-
IT café
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz CyberPunk666 #76070 üzenetére
Nézem, nézem, de nem értem. Mi lehet gyönyörű egy műanyag, zöldalmás joghurtosdobozon?
-
TommyNagz
senior tag
válasz CyberPunk666 #76074 üzenetére
Cb500, nc700, cbf500, es alap hogx hasznaltan. Elobbiek a2 47 paci utobbi 58. Elnyuhetetlenek, a cbf500 es a regi cb500 (nem x f stb) pc32 blokk 300ezret siman elmegy, meg is van valahol a francia tartosteszt magyarra forditva ha erdekel.
[ Szerkesztve ]
encapsulation dot1q
-
Tarill
őstag
Hy! ilyen BEAST BST-1604 Grey kabátja van valakinek?
-
runner 125
nagyúr
válasz Something_ #76090 üzenetére
Gabor, 800.000 helyett csak 640k-ért új gyári idomszett a PC37-re? Ez már tényleg a tökmegéribazge kategória.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
félisten
válasz CyberPunk666 #76070 üzenetére
Minden burkolt és/vagy fejidomos motor ronda.
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
Something_
őstag
válasz runner 125 #76105 üzenetére
Honnan veszed, hogy 800k az idomszett? Masfel milla korul mozog, habar ha lejon 25% akkor hat oooo.....
-
FIREBLADE78
addikt
Motorgumira hol és mikor szokott jó kis aákció lenni? Tavaszra sajnos kelleni fog.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
Horvi
őstag
válasz FIREBLADE78 #76108 üzenetére
Most volt black friday akció az R17-nél ha jól rémlik. Bár az már rajtad nem segít
Hello darkness, my old friend...
-
Horvi
őstag
-
Topiccsendőr
addikt
Kezdd el hasznalni az oldalat, hatha el lehet meg odazni a cseret
Explosión de dos tiempos
-
FIREBLADE78
addikt
válasz Something_ #76110 üzenetére
Köszönjük humor herold a szokásos értelmes hozzászólásod.
Macbook pro retina 2013 late, ájfon 14 pro, BMW i4
-
TommyNagz
senior tag
Sziasztok! Felmerült bennem, hogy vajon ártok-e a motornak azzal, ha télen napi 20-25 perceket használom egy nap. Konkrétan munkába járásról van szó, Örs vezér tér -> Nyugati pu. a táv, CBF500 a gép. Köszi!
encapsulation dot1q
-
-
Geresics
addikt
válasz CyberPunk666 #76095 üzenetére
Ha megvan már a motor árának nagy része, akkor akár ilyen 2-3%-os kamatozású hitelt is kaphatsz rá! Mindenképp érdemes megkérdezni a bankot, vagy magát a kereskedést - elvégre ők is kapcsolatban állnak bankokkal, és érdekük, hogy eladjanak...
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
runner 125
nagyúr
válasz Something_ #76107 üzenetére
Baszki, ne már. Akkor rosszul emlékeztem, 1,5 milla? Nah az arcpirító, nem mintha a 800k ne lenne az.
Egyébként szerintem a világ összes piacát figyelembe véve ezen van a legnagyobb margin. Mennyi egy idomgarnitúra legyártási költsége fényezéssel, matricázással együtt? Azért nem anyagköltséget írok, mert nyilván présgépek, öntőgépek, emberek sora dolgozik rajta, de a motorodra max. alig lehet többe, mint a kínai szett amit rendeltél.. sőt.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Topiccsendőr
addikt
A totalcaros cikk jo, de megsem ide illik.
Ha elolvassatok, az alacsony fordulati csapsullyedeshez tobb tenyezo egyszerre teljesulesenek kell lennie. Eloszor is leginkabb diesel motor. Ehhez jon meg a karcos, gyari ertekeket alulteljesito olajpumpa. Uzemanyaggal felhigitott olaj. Stb stb. Ezek egyuttes hatasara fog felszaraz kenes kialakulni.Nezzuk mi lehet egy cbf 500 nal. Az olaj tele megy ilyen uzemnel benzinnel, mert sosem melegszik fel annyira, hogy elparologjon belole, illetve a para is ott marad. Alacson fordulaton nincsenek akkora erok, mint egy dieselnel, alig hat valami a hajtorudra es fotengelyre. Mivel ez a szakma ha olyan lenne, hogy gyakorlati tapasztalat nelkul, elmeletben meg lehetne josolni egy bizonyos tipus reakciojat barmilyen uzem korulmenyek kozott, az iskolabol szakemberek jonnenek ki.
Az elmelet nagy vonalakban irja le a jatekszabalyokat. A gyakorlat pedig megmutatja mi is tortenik valojaban.
Tehat nem tudhatjuk, csak szetszedes utan.A hideginditasnal az olaj tul suru, ekkor a siklocsapagyazas a legserulekenyebb. A ket alkatreszt az olaj aramlasa valasztja szet, nem a nyomas. A suru olaj alig aramlik, mikozben nagy a rendszer nyomasa.
Ettol fuggetlenul senki nem tudhatja mekkora lesz a kopas. Nyugodtan hasznald, mert arra vetted.
Az ilyen tobbszazezres futasteljesitmenyt meg felejtsd el, ezek nem letezo dolgok.[ Szerkesztve ]
Explosión de dos tiempos
-
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Geresics #76116 üzenetére
Az üzlet (mivel szabadulnia kell a raktárkészlettől) felajánlotta, hogy 20% kifizetése után a nevemre írják a motort és ameddig összejön az ára (március), addig ott marad a szalonban.
Így én lennék az első tulaj, nem kell hitelt/kamatot fizetnem, egyszer kell papírozni, nem kell casco sem... stb.
Ráadásul meglesz amelyik a legjobban tetszik.Körülnéztem a piacon és sajnos a kezdőknek ajánlott motorok közül egyedül a cbr500r tetszett még, de kevésbé, mint ez.
-
TommyNagz
senior tag
-
-
Geresics
addikt
válasz CyberPunk666 #76125 üzenetére
Hát nem is tudom... én tuti nem hagynék ott egy motort a kereskedésbe, mert ismerek pár "eladót". Többször láttam már "kirakat-gépet" futkosósnak, és érdekes módon, a km óra állása sosem változott. Tudják mit kell lehúzni, na! És gondolhatod, hogy egy ostoba eladó (aki pont lesz@rja, hogy mi lesz a motorral) nem úgy hajtja hidegen, mint ahogy Te fogod. Akkor már inkább bukjak pár százalék kamatot, mint hogy széthajtsák a gépet pont a bejáratós időszakban, ami ugye a legfontosabb!
Kérdezd meg a kereskedőt, hogy milyen banki ajánlattal tud előállni, és hogy "beenged-e idegen bankot?" Ilyenkor mindig jön a "nem volt egyszerű, de kilobbiztam csak neked...!" ajánlatok, mert nem akarják elbukni a hitel jutalékát!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Geresics
addikt
válasz Topiccsendőr #76129 üzenetére
Nem.
De azt tudom, hogy az olyan alulképzett embereknek, mint nekem, adnak a motorhoz használati útmutatót, és ott említik a bejáratási időszakot. Nem friss az élményem, mert már 1 hónapja is van, hogy egy zsír új Isuzu D-MAX használati útmutatóját olvasgattam. Tudom-tudom, az egy dízel hugybögre (pí-káp ), de az én öreg, 2006-os motorom használati utasítása is tartalmaz ilyen részt.
Lehet, hogy a bejáratásnak már nincs értelme, de mégis beírják a gyártók, és mégis az első 1000km után kell olajat cserélni. Lehet, hogy birka vagyok, de én a könyv szerint csináltam eddig mindent...*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
Topiccsendőr
addikt
válasz Geresics #76131 üzenetére
ha betartod a hasznalati utmutatot, attol nem vagy birka, arra akartam celozni, hogy eletszerutlen dolgokat hoztal fel, pl hogy hidegen uvegeli a szalon az eladott motort. garancia van ra egyreszt, masreszt a bejaratas az az etz nel kellett. az ezres olajcsere meg arra valo, ha valamit elkurtak a gyarban, az rovid idon belul jojjon ki az olajjal.
a hasznalati utmutatokrol had szoljak nehany szot. vegyuk a sportmotorokat, abban van tapasztalatom. angliai hasznalati utmutatoban 20 000 km enkenti szelepellenorzest irnak, a magyarban ugyanez 40 000 km enkenti.
ha normalisan hasznalsz egy sportmotort 20 000 km utan allitani kell szelepet. gyertyat pedig 10 000 km kent cserelni kell. az angol 12 000 kmt ir, a magyar 24 000 km t.
nem eppen megbizhato adatok.Explosión de dos tiempos
-
CyberPunk666
senior tag
Btw kell valamire figyelni egy 0 km-es motornál?
Mennyit számít például, hogy meddig állt a szalonban?Az adatlapja alapján 2016/5-ös, de egyébként egy 2015-ös kiadás (festése alapján), ez mit jelent?
-
Chrys_
addikt
-
demars
addikt
válasz runner 125 #76135 üzenetére
Kezdők, még gyakorolnak csak
Az áram alatt lévő alkatrész ugyanúgy néz ki, mint amelyikben nincs áram, csak más a fogása!
-
mm89
őstag
Az biztos, mindenesetre remélem szólsz ha égetésre kerül a sor!
A humor herold meg tényleg vicces volt
Egyébként valóban r17 a legolcsóbb általában. Tavaszig meg ráérsz még kifogni egy akciót. Csak nézzed folyamatosan vagy iratkozz fel hírlevélre.ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
runner 125
nagyúr
R17-nél van csomó olcsóbb forrás, kepesmotoron is szoktak hirdetni nepperek (jó részük még számlát is ad, sőt, van aki külföldi cégre nettóba is odaadja), én is így vettem idén a BT023-at (mármint kepesmotorról, 27-es számlával), kb. 13k-val volt kedvezőbb, mint ott.
-
mm89
őstag
válasz runner 125 #76140 üzenetére
De a nepperek messze vannak Szegedtől
Én Diablo Rosso 3 at vettem 83-ért, kaptam hozzá dainese gerincprotit amit 23ért adtam el. Így jó áron volt
ELADÓ HONOR 8 32GB KÉK | ÚJ AKKUVAL! Ááá, így már nem is eladó!
-
Geresics
addikt
Csak nekem dereng úgy, hogy itt a fórumon nem pont ezeket olvastam?
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
-Mike-
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- Vezetékes FEJhallgatók
- STB+külső HDD help
- Autós topik
- Farming Simulator 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Parfüm topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest