Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz szkaroly #84265 üzenetére

    A végén írtam, hogy nem annyira lassú, mint xiaomival. Bár változhat különböző időpontokban is. Az irodánkban például még rosszabb szokott lenni, mint otthon. De samuval 50/3 vagy 70/5 is megvan most 4G korláttal is.

    Ott most telenorral is 4g+ jelzést látok, ha épp nem 5g. Korábban a mi a2-őn csak a vodás kártyán láttam 4g+ logót. Bár sebességben nem látom samunál, hogy itt az irodánál számítana. Otthon látványosabb a 4g és 5g közti különbség, mert közelebb lehetek a toronyhoz.

    De nehéz egzaktul következtetésre jutni, mert akár pillanatról pillanatra is sokat változhatnak a körülmények. Csak azért gondolom, hogy nem a telefon hibás, mert vodával nem volt ilyen szélsőséges, 0.0x upload mérés vele.

    Otthon amúgy arra is gondoltam, hogy esetleg telekomos toronnyal osztozás az 5g. De itt az irodában a telekomos kolléga 400akat is mért akkor 5g-n, amikor most samuval telenornál meg 40 / 3 volt. Van másik simem is, ami most huawei b525 routerben van, lehet átteszem próbaképp a xiaomiba, hogy egy idő közelében is próbálgathassam.

    Egyébként az vicces volt, hogy online profil beállítást küldött le a telefonra a telenor az első bekapcsoláskor simmel :D közben ehhez net kell.

    Szóval nem tudom, hogy a mi a2 miért nem passzol a telenorral mostanában. De samuval teljesen jók ezek a sebességek (a sokszáz inkább csak jópofa, a lényeg, hogy pár megabit meglegyen mindig, megbízatóan és ne az legyen, mint múltkor, hogy telefonról nem tudok a szerverszobából képet küldeni távoli kollégának, hogy a piros vagy a zöld kábelt kell elvágni kihúzni :D ).

    Plusz a samsung elcsalja az eu-s 5GHz mobil hotspot tiltás szabályt valahogyan. Míg a xiaomi betartja. Így azóta a mi a2-ről csak lassabb 2.4es hotspot módban lehet netet megosztani. Samuról meg 5GHz-en jóval nagyobb sebességűt is lehet indítani.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák