- RAM topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen házat vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadasz70
aktív tag
válasz
koko52 #53641 üzenetére
Vissza állítottam a biost alap helyzetbe de az sem segített ha be rakom a ramokat és belépek a biosba viszont látja a a 8 gb ramot. Az elemet viszont nem látom lehet h jobban szét kell szedni meg azt az érintkezőt sem az elem mellett kell lennie? Valaki azt mondta ha csak az elemet veszem ki akkor csak az idő állítódik el.
-
kriszSTUDIO
csendes tag
Szisztok!
Érdekes problémám van, kissé tanácstalan lettem...
Alaplap+Proci újítást követtem el a videókártya (GTX1070) csere miatt, amivel lett egy Gigabyte 970A-DS3P rev 2.x lapon egy FX-8350 proci, maradó 2x8GB HyperX Savage 2400Mhz CL11 dual KIT ram, ami ment is dualban a régi lapon (MSI A75MA-E35 + A6-5600k procival).
Kérdésem az volna, hogy az WIN10 képes ezt rosszul kezelni? Mivel tapasztaltam két másszínű slotban a memória 16GB meglétét, de nyílván single, viszont ha dual kiosztásban teszem be a slotokba (azonos színüekbe), akkor a WIN10 16GB telepítettből 8GB felhasználhatót ír... BIOS-ban minden módon látja a 16GB-ot a lap.
Valakinek valami tippje, hogy mi lehet??? 2014-es a lap, így a ram support listában nyílván nem is lehet benne a modulom, de látja is, és alap 1600MHz-en mennek, de csak single, és most már kicsit unom, hogy minden tipp ellenére ez van... Vagy WIN10?
Köszi előre is, ha valaki időt szán a kérdésemre! Üdv krisz!
-
silvergod
őstag
Sziasztok!
Van egy régi netetzèsre használt gép amiben van 2gb ddr2 667mhz ram ezt szeretném + 2gb bővíteni...vagy ha vennék helyette ddr2 800mhz 4gb ramot, (A lap és a proci tudja a 800mhz is kezelni)
lehetne valamit érezni sebességben?
Vagy felesleges és vegyek 2gb-ot csak.
Köszi -
Ovisbig
tag
Sziasztok!
Memóriát akarok venni, de néhány dolog nem tiszta.
2x4 Gb dual chanel ramra gondoltam, konkrétan: Kingston 2x4GB DDR4 3000MHz HyperX Predator XMP
Erre a lapra: Gigabyte B450M DS3HEgy Ryzen 2200G mellé aminek az integrál VGA-ját használnám csak (Radeon Vega 8)
Az alaplap ezeket az órajeleket támogatja: 2133 MHz, 2400 MHz, 2667 MHz, 2933 MHz, 3200 MHz (O.C.)A kérdés, hogy az alaplap húzás nélkül ki tudja használni a 3000MHz-et noha csak 2933-at támogat?
(3000-es RAM-ot támogató alaplappal nem is találkoztam)
Tudom hogy a magas órajel játékoknál alapból nem sokat számít, de ha csak az integrált VGA-t használom akkor elvileg igen.Megéri megvennem a 3000-est?
-
newc8229
tag
Sziasztok! Egy kis segítség kéne van egy ilyen konfigom:
alaplap: ASROCK 970 EXTREME 3 R 2.0
proci: AMD FX 8350
videókari: Gigabyte RX 460 4 GBehhez a konfighoz szeretnék 2x4 GB memóriát KIT kiszerelésbe:
néztem alaplapi támogatott memóriát de nem tudom hogy melyik érné meg legjobban:
-
harry
veterán
Hello,
No sajnos később úgy néz ki visszatért a problémám: úgy néz ki, hogy az alaplapon az A1 és A2 csatorna is hibásan kezeli a ramokat. Egyesével, mind a 4 foglalatban kipróbáltam mind a 4 modult, és a memtest mindig elbukott ha A-s foglalatról volt szó, többnyire a Test4-5-6 környékén. Volt, hogy csak hibákat dobott, volt, hogy le is fagyott, néha hiba nélkül csak lefagyott. B foglalatban egyetlen hiba sem jött elő, egyik modullal sem.
Kérdésem, hogy ez alaplap, vagy processzor probléma lehet-e, illetve miképp tudok bizosra menni hardver csere nélkül? Van proci diag program esetleg? Vagy mégis másra gyanakodjak?
-
marcarc
senior tag
Hülye kérdés de ez nem tiszta. Van a gépemben Corsair Vengeance LPX 2.0 Memory (2X8 giga 2400 - CMK16GX4M2Z2400C16) memória dual channel módban. Ha bővíteni szeretnék akkor vegyek bele ugyanilyen 2X8 as sticket vagy adjam el és vegyek csomagban nagyobbat mondjuk 2X16gigásat?
Az alaplap egy msi gaming m7 (z170a)
Előre is köszönöm a választ.
-
jozsi252
veterán
válasz
koko52 #53619 üzenetére
Mostanában amilyen lapokkal összeakadtam, egyik sem ilyen volt. Nem csak a berakás "nehézkesebb" hanem a kivétel is. Legalábbis Asrock lapoknál amik vannak nekünk, a lap széléhez közeli fület kipattintom, aztán elég nehézkesen jön ki a ram. Értem én hogy a másik végén automatán pattan be a helyére, de azért oda is rakhattak volna valamit. No sebaj, ez legyen a legkevesebb.
Igen arra vigyáztam természetesen hogy a párok úgy kerüljenek be ahogy te is leírtad. Cmos-t viszont nem csináltam meg. Igazából arra gondoltam hogy tök ugyanolyan ramok kerülnek bele (elvileg) így nem lehet gond.
-
jozsi252
veterán
válasz
koko52 #53613 üzenetére
Megpróbáltam, először nem akart működni mert a proci ventilátorja lelassult felpörgött lelassult felpörgött.. kikapcsoltam a gépet, kivettem a 2 régit hogy megnézzem az újakkal mi a helyzet, akkor betöltött a gép és kiírta a rendszer hogy 4GB ramot lát. Kivettem a B2 slotból a ramot, majd újra visszaraktam és itt már a köv gép bekapcsnál látta a 8GB-ot. Utána beleraktam a régi 2x4GB-ot és akkor már látta az egész 16GB-ot.
Szóval a gond a b2 slotba levő rammal volt, vagy valami kontakthiba lehetett, vagy lehet hogy nem volt rendesen a helyén, de most már tökéletes.
Nem tudom ki hogy van vele, de jobban szerettem a régi alaplapokat ahol mind2 végén volt olyan kis fül a ramnál. -
jozsi252
veterán
Sziasztok
Van egy gép amiben van CMK8GX4M2A2400C16R ram. Ez 2x4GB-ot jelent. Most vettem hozzá CMK8GX4M2A2400C16 ramot. Elvileg ugyanaz csak annyi hogy a borda nem piros hanem fekete, azért sincs a végék az R jelölés. Ennek ellenére ugyanúgy fog dualba menni az is?
Gondolom nem várható semmi gond? -
vadasz70
aktív tag
Ha esetleg bővíteni akarom a ramot azon kívül hogy dd3 mit kell még figyelembe venni mit nézzek és hol.
-
Submarine
senior tag
válasz
vadasz70 #53606 üzenetére
Tehát a gép jól működött sokáig, és egyszer csak elkezdett hibákat produkálni.
Lassulás, "lemerevedés", újraindulás.
Ha az a bizonyos "oldal" kék hátterű volt akkor az volt az a bizonyos windows "kék halál".
Lehet ram, alaplap, de táp hiba is.
Ehhez fizikailag kelleni fog egy hozzáértő. Szervíz, ismerős. -
vadasz70
aktív tag
válasz
koko52 #53605 üzenetére
Csak be lassul és nem mozdul teker teker de volt már olyan is ki kapcsolt és egy oldalon megjelent valami angol szöveg azt ki tudtam venni belőle h rammal van valami probléma. Időközönként ezt is csinálja. Csak azt nem értem h addig még jó volt addig miért nem kellett több ram?
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Olyan problémám lenne h a ram állandóan 96-96% dolgozik és befagy a gépem egy ideje kaptam itt már tanácsot h töltsem le ilyen olyan programot és futtassam de nem használt tudnátok egyéb tanácsot adni hogy mit kellene tennem hozzá teszem nem vagyok informatikus.
-
refugee
csendes tag
Sziasztok!
Mostanában a windowsom túl sokszor dől be(kékhalál
), memory failure hibára mutatva (Corsair 16GB 3000 MHZ-es ram kit) és a windows memoria diganosztika szerint valami baja is van a ramoknak.Leszedtem a memtest86-ot, párban hibás, ugyanabban a slotban külön mérve az egyik ram 0 a mások 2500 db hibát produkált, kérdés, lehet a kit darabjait külön is gariztatni, vagy csak egyben lehetséges? (kb 1 évesek, úgyhogy gari még van rájuk)
Köszi előre is,
Ref
Új hozzászólás Aktív témák
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston) (Foxpost:+1400Ft)
- Garanciális! Kingston FURY Beast RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz Memória
- Silicon Power 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SP032GBLFU320X02 RAM
- 2x8Gb SK Hynix 2400 Mhz DDR4 notebook RAM eladó
- Crucial RAM 16GB DDR5 4800MHz CL40 SO-DIMM INGYEN FOXPOST
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest