- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
Új hozzászólás Aktív témák
-
kkd
tag
emlékeim szerint csak annyival lesz más, hogy nem az egész pendrive lesz az embedded, hanem csak az első kb 500MB-os partíció, a maradékot használhatod swap-nek (ez célszerű) és adattárolásra is (pl. emailes riportküldéshez szükséges fájlok a n4f állapotáról ide elférnek).
webes frissítés könnyebb, mert visszarakja a konfigokat.
más különbség szerintem nincs.
-
kkd
tag
az sehol sincs leírva tudtommal, hogy az embedded-et diskwrite-old te saját magad. arra kérdeztem hol van, nem a fájlra
http://wiki.nas4free.org/doku.php
" Always Read the readme.txt before you download and install, it often contains very important information!
Unless you know WHY you're downloading the .img file, then you really don't want the .img file. You want the .iso. (trust me)"
azaz
"mindig olvas el a readme.txt-t
hacsak nem tudod miért töltöd le az .img fájlt, töltsd le az iso-t. Arra van szükséged, higgy nekem!"van ott readme.txt, ennyi erővel azt is "újrarakhatnád".
-
tozso76
aktív tag
persze kicsomagoltam 7-zip-el. Be is bootol, részben betölt, de ennél nem jut tovább.
(#230) kkd@ Igen, Live usb-vel is ezt kaptam. Ma annyiszor láttam ezt a képet hogy már nem emlékszem melyik próbánál fotóztam... De igen, volt olyan is hogy csak a Liveusb volt bent a gépben.
-
lajos75
senior tag
Már számtalanszor csináltam és nem kell telepíteni az embedded.
Viszont abban igazad van hogy nem lesz swap partíció.
És az is igaz hogy a live és a usb verzióval is fel lehet rakni az embedded rendszert, akkor viszont telepíted.
De ha egyből az embedded másolod az USB-re akkor te nem telepítesz semmit csak rá másolod. -
kkd
tag
mert a te futó rendszered embedded. Telepíteni liveusb-ről tudsz.
olvasd el a doksit.
a hivatalos doksi szerint embedded újrarakás menete az, hogy diskwrite-lel kiírsz egy live változatot, annak van install menüje, és egy másik pendrive-ra teleptesz embedded-et vagy hdd/ssd-re full-t.kiírhatod az embedded-et rögtön, de akkor pl. nem lesz swap partíciód mellé a pendrive-on, stb....
-
tozso76
aktív tag
Azzal kezdtem az első próbát, de a fentebb linkelt kép fogadott.
Most vagy egy órája próbálkozok már mindennel: Pendrive-ok leteszelve a mini particion wizard-al. Van 3 pendrive. (4GB, 4GB, 512MB) Ezeket FAT32-re formáztam, win32diskimager-rel írtam fel az ISO-t. Live USB és embedded verziokat is próbáltam a 1391-böl.
Van egy régebbi, működő N4F rendszerem, egy 8GB-s Kingstone pendrive-on. Ezt nem bántanám addig amíg nem tudom mukodesre bírni az uj N4F-t. Amit még nem mondtam... Egy ACER Aspire One 751h atom procis netbook a rendszer alapja.
Tehát itt tartok. Lehet hogy mind a 3 pendrive hibás lenne -
lajos75
senior tag
Az Angolt nem vágom
,de nálam a NAS4Free-x64-embedded-9.3.0.2.1391-van felrakva és nincs telepítve.
Az embedded a lényege hogy nem kell telepíteni.
Az meg hogy nagyobb a bootpartíció attól még nem kell telepíteni, csak max. nem tudod frissíteni, csak ha újra rakod a rendszert. -
kkd
tag
https://sourceforge.net/projects/nas4free/files/NAS4Free-9.3.0.2/9.3.0.2.1391/
readme:
README & CHANGELOGIMPORTANT - PLEASE READ!
NAS4Free Upgrade from below 9.3.0.2.1310 is NOT possible!!!
===========================================================Upgrading NAS4Free "Embedded" or "Full" from any version below 9.3.0.2.1310 by webgui or from
LiveCD/USB is problematic, due a new size of boot partition & partition layout.
Please download and save your NAS4Free config to a safe place and backup all files from second
partition if you use boot disk as data disk.
INSTALL FROM SCRATCH IS THE ONLY WAY!
After installation you can restore your config.
Sorry for inconvenience. -
kkd
tag
igen, egyik liveusb, arról boot (da0), majd beteszed a másikat, és menüből arra telepíts (da1).
előtt mentsd a config-ot, utána meg figyelj hogy csak 192.168.1.x-es ip-jű gépről tudsz csak belépni, amíg a konfig-ot vissza nem raktad, vagy az IP-t be nem állítottad (ez is újdonság a 9.3-ban) -
tozso76
aktív tag
OK, Tehát csináljak egy Live usb N4F telepítőt az egyikre, a másikra meg telepítsem?
Igen, 2 pendrive volt akkor a gépben. Az egyik egy Kingstone 8GB, amin a jelenlegi N4F van. A másik egy 4GB Kingstone. Erre a 4GB-ra szeretném tenni a N4F-t. Lefogom tesztelni. Mini particion wizard-al fogom tesztelni. -
kkd
tag
2 GB alatt a 9.3 tömörített memóriadisk-et próbál használni.
1 liveusb, 1 amire telepítesz. után a liveusb kivehető.telepítéskor több partíció készül a pendrive-ra, ha valamit nem lát jól, akkor szokott ez a hiba lenni ami nálad legalul. általában egy formázás fat32-re segít, ha nem, akkor teszteld a pendrive-t másik gépben.
Ahogy látom 2 pendrive van a gépedben. A 2. pendrive (Kingston DataTraveler) kukára érett képernyőkép alapján. formázd, teszteld, cseréld.
-
seger
addikt
A beépített dlna hogy a fenébe lehet elérni más internetről?
Belső hálón minden ok. De szeretném máshonnan Tab-ról is elérni!
Ha van ötlet szivesen várom! -
kkd
tag
szia
mivel nagyobb az új rendszer bootparticója, célszerű újrahúzni a rendszert. lehet buherálni, de nem érdemes.
másik kérdés passz, esetleg a http://forum.nas4free.org
de ne a magyar részbe írj szerintem, mert ott én vagyok a moderátor és uí-t fogom válaszolni, hogy pass
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen alaplapot vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- BestBuy topik
- Mikrotik routerek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- A világ legrosszabbul őrzött titka lett az új Ryzen Threadripper sorozat
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest