Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Macka / Tomi_Sci
Az a bibi, hogy nem írta le Stirbi mihez kell neki. 4670re. Arra meg bőven jó, passzívan is, én is úgy használtam (Macka te láttál képeket is róla).
Passzívan ~60°C minden csak nem gagyi, bár nyílván a kari érdemes is (<60W).
Szerintem megfelelő áron (<6k) jó választás, inkább mint egy böhöm S1, szvsz..Stirbi
Ja, szép a HR03GT, de ha veszel egy 15ks hűtőt a 20ks karidra, kitagadunk[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Sci
őstag
Zalman szegényke már haldokil , ezer eve nem hoztak ki uj hasznalható cuccot.
Meg mindig a regi konstrukciokat nyomjak, sajnos a termekeik nem tudjak tartani a lepest a mai rivalisokkal.Amugy : Accelero S1 rev.2 vagy Hr-03 GT? (gondolom utóbbi, csak azért megkérdezem , mert hát árktik ) 4870-re menne.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Tomi_Sci
őstag
Parancsolj
http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_0&mID=105&page=spec[ Szerkesztve ]
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
apollo12
veterán
helo valaki lemérné nekem hogy mekkor az Accelero s1
[ Szerkesztve ]
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Mielőtt veszek valamit, feltúrom keresővel a szóba jöhető topikokat, aztán guglival a netet tesztek\leírások után és végül, ha nem lenne még mindig tiszta valami, 1, azaz 1, a témának leginkább helyet adó topikban kikérem mások véleményét.
Engem speciel nem zavar túlságosan, csak a modik szólhatnak floodolás miatt. -
Stirbi
addikt
sziasztok mi a véleményetek erröla vga hütöröl? [link]
-
Macka
veterán
válasz Ace Ventura #1885 üzenetére
Hr-03@12 cm venti.
-
Macka
veterán
válasz Ace Ventura #1883 üzenetére
Nem biza...
-
Macka
veterán
válasz Ace Ventura #1880 üzenetére
Thermalrigt Hr-03. Bár nem ócsiny...
-
smiti
veterán
válasz Ace Ventura #1880 üzenetére
Vigneau barátom most ruházott be egy AC Accelero Xtreme 8800-ra és nagyon meg van vele elégedve, tts most jó áron adja nagyon
-
Ace Ventura
addikt
8800 gts/gtx-re kéne nekem valami hűtő, amire fel lehet tenni egy 12 centis ventit..
Tudnátok ajánlani valamit? S1 nem kell.[ Szerkesztve ]
Üres az ágyam, mint a koponyám, csészémben felforr a hideg tej... az élet egy pénzdarab, feldobom néha.... de tudom mi a fontosabb: az írás, nem a fej
-
Atom Maki
tag
válasz Tomi_Sci #1874 üzenetére
"Amugy Arctic Cooling S1tényleg annyira jo mint ahogy mondjak?"
Még annál is jobb!
Nekem ilyen öszvér felállásban: [Kép] tökéletesen teljesít a 4850-en. S1+Zalman sünik+eredeti VRM hűtő. A ventik fele légárama a nyákra megy fele meg a nyák felett hűti a lamellákat.
Azért az is számit az S1-nél, hogy kívülről hideg levegőt kap a slot végében lévő rácson keresztül. Jóféle, átgondolt konstrukció az egész.Mit hallott a Terminátor utoljára? Dik'má szinesfém!
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
válasz hibavissza #1870 üzenetére
A PHsok nem álltak neki ventiszabályzást módosítani, azzal együtt elviselhető.
Ellenben kellő mértékben olcsóbb a többiektől ahhoz, hogy ez ne is legyen szempont, kapásból kell rá venni egy Chillát vagy S1et és kész.ps.: amúgy jó embernek mondod, hogy olvasgasson PHt ;)
[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Sci
őstag
Hali!
Az Arctic Cooling Accelero Twin Turbo gyakorlatilag egy S1 gyári ventikkel?
Azt olvastam hogy 120W-ig tokeletesen hűt . Kicsit keveslemAmugy Arctic Cooling S1tényleg annyira jo mint ahogy mondjak?
Mi érné meg jobban? Egy Sapphire 4870+S1+2*12CM venti vagy egy Toxic?
A bordakat a RAMra meg a VRM-re mivel lehet felrakni? Ilyen qrva draga hővezető ragaszt pasztaval ? Vagy van vmi olcsobb megoldas is?Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
Macka
veterán
válasz hibavissza #1871 üzenetére
Igen, az a 2 pöcs venti csak arra képes, hogy a bordát meghűtse, de az alatta lévő VRM-et már nem éri friss levegő.
-
hibavissza
veterán
Amúgy fincsi volt az aplikáció! Miután kész voltam, bekapcsolom a gépet és hurrá, megy. Jók az értékek, telepítek a gépre ezt, azt (játék) és aztán el kezd kékhalálozni, és csak csökkentett mód fut....azt hittem valamit elszúrtam, de aztán rájöttem, hogy csak egy vírust xoptam be...nagy kő esett le
-
hibavissza
veterán
-
Macka
veterán
válasz hibavissza #1863 üzenetére
Akkor ezek szerint neked is mozog a borda a magon. Azért egy Scythe-től nem ezt várná az ember-user.
-
hibavissza
veterán
Belinkelem ide is mikrotesztem, hátha valaki hasznát veszi.
Feltettem egy musasit...néhány szó: low-on hangtalan, hőfoka alapon van olyan jó mint a gyári (39-körül), a rögzítés totálisan primitív és szar, szar, szar (dögöljön meg az a spórolós tájváni majomember, barkácsbolt kell!), 4830-al nem kompatibilis (de erről írtak már kis cikket), a "rövidebb" házakba nem fér el, csak ha a winyó fent lakik és szét tudod feszíteni a tartókat (mint én), az alaplapomra csak a videokártya kiszerelésével és az "L" alakú végződésú csatival (sata) tudok a jövőben pl. egy + winyót aplikálni, drága. -
HPet
csendes tag
sziasztok
sapphire 3650 , sapphire 4830 és sapphire 4670 re milyen hütőt érdemes tenni?
nem akarom a hangját hallani már a gyárinak
-
Atom Maki
tag
válasz KoZsolt81 #1859 üzenetére
Az a 2 db fekete bizbasz arra szolgál, hogy tartsa a bordát és rögzítse a nyákhoz. De nem valami precíz megoldás, nekem az egyik mindig szétugrott, ezért inkább gyorsfűzőre bíztam a dolgot. Gyorsfűző RULEZ.
És így még több mozgási szabadsága is lesz a ventillátoroknak.
[Kép]Mit hallott a Terminátor utoljára? Dik'má szinesfém!
-
Narancs
őstag
Sziasztok!
Nem tudja valaki hol lehet kapni hővezető kétoldalas ragasztót? Memória sünöket szeretnék felcsapni a VGA-ra, de óckodom a sima Obi kétoldalas "szőnyeg" ragasztótól. Vagy az is megteszi?
Beauty is pain
-
creedszl
senior tag
hali
lehet lecserélném a HD3870-es hűtőt mivel baromi hangos tud lenni sajna.Azt néztem viszont hogy itt a gyári hűtő a memcsipekre is rá van téve viszont más VGA hűtö csak a GPU-ra illeszkedik a mem szabadon marad....a kari így néz ki:
és lecserélném mondjuk egy ilyenre:
mit gondoltok, megfelelne?és tuningra is alkalmas lenne?
Hulligaaan
-
MODERÁTOR
válasz KoZsolt81 #1853 üzenetére
Fehér karika?
Amit linkeltem pdf, abban nézd meg a Step 6 és Step 7-et.
Az S1-nél nagyobb ábrákkal volt ábrázolva. Step 4 és 5Arra való, hogy a hűtő ne mozduljon el függőleges irányban (ún. távtartó). Ha nem teszed bele, akkor szállításnál könnyen lesarkazódhat a GPU.
[ Szerkesztve ]
Harrrr!!!!
-
L4R$()n
tag
Sziasztok, a VRM re visszatérve, ha túlmelegszik, akkor fogja magát és lekapcsol a kártya? Nincs semmi jele? mondjuk pl szaggat a játék vagy valami? Amúgy nincs semmi probléma vele, most GRID eztem 2 óra hosszát és minden szuper nagyszerű ez a hűtő
-
KoZsolt81
csendes tag
Megvettem az Accelero S1 rev.2-t,a kérdésem az lenne,hogy az a 4 kis müanyag dolog mire jo,fontos-e,vagy nem gond ha kimarad a venti alol?
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
sklopp
őstag
-
sklopp
őstag
válasz fenergie84 #1843 üzenetére
Azért a sima Twin Turbo-t se hagyd ki a számításból, ha elfogadható áron tudsz hozzájutni, remek hűtőt fogsz kapni.
-
zeorsdfd
senior tag
Tudja -e vki, hogy a Turbo Modul mennyire hangos?
-
nfire
csendes tag
gainward4850 golden sample-n lehet hűtőt cserélni? Accelero S1/Twinturbo-t szeretnék rá..csak ezért kérdezem mert nem referencia dizájn, ám ránézésre a lyukak ugyanott vannak.
-
L4R$()n
tag
itt sincs VRM na mind1, akkor a VRM hőfok rejtély marad, amúgy hány foknál kapcsol ki? Ja a CPUID Hardver Monitor ban a ventik fordulatszámának kiírása sokszor megbolondul, de a hőmérsékletet jól írja, amúgy a CPUID HW ben látható a max hőfokok is
[ Szerkesztve ]
-
sklopp
őstag
Ha úgy van, mint írod, amit nem vonok kétségbe, gyakorlatilag a 12V impulzusait kapja a motor, ezek sűrűsége alapján fog forogni. Amennyiben ezek az impulzusok kellően ritkák, a motor nyilván nem forog, viszont ezek a ritka impulzusok nem is terhelik, tehát nem melegítik a motor tekercseit. Gyakorlatilag tehát ez nem jelenti azt, hogy a venti tönkre fog menni idő előtt, de a saját hűtőm esetében majd kiderül, meddig bírja.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Nem a feszt szabályozza, az fix 12V. Csak szaggatottan adagolja és ennek a frekvenciáját variálja. A gyári ventire belőtt szaggatási ütem azonban gyengédd motorral eltérő fordulatot eredményez, sőt, ha elég lassú az ütem, áll a venti ahogy írod, csakhogy közben a feszt kapja a motor és melegedik benne a tekercs. Lehet gondolkodni, hogy ez mihez vezethet idővel
Szóval csak a külső csatis megoldás a nyerő PWMes kari esetében. Maga a PWM venti meg vezérelhető a procicsatiról ugye több másik azonos típusúval együtt.
-
sklopp
őstag
válasz L4R$()n #1829 üzenetére
Pl. Everest teszt progival. Ha itt nem jelzi ki a VRM hőfokot, akkor a kártya nem támogatja (nincs höfok érzékelő benne). A Zafi 3850-em sem jelzi ki. Ezzel együtt a VRM hőfok le van sz@rva amíg nincs rendellenes működés, azaz minden fut (játékok) fagyás, grafikai hibák stb. nélkül.
-
L4R$()n
tag
Valahol azt olvastam ebben a pillanatban, hogy a GPU-Z ben a GPU Temp #2 a VRM hőfok igaz ez?
-
hzcs
senior tag
Hali!
Sapphire radeon 3870-re milyen léghűtőt javasoltok, ami csendes? 6-8 ezer körül.
-
L4R$()n
tag
VRM hőmérsékletet mivel tudok mérni
-
sklopp
őstag
válasz fenergie84 #1811 üzenetére
Mivel már lemondtál az eredeti elképzelésedről, csak elméleti amit mondok: az AC venti használata esetén csati csere nélkül lehet tápot adni alaplapról neki vagy molexről, persze szabályzás nélkül.
Amit Speed(R) kolléga írt, ahhoz annyit: amennyiben kisebb áramfelvételű az AC mint a gyári venti, minden gond nélkül használható lenne. A két venti feszültsége kell hogy megegyezzen. A fordulatszámok eltérése nem gond, mivel a kártya a hőfok függvényében a ventire jutó feszültséget növeli vagy csökkenti, ilyen alapon szabályoz, még olyan eset is előfordulhat, hogy a venti teljesen leáll. Erre jó példa az általam használt Twin Turbo, a GPU 44-45 fokos hőmérsékletéig áll a venti, itt bekapcsol 47%-os fordulatra, amint visszahül 37 fokra, ismét leáll ( a kártyám Zafi 3850, a venti a kártyára csatlakoztatva).[ Szerkesztve ]
-
L4R$()n
tag
Sziasztok!
Ma sikeresen felszereltem a Twin Turbot a 4850 emre, aránylag simán ment a szerelés, kicsit a sünik rakoncátlankodtak, de aztán elővettem a hajszárítót és minden jó lett Az eredményekről egy kicsit : a gyári 1 slotos hűtővel idle: 80 fok load: 104 fok ; A Twin Turboval idle: 34 fok load: 44 fok ( a TT ventillátorai 50% on pörögnek és csendesek) GPU z adatok :
GPU Temp.(DISPIO) : load 44.5 fok idle 34.5 fok
GPU Temp.(MEMIO) : load 51 fok idle 38 fok
GPU Temp.(SHADERCORE) : load 42 fok 31.5 fokMindenkinek ajánlom
-
lala42
őstag
Használják
De a 100-as szeg átütve és ráhajtva stabilabb felfogatást eredményez
De komolyan jó az a gyorskötöző, mindenki használja rögzítésre.[ Szerkesztve ]
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
peti4
tag
Üdv.
Van egy 9600GT-m paszív:[link] .Szeretnék rá valami ventit milyet ajánlanátok? -
peti4
tag
Üdv.
Van egy 9600GT-m paszív:[link] .Szeretnék rá valami ventit milyet ajánlanátok? -
Bunker
tag
"kicsit talán át kéne gondolni mit ajánlgatunk, nemde?" Phhhö Tán főbenjáró bűnt követtem ezzel? Az meg hogy 10K a kártya és a hűtő is annyi nekem például nem okozna gondot (már nem a pénz miatt mondom...). Ha jó hűtőt akarnék venni, akkor megvenném azt. Részemről ennyi a hozzáfűznivalóm
A cenzúrában az a legrosszabb, hogy nem a █████████████████ !
-
fenergie84
addikt
Értem.
Akkor elvetem a dolgot.
Most jön majd ki egy új AC Twin Turbo Pro, remélem ez jó alternatíva lesz a hűtésre.
Elegem van a kazánból a gépben. -
Speed®
HARDVERAPRÓD
~10ks hűtőt ajánlottál egy ~10ks vidkarira..ami mellesleg alig 60Wot kajál és alig melegszik..kicsit talán át kéne gondolni mit ajánlgatunk, nemde?
Egy <4ks Accelero S2 is elbírja passzívan, de ha ventiis kell mert nem szellőzik a kecó rendesen, egy VF900 Zalmi is jó, leszabályozva 5-7Vra, simán elviszi.fenergie84
Nem ajánlott megoldás, több szempontból sem. Az Accelero S1hez nincs olyan borda, amit a 4870re felszerelhetnél a VRM részlegen és érdemben segítene a hőleadásban. Sokan szívtak már ezzel, megoldás lehet a gyári hűtő széthenkelése, a nagy vörös lemez fennhagyása, de nem az igazi. Egyedi bordából is korlátozott a választék S1 alá..HR-03 mellé elfér egy HR-09, de az sem igazi, a két borda +venti(k) ~15ks ára meg pláne..szóval készülj fel, hogy még lesz pár köröd..
A PWMes AC ventit meg ne akard rákötni, jóval kisebb áramigényű, mint a gyári közel 1Aes légkavaró, ez pedig okozhat néminemű problémát a venti motorjában ha jól sejtem..arról nem is beszélve, hogy a gyári szabályzás egészen más fordulatokra van méretezve, nem 500-1400rpmig. -
sklopp
őstag
válasz fenergie84 #1806 üzenetére
Az AC venti csatlakozója nem passzol a kártya ventillátor csatijához. Ha ügyeskezű barkácsoló vagy, levágod a csatit, ráforrasztod a kártya eredeti ventillátorának a csatiját, persze a megfelelő szinezésű vezetékeket, elvben megoldható. Ez egy dolog. A másik lényeges követelmény, az AC venti áramfelvétele lehetőleg ne sokkal haladja meg a kártya eredeti ventillátoráét. Ez az adat a ventiken fel van tüntetve. Ha lényegesen nagyobb az AC venti áramfelvétele, az a kártya halálát okozhatja.
[ Szerkesztve ]
-
L4R$()n
tag
Sziasztok, meghozta ma a futár a Twin Turbo mat de ma még nem szerelem föl, majd holnap ... legalább a hétvégén lesz mit tesztelnem
-
L4R$()n
tag
Sziasztok, meghozta ma a futár a Twin Turbo mat de ma még nem szerelem föl, majd holnap ... legalább a hétvégén lesz mit tesztelnem
-
fenergie84
addikt
Sziasztok!
A kérdésem az lenne, hogy, ha rárakok egy AC Accelero S1 Rev. 2 -t a ref 4870-mre és egy AC 12cm PWM ventit szerelnék rá, azt valahogy meg lehetne oldani, h a VGA vezérelje (mint a gyári hűtést)?
Ezen dilemmázok.
Előre is köszi a választ!Üdv.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest