Új hozzászólás Aktív témák

  • pityaa23

    senior tag

    Sziasztok!

    Hátha tudtok segíteni az alábbi témában.

    A cégnél a kézi adatgyűjtők RDP-n keresztül érik el a vállalat irányítási rendszert, de kb 3 hete valamiért ha kilépnek, majd vissza akkor már csak egy fekete képernyő, meg a kurzor fogadja őket. Ilyenkor be kell lépnem az RDP szerverre és sign-off-olni őket és újra tudnak csatlakozni. A szerver egy 2016-os windows, Active Driectory 2012-es, a kézi adatgyűjtők egy része Win 10-mobile, a másik pedig Android 6. Mindkettőn a Microsoftos RDP-alkalmazást használjuk.

    A kézi adatgyűjtős fiókoknál ad-ben userhez be van állítva az enviroment fülön, hogy indítsa a vállalat irányítási programot bejelentkezéskor. Ha bezárja a programot, akkor pedig jelentkezzen ki. Persze nem zárják be mindig a programot, de "lezárják" a PDA-t, ilyenkor disconnected-ben maradnak, vissza tudnak csatlakozni de fekete képernyő marad, tehát már a programot sem tudja bezárni, vagy esetleg ctrl+alt+del-el sign outolni.

    Néztem, hogy AD-ben ugyan úgy a usernél, de a session fülön be lehetne állítani, hogy bizonyos disconnected idő után jelentkezzen ki, de hiába állítok bármit ezek nem működnek, csak az RDP-szerver default beállításai mennek. Azt viszont nem akarom piszkálni, hogy a többi dolgozót azért ne dobja ki pár perc után.

    - Megoldás lehetne, ha a user session beállítás érvényesülne az RDP szerveren
    - Megoldás lenne még ha nem lenne fekete képernyő. :D

    Ezek közül valamelyikre van megoldás? Esetleg egyéb ötletek? :))

    Köszönöm előre is!

    Üdv: István

Új hozzászólás Aktív témák