- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr. Teddy
őstag
válasz _DiEGO_ #17768 üzenetére
Feltettem a zflashpoint nevű ssd gyorstót. Memóriába cachel dolgokat, azt valahogy úgy gyorsít, a lényeg, hogy segtett!
Teszt:
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 35.585 MB/s
Sequential Write : 18.101 MB/s
Random Read 512KB : 36.584 MB/s
Random Write 512KB : 5.992 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 6.438 MB/s [ 1571.8 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 1.252 MB/s [ 305.8 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 6.515 MB/s [ 1590.6 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 1.057 MB/s [ 258.0 IOPS]Test : 100 MB [C: 46.8% (7.0/15.0 GB)] (x5)
Date : 2012/02/29 13:39:01
OS : Windows XP Professional Szervizcsomag 3 [5.1 Build 2600] (x86)Elég komoly sebességjavulást értem el. Jó lesz ez, ha faszán megy.
[ Szerkesztve ]
-
Mr. Teddy
őstag
-
Mr. Teddy
őstag
válasz _DiEGO_ #17762 üzenetére
Asus-Phision SSD van benne. Hm.. igen, sima windows drivert használ. Viszont külön asus honlapján, meg máshol sem találtam sata/ssd drivert. Pedig feltettem a chipset drivert a gépre.
Azt nem tudom biosban kapcsolni, hogy IDE vagy AHCI legyen, szerintem IDE-ként kezeli a Win XP ezt a vackot.
Telepítéskor az SSD-t újraformáztam, egy meghajtóként, 16GB helynél, nem akarok particionálni, jó az egyben is.
-
Mr. Teddy
őstag
válasz runner 125 #17760 üzenetére
SSD-t leteszteltem, 100mb-ra állítottam.
CrystalDiskMark 3.0.1 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 35.759 MB/s
Sequential Write : 8.996 MB/s
Random Read 512KB : 34.402 MB/s
Random Write 512KB : 2.011 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 6.262 MB/s [ 1528.8 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 0.020 MB/s [ 4.8 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 7.967 MB/s [ 1945.0 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 0.025 MB/s [ 6.1 IOPS]Test : 100 MB [C: 46.5% (7.0/15.0 GB)] (x5)
Date : 2012/02/29 12:04:50
OS : Windows XP Professional Szervizcsomag 3 [5.1 Build 2600] (x86)Érdekes..
-
Mr. Teddy
őstag
válasz runner 125 #17758 üzenetére
2gb ram van benne, 16gb-os ssd-vel, de eléggé köhécsel, amikor egy excel táblát megnyitok :S
Meg sima telepítések is nagyon lassan mentek, érdekes ez az ssd, viccesen lassúnak tűnik.[ Szerkesztve ]
-
Mr. Teddy
őstag
Hali!
Van egy asus 901-es netbookom, melyiket érdemes használni?
Windows XP vagy Linux? WinXP érezhetően belassul időnként, és nagyon idegesít.
Egy dologra lenne használva, excel táblákba írkálás, majd dropboxon átküldés másik gépre.
Azért elég nyőgve nyelősen nyitja meg az Exceleket a gép.
Ha linux, akkor melyik disztrot ajánljátok? -
Mr. Teddy
őstag
Hali!
Változott a terv, egy érintőkijelzős kifordíthatós noti kéne. Láttam asusnál valami ilyesmit, de azon android fut, az nem jó. Excelnél kell nekem a macro használata, így muszáj a win7-es noti.
Ötlet? -
Mr. Teddy
őstag
válasz Armagedown #17255 üzenetére
Nincs valami teszt ezekről? Én intel párti vagyok nagyom, szóval amd-t ha nagyon látom benne a fantáziát.
-
Mr. Teddy
őstag
válasz Armagedown #17253 üzenetére
Bár lehet elszámoltam magam, mert 60 körül használtakat néztem. Lehet netto 60 lenne az alja ami m ég belefér.
Ilyen atom 455-ös proci amúgy jó? Én lehet maradnék intelnél. -
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Netbookot szeretnék általános munkára. Win7, office, net, semmi extra.
Mit ajánlotok mostanában, mi a slágernetbook, slágerproci?
Nem vagyok most képben a témában, így kérdezem tőletek.
Olyan 60 körül lenne jó találni egy normálisat.
Ja és 10" körüli legyen.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
Mr. Teddy
őstag
Ez detto, egyéne válogatja kinek mi az igénye, mit szeret.
Nekem az 1280x800 a 12.1"-on épp hogy elfogadható volt, kisebbe már elég kicsi lenne.Ugyanakkor nem értelek, ha a kollégád 10"-os Sonyján az 1280x768 szerinted brutális, akkor az egyel korábbi hozzászólásod szerint:
"A legnagyobb baj az intel atommal, a felbontása...
Az a HP2133-as van 1280x768-as kijelzővel is...igaz 8.9"-os..."8.9"-on mennyire lehet brutális az 1280x768?
Mellesleg ugye az Atom procinak sk köze nincs a felbontáshoz, mert ugye a videokártya dolga a képmegjelenítés, és mivel van VGA out ezeken a gépeken, amiken keresztül bőven nagyobb felbontás is elérhető rendes monitorral, így semmiben nem kevesebb egy Atom mint egy Via-s procival szerelt gép.
Hogy a kételyeket eloszlassam, nem kampányolni akarok az Atom proci mellett, vagy a másik ellen. Csak puszta meglátásaimat írom, amiket olvasgattam ezekről a procikról. Hogy alátámasszam "nem kampányolós" érvemet, bevallom férfiasan, netbookom sincs . Szóval azt sem tudom persze mondani, hogy olyan tapasztalt lennék, szóval csak tesztekből indulok ki. De azt leszögezhetem, hogy jelenlegi infoim szerint én Atomos gépet vennék, ezzel ugye nem mondanék újat
-
Mr. Teddy
őstag
válasz TomBoy1986 #1645 üzenetére
Rendben, ami neked szimpatikus
Ezt egyéne válogatja, hogy ki milyet szeret, és ki mit vesz elvből. Én ezt úgy nézem mindig, hogy aki egy bizonoyos pénzért jobbat ajánl, azt veszem. Egyéb szempontot nem nézek, nem vagyok máltai szeretetszolgálat, hogy a kisebb részesedésű oldalt támogassam, azt fogom majd, ha ő rukkol elő a jobb, gyorsabb megoldással.
Én csak azt mondom, hogy objektív szemmel nézve az Atom proci jobb mint a Via-s.
Ha üzemidőre optimalizálsz, akkor meg ott van az Asus 901-es notebookja, az új GO-s változat (3G modemmel, de itthon még nem kapni), a hozzá adott akksival akár 7 órás üzemidő is elérhető, szerintem felettébb impozáns. -
Mr. Teddy
őstag
Szerintem nem az Atom hibája, hogy nem tesznek alá nagyobb felbontású kijelzőt.
Nekem személy szerint a 12"-os noti kijelzője is már kicsit kicsi volt 1280*800-ban, így nézegetve a 9-10"-os netbookokat sztem korrekt a felbontásuk. Nem cserélném be a jobb teljesítményt egy picit nagyobb felbontásra, aztán azon a felbontásban a kisebb teljesítmény még kisebb lesz. -
Mr. Teddy
őstag
válasz TomBoy1986 #1640 üzenetére
Szerintem mindenképp Atomosat vegyen, most szereti-nemszereti a tények azok tények, hogy netbookban az Intel Atom a legjobb választás. Szerintem tegyétek félra az intellel való előítéleteiteket.
-
Mr. Teddy
őstag
"Minden mondatát olvasom a topiknak."
Erre csak annyit tudok mondani, hogy nem elég olvasni, fel is kell fogni azt...
Nem tudom mikor veszed már észre magad, hogy össze vissza beszélsz, hol érdekel engem, hogy ki nyitotta a topikot, meg miket olvasol, hányféle nyelven.
Amit írtam azt látom nem sikerült értelmezni, sajnállak.Többet ebben a témában nem szólok hozzá, mert nem akarom teleszemetelni a topikodat!
-
Mr. Teddy
őstag
Figyelj, olvasd már el újra az egészet amiről beszéltetek. Nekem, mint külső szemlélőnek is átjött hogy Ratman mit akar mondani, azt, hogy a levédett netbook névről szóló per nem zárult még le, egyelőre nem fizet senki senkinek, és nincs betiltva semmi, ergo ezt az egész "netbook le van védve" dologot nem lehet tényként kezelni, ennyi.
Erre kért még meg Ratman, hogy amennyiben már lezárult a per, van hivatalos döntés, hogy ki kinek mennyit fizet, stb, akkor azt linkeld be.[ Szerkesztve ]
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Biztos volt már róla szó, de megkérdezem, hátha ilyen formában nem:
Szóval az ilyen kis netbookok bírják a 720p-s filmeket?
És ha igen, ilyen 1366*1024-es felbontással rá lehet-e kötni egy LCD vagy Plazma TV VGA bemenetére a notit?Akik már játszottak ilyen kis kütyün, kb mik azok amik elfutnak rajta? Ez is érdekelne.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest