Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Hálózati / IP kamera
- Mozilla Thunderbird
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Windows 11
- ASUS blog: mesh hálózattal a karácsony is könnyebb
-
IT café
Kérlek, írd le a számítógéped alkatrészeit, a probléma előzményeit, a problémát és azt, hogy eddig mit próbáltál tenni, hogy könnyebben és hamarabb segíthessünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
margithid
veterán
Az asrock saját driverével 10-ről 5-re vettem le a ház ás a cpu venti teljesítményét és igy sokkal komfortosabb ülni a gép mellett, nincs az a hangos venti zaj.
Esetleg van olyan lehetőség, hogy automatán állítsa a venti sebbességét?
Most azt látom, hogy a cpu 35-45 fok között van, M/B (ez nem tudom mi) pedig 27 fokos.Van egy IES power lehetőség, ez lenne az talán?
[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
I7 3770 van a gépemben, nézegettem a cpu hőmérsékletet, 70 fok körül van jelenleg, max az 76 volt.
Ez sok?
Elvileg 100 fok felett adná meg magát a proci, nem? -
margithid
veterán
A számítógépem néha indulás után csíppan hármat és egy fekete képernyő van csak.
Ujrainditom és akkor általában jo,de volt hogy akkor se.
Ötlet hogy ez mi lehet?
10+ éves gép.[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
válasz batman. #40729 üzenetére
Mindig van valami látod
i7 4770, legújabb Windows 10, soha nem futott ilyesmi.
Régen akkor volt ilyen probléma, amikor nem ment a proci hűtő, de most megy.
Firefox is megy, de eddig azt tapasztaltam ha a chrome-ot kilövöm, akkor rendbejön.
Feladatkezelőben nem látok semmi rendkivülit, Ramom van bőven 24 GB, Samsung SSD 85%-os kondicióval, ez se lehet baj gondolom. -
margithid
veterán
Sziasztok!
Ma többször is fagyott a gépem, amit úgy kell érteni, hogy szinte használhatatlanul belassul, és a Windows 10 órája is megáll.
A chrome-ot kilövöm és akkor helyreáll.
4-5 oldal van nyitva, semmi speciális ami eddig nem ment.
Mi lehet a gond? -
margithid
veterán
-
margithid
veterán
válasz margithid #38922 üzenetére
Itt írnak pár dologról.
Sata be van dugva, mindkét helyen látja a win10 az ssd-t.
Sata illesztőprogramokat kell telepíteni?
Esetleg a Biosban valami engedélyezés amit nem találtam, néztem? -
margithid
veterán
-
margithid
veterán
Sziasztok!
Van egy Samsung 860 EVO ssd-m, a Bios AZ Modeban látja, Advanced modeban pedig nem. Nekem ez utóbbi lenne fontos, mert ugye ott tudom kijelölni mi legyen az elsődleges boot lemez.
Asus H87 pro a lapom. Hogy és mit kell beállítani, hogy Advanced modeban is lássa a Bios az ssd-t? -
margithid
veterán
Még annyit kérdeznék, hogy a biosban, EZ modeban látom a bootnál az intel ssd-t, Advanced Modeban pedig nem, és ugye ott lehet beállítani, hogy miről bootoljon a gép.
Ezt hol lehet beállítani, hogy lássa a bios Advanced Modeban is az intel ssd-t?Egyébként ha bekapcsolom a gépem, és egyszerre megnyitok sok mindent, csatlakozok netre kék halál van, szerintem ez viszont már az ssd halálának a jele.
Nem jutottam még oda, hogy kicseréljem az ssd-t, talán jövő hónapban. -
margithid
veterán
válasz batman. #38753 üzenetére
Bios update pipa, pofon egyszerű volt, csak ugye soha nem csináltam még és féltem tőle
Természetesen update után újraindulás és mi fogad? Cpu fan error
Biosban disablesre tettem a cpu q fant, és ignore a cpu fant és azt a csatit amire a cpu hűtőt kötöttem, magyarán amit lehet letiltottam
Most várok, megelégszem egyelőre ennyivel, ssd-t majd lecserélem, főleg ha fagyni fog a rendszer továbbra is.
Tényleg köszi a sok segítséget! -
margithid
veterán
válasz batman. #38745 üzenetére
Ha ignore-ra állítom és nem fagyna majd a gépem, akkor sok gond nem lehetne nem?
Ez csak egy hűtő, vagy teszi a dolgát, vagy nem, és most teszi, szépen megy.
Amúgy ez a cpu hütő amit használok nem lehet rossz, ha passzívan is elvitte egy darabig a gépem, volt, hogy egy napig nem fagyott.
-
margithid
veterán
válasz batman. #38745 üzenetére
Mindegyik csatlakozónál kiírja, az érdekes, hogy egyiken megy, másikon nem.
De ha ignore-ra állítom, akkor is megy a hűtő, nem?
Mondjuk kérdés, hogy fagyás lenne-e.
Bios frissítés szerinted nem lehet oldaná meg? Olvastam róla, de az se túl egyszerű és haza lehet vele vágni az egész gépet... -
margithid
veterán
válasz batman. #38743 üzenetére
Mutatja a fordulatszámot most már, mikor a CPU FAN-ra volt kötve asszem valami N/A volt, ami ugye azt jelenti, hogy oylan mintha nem lenne rákötve semmi.
A cpu fan error viszont még mindig volt tegnap, esetleg valamit állítgassak a boisban?
Van ott, hogy Monitor, vagy Ignore.
SSD-t valamelyik nap kicserélem, szerintem a fagyásoknak ehhez van köze.
Az teljsen lehetetlen, hogy ennek a cpu fan error hibának az ssd-hez van köze? -
margithid
veterán
válasz Krisz0418 #38741 üzenetére
Megy a hűtő most is, majd újraindítom napközben, de fogadni mernék, hogy megint ott lesz a cpu fan error üzenet.
Egyébként reggelre fagyott a gépem, óra 22:30nál volt kb, de ez lehet teljesen külön probléma, az ssd-vel van összefüggésben, a cpu error meg valami más hiba.
Az hogy a cpu hűtő nem a helyére van bedugva, hanem egy házhütő csatijára, az jelenthet gondot? -
margithid
veterán
válasz batman. #38739 üzenetére
Röhögni fogsz!
A Cpu ventit átdugtam egy Cha venti csatlakozóra, és működik! Nem áll le bekapcs után!
Viszont ugyanúgy bekapcs után ott a cpu fan error oldal, nyomok egy F1-et és biosból indul a gép.
Nekem van egy sanda gyanús, hogy reggelre megint le lesz fagyva a gép...
Egyébként 74 fokokat mutat a Hwinfo, szóval az se ér semmit, rég le kéne állnia a gépnek ilyen hőfoknál nem?
Köszönöm a sok türelmet és segítséget! Lehet holnap még jövök -
-
margithid
veterán
-
margithid
veterán
válasz margithid #38731 üzenetére
Egyelőre feladom, viszont szerintem nem hardveres a hiba, hanem valami beállítási.
Azt se zárom ki végleg, hogy az ssd kever be. Csak most nem tudom letesztelni, hogy 1-2 napig hdd-ről menjen a gép.
Egy érdekesség, az bootolásnál látom az intel ssd-t, viszont ahol be tudom állítani, hogy miről bootoljon először a gép, ott nincs ott az intel.
Nem tudom, hogy ez lényeges-e.
Letöltöttem legutolsó Bios frissítést, de nem találtam emg hol lehetne frissíteni a biosban... -
margithid
veterán
válasz batman. #38726 üzenetére
Hwinfoban érdekesen mutatja.
Core 0-3-ig 30-35 fok, core 0-3 distance to tjmax-nál meg 69 fok...
Nem tudom jól mér-e egyáltalán.
Nincs VGA a gépben, szóval lehet nem kell nagy hűtés neki, meg egy thermaltake házam van, igaz csak hátul a tép felett van egy hűtő és kész.
Ezt a cpu fan error üzenetet lehet ki lehet kapcsolni valahogy? -
margithid
veterán
Sziasztok!
Mostanában csomószor fagy a gépem, nem tudom, hogy minek köszönhető.
Leírom mit tapasztalok.
"Lefagy a gépem", ami azt jelenti, hogy megáll a windows órája, böngészők vagy használhatatlanok, vagy iszonyat lassúak.
Kilövöm a böngészőket, akkor álltalában helyreáll a dolog, de van amikor újraindul a gép egy olyan képernyővel ahol fel van sorolva a gépem alkotórészei (cpu, Ram, hátértárak) és utána oda van írva, hogy cpu fan error.
Újraindítom, betölt a windows 10 és használom a rendszert.
Hwinfo 64gyel nézem a cpu hőmérsékletét, érdekes módon amikor bekapcsolom a gépem, akkor nagyon magasan van, de a proci nem is dolgozik, aztán visszaesik 50 fok alá.
Az ssd-m is haldoklik, 270 tera írással, nem tudom, hogy nem-e az a hibás, és a cpu fan error hiba csak valami fals jelentés?
Mi a véleményetek? -
margithid
veterán
Sziasztok!
UEFI biosom van, boot sorrendet szeretnék módosítani, de ott csak azt tudom melyik háttértárról induljon, azt nem, hogy C vagy D, vagy G particióról?
Honnan fogja tudni a windows 10, hogy melyik particióról kell indulnia?
Égető lenne a probléma, mert kezd meghalni az ssd a gépemben, a biztonsági mentés meg a hdd-n van.Nagyon lassan indult már a gépem, kb 2-3-4 perc, ez az ssd miatt lehet mér, nem?
270 terát írtam rá, 20% a kondició, intel 530-as tipus.[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
válasz Glaz-dozfhut #31431 üzenetére
Azért fontos, mert az nélkül nem indul a rendszer, kipróbáltam, kivettem azt az ssd-t amin az van.
De szeritnem nem szórkaozom, csinálok egy tiszta win7 telepítést. -
margithid
veterán
Ez nem lenne jó nekem?
-
margithid
veterán
Inditás javítást választva, azt irja hogy indítsam újra a gépet ha msotanában adtam hozzá valamit, pl fényképezőgépet.
Meg lépjek kapcsoaltba a gyártóval. -
margithid
veterán
Az egyébként miylen ötlet, hogy csinálok egy biztosnági mentést DVD-re, kiveszem azt az ssd-t amelyiken a 100 mb partició van, majd dvd-ről bootolás, és telepítés a jó ssdre?
A 100 mb rendszer számára fentartott hely már oda menne nem? -
margithid
veterán
Na már jó az egérkurzor, de nem ment a telepités. Akármit próbáltam.
Nincs esetleg valami részletesebb leírás?
Lehet nem jól csináltam a DVD-re mentést?
Azt írja, hogy 0mb szabad, méret 167 mb. Kicsit többnek kéne lenni nem?
Pedig mindent a leírás szerint csináltam.
Esetleg tegyek egy próbát win10 alól? Ott talán könnyebb lenne nem?[ Szerkesztve ]
-
margithid
veterán
Na csináltam rendszer helyreállító DVD-t beteszem , bootolok róla biosban még minden rendben, de a telepitő nyelvi beállításainál nem érzékeli az egeret...
Próbáltam csinálni egy tiszta win7 telepitést, ott se érzékelte...
Ez hogy lehet? Mi lehet a hiba? -
margithid
veterán
Mekkora usb meghajtóra lesz zsükségem? pendriveon lehet más is, vagy legyen üres?
És ha jól értem majd erről az usb meghajtóról kell a windowst telepíteni arra az ssd-re amelyikre én szeretném?
És ugye arra menne a 100 mb rendszer számára fenntartott hely is értelmeszerűen.[ Szerkesztve ]
-
-
margithid
veterán
Sos segitség kellene. Kivettem a gépemből egy nem használt ssdt, és ezután nem indul a gép... egy másik ssdröl mry a gép, szóval nem értem mi van.
Bios jön be indulásnál -
margithid
veterán
Sziasztok!
Gáz van a fé léves asztali gépemmel.
Indítás után nem csatlakozik wifire se vezetékes netre, lefagy, nem érzékeli a bill és az egeret.
Mit javasoltok? Esetleg egy újratelepítés vagy alaplap hiba lehet? -
margithid
veterán
Az integrált videókártya nálam 55 fokos, messze a elgmagasabb hőfokot produkálja a gépemben.
Cpu magok 40-45 fokosak.
Mitől lehet ilyen meleg?
ivy i5. -
margithid
veterán
sziasztok
asrock b75 pro 3 drivereit szeretném telepíteni, de mikor megpróbálok egyett és újraindítom a gépet az fogad, hogy generate serialcata driver diskette? y/n
n-ra újraindul a gép de emgint eddig jut
Ha kiveszem a cd-t a lejátszóból akkor indul újra a win7
mi lehet a gond?
bootolás van rosszul beállítva?
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Formula-1 humoros
- Asszociációs játék. :)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Viccrovat
- Magisk
- További aktív témák...
- Mac Mini M4 10/10 16GB 256SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RX 6800 16GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Ryzen 5 5600, Asus Tuf B550M, RX 5700XT, 16Gb DDR4 3600MHz CL16, 1Tb M.2 Gen4 SSD, FSP 600W 80+Bronz
- Csak VGA kell bele! Ryzen 7 félkonfig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest