Új hozzászólás Aktív témák

  • Kiskutyák

    aktív tag

    Valaki futott már bele hasonlóba?

    Adott egy fizikai Barebone PC, LED-es IP kijelzők meghajtására lenne használva, a parancsokat soros vonalon kapja. Az Ethernet portra be van állítva neki FIX IP cím átjáró nélkül, ezen keresztül éri el a kijelzőket, csak switcheken keresztül, a kijelzőknek is fix IP van állítva. Ezzel nincs is baj. A probléma ott van, hogy ha rá van dugva USB porton keresztül egy Telekomos /Huawei/ mobil stick akkor ez a szerencsétlen Win10 azért is az alaplapi Etherneten akar kimenni a net felé, persze sikertelenül, azon csak a kijelzőket éri el.

    Csak akkor hajlandó kifele menni, ha letiltom az ethernet portot Win alól. Amint engedélyezem megszakad az internet kapcsolat. Routing táblában jó a bejegyzés, a stick átjáró IP címét adja hozzá egyből automatikusan, de mégsem hajlandó arra menni. C osztályú IP címek vannak beállítva fixen a kijelzőknek is meg az Ethernetnek is, a routing táblában nem hoz létre bejegyzést, ha újra engedélyezem. Azért nem is értem, hogy miért nem megy ki a sticken keresztül.

    Powershellből beállítottam, hogy a sticknek legyen a metrik értéke 5, az ethernetnek 50-en, a wifi adapternek 55, de nem igazán foglalkozik vele.

    Windows verzió: Windows 10 LTSC 2019 Enterprise 1809 x64

    "Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat!A kis emberek mindig ezt teszik de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz."

Új hozzászólás Aktív témák