-
IT café
Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
Új hozzászólás Aktív témák
-
FerNandor
őstag
válasz Viperator #869 üzenetére
Szia, én f bajonettes sigma 105mm ex dg os hsm makrót adtam el, mert nem akartam adapterezni, fotós vette meg Z6 II-höz, legutóbbi infóim alapján elégedett vele. Amúgy nagyon szerettem azt az objektívet (D7200-zal használtam előtte).
"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."
-
ph_5.5
aktív tag
válasz Viperator #918 üzenetére
Én le sem merem írni hogy több mint 3 éve mennyiért vettem a vázat vagy épp a markolatot (brutál olcsón a mai számokhoz képest- hazai nagy cégtő sok kedvességgel)
#919Timer A markolat már rég a lehúzós kategória. A D80 vázhoz még talán 20e volt. A D300-hoz végre nem műanyagot hanem alut adtak, de az már jóval húzósabban árazták. A D700-hoz jó volt a 300-é így ott nem került semmibe a váltás. A vicc hogy ehhez a markolathoz vagy használt 1db gyári akkut, vagy ceruza (AA) elemet/akkut... vagy a D3 formákú/méretű akkut. Nos azzal az akkuval 3-4000 expo jött ki egy töltéssel.
És dslr vázzal nem 20 fps-el lőttük az anyagot. Szóval azt a részt visszasírom. A mostani CIPA mérés szerint talán 400 expot tud a Z6II C-s akku. Ami azért vicc. (tudom, feladattól függően ennél többet tud)
#920anaqer Pont így vagyok én is. Nem szeretek feleslegesen költeni. És a videos javítások pont annyira érdekelnek mintha 50e-ért raktak volna rá sörnyitót... vagy 100e felárért lehetne vele telefonálni. -
haruspex
aktív tag
válasz Viperator #962 üzenetére
HÁt mondjuk nem is olcsó, pl egy ef-e adapterhez képest akár . de a nagyobb kérdés, hogy működik rendesen? Ha veszek hozzá pl. egy Sigma 50-150-et akkor tudom normálisan használni.
Nyilván a legkényelmesebb lenne egy ef-z megoldás, hogy mostani objektívemet tudjam rajta használni, vagy egy 0.71x ha már újat kell venni, de ezekről semmilyen normális tesztet nem találtam. -
haruspex
aktív tag
válasz Viperator #971 üzenetére
MÉg nem vettem meg, csak megrendeltem, hétfőig kellene döntenem, ennyiért elég jó árban van.
Sonym van, csak nem szeretem, azzal működnek rendesen a Canon objektívek, egy sima 30k-s adapterrel is. A 10-20 nál a 12-28 sokkal jobb átfogású, és stabilizált, meg szigetlt a vázzal együtt.
Nézegetem az r50-et, nem rossz, de sztem az a szenzor van benne ami már az m50-ben is volt, és nem a legjobb, egy kezelőtárcsa van, zárt bajonett, a 10-18 kicsi, de gyengébb mindenben mint a 10-20 f4, a stabilizátort leszámítva. (Na jó, a 250k-s rp-n elgondolkoztam tegnap, de nem kell FF).
Egyrészt alapban hiba volt váltani mft-ről, másrészt meg nincs kedvem eladással szórakozni.
Viperator: Igen tudom, de nem véletlenül 70-ről kezdenek. (NYilván a legjobb lenne, ez a megoldás, meg egy működő Speedbooster, és akkor mindig kényelmesebb gyújtótávon lehetne használni)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest