- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenWRT topic
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Proxmox VE
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- ASUS routerek
-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
*Ropi*
félisten
válasz Fotonhámozó #31500 üzenetére
Chapelnek volt F4-ese: az övé is kb. ezt tudta. A másikat egy másik ismerőssel próbáltuk - így csak fejben raktam össze a két eredményt, de arányaiban ezeket a szinteket hozták.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Ablakos
őstag
válasz barrasz #31499 üzenetére
Itt kell elindulni. Nekem lassan hozzák a visszajáró pénzt.
[ Szerkesztve ]
-
speedyrg
tag
Köszönöm mindenkinek a teljes elbizonytalanításhoz vezető segítséget. Persze csak vicc volt. De a döntés nehéz. A baj hogy Japánban találtam egy két kiemelkedően szép darabot, de viszont igy a próba nem kivitelezhető. Esetleg ha valakinek lenne velük készült fotója azt még szívesen fogadnám. És még egyszer köszönet a sok segítségért.
speedyr
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz speedyrg #31505 üzenetére
Flickr-en van külön csoportja. A Ropi által linkelt tesztképekre továbbra is azt mondom, hogy a tesztelt obi hibás lehetett. .DLL szerint is, saját tapasztalatom szerint is azoknál a képeknél jobb a minősége. Ha 30E Ft körül vagy alatt hozzá tudsz jutni, akkor best buy.
A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.
-
atyuska
tag
https://picasaweb.google.com/111184110181801433484/Obiteszt#
ez a 3.5-4.5 vs 55-250
[ Módosította: radi8tor ]
----atyuska----
-
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
Írtam korábban futólag, hogy 30D-ről váltottam 70D-re, kíváncsiságból szeretném megkérdezni a véleményeteket, hogy szerintetek a 30D másodgépként mennyire állja meg a helyét manapság?
Amiatt is gondoltam rá, mert a telém mondhatjuk szerintem hogy gagyi, egy Canon 75-300-as, és azt meg sem próbáltam a 70D-vel mert biztos elvérezne rajta. Ezért gondoltam, hogy a 75-300-ast fixen rárakom a 30D-re, és a telét azzal használom, szerintetek így mennyire életszerű a dolog?
-
-
_seth_
veterán
válasz Canonfan #31508 üzenetére
Másodgépnek elég felemás lenne egy 70D mellett, de tartaléknak jó lehet. Én 40D-t vettem 5D3 mellé tartaléknak, a kettő között (mármint a 30D és 40D) között nincs olyan hatalmas eltérés.
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
*Ropi*
félisten
válasz _seth_ #31510 üzenetére
"...a kettő között (mármint a 30D és 40D) között nincs olyan hatalmas eltérés."
• Ha a képek kiírása közben kinyitod a CF kártya ajtaját a 40D csak figyelmeztet, hogy ne vedd ki amíg nem végzett - a 30D viszont instant ki is kapcsol: azzal a lendülettel búcsút is inthetsz a képeknek,
• a 40D 2 MP-el több,
• a 40D már D!GiC3 (a 30D D!GiC2),
• a 40D már 14 Bites jelfeldolgozású (a 30D 12 Bites),
• a 40D már tud sRAW-ot is,
• a 40D már 3" és LiveView-os a hátsó LCD-je (a 30D-é 2.5"),
• a 40D már olyan a menüje, mint az 1D sorozatnak,
• a 40D már a hátsó LCD-n is megjeleníthetőek a beállítások értékei,
• a 40D már megvan a 3 "custom user mode" a módválasztó tárcsán,
• a 40D már dupla keresztszálas a középső AF pont (F2.8-nál aktiválódik)
• a 40D már 0 és 20 EV közt tud mérni (a 30D 1és 20 közt),
• a 40D már teljesen motoros meghajtású a tükör: gyorsabb és halkabb (csendes mód) - a 30D-nél még rugó húzta fel és a motor csak visszaengedte,
• a 40D már tud auto ISO-t (az ISO teljesítménye 1600-ig használható jó érzéssel, a 30D csak 800-ig),
• a 40D-nek már szélesebb Kelvin-skála tartománya van 2500 vs 2800 - 10.000),
• a 40D már 0.95x nagyítású az OVF (a 30D-é 0.90),
• a 40D-nél a keresőben már látszik az ISO érték,
• a 40D-ben már cserélhető a mattüveg,
• a 40D már 6.5 FPS, 16 raw és 75 jpg sorozatban (a 30D-é 5 FPS és 30 jpg, a rawra nem emlékszem),
• a 40D már időjárásálló a váz,
• a 40D-hez már időjárásálló (BG-E2N) markolat is van a WiFi-s (WFT-E3) mellett (a 30D-hez való BG-E2 pár milliméterrel rövidebb a BG-E2N-nél),
• a 40D-nek kézreállóbb a gombkiosztása (ez persze szubjektív).Lehet kimaradt valami mert fejből írtam.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
válasz *Ropi* #31517 üzenetére
Felhasználástól is függ, ki mit szeret Nekem csak az a bajom, hogy ott az Auto ISO beállítás, ami nem Auto. Az 1100D-n már normálisan megy a dolog,, az 1000D ilyen felemás .
Mondjuk azt sem szeretem, ha vaku, akkor ISO800, ha nem fixáltam.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
troszti
aktív tag
válasz *Ropi* #31511 üzenetére
Mitől lesz időjárásálló a markolat? Még pár hónapja néztem a különbséget a BG-E2 és a BG-E2N között, de nem sok mindent találtam...
Egy oldalon olyat említenek, hogy az akkufedélen van egy gumi 'csík'. Na most ez a gumi 'csík' az én régi BG-E2 markolatomon is megvan.
fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
*Ropi*
félisten
válasz troszti #31520 üzenetére
Attól, hogy ahol kell, szigetelve van. És tanúsíthatom, hogy valóban állja a kiképzést: végigcsináltam velük nem egy szabadtéri polgári esketést zuhogó esőben.
[ Szerkesztve ]
-
_seth_
veterán
válasz *Ropi* #31511 üzenetére
Na jo ertem en, de egy 70D iranyabol nezve ezek nem hatalmas elteresek
Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Gigabyte C301 RGB Black - Arctic Liquid Freezer III 360 RGB Black - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN
-
_seth_
veterán
válasz *Ropi* #31523 üzenetére
Mert 40Dbol talaltam "keves expos" darabot Sok 30Dt 40D arban adnak.
De most, hogy mondod...
(A 40D m3ss-tol kap ket blumax akkut, tegnap vettem bele egy 16os sandisk cf kartyat, alakul )
[ Szerkesztve ]
-
-
troszti
aktív tag
válasz *Ropi* #31529 üzenetére
Nem vettem észre, hogy nem stimmelne, egyáltalán nem furcsa. Egy elfogadható árú BG-E2N markolatot találtam, de az eladó nem igazán akarta eladni szerintem, nem találkoztam még ilyennel Úgyhogy hagytam a francba és maradt ez. Remélem nem lesz vele gond
fiokmuhely.hu ...ahol nem csak fiókok készülnek
-
Canonfan
senior tag
hcl, _seth_:
Köszi!
Akkor egy próbát mindenképp megér, a 30D-t úgyse adnám el.
A 40D csak egyvalamiben kevesebb a 30D-nél, a kijelzője a 40D-nek rosszabb, ugyanaz a felbontása mint a 30D-nek de nagyobb. 40D sajnos nem volt a kezemben, nem tudom mennyivel rosszabb mert a 30D kijelzője is mossa a képet teljes nagyításon, de ott egy idő után kitapasztalható
-
*Ropi*
félisten
-
hszilard666
veterán
Kellemes estét a fórumtársaknak!
Az lenne a kérdésem hogy ha egy crop szenzoros gépre (600D) egy EF es obit teszek akkor mi van?(#31534) copass:
Köszönöm a kimerítő választ! Attól még az obi ugyanúgy működik?[ Szerkesztve ]
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
copass
veterán
válasz hszilard666 #31533 üzenetére
semmi.ugyanúgy használni tudod.
[ Szerkesztve ]
"amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
_seth_
veterán
válasz Canonfan #31531 üzenetére
Na igen, ahogy Ropi írja, ki kell tapasztalni, hogy milyen rossz lehet a kijelzőn a kép, hogy monitoron jó legyen Én még nem tapasztaltam ki
-
*Ropi*
félisten
válasz hszilard666 #31533 üzenetére
"...ha egy crop szenzoros gépre (600D) egy EF es obit teszek akkor mi van? "
Vasárnap. Természetesen működik vele, és a reciprok szabály is ugyanúgy él.
(#31535) _seth_: Kezdd azzal, hogy maxra tekered az élességet a beállított picture style-ban!
-
_seth_
veterán
válasz *Ropi* #31536 üzenetére
Mukodik Igy egesz hasznalhatonak tunik az lcd, koszi
-
*Ropi*
félisten
válasz hszilard666 #31537 üzenetére
Nincs mit!
(#31538) _seth_: Nincs mit!
(#31539) Gondwana: Persze (jogos: nem tettem hozzá).
-
zolikaDB
veterán
Urak!
Hol lehet kapni az 1200D kitben IS-STM obival? Vagy ez valami 220volt-os trükk? -
_seth_
veterán
válasz zolikaDB #31544 üzenetére
Az obik hangja nem a váztól függ, így mind1 milyen vázra teszed a hangja nem lesz más.
-
zolikaDB
veterán
_seth_, copass: igy mar ertem, koszonom!
-
Salex1
őstag
Tévesen kaptam egy Canon infra távkioldót ebay-ről, ha valakit érdekel ingyen odaadom, csak el kell jönni érte. (Debrecen)
-
zoomon
tag
Sziasztok!
Tanácsot, útmutatást szeretnék kérni! Szeretném lecserélni a régi kompakt gépemet, canon dslr-re, hogy a költségben ne szálljak inkább használtakat nézegetek, de mára nagyon széles lett a választék, így egyre kevésbé tudom melyik lenne számomra az ideális, nagyságrendileg 700 - 750 körül nézelődtem.
A felhasználási köröm javarészt klasszikus kirándulós képek, portré, táj, autók, épületek, beltéri fotók ezekhez jönne még az asztro fotózás a meglévő skywatcher 200/1000-es távcsövemmel, valamint tárgyfotózás tárgydobozban 2 lámpával, utóbbiakat is keresem. Valamint elfogadható minőségű videó készítése sem lenne hátrány.Szóval melyik lenne számomra az ideális gép, és milyen obikkal?
Előre is köszönöm a válaszokat
Üdv: Zoltán
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Apple Watch
- Google Pixel topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- BestBuy topik
- Apple notebookok
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Mozgásban a PC-s kiadás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Filmvilág
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest