Hirdetés
- Felnyittatja a Google mobilappos üzletágát egy amerikai bíró
- Vannak gondok, de nagyon ragaszkodik a chipgyártáshoz a Samsung
- Microsoft Excel topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Adobe Indesign
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tárhely szolgáltató választás
- SkyShowtime
- Hálózati / IP kamera
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bazsesz
őstag
a termo-kontorllos azért nem jó, mert nappal ha nem megy a gép, akkor lekapcsolja a neont Meg nappal mehet a hangerő ezerrel
Köszi a linket, meglestem egyet, ez: Bővebben: link egyszerűnek tűnik nekem. Mindjárt megtervezem a nyákját, hogy hogy fest
Üdv: Bazsi''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein
-
LukE
veterán
mar csak az alanyra lennek kivancsi. Jajo, asszem felfogtam, aramnak kellene ott lennie...
And-> 02:35-kor? Asszem igen. ehe, most olvastam el, aludtam volna inkabb forumba irkalas helyett...''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Bazsesz
őstag
Még egy icipici kérdés Van valakinek olyan dolga, ami .sch -ból .pcb -t csinál? Tehát a sematikus rajznak megcsinálja a nyákját? Illetve mi a neve a proginak?
Üdv: Balu''Játék a szavakkal mintájára Dúd a betűkkel :d Előadja Bazsesz művészúr :)'' by Esmein
-
LukE
veterán
eagle? (light verzio meg ingyenes is magan felhasznalasra, a kevesbe light verzio, meg kevesbe)
Csak az a gond, hogy nem tudom, milyen .sch-t eszik meg, mert van vagy 6 fele... Van aramkor szerkeszto resze is, de nem lesz 100%-ig automatikus a nyak gyartas. Az alkatreszeket neked kell leraknod, aztan behuzza a vezetekeket.''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Darkshark mo
csendes tag
Egy kis segítséget kérnék: Nem rég vettem A revoltectől két Liquid, hullámzó kék neont, jól működik csak szeretnék még egy ventiilátort is a házhoz venni a jobb megvilágítás érdekében.Milyet vegyek?
[Szerkesztve] -
zLegolas
őstag
válasz Darkshark mo #807 üzenetére
Ventillátort a jó megvilágítás érdekében?
Egyébként meg ha jó megvilágítást akarsz, arra az olvasólámpa kóserebb. Ha meg már fénycső, akkor 3x40W a fejed fölé, csak nem kék meg hullámzó, hanem olyan, amite az van írva, hogy DayLight.
Kábé...Én normális vagyok! Megmondták a hangok is a fejemben!
-
Batman2
őstag
Szevasz
Ismét átolvastam a nyilatkozásodat.
Akkor ezt úgy gondoltad, hogy két LEDet és egy ellenállást egymással sorosan kötsz és három ilyen csoportot pedig párhuzamosan kötsz?
Mivel nem írod le világosan a dolgokat, a párhuzamos kötés is csak az elején szerepel a szövegnek, a sorok közt is kell olvasni, hogy megértse valaki.
Tehát fogalmazz egyértelmübben!
Üdv.:Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
Soja
aktív tag
Most hogy végigolvastam az egészet, megértettem. Tehát sorba kötve azonos ledek 1 megfelelő ellenállással, és ezekből a sorba kötött azonos ledekből 1 ellenállással készült áramkörből akár többet párhuzamosan lehet kötni. Így van?
Egyébként azért kellett, mert a billentyűzetemet akarom megmoddolni, hogy a billentyűk alól világítsanak a ledek, persze más részről másmilyen szín.
Még annyit kérdeznék, hogy mennyire lehet egy tápot így megterhelni?
Nekem chieftek 360-as van, 2 winyó, 2 optika, barton 2500+,...
Mennyit fogyasztanak a ledek wattban, amperban, és ezek az értékek összeadódnak vagy hatványozódnak több lednél??
Bocsi, ha kicsit amatőr a kérdés! -
LukE
veterán
fogyasztasuk minimalis. Egyebkent te is kiszamolhatod: pölö 12V-os tapfeszre kotsz sorba ledeket, 20mA az altalanosan ajanlott aramerosseg, ebbol 12V*20mA=240mW jon ki, vagyis 4 sor led+ellenallat eszik kb 1W-ot.
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Soja
aktív tag
Köszike!
-
Soja
aktív tag
Az ellenállásra nem kell fogyasztást számolni? Végül is csökkenti a feszt, tehát fogyaszt.
-
`DeviL´
csendes tag
nem tom volt é már ilyen kérdés, de tudtok abban segíteni, hogy hol lehet hozzá jutni olyan porhoz vagy festékhez ami CSAK uv fényben látszik....??!!!!
[Szerkesztve]~ Nem harap a kutya csak ízlel ~
-
Batman2
őstag
Szevasz
De mivel növeli a fogyasztó össz ellenállásást (LED+ellenállás együtt), az áromfelvétel csökken. Azonos feszültség mellett a nagyobb ellenállású fogyasztó kevesebb áromot fogyaszt, mivel kisebb áromerő tud átfolyni rajta, a kisebb ellenállású pedig többet fogyaszt, mert tőbb árom tud rajta átfolyni.
Így lehet a LED áromfelvételét szabályozni, hogy hány mA-t vegyen fel.
-
And
veterán
Kell számolni az ellenállás fogyasztásával is, de ezt LukE már megtette, hisz a 12V a teljes soros kapcsoláson esik, az ellenállást is beleértve. Te viszont billentyűzet belsejében szeretnél ügyködni, ahol a +5V az egyetlen tápfesz (gondolom nem szeretnéd kívülről külön táplálni a világítást). A dolog ezzel annyiban módosul, hogy kék/fehér ledből nem tudsz többet sorbakötni, mert ahhoz kevés a tápfesz. Tehát egy led+ellenállás sorbakötve, így az egy ledre eső fogyasztás 5V * 0,02A= 0,1W lesz. Persze ebből a soros kapcsolásból többet is köthetsz a +5V / GND közé, ha több ledet szeretnél.
-
LukE
veterán
Bővebben: link monggyuk
''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
`DeviL´
csendes tag
üdv van egy 24V fény csövem, hogy vagy minek a segítségével tudom én 12v-ról működtetni...??!!
~ Nem harap a kutya csak ízlel ~
-
Soja
aktív tag
De bizony, külső tápfesz megy majd a billentyűzetbe. Két vékony vezeték elfér még a billentyűzet vezetéke mellett, az nem gond. Így rakok majd bele kéket, zöldet, meg mindenfélét. Szerintem jól fog kinézni.
-
-
And
veterán
Mehet bele külön tápvezeték, de minek? Az 5V-os belső táp csak annyi hátránnyal jár, hogy - talán vörös kivételével - egyik ledből sem tudsz (vagy már nem ajánlott) két darabot sorbakötni. De a billenyű tápvezetéke biztos elbír néhányszáz mA pluszterhelést, abba meg sok led belefér.
-
Batman2
őstag
Szevasz
Igen ám, de ha egyenáromú az a 24V-os nenoncső, már pedig valószínü, akkor nem lehet trafót használni, az egyenárom nem transzformálható. Vagy másik előtét kell a csőhöz, ami 12V egyenáromról megy,
vagy külön tápról kell a 24V-ot biztosítani,
vagy a 12V egyenáromot feszültségsokszorozóval meg kell növelni 24V-ra.
Feltételeztem, hogy a PC tápegysáégéről van szó.
-
Batman2
őstag
Hi
Emberek! Az UV LEDnek milyen színe van? Van látható tartománya is, de átmegy UVba is a fénye, vagy mitől UV LED?
Üdv.:
[Szerkesztve]Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
LukE
veterán
igazsag szerint passz, lattam mar direkt lila led kiirast is, meg regebben vettem UV-nak arul UV ledet, az lathato tartomanyban alig vilagitott, es volt UV tartalma. Hogy mennyi, azt nem tudom, valszeg gyartoja valogatja.
-
Soja
aktív tag
Majd még átgondolom ezt a billentyűzet dolgot, lehet elég lesz az 5 V is. Még valamit kérdeznék azért. Létezik az, hogy egy piros lednek más a polaritása, mint egy zöld/kék/sárgának? Épp be akarom kötni őket, és nem értem miért kell fordítva rákötni az áramot, mint a többire? Ami a zöldön , sárgán, kéken a pozitív oldal, az a pirosnál a negatív. Már külön is próbáltam egy-egy leddel és elemmel, de az eredmény ugyanaz. A piros fordítva világít. Miért?
-
Soja
aktív tag
Nem más, mint a többi led, sőt, ugyanúgy néz ki rajta minden. Anód és katód ugyanakkora, mint lennie kell, a belseje is ugyanolyan. Egyedül annyi a gond, hogy csak akkor világít, ha - a többihez képes - fordítva megy át rajta az áram.
-
`DeviL´
csendes tag
mennyibe kerül kék led?? megkérdeztem pár boltot 500 HUF-ért akarták adni darabját....
ilyen drága vagy csak engem akarnak átbaszni...????~ Nem harap a kutya csak ízlel ~
-
Balint133
aktív tag
Az van a címbe írva hogy elektronikai kérdések!
nos nekem lenne egy kérdésem ha nem gáz!
Az hogy nekem van egy 12 voltos trafóm, és egy 1A--es tápegységem, és azt írja, hogy a bemenőnek minimum 3V-tal többnek kellene lennie mint a kimenőnek, szal a kérdésem, létezik e olyan, hogy bemegy 12V, és kijön mittom én 20V
És ha igen akkor mi a neve!!
U.I: Előre is köszönöm!!Két küklopsz négy szem közt!!
-
Batman2
őstag
válasz Balint133 #842 üzenetére
Helló
Akkor valószínű egyről beszélünk, mert ez is olyan erős fényű. Egy félhomályos szobában, vayg este lémpafény mellett a plafont megvilágítja, kb. 4m-re még látszik. Sajnos candellában nem tudom a fényerejét.
Bár lehet, hogy ebből is már legalább kétféle kering a piacon, mert fehér LEDből is van 18000mcd erejű és van 10000mcd erejű is. Előbbi 500-700Ft, utóbbi 290Ft és az is igen erős fényű, ha belenézünk.
-
jasszer
senior tag
Van egy 24 V-on 10 W-ot evő hűtőm. H a legegyszerűbb bekötni? Adapterrel hálóból, vagy rá tudom lökni vhogy a tápra?!
Apokalipszis? Ezeknek?!
-
Balint133
aktív tag
Rá tod rakni, igaz, hogy a táp csak 12 V-os, de lemész egy elektronikai boltba, és veszel egy invertert(Feszültségkétszerező, én is tegnap vettem, naon kafa)
És összerakod, itt vácon 1200Volt, de olyan amit össze kellett rakni, de 1800-ért viheted összerakva, amúgy 100W teljesítményig, mindent meg lehet róla hajtani!!
Szal ezt megveszed, és veszel molex csatit, 2db-ot, egy aljzatot, és egyet amibe bele kell dugni, szal érted! És voilá kész is, 12ből 24-et!!Két küklopsz négy szem közt!!
-
harry
veterán
Akarok csinálni egy hosszabbítót, szóval kell egy pár csati -> ezek miből álnak? vmi műanyag ház, meg tüskék. ezeknek mi a 'hivatalos' neve? szóval hogy kell kérni elektro boltban?
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
LukE
veterán
milyen hosszabbitot?
Vegulis mind1, mert a szamitogepben talalhato, es hosszabbithato aljzatok/dugok megvehetok jobb elektro boltokban (hdd es floppy tapcsat&aljzat, 3pin venti csat&aljzat, 2x2-es, 2x3-as 2x4-es csatlakozok (ami procinak, vagy PCIE vga-nak adja a kakaot)
El lehet magyarazni, hany-szor-hany tuske, papa/mama, PC-be kell, esetleg vigyel mintat.''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Soja
aktív tag
Helló mindenkinek!
Meg tudja valaki mondani, meddig tart még a sulinet expressz?
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Eredeti játékok OFF topik
- ASUS blog: notebook profiknak, 16 colban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- nVidia tulajok OFF topikja
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ukrajnai háború
- Anglia - élmények, tapasztalatok