teljesértékűen fogja kezelni a memóra menedzsmentet és a CPU-t a mostani lehetőségekhez képest.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz S_x96x_S #46064 üzenetére
Elméletileg az Ampere sorozatnál az Nvidia engedélyezte az AIB partnereknek hogy használjanak 2 GB modulokat. Azaz csinálhattak volna RTx 3080 20 GB verziót. DE aztán nem készült el a GDDRX ből a 2 GB modul időben, meg jött a bánya, oda vittek mindent.
Én azt gondolom hogy ha elkészül a 3 GB modul akár Super széria nélkül is jöhet nagyobb kártyaverzió mivel Kopite szerint nem tervez ebben a generációban Nvidia Super szériát.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz S_x96x_S #46058 üzenetére
Nem feltétlenül csak a konkurencia. Kérdés , hogy a 3GB modulok megérkezésével lesz e változás. Elméletileg a GDDR7 3 Gigára 2025 elején elkezdik a gyártást samsungnál és Nvidia 40 Gb/s sebességre tervez ami brutális nagy előrelépés lesz sávszél tekintetében. Úgy gondolom ez a sebesség is valamelyest segít amúgy a beakadások és tüskék kezelésében is.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
1,és akit zavar az mit csináljon?
2 és akit ez zavar ,de kevésbé zavar mint az,hogy máshol másban kell konkurenciát kötnie
és adott mennyiségű pénze van...[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hahakocka #45960 üzenetére
Hát persze, nem vagy te fanboy.
Csak szétcseszed olyan dologgal a topiko,t amiről senki nem tehet meg senki nem tud rá hatást gyakorolni.
Ha az Ember választ a Jó felskálázás meg a jó RT teljesítmény és a Vram között akkor könnyen Nvidia maradhat. Én megcseszhetem ha ultra textúrámat , ha közben olyan szar az FSR hogy azt fogom nézni egy játékban , hogy hol jön elő a shimmering meg a szellemkép....
Ha az emberek többségének jobban fekszik az, hogy egy 4070 superrel eljátszanak 1440P-n a 7900XTX RT teljesítményét kapva sok játékban, akkor azzal sem tudsz mit kezdeni. Ez egy választás és éppen lehet jó választás is az ő szempontjából.
Menj be az AMD topikba és cseszd szét a topikot rendszeresen azzal, hogy az AMD miért nem lép előre értelmesen RT teljesítményben vagy miért ad szar felskálázást évek óta neked a pénzedért. AZ nem zavar? Az zavar hogy Nvidiánál 4 K Ultrán nem megy Epic beállításban egy textúra felbontás 1-2 játéknál?
Ehelyett ide jössz be havonta és osztasz észt a Vramról és ezt a vitát olvassuk hetek óta mindkét topikban hogy egy -két AMD kártya tulaj erről sír.
Mi ezzel most mit kezdjünk itt az Nvidás topikban?
Beszéljünk Jensennel hogy adjon több Vramot vagy Lisa-val hogy ne szarja le az RT-t vagy a felskálázást immáron 3 generáció óta? Jó lenne.
Valószínűleg téged nem édekel az RT/ vagy a jó felkálázás másokat meg nem édekel ha 3 darab játékban lejjebb kell venniük a textúra felbontást 1 lépcsővel, ha mellette normális felskálázást kapnak.
Pont be lehetne fejezni ezt itt ebben a topikban, a végetlen semmiről nem szóló civakodást mert senki sem fogja azt mondani, hogy jah igazából igazad van, mindkét gyártó valamilyen téren kompomisszumra kényszerít minket, pedig amúgy ez az igazság.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Benéztem látom 43 új hozzászólás, biztos jött valami infó az új családról,de látom csak a brazil szappanopera megy.
hahakocka: Látom volt már moderátor is de nem bírod abbahagyni az AMD marketinget.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Quadgame94 #45889 üzenetére
Az 5070 Ti TPU szerin 16 GB.
Nem kell megvenni ami nem felel meg az embereknek. Ezért lett 4080 Super is aztán 999 dollárért mert nem ment 1200+ áron. Amíg egy 5060 sok embernek megfelel 8 GB vrammal addig az fog maradni. 4060-5060 FHD ra való szerintem.
4 K-n meg full RT-n DLSS nélkül nem fér bele 8 Gigába egy játék. Hát jah van ilyen.
Nekem 12 Gigával soha nem volt még gondom1440P-n- Ahol éreztem reccenést ott levettem eggyel a textúra felbontást.
Nagyon Látható különbséget a legtöbb játékban nem okozott.
Az ideális az lenne ha rádobná NV a 3 Gigás modulokat majd késöbb, 12 GB -tal az 5060 jó lenne. Az tény hogy megértem a Vram miatt aggódokat és igazuk is van, de túl van tolva sajnos.
Ugyan ezen embereket nem zavarja ha egy 1000 dolláros kártya egy 5-600 dolláros konkurens kártyával van pariban RT ben vagy szar felskálázást ad.
Akkor miért kellene hogy zavarjon mondjuk sok embert az ha epic textúra helyett Highre tol egy játékot?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz -=RelakS=- #45866 üzenetére
A hír is kitér arra, hogy ez erősen gyanús.
10 K letétet kérnek és az Nvidia agyonbüntetné őket az embargó megszegéséért.
Amúgy az RTX Workstation kártyák mindíg drágábbak voltak. AzNvidia alapból sem támogatná, hogy geforce vonal menjen a szerverekbe,de pesze van most és nagyon drágán.
Az AD107 re alapuló RTX 2000 650 dollárba kerül. Ez egy RTx 4060 kártya GPu-ja amúgy...
gyanítom hogy itt is egy RTX Workstation kártya 5090 megfelelője lehet, már ha nem átcseszés az egész.[ Szerkesztve ]
-
félisten
[NVIDIA Unveils Fugatto, a Versatile Generative AI Model for Audio Creation and Modification]
Élőben megy éppen egy teszt róla: [link]
Hivatalos honlap: [link]
Elég vagány cucc.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
félisten
MSG [link] feldobott egy képet az 5090D logójával amire Kepler egy érdekes mondattal reagált.
A Kínába vihető 4090D már a határon van számítási teljesítményben. Kepler szerint az 5090D-nek úgy kellett előrelépnie tiszta grafikai telkjesítményben , hogy ML -AI ne növekedjen.
Ez egy-szerintem- érdekes felvetés, hogy mit találhatott ki az Nvidia és ez igazából az egész új genre ráhúzható lesz.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz Chiller #45830 üzenetére
Nem tudom szerintem valami nem kerek ezekkel a számokkal/ számozásokkal. Ugyan annyi vagy szinte ugyan annyi CUDA magszám kivéve az 5090 nél.
Több forgtatókönyv lehetséges:
- Nem lesz előrelépés egyáltalán vagy minimális amit feljebb részleteztünk. 10-15 %
- Nagy órajelemelkedés lesz, akár 20 %. Lehetséges?
- Visszateszi az nvidia a számozásokat egy lépcsővel, ahogy illő lenne lennie.
.- Valami olyan is van a tarsolyban amire nem gondolunk és jelentős előrelpést hoz ( akár RT terén)[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Quadgame94 #45820 üzenetére
Ahhoz szerintem egy 4080/ 7900XTX szintű kártya jó lenne esetleg 4070 Ti super, hogy ne mediumon kelljen tolnod. Ha azt hozza az 5070 elég lehet de 4 K ra nem vennék 12 GB vrammal kártyát még DLSS sel sem highra.
A helyedben 4070 Ti Super 16 GB az új genben ez az 5070 Ti ( 16 GB) lenne a cél talán.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Igen a Vram sebessége elég nagy lesz és az Nvidia ugye használ egy bazi nagy L2 cache-t valamint általánosan az jön le , hogy némileg kevesebb vramot igényelnek,de ez minimális. Szerintem elég lehet. Ugyen a tesztek ugy nézik hogy minden maxon Epic meg ultra high felbontáson .
Ha az embernek belefér egy 12 GB kártya a büdzsébe akkor előfordulhat hogy lesz 1-2 játéknál, eggyel lejebb kell vennie a presetet a textúráknál,de cserébe kap egy jó felskálázást és kiemellkedő RT támogatást. Én 3080 12 GB kártyát használok a gépemben és egy 4060 van a másik gépemben. elvagyok 1440P-n. ( néha 4 K egy OLED 42" C2)
Persze az ember joibban örülne ha kapna 16 Gigát minimum a pénzéért, hisz egyre drágábbak a kártyák.Quadgame94 : Kopite azt írta nem számít igazán áremelkedésre az új generációnál, Gondolom az 5090 kivételével értette. Én bízok benne hogy nem lesz 300K az 5070.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Quadgame94 #45811 üzenetére
Amúgy szerintem ez egy reális forgatókönyv. Mondjuk ezzel az utóbbi idők legkisebb előrelépését hozná 70Ti -80 vonalon.
-
félisten
-
félisten
Az árazás és a teljesítmény hiánya miatt ezt nem lehet megmondani.
A vram mennyisége az általad használt felbontásol függően kevés vagy sok, ugyan ez a procira is igaz ,a felbontás befolyásolja a CPU limitedet. 1440P-ig a 12 GB elég lehet.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Szerintem jól írtad, Ez nem APu, azért is hívja az Nvidia a superchipnek. Igazából a HBM3 hozza közös csatronára a lassú CPU és a nagy sávszéligényű GPU egybe csatolását és az Nvlinkkel de tulajdonképpen ahogy írtad ez egy öszvér megoldás jól le tudja kezelni a szar kódolást.
Valószínűleg, hogy rugalmasan mósosítható az egyedi igényeknek akár szoftverezettség akár hardver ha az Nvidia úgy gondolja. Valószínűleg ez a legnagyobb előnye,de lehet nem jól látom. Anno megnéztem a [link] developer bemutatót és ott ezt emeték ki.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz gaben22 #45773 üzenetére
Ez nem apró pénz az Nvidiának. jensen nem fogja ezt elengedni, és nem csak anyagi hanem presztizs okokból sem. Ő nem az a CEO, nem is az Intelt vezeti.
-
félisten
[NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti reportedly features 8960 CUDA cores and 300W power specs]
ha ez igaz akkor kb 4080 Super teljesítményű lesz az 5070Ti. Kb ide várhatják a radeon széria tetejét."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz S_x96x_S #45769 üzenetére
Hát igen, nem mindegy mikor"csak" 11 % os gaming bevételről beszélünk, hogy az mekkora összegnek a része. Önmagában is bizony egy hatalmas szám még mindíg.
"NVIDIA 25Q3 Transcript memo Blackwell is in full production after a successfully executed mass change. We shipped 13,000 GPU samples to customers in the third quarter, including one of the first Blackwell DGX engineering samples to OpenAI. Oracle announced the world's first Zettascale AI Cloud computing clusters that can scale to over 131,000 Blackwell GPUs to help enterprises train and deploy some of the most demanding next-generation AI models. Microsoft announced they will be the first CSP to offer in private preview Blackwell-based cloud instances powered by NVIDIA GB200, and Quantum InfiniBand. [GeForce] Channel inventory remains healthy and we are gearing up for the holiday season. Hopper demand will continue through next year, surely the first several quarters of the next year. And meanwhile, we will ship more Blackwells next quarter than this. And we'll ship more Blackwells the quarter after that than our first quarter. The first is moving from coding that runs on CPUs to machine learning that creates neural networks that runs on GPUs."[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
[Nvidia sets up new social media channel to showcase AI applications for RTX PCs, intensifying speculation around a looming gaming CPU launch]
Lassan beindul a marketing az érkező Nvidia CPu-k körül.
-
félisten
válasz Yutani #45760 üzenetére
3x annyiba kerüla tej,a kenyér.
Egy szaros Golf 14 milla újan és egy fehérvári 5. emeleti panel lakás 40 millió a 2019 es 17M- hez képest miközben abéreink jó ha emelkedtek némileg....most erre mit lehet mondani? Kapzsi mindenki vagy a cégek profitja mellett azért nőttek a kiadásaik is. Vannak cégek mint az Nvidia akik ezt könnyen kihordják, meg vannak cégek mint a solti Boss étterem ami a Covidot nem élte túl.
Nem lehet hibáztatni egy céget hogy nem adományoz nekünk ajándékba terméket amit gyárt amit drága mérnöki pénzen , szaktudással megterveztet, marketinggel, legyártat és erre neked szükséged van, ergo megveszed.....Kereslet -kínálat...
Ráadásul az Nvidia volt az első cég aki anno ennek az egész forradalomnak, mint az AI és az erre alapuló piac berobbanására alpozott már akkor amikor a Volta megjelent. manapság miről megy avita? melyik felskálázás a jobb. A Turingban 6 éve debütáltak a tensor magok és a DLSS amiről manapság szól a piac és azzal adnak el termékeket a cégek hogy megközelíti a DLSS minőségét, lásd PSSR.. Hihetetlen zseni Jensen ,ez van...[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz S_x96x_S #45707 üzenetére
Az ár lesz döntő. Ha ezt az APU-t az ARM socnak köszönhetően jó árba tudják kidobni az AIB partnerek akkor sikertermék lehet,de az AlienWare azért nem erről híres. ha prémium termékként lesz árulva akkor megint kérdőjeles lesz a szoftver támogatással megspékelve is.
-
félisten
Bár MLid re alapul szóval ...
-
félisten
-
félisten
válasz gaben22 #45650 üzenetére
[link]
itt írtam róla. Már október elején kimentek a mérnöki minták egyes partnereknek. Igor amit írt, az maximum pár partnernél lehetséges. Redditen volt róla hír , az Asus jelezte , hogy októberben már megkapták a mérnöki mintákat."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
-
félisten
-
félisten
válasz DudeHUN #45631 üzenetére
Igen most amit utoljára olvastam róla ( ha már találgatós topik) az egy jó kis cikk volt. [link]
Az Nvidia írt állítólag egy teljesen új egyedi API-t a Nintendonak a Switch 2 höz és a hardvert most kifejezetten ehhez gyárották, az első Switch-el ellentétben
Az APi amit majd bevetnek+ Multimédia motor ami át lesz emelve az Ada-ból( lehetséges hogy a framegen miatt).lesz benne egy speciális hardver ,FDE, ( dekompressziós blokk, mint a PS5 ben).
Pl egy butított RTX2050 laposhoz képest valószínűleg képes lesz jobb minőségben futtatni játékokata fenti cikk szerint.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz DudeHUN #45629 üzenetére
Volt anno róla cikk, hogy nagyon sokat tárgyaltak a Nintendoval, hogy maximalizálják ki a tudását a gépnek és engedjék meg ,hogy megtolják a hardvert de aNintendo üzletpolitikája nem erről szól, egy megfizethető és olcsó rendszert akartak.( vagy nem akaratak rajt bukni inkább)
Amúgy szerintem nem lesz gond ezzel a hardverrel, állítólag az UE5 elég magas grafikával szépen fut rajt.[ Szerkesztve ]
-
félisten
2025 szeptember a bejelentés az Nvidia procikra, 2026 tól forgalomban.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz Quadgame94 #45602 üzenetére
Nem jól tudod, nem az miatt sikeres. Az miatt sikeres mert jó VGA-kat gyárt remek szoftveres körítéssel. Az RT egy ficsőr jelenleg amiben jó. Az Nvidia raszterben is jó, meg felskálázásban a legjobb, Munkára, tervezésre,streamingre Videólejátszásra és még sorolhatnám amikben jelenleg jobb, mint a konkurencia.
Az RT pedig jó pár játékban jól néz ki és hozzá tesz a látványhoz. akinek a fentiek mellett fontos ez sis annak ez grátisz.
Az hogy valakik megkérrdőjelezik ennek az iránynak a jövőjét és létjogosultságát csupán mert Nvidia,és kötelező utálni őket, az egy hatalmas hiba. Az RT nélkül nehéz lesz hova előrelépni a játékiparban grafikailag. Erre már a konzoloknál, Microsoftnál is rájöttek, meg az AMD nél is lassan.[ Szerkesztve ]
-
félisten
[NVIDIA Ships Over One Billion RISC-V Cores This Year Inside Its Accelerators, Up to 40 Cores Per Chip]
-
félisten
válasz bitblueduck #45557 üzenetére
DE pont erről szóla cikk hogy bőven elég ( lehet) .
nekem nem igazán számítana a fogyasztás egy 5090( bármilyen ilyen csúcskártya) esetében, csak hűthető legyen és halk. ha az ember vesz egy 7-800 ezres kártyát akkor a gépház csere/ vizes hűtés már apróság[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz S_x96x_S #45549 üzenetére
Ezt az Nvidia megcáfolta utólag amúgy, hogy elbukott volna a Samu.
A Samsung ígért már ultra gyors 2 GB GDDR6 modult is az Ampere időkben, abból sem lett semmi, szóval jobb azért ezt kivárni."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Devid_81 #45532 üzenetére
Még lehetséges , bár kis valószínűséggel bekövetkező opciónak gondolom, hogy Nvidia engedélyezi fogja az AIB partnereknek a 3 GB modulok alkalmazását. Az Ampere esetén engedte nekik, hogy forgalmazhassanak 3080 20 GB verziót,de a GDDR6X ből mire ekészült a 2 GB modul, már lett szinte új gen. A GDDR7 nél viszont tavasz végére, nyárra már állítólag lesz.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
[link]
"Az IT House korábbi jelentései szerint az Nvidia alapítója és vezérigazgatója, Huang Jenxun 2025. január 6-án, csendes-óceáni idő szerint 18:30-kor (2025. január 7-én 9:30-kor, pekingi idő szerint) vitaindító beszédet tart a nyitás előtti napon. a CES 2025 kiállításon .""A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Na igen van benne valami. Meglátjuk, én azt gondolom abból a szempontból lehetséges forgatókönyv, hogy az Nvidia mostanában tartogat mindíg valamit extrában. Azért is osztottam meg hogy legyen ilyen is
-
félisten
De itt az előző generációs önmagukhoz nézi a kártyákat, nem egymáshoz. Most nem tudom pontosan hogy super vagy sima,.de például az 5090 több mint 30 % kal nagyobb GPu mint a 4090 (16 K vs 21 K) 5080 viszont alig 10 % kal nő(9700 vs 10700) az 5070 pedig 5700 ról 6400 ra nő ami minimális 10%, sőt ha a 4070 supert veszem alapul akkor csökken ( 7200)
Szóval kicsit csalóka ez a táblázat ,meg hát pletyka, lehhet kamu éppen. De az 5090 simán egy dupla eresztés az 5080 hoz képest és 32 % sokkal több növekedés minden szempontból a 4090 hez, RT magok, memória stb ami befolyásolhatja az RT teljesítményt.
Szerintem célszerű a rasztert venni alapul, ott azért az 5070 től minimum elvárás a 4070 Ti, hisz az a következő lépcső.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nehéz ezt azért megmondani így, hogy mérik az RT. Elképzelhetőnek tartom azt hogy a 70 -es kártyák fognak versenyezni kvázi az AMD portfólióval és ott az olcsósítás oltrán feláldoznak olyan funkciókat vagy fejlesztést amit a két felső házas megkap.
-
félisten
válasz gainwardgs #45511 üzenetére
4K-5K ban, natív rednerben GPU limit lesz ,szerintem egy jobb proci kihajtja azért.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Alexios #45509 üzenetére
Igen szerintem super nélküli.
Ha igaz lenne ez akkor az 5070 az kb a 4070 ti és 4070 Ti super között lenne kb 4070 Ti< 5%
Az 5080 az meg közel 4090 lenne - 5-10 %
lenne köztük kb 40% ami elég az 5070 Ti nek.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Pletyka!
ez alapján ideális esetben ,raszterben:
Az 5070 kb 4070 TI super Sebességet hoz ( 7900XT)
az 5080 a 4090 től minimálisan elmarad ,5% és 25 % kal gyorsabb mint a 4080
Az 5090 kb 45 % kal gyorsabb lesz mint az 5080[ Szerkesztve ]
-
félisten
[ Szerkesztve ]
-
félisten
[Nvidia reportedly mulls socketed design for Blackwell B300 AI GPUs — next-gen Blackwell GPUs may be removable by the user]
Ezt megjátszhatnák amúgy a normál grafikus kártyákkal is valahogy, cserélhető GPU , foglalattal. ha nem is mindegyik,de pár SKU átjárható lehetne.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Mint ahogy itt is tisztában van mindenki azzal hogy miben szar az Nvidia attól függetlenül, hogy Nvidiás topik, Senki nem elvakult rajongó itt, még én sem.
Igen, jó lenne realitás talaján maradni mindenkinek itt.
meg Azt is megérteni mit jelent a személyeskedés meg az hogy ki fanboyoz le kit, mert kettőnk közül ezt te tetted meg felém, csak én felvállalom, te meg megcsinálod...[ Szerkesztve ]
-
félisten
A többes szám ugye ott van, X2N barátodnak szólt nem szántam külön posztot neki.
Nem, nem rajongó klubb de nem is Nvidia fika topik lenne szerepe ennek a topiknak
Erre van a AMD vs Nvidia vagy az AMD saját topikja, ahol örülnek neki ha minden nap ezt olvassák milyen jó az AMD és milyen szar az Nvidia 100 posztban. Itt is elmenne véleményként de nem napi szinten heteken át és esténként 60 új posztban 50 ben ezt olvasni.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Tessék ez a te termésed ebben a topikban az utóbbi időben. [link] Áruld el melyik az ami az Nvidia következő generációjával kapcsolatos hír, pletyka, és nem sírás a vram miatt vagy szimpla Nvidia fika flame vagy hogy te mennyivel jobban vettél AMD-t mint Nvidiát?
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hahakocka #45435 üzenetére
Legyünk tárgyilagosak és felsorolsz egy csomó pletykát meg nem jelent dolgokról és ígéretekről, mi lesz ha igaz lesz vagy ha nem... Ps5 pro irreleváns itt. A hír és a pletyka majd a valóság mind különböző dolgok.
Én tárgyilagosan azt tudom hozzátenni, hogy nem tudjuk mit hoz Nvidia ebben a generációba RT vagy felskálázás szintjén,de biztos vagyok benne hogy bármit meg tudnak csinálni szotfveres és hardveres téren is, nem ülnek a babérjaikon. Engedjük el az AMD vonalat..."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz bitblueduck #45431 üzenetére
Számomra már az is érthetetlen kettős mérce, hogy valakinek nem számít az RT által adott grafikai többlet , ( amúgy vannak játékok, ahol valóban nem számottevő amit hozzá ad,)de azt elképzelhetetlennek tartja ugyan az az illető,hogy egy középkategóriás kártyával valaki abban a pár problémás játékban Ultra textúra felbontás helyett High-el játszik, és megoldódik vram gond. A magasabb szintű textúrafelbontások között sok játékban észrevehetetlen különbségek vannak, miközben méretben azért eltérnek. Persze ez sem okoz örömet ezekkel az árakkal,de úgy néz ki, valahol mindegyik gyártónál kell kompromisszum.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
De még hányszor akarjátok ezt leírni? Miért folytattok hadjáratot folyamatosan itt AMD kártya tulajként ? Két dolgot írtok le minden nap. Hogy kevés a Vram és hogy az RT szart se ér. De ezt minden nap ide hozzátok.De akkor nektek minek kellene Nvidia kártya akár 20 GB vrammal?
Mi meg már nagyon sokszor leírtuk, hogy mi sem örülünk ennek,hogy Nvidia Vram sóher, ez egy szar dolog, de nem veszünk többen AMD kártyát mert számít az RT , számít a DLSS és elégedettek vagyunk az Nvidia egyéb szolgáltatásaival.
Az mellett van egy nagy és gyors L2 cache meg magasabb sávszél.
A GDDR7 50 % kal gyorsabb mint a GDDR6 ami az RDNA-n lesz.
Az mellett a 12 GB vram nagyon sok embernek elég ,hisz több ezren rántották fel az AMD eladásait is az RX 6700 kártyával.
Nem mindenki 4 K-n játszik, hanem 1440P-n meg DLSS -t használ itt elég a 12 GB vram és sokkal többet vesztünk egy szarabb RT teljesítménnyel vagy a DLSS elvesztésével mint azzal ha van plusz 4 GB vram.. persze a kettő együtt lenne az igazi.
Majd év végén jön a 5070 super 16 GB vrammal .
Nem jó dolog hogy ez van ,de ez van.
Az is szar dolog hogy AMD így bánik az RT vel és nem ad választást annak akinek más a priorítás.
Ezzel a topikot cseszitek szét, nem az Nvidiát és mi nem tudunk mit tenni ez ellen, mert csupán azért sok ember nem fog venni AMD-t mert ad több és lassabb Vramot miközben az RT-t vagy a felskálázást leszarja. Ezt nem én mondom hanem a piaci részesedés állítja ezt.
Az mellett külön vicces ovasni azt hogy 21 GB vramot kérő játékok tesztjeit teszi itt be valaki miközben egyetlen kártya van minkét oldalon ami ezt abszolválni tudja.
7900XTX és a 4090. ha ezt valaki reális igénynek gondolja annak külön gratulálok.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Devid_81 #45386 üzenetére
szerintem egyszerű a recept, az 5080 nal akarnak versenyezni az AMD csúcs kártyája ellen és 1000 dolárra fogják belőni az árárt.Ez előrelépés amostani 4080 hoz.
[ Szerkesztve ]
-
-
félisten
válasz gainwardgs #45350 üzenetére
Amúgy tök igaza van a Vrammal kapcsolatban,teljesen adom.Csak minek mellé a többi...
-
félisten
Most én használjak helyetted googlet? [link]
Amúgy pont neked linkeltem be nem olyan rég,hogy ha szoftveres háttér lenne hozzá RTben mit tudna a 4090.De ez elmélet.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Lassan remélem kivág innen valami moderátor a sok hülyeséggel ,egy AMD-s kártyával folyamatosan tolod a flamet.Ballagj át már az AMD topikba,told ott a marketinget vagy ellenmarketinget. teljesen szubjetív véleményt tálalsz általános igazságként.Miért csinálod ezt?
Egyáltalán nem értek egyet sem a minőséggel kapcsolatos kijelentéseiddel,de ha ezt én teszem az ugye egy Nv fan véleménye.Ráadásul az RT s hasonlatod külön vicc,hogy számon kéred azon a gyártón,aki a leggyorsabb RTben és fejlődik is.Ha betolja a full RT nv egy játékban az AMD-n diavetítés.mi a jobb? Engedd el ezt a vergődést itt.
A memoria kevés az 5070 nél.már akinek.Nekem nem.Majd lesz Supervagy 5070 Ti,nem kell megvenni semmit,ez egy hobbi.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Múlt héten ment ki 7 féle mérnöki minta ,, ennek fényében maximum e hónap végétől - jövő hónaptól lesz tömeggyártás. Igen januárt 7-10 a CES ezért nem gondolom hogy elöbb lesz RTx 5000 mint február eleje.
Az utoló résszel tisztában voltam, nem az Nvidiára mint VGA gyártóra gondoltam,de ezt te is jól tudod, hogy miről írtam.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Tom Warren szerint az Nvidia az új szériához hoz mást is:
"There's also said to be a "major" AI-related gaming surprise from Nvidia."
-
félisten
Ez a komment ebben a formában értelmetlen..
Az 5070 és az 5080 -5090 egyszerre lesz bejelentve ha igaz az új infó és a gyártásuk menni fog jövő hónaptól. Erre megegyeznek előre. Az Nvidiánál elérhetőek szinte azonnal világszinten.
Szerintem ez egyszerűen nem igaz.
Nvidiát elég jól ismerem több évtizede, te akkor nem kapnál 5070 re GDDR7 et ha ez ennyibe kerülne. 60 % marzs alatt nem éri meg VGA-t gyártani, ezt maga jensen mondta anno.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Bocs hogy ezt írom,de ez egy hülyeség.Biztos nem tesznek 300 dollárért 6 darab memória modult egy 5070 re.
Ehhez az infódhoz tudom ezt csak hasonlítani.Ezek valami félinfók vagy falsinfók. [link][ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz deathcrow42 #45267 üzenetére
Inkább 4070 Ti lesz sztem.nagyjából én oda tippelem. A 4070 Ti 12 GB modell kb.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Kopite szerint Úgy néz ki bemutatják az 5070 kártyát is. 12 GB GDDR7...
-
félisten
Ez a legnagyobb probléma szerintem.
Plusz az RTX professzionális szériából is nő a kereslet workstation vonalon,ahol ugyan ez a GPU is kerül beépítésre jóval drágábban.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz huskydog17 #45252 üzenetére
"A new generative AI workflow has been shown to deliver an additional 2x speedup on top of the accelerated processes enabled through cuLitho."
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Hobby elektronika
- Bundle topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest