Hirdetés
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Felnyittatja a Google mobilappos üzletágát egy amerikai bíró
- Windows 11
- Vannak gondok, de nagyon ragaszkodik a chipgyártáshoz a Samsung
- Microsoft Excel topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Adobe Indesign
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tárhely szolgáltató választás
Új hozzászólás Aktív témák
-
rlazol
addikt
válasz Stylewars_kp #2999 üzenetére
ha kihúzott tápkábellel is ráz, akkor szerintem nem biztos, h a ház a ludas. Lehet, h a környékén a padlóban van vmi árammaradék, pl egy háztartási gép hibás földeléséből adódóan.
Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
k.t.a.
senior tag
válasz kisninja #3004 üzenetére
Tudom hogyan lehet/kell többet (azért thx), de ha meg lehet úszni a dolgot, akkor fölöslegesen nem építek be dolgokat. Azért örültem volna a nagyobb terhelhetőségnek, mert akkor csak a ledeket kell párhuzamosan rákötni és nem kell ellenállás elé, így meg legfeljebb nem a powerled tüskékről, hanem egy molex csati megfelelő ágáról szedem a tápot hozzá, az úgyis akkor fog világítani, ha benyomtam a gépet.
-
rii
nagyúr
honan lehet az alábbi méretekben 2-3 mm-es lemezt vágatni, rendelni?
megkzelítő értétkek ...
60x5 cm
60x5 cm
60x5 cm
40x5 cm
40x5 cm
60x20 cm
60x40 cm
60x40 cm
60x40 cm
60x20 cm
60x20 cm
40x20 cm
40x20
20x2
20x2
20x2
25x2
25x2
25x2piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
fero02
veterán
Hy!
Sztem vmi fém-kereskedésben próbálkozz, de ha van vmi karosszérialakatos ismerősöd, ott sztem nyerőbb leszel. Vastelepen nem hiszem h ilyen kis darabok miatt megkezdenének 1 táblát, hulladék meg nem mindig van...
Vagy mindenféleképpen olyan helyen, ahol lemezzel dolgoznak: autószerelő, TMK, vagy vmi hasonló.
Nem tudom, h felétek van e Ferro Pont. Az szines-és fémker.
Üdv! -
rii
nagyúr
köszke a helpet ... most már van amire rá tudok keresni ...
nem írtam tényleg ... fémlapot szeretnék vágatni ...
Ha van valakinek megbízható ilyen ismerőse, aki örülne egy ilyen megrendelésnek is, valami fehérbajszos mosolygós bácsika , ne titkolja el, szivesebben mennék oda, mint egy nagyobb céghez, hogy körberöhögtessem magam .... (eddig volt hogy négy embernek íram mailt-, ebből egy vissza is válaszolt, hogy nem vállalja ..... ))piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Rez_Grof
őstag
Egy eleg komoly egyedi házikó:
[link]A bus station is where a bus stops. A train station where a train stops. On my desk, I have a work station....
-
rii
nagyúr
ha nem tanázolok embert lemezvágáshoz, akkor tud valaki majd tippet adni?
Vagy ha szépen vágja, ki is fizetem rendesbe .....
előre is tankeerpiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
Shadows
senior tag
Hali
van egy aero 4-es réz 478-as procihűtőm és szeretném beledezni csak nem tom hogy fogjak hozzá 2 vagy 3 darabot szeretnék beletenni csak nem tom milyen tápforrást adjak neki????
Kéne egy kis segítségCsak a cabriozás ad erőt és mindent elsöprő lendületet
-
Kicsirics77
veterán
hy all kéne kis segítség
szeretném a tápom kábeleit harisnyázni de nem igazán találtam megfelelő leírást ehez ha esetleg valaki megdobna 1 linkel vagy 1 fasza kis precíz leírással azt megköszönném.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
ANT
őstag
válasz Kicsirics77 #3020 üzenetére
Úgy emlékszem, itt [link] van hozzá részletes leírás, csak meg kell keresni. (Én jelenleg melóhelyen nyomulok, illen oldalak nem jönnek be! )
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
Kicsirics77
veterán
-
shteer
titán
válasz Kicsirics77 #3022 üzenetére
milyen egyéb részlet kell még tápharisnyázáshoz?
csatikat lekapod, harisnyát leszabod, felhúzod, zsugorcsővel lezárod a végeket, csatikat visszateszed..szerintem jónak tűnik
-
ANT
őstag
válasz Kicsirics77 #3022 üzenetére
Na, én erre gondoltam. [link] Sztem ennél részletesebb leírást nem fogsz találni!
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
Bali1991
tag
Hellotok! Én a gépem aljára szeretnék ledeket rakni mármint, hogyaz asztalra világitson. Szerintetek hány db led kellene és milyen előtétellenállás? Vagy elég ha csak 5V-ra kötöm őket? Sorba kössem vagy párhuzamosan? Thx
-
Zaparozset
tag
Hi!
Következő a problémám!
Adott két szoba közötte beton fal (jó kis panel 6cm vastag), továbbá adott egy gép A szobában és át szeretnék vezetni egy vga kábelt B szobába a falon keresztül. Az lenne az utolsó megoldás hogy vga kábelfej nagyságú lyukat ütök a falba.
Kérdésem a kábelre vonatkozik! Sima d-sub kábelről van szó és azt tenném vele, hogy elvágom majd összeforrasztom miután áthúztam a falon. B szobában lévő monitor csak filmnézésre, tv-re lenne használva. Sokat ront a minőségen ha szét nyesem a kábelt? Esteleg más ötlet, hogy hogyan vihetném végbe ezt a dolgot minnél olcsóbban és minnél kevesebb barmolással!
Thx!Sz.F.P.
-
törölt tag
válasz Zaparozset #3026 üzenetére
Ha van a videókártyán svideo kimenet, akkor inkább azzal csináld, mert egyszerübb.
A TV-n ezek szerint van VGA csatlakozó?
Elvághatod, és utánna összeforraszthatod, de lehetségas, hogy szellemképes lesz a képed. -
GG888
senior tag
valaki meg tudná mondani, hogy hol tudok pesten jó érős fényű ledekhez? Csak piros kéne. DSP SYSTEM-hez bementem ma, a Nagydiófa utcába, de azt mondták, hogy a websopból rendeljem meg XDDD
ez azt jelentené, hogy ~300 Ft-nyi ledért fizessek pluszba 1300 ft-nyi postaköltséget.
valaki plz segítsen...pcmodding.hu | PC MODDING | Minden, ami modding, verhetetlen árak.
-
didyman
őstag
válasz Bali1991 #3025 üzenetére
Egy LED színétől függően 1,3-1,8V között fog enni, tehát 5V-ra ennek megfelelően köss sorba. Előtétellenállás: Ha a feszeket összeadod, a kerek 5V-hoz szükséges ellenállás a maradék osztva 10mA áramerősségel érték lesz. Ellenállás mindenképpen kell, mert a változó 5V-os fesz pillanatnyi étéke akár háomszoros áramot is jelent, nem is beszéléve a LED-ek szórásáról.
"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"
-
Zaparozset
tag
válasz #96302336 #3027 üzenetére
Ez azért nem jó mert a B szobában egy számítógépes lcd monitor (d-sub és dvi csatival) van és nem tv! Bocsi ha nem volt egyértelmű hogy milyen eszköz is van a szobában!
Viszont a jó hír az hogy szereztem ingyen dvi kábelt és azzal majd kipróbálom úgyhogy kár nem fog érni!
Majd beszámolok az fejleményekről de azért köszi a tanácsot!Sz.F.P.
-
lazydog
addikt
válasz Winner_hun #3033 üzenetére
Ami a feszültséget illeti, igen.
Ezért kell a megfelelő értékű előtétellenállás. Neked nem a feszültséget kell beállítanod a megfelelő értékre, hanem az áramerősséget, vagyis átlagos esetben a 20 mA-t.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
lazydog
addikt
válasz Winner_hun #3036 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy legalább ekkora feszültségre kell kapcsolnod a fehér LED-et, egy ellenállást sorbakapcsolva vele.
Ez egyben azt is jelenti, hogy 5V feszültség, csak egy darab LED-hez elegendő. Ha mondjuk 12V a feszültség, akkor már négy darabot is köthetsz belőlük sorba. Ugyanakkor köthetsz a 12V-ra egyetlen LED-et is, csak úgy kell megválasztani az ellenállás értékét, hogy 20 mA áramnál ne legyen több az áramkörben.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
FPéter
aktív tag
válasz Zaparozset #3032 üzenetére
Nagyon lerontja a minőséget, ha a d-su3b kábelt elkezded forrasztani, nekem egyszerűen lehetetlen feladatnak tűnt visszacsinálni, pedig sok gányoláson vagyok túl!
-
lazydog
addikt
válasz Winner_hun #3038 üzenetére
Ez tényleg nem igaz, még képletesen sem. A LED által felvett teljesítményről lehetne ezt írni.
Mindkettőnknek igaza van.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
pöttty
tag
Sziasztok.
Lenne pár kérdésem, remélem tudtok segíteni!
A gépemben van 4 db 8 cm-es venti és fog kapni a cpu hűtő 2 db 12 cm-est. A gondom az, hogy szeretném mindegyiknek látni a fordulatszámát és szabályozni is őket potméterrel.
A kialakítás az lenne, hogy párosával lennének összekötve és szabályozva. 2db - 2db 8-as, és a 2db 12-es együtt.
Na most a gondom az, hogy rá lehet -e kötni 2 db ventit egy 3 tűs alaplapi csatlakozóra? Menyire terhelhetőek az alaplapi csatik? A másik, hogy milyen potmétert javasoltok (sac per kb. x ohm, x W-os?)
Illetve akkor már az is érdekelne, hogy a 4 tűs tápkábelre hány eszközt lehet kötni, vagyis ennek mennyi a terhelhetősége?
Nem vagyok biztos a dolgoztam, lehet volt láma kérdés is köztük, sorry. Próbálkozom egy két dologgal, de ebben a témában teljesen amatőr vagyok.
mod: helyesírás
[Szerkesztve] -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Ha esetleg nem akarsz ennyire bonyolult dolgot, akkor építhetsz autómata szabályzót egy mosfet, egy poti, meg egy ntk ellenállás felhasználásával.
Ha érdekel, adok kapcsirajzot, áramkör öszköltsége kb. 1000Ft alatt van.
Többieknek: Valaki vágja innen a Flash-konvertert?Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
pöttty
tag
válasz CPT.Pirk #3043 üzenetére
Igen gondolkoztam azon is. Viszont nem tudom, mi alapján ''automata''. Hőmérsékletet mér? Ha igen hova érdemes a hőérzékelőt berakni a házba, ami kb. követi a gép teljesítményét.
A másik, hogy szeretem kézben tartani a dolgokat, így a manuális csavargatást is. Ezért örülnék ha választ kapnék a kérdéseimre. Azért megköszönöm, ha átküldöd a kapcsolási rajzot. -
lazydog
addikt
Vehetsz erre a célra készült gyári Fan Controllert, cirka 5000 Ft-tól.
Az igényeid szerinti szabályozó házilagos megépítése gyakorlatot, szakértelmet igényel. Mindezek megléte esetén is az építés költsége bőven meghaladja a kereskedelemben kaphatóét.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Hőmérséklet mérést ellenállás mérésre vezeti vissza a kapcsolás, az ntk ellenállás és a pótméter alkot egy feszültségosztót. Itt a rajz:
Az ntk ellenállást már ha csak egy légtérbe teszed a melegedő alkatrésszel, akkoris mér, de pl a házventik működtetéséhez a legjobb hely, ha procin lévő borda lamellái közé beteszed (nem kell a maghoz közel tenni), a pótméterrel beállítod idle használat melett hogy éppen pörögjenek a ventik, és már kész is. ha a proc elkezd hőt termelni, a fordulatszám is nő, mivel az áramkör arra törekedik, hogy visszaáljon az előző állapot, ahogy hül vissza, folyamatossan csökken a fordulatszám, egészen addig, amíg visszahül a kezdeti értékre.
A képen látható mosfetet nem találtam boltban, itt IRFZ44N -t tudtak adni, az tökéletes volt.
mod: ehhh, ez a kép beraká egy szenvedés, ha nem látszana: [link]
[Szerkesztve]Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
MaddeNNNN
őstag
Üdv!
A házam elejében található egy kis LED(hogy hány volt meg amper ilyeneket ne kérdezzetek ). Na a lényeg, hogy kialudt, és nem tudom honnan lehetne újat szerezni, szétkepatam az elejét, és nem csak a LED-et kell kicserélni, hanem az egészet a vezetékkel meg a csatlakozóval.
Ötleteket, válaszokat előre is köszönömTo protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Politika
- Motorola Edge 50 Pro - több Moto-erő kéne bele
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- Magisk
- PlayStation 3
- Vége a találgatásoknak, jön PC-re a Red Dead Redemption sorozat első része