Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
10 éve is ezt pofáztam a felhőről, ma is ezt pofázom.
Kerüljétek, ha stabilitásra vágytok.Saját domain, wordpress vagy valami egyéb content management cumó, Dropbox, egyéb, ami vélhetően 10 év múlva is létezni fog legalább és nyújta azt, amire ma itt és most is hivatott, anélkül, hogy szétb*nák annak tulajdonosai.
Mondjuk nálam minden lokálban van, de több geolokáción.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Syl
nagyúr
válasz --Disztroj-- #23 üzenetére
Sajnos, akárhogy hápogok, váltanom kell.
Elsőre a meglévő Office365 előfizetésbe fogom beleköltöztetni a dokumentumaimat. Ott tátong (szinte üresen) egy tera tárhely. Sharepointon keresztül két kattintás a fájlmegosztás.
Ha ez nem jön be (használat közben buknak ki a csontvázak ), akkor a kollégámhoz is megy egy synology, úgy meg a synology driveval pofonegyszerű lesz az együttműködés.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
--Disztroj--
senior tag
Az szép öngyilkosság lenne
Nézd, én nem tapsikolok az Adobenak ezért, csak én másért sokkal jobban rühellem őket!
pl. hogy a fotóson kívül nincs speckó budget csomagjuk / a többiek fizessék a full bulit mostmár Ai-al együtt!! / ami förtelem üzletpolitika, de benyelem a dolgot, cserébe eszembe se jut rájuk bízni a projectfilejaimat vagy a nyerseimet.Én mostly azért magyarázok ennyit a google driveról, hogyha valakinek ez az adobe cloud kicsekk rosszul jött, az szokjon át rá gyorsan, mert egyszerűen jó / és még jó sokáig az is lesz! /
[ Szerkesztve ]
A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
Syl
nagyúr
válasz --Disztroj-- #21 üzenetére
Jaja. Legyen elég nekem a google drive. Minek az amiért fizetek?! Semmi szükség nincs rá. És még tapsikoljak is hozzá...
Nyilván ugyanilyen lelkesen magyaráznád azt is, ha történetesen a google a fizetős fiókodra fájlméret-korlátot tenne. Mondjuk 5 MB-ot.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
--Disztroj--
senior tag
Speckó kiterjesztések ikonjai böngészőből nyitva meg telós appon sincsenek a google driveban, de anélkül nem találod meg? Vagy mi ezzel a probléma?
Desktopon sincs ikon, ha nincs telepítve a szoftver.
Én vagyok akkora ősember, hogy géphez ülök, ha meló van és ott úgy dolgozom a drivera, mintha egy vinyó lenne a gépben és mindenki látja a mappákat ugyanígy, akivel az meg van osztva. Ikonok, quick view, van minden. Exportokat meg minden eszköz és app olvas, így tényleg nemtom mi ebben a vállalhatatlan, de ha Ti telón akartok dolgozni speckó desktop progik filejaival mindenáron, akkor az a google felé egy irreális elvárás.
A drive egy tárhely, nem szerkesztőprogi vagy olvasó a világ összes kiterjesztéséhez.
Adobe legtöbb cucca nagyon sz*rul optimalizált minden szinten, de emiatt és sok más hektikus dolguk miatt már alapból sem tárolnám a cloudjukon a melóimat, aminél fontosabb fileok nincsenek, amíg a project le nincs adva. Ezért nekem és még sokaknak tényleg nem fog hiányozni a tárhelyük, mivel sosem volt vállalható alternatíva.
Talán azért is szűnik meg, mert nem volt akkor igény rá.
Nem akarom ennyire felszo.ni a google-t, de ennél tényleg messze jobb és biztonságosabb a drive, ahol nem csak Adobe, hanem bármilyen project filejai tárolhatók és nyithatók meg, akár letöltés nélkül.
Syl: Office dolgok natívak, szerkeszthetők minden os-n, mert mindenkinek kell és megvolt a tömeges igény rá, de egy inDesign file olvasás az miért kéne hogy natív legyen szerinted? Integráljanak a google driveba minden cég szofveréhez projectfile olvasót, hogy Te a kanapén tudd nézni a százoldalas inDesignt a telódon amit lusta vagy kiexportálni?! Én úgy látom hogy neked ennyi a gondod valójában és hogy két katt lenne megoldani.
kilua: Én még az életben nem találkoztam ezzel, pedig jogvédett zenék meg minden van a tárhelyemen a munkámból adódóan. Milyen jellegű volt a szóban forgó jogvédett tartalom? btw havi 800 Ft-ba fáj 200 giga a driveon. BelehalósA jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
Syl
nagyúr
válasz --Disztroj-- #17 üzenetére
Végül is, igazad van. A Google Driveban sem lehet dokumentumokat, táblázatokat, prezentációkat szerkeszteni. A OneDrive sem ilyen célt szolgál.... Ooh.... Wait!
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Rayyy
senior tag
válasz --Disztroj-- #17 üzenetére
Azért egy fizetős cloud szolgáltatástól 2023-ban már elvárható, hogy ne csak fehér ikonként jelenítsen meg egy fájlt, amit csak akkor látsz, ha letöltöd (ezt ugye meg is ugrották). Főleg akkor nem, ha ez a cloud mellesleg a világ legnagyobb kreatív ipari szolgáltatójáé és a világ legtöbb kreatívja ezt használja. Nem nevezném speciális igénynek. MégFőlegebb úgy, hogy térdig gázolunk az olyan appokban, amik nem csak betekintést engednek telefonon, hanem valós idejű szerkesztést több felhasználó számára. Az Adobe egy mamut, lendületből megy, de szerintem már mindenki utálja, aki látja, hogy milyen új szoftverek születnek. Kollégáim a Figma után sírva nyitnak meg egy illustratort, mert két képtől leakad egy 1 milliós gépen a panning.
Szerk.: a telefon nem arra van, hogy internetezz vele... ugye... mondtuk ezt még pár éve.
[ Szerkesztve ]
Minden a legnagyobb render!
-
--Disztroj--
senior tag
Nem arra van a cloud hogy projectfileok tartalmába megnyitás nélkül betekintést nyerj és lapozgasd benne / ezt egy desktop OS sem tudja magától / hanem hogy adatot tárolj, exportokat nézz és megossz és együtt dolgozz másokkal. Ezt a drive tudja. A kanapés indesign file lapozgatást telón meg nem, de ha kiexportálod a munkád mint minden más halandó évtizedek óta, akkor megoldódik a problémád.
[ Szerkesztve ]
-
Syl
nagyúr
válasz --Disztroj-- #15 üzenetére
Ezzel a logikával az egész cloud fájlszinkronizálás egy felesleges kényelmi szolgáltatás, ami simán kiváltható egy hordozható ssd-vel...
Attól még vannak emberek, akik ezt használják és hiányozni fog nekik, függetlenül attól, hogy szerinted "nem fog hiányozni senkinek".
-
--Disztroj--
senior tag
Igen, ez a quick look, ami elég speckó igény, mivel az idd vagy az ai vagy bármi más adobe projectfile nem natív képfájl, vagyis nem várható el semmilyen cloud szolgáltatástól hogy ebből quick lookot adjon, főleg nem telón.
Ez a pusztán kényelmi probléma megszüntethető azzal, ha produkáltok egy pdf exportot az adott melóból.
[ Szerkesztve ]
-
Rayyy
senior tag
Csak nyugalom, kolegák, fókuszáljuk dühünket az Adobe-ra! Megérdemli. #nemcsakezért
Minden a legnagyobb render!
-
addikt
Csak saját szemszögömből tudok róla nyilatkozni. Tudok amit tudok róla, hogy hogyan működik belülről és milyen fejfájást tud okozni. Ha ilyen formában maradna meg a cucc, akkor inkább szűnjön meg, nekünk nem fog hiányozni, az biztos.
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Syl
nagyúr
Én meg a fosbúk, insta stb. fertő megszüntetéséért adnék hálát, de sajnos az élet nem kívánságműsor...
Az hogy a supportosok mivel szívnak, az hol érdekeljen már engem? Ha egy környéken probléma van az áramszolgáltatással, akkor hogy a supportos cég ne szívjon, ezért szüntessük meg a szolgáltatást a környéken, szántsuk be villanykarókat, vezetékeket...
(#10) --Disztroj--
Arról beszélek, hogy ha történetesen nem vagyok gép előtt és bele kell néznem egy dokumentumba, akkor azt a CC mobil appja biztosítja. Akár többszáz oldalas indesign állományt is végig tudok benne nézni. A többi cloud app az ilyenre csak pislog.
Persze, nyilván az az üdvözlendő, hogy ha az ember fizet egy szolgáltatásért, akkor annak emeljék meg az árát és egyben butítsák le. És még tapsikoljunk is hozzá...
Lassan tényleg érik az Affinityre való váltás.
-
--Disztroj--
senior tag
Quick lookról beszélünk telón? Ha igen, akkor azért az elég minimális kényelmetlenség hogy szerverparkot tartsanak fönn miatta.
Asztalon nincs gond a drive-al. A virtuális meghajtójánál én spec nem tudok kényelmesebb/olcsóbb opciót budget csapatmunkához.
Mi filmes melókhoz használtuk szinkronban esztelen fileokkal gond nélkül, ami azért nem lett volna ajánlott, de dtp-re, vagy bármi egyéb grafikához több mint elég.A jó bor is megárt, ha sok! Hallgasd meg Sono Matto Bozo
-
addikt
Hálát adok a jó égnek! Pezsgőt fogok bontani, mikor eljön az a nap! Azt csicsergik a supportosok, hogy a szinkronizálással szívnak a legtöbbet(természetesen egy supportos haverom mesélte )
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
Syl
nagyúr
válasz --Disztroj-- #7 üzenetére
Nekem nagyon fog hiányozni! És nem csak azért mert kis cégünknél nem szerveren tároljuk a fájlokat, hanem mert csak a CC mobil appja mutatja meg az indesign, ai, eps fájlokat. A nagytudású Google Drive ennyire képes, ha indd vagy ai fájlokkal találkozik:
Vagyis számomra az összes cloud megoldás nem megoldás. Főleg pénzért nem.Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Syl
nagyúr
Azt is érdemes megemlíteni, hogy a nagy modernizálásban az Adobe megszüntetni az ügyfeleinél a Creative Cloud Files Sync szolgáltatást. Egészségünkre!
Adobe is modernising the Creative Cloud storage experience and will begin discontinuing Creative Cloud Synced files on 1 February 2024.
Recommended actions:
Ensure your assets are properly backed up locally or to third-party cloud storage.
-
jack982
aktív tag
vannak ingyenes/opensource alternatívák is. szerencsére.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest