Új hozzászólás Aktív témák

  • Alx.Mercer

    aktív tag

    válasz Clemi #28420 üzenetére

    Nekem az 50 1.8-al elég szeszélyes volt az AF 70D-n, de pl a 85 1.8 meg hibátlanul tette a dolgát, ahogy a többi 2.8-as Canon zoomok és fixek is. (A Sigmákkal viszont nem tudom összeházasítani a 70D-t, mert katasztrofálisan kiszámíthatatlan, hogy mikor hova lövi be az élességet...)
    Tamron 17-50 2.8 (VC nélüli) nagyon rövid ideig, de volt a vázon és furcsamód LV-on keresztül megesett, hogy csak vadászta-vadászta a megfelelő pontos az élességhez, de a végén elfáradt én meg meguntam. :-) Optikai keresőben meg ha jól emlékszek, akkor viszonylag jó volt, de tényleg nagyon rövid ideig volt csak a vázon. Volt még egy Tamron 24-70 2.8 VC is próbálgatva, ami olyan felemás érzéseket keltett bennem, mert hol pengeéles volt a képe egymás után 6-8 képen, de utána kicsit mellé ment az AF azzal is. Viszont a Sigmáknál 100x jobbnak tűnt még ennek ellenére is. Gyanítom, hogy a MFA-val közelebb tudtam volna hozni az optimálishoz, de erre nem volt se időm, se kedvem akkor.

    Gondolom azért jelentkezik 2.8-tól mert a középső AF dupla érzékenysége innentől működik, de sok embernél ahelyett, hogy pontosabb lenne, inkább csak ront a helyzeten... Biztos, hogy létezik a dolog, de abban is biztos vagyok, hogy sokan rosszul következtetnek a hiba meglétére... Nagyon sok tesztet láttam/olvastam erről a jelenségről és rengetegen az 50 1.8-al meg a Sigam 18-35 1.8-al próbálkoztak sikertelenül... A kis Canon csoda FF vázon is tud rakoncátlankodni (persze van akinek tökéletes) a Sigma meg sajnos ugyanúgy más vázakon is problémás (de van akinek ez is jó....).
    Én olyat is olvastam, hogy akinek 7D-je van/volt az is tapasztalt hasonló jelenséget, szóval előfordulhat, hogy a Canon 19 pontos AF rendszerének van valamilyen tervezési hibája, ami adott körülmények között, adott összeszerelés/gyártás következtében elő tud jönni és vagy orvosolható, vagy nem.

    Szerintem az én vázamat sem érinti ez a dolog, de az 50 1.8-on kívül a többi nagyobb fényerejű üveg csak tesztelés idejére volt nálam, huzamosabb ideig nem...

    Az esetleg elárulod, hogy hol/mikor vetted a vázat?

Új hozzászólás Aktív témák