Új hozzászólás Aktív témák

  • InfiniteReality

    őstag

    válasz Flowtation #14269 üzenetére

    Keress rá a "copyprofile" dologra. Lényegében egy xml filet kell csinálni, és "megetetni" a WDS szerverrel (az image-hez hozzáadni, mint unattended setup). Ha csak a copyprofile van benne az is elég, de sok minden mást automatizálhatsz benne, Windows SIM-mel, ez csinálja az XML filet is. A Windows ADK része.
    Ez csinálja azt, hogy ha a referencia image-et sysprep audit módban inditottad el, és utána az alapértelmezett rendszergazda profilját állitgattad be, akkor azt minden további felhasználó örökli (domainba léptetés után a domain userek is).
    De nagyon fontos, hogy amikor a referencia image-et csinálod, azt sysprep audit módban kell csinálni, hogy az alapértelmezett admin user profilját "piszkáld". Különben nem fog rendesen működni.
    Tapasztalataim szerint kevés kivételtől eltekintve minden beállitást megőriz, és viszonylag kevés (főleg régebbi) programmal fordulhat csak elő probléma.

    És igen, a sysprep megszünteti a domain tagságot is. Szerintem nem is célszerű domaintag gépet használni referencia image-nek.

    Én a cégnél nem domaintag gépen beállitok mindent, lényegében telepitéskor csak és kizárólag olyan dolgokat kell csinálni, mint domainba léptetés, és ott történő beállitások, bitlocker engedélyezés, Outlook beállitás stb. Minden egyéb beállitást már tartalmaz a referencia gép.

    http://logout.hu/cikk/samsung_led_tv_tudastar_d_szeria/alapok.html

Új hozzászólás Aktív témák