- Kitört a botrány az Amazonnál az irodai munka miatt
- A tenger alatti kábelek nemzetbiztonsági kockázatot jelenthetnek az USA számára
- Geopolitikai kockázatok elől fut Tajvan legnagyobb chiptervezője, a MediaTek
- Úgy néz ki, hogy vizsgálatot indít az EU a Temu ellen
- Rohamosan nő Elon Musk AI-cégének az értéke
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bubu79
addikt
válasz Frenky89 #1999 üzenetére
Egészen konkrétan.
A csatlakozó vége a bal, a középső gyűrű a jobb és a legbelső a föld.
Szerk.: Az aljzat bekötését a dugó segítségével meg tudod határozni
[Szerkesztve]"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast
-
Tomi 16
őstag
Lenne egy kérdésem...
Aki már kivágta a PLEXIÉT akkor az mivel vágta ki,mert én is nemrég csak én Dekopírfűrésszel.
Tapasztalatokat akarnék. -
Töky
csendes tag
Hol?, és egyáltalán lehet-e kapni, NARANCSSÁRGA NEONT???????
Intel Celeron 2800 D, Gigabyte Ati Radeon 9550, 2*256 Duál, Asrock Alaplap, 40GB Maxtor, DVD-R DVD-RW, IMBP 350W PFC, AeroCool Magic 3D ház.
-
törölt tag
válasz Tomi 16 #2002 üzenetére
Hi én is dekopirral de a fűrészgépem aljára filcet ragasztottam elöbb, és fémvágólappal dolgoztam. mondjuk a plexin volt védőfólia is így nem karcolódott semennyire sem.
Aztán akivágott plexit kétoldalas szivacsos ragszalaggal ragasztottam az oldallapra
Nagyon király lett és ugye ez rugalmasan tart és nem reped meg tőle a plexi
most készül egy újabb modom itt már szeretnék plexit is gravírozni, majd meglátom hogy milyen lesz
[Szerkesztve] -
Babetta-X
senior tag
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy egy ilyen fénycső mit bír ki? Én a babettámra akarok ilyet szerelni ami 4V-os..ti mit ajánlotok?
-
törölt tag
Hali olyan kérdés volha, hogy moddolnám a tápom éspedig úgy hogy passzív hűtésüvé alakítanám
Namármost: a teljesítményalkatrészek plusz hűtése nem okoz gondot
Csak azt nem tudom hogy a trafók bírják e hűtés nélkül is a strapát?
Ha valakinek volt ilyen tapasztalata írjon. -
domain
csendes tag
hello! lehet hogy nem epp idevago a kerdes,de hol lehet meg olcson (netto 720ft alatt) 25mW-os lézer modult venni? esetleg nem tudja vki,hogy hol lehet zold ill.kek 25mW-os modulokat kapni? Elore is kosz Udv!
-
domain
csendes tag
válasz .::cHeKkk::. #1 üzenetére
hello! lehet hogy nem epp idevago a kerdes,de hol lehet meg olcson (netto 720ft alatt) 25mW-os lézer modult venni? esetleg nem tudja vki,hogy hol lehet zold ill.kek 25mW-os modulokat kapni? Elore is kosz Udv!
-
dami
tag
Hi nem tudtok egy helyet ahol kétszínű magas fényű ledet leht venni kék/piros (3 lábu) és 7 voltnál van a színváltás?
A bűn nem kifizetödő, fájdalom mindenkinek !
-
domain
csendes tag
Hello! az elobb elirtam nem 720Ft-ot, hane 7200Ft-ot akartam irni!!! Nezted mar a lomexben???
-
LukE
veterán
ilyen led nincs. Kell hozza valamilyen kulso aramkor.
domain-> kek/zold nem lesz valami olcso. pirosat vehetsz ~1000Ft-ert polo elektrokonthaban (regebben lattam, nem tudom, hogy most van-e es mennyiert). Vagy méd in kínai pijac''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
dami
tag
Ehh ez kár tulképp azért kéne mert van egy előlapi panel és amikor alacsony álásban van a venti pirosan ég 7 voltnál vált és kék lesz és sajnos egy idő után a kék fénye néha néha pislákolt és mára teljesen kialudt a piros továbra is jó a forassztás rendben van érintkezés jó.
[link] a linken a controller panel fülön Rheobus nevű dologrol van szó.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]A bűn nem kifizetödő, fájdalom mindenkinek !
-
domain
csendes tag
felreertettel nem 1mW-os lézer kell, mert azt árulják minden felé, hanem minimum 25mW-os!!!!!
-
domain
csendes tag
vagyis olyan kellene,aminél már alkonyat korul szabad szemmel is látszik a vonal!!! s nem csak füstben
-
And
veterán
Komolyan 25mW -os lézer kell neked? Megkérdezhetem, hogy mire?
Egy ekkora teljesítményű valódi lézermodul ára szerintem legalább sokszoros lenne ahhoz képest, amit a #2014-ben említettél, de inkább egy (vagy két ) nullát is írhatsz a végére (kék esetén különösen).
#2019: az a ''laserled'' csak a nevében lézer, egyébként sima nagyfényű led, nem? -
domain
csendes tag
A Percept Kft-néla 25mW-os modul ara 7200Ft+Afa! Amugy lézershow-hoz kellene,mert most csk 1mW-os lézerem van, ez meg gyenge! Egy Atmel mikrokontroller vezerel két léptetőmotorra szerelt tukrot, es igy szinte barmit ki lehet rajzolni, csak győzd a programozassal
-
domain
csendes tag
Persze minimum zöld 25mW-os lézer kellene, de olyat sehol sem láttam ezert is érdeklödom itt....ha esetleg vki latott már ilyet vhol...
-
domain
csendes tag
kosz a linket, ott mar tenyleg van zold, de 30E-t vhogy nem er meg nekem
-
And
veterán
Az mondjuk szerencse, hogy zöldből nem kell 25mW ahhoz, hogy ''csíkot húzzon'' a levegőben, akár pára v. köd nélkül is. A szem ugyanis kábé arra a hullámhosszra a legérzékenyebb, ezért egy zöld 1mW-os lézer sokkal fényesebbnek látszódik, mint egy ugyanakkora teljesítményű, de pl. 650nm-es piros lézerdióda / modul fénye.
A legolcsóbb 1mW-os zöld modult 130 Euró áron látni az előbbi listában, kéket meg 1000 alatt egyáltalán nem.
LukE: kösz! Pedig meg voltam győződve arról, hogy ez csak marketing . E topikban linkeltek már régebben ilyen LaserLed -nek nevezett csodát, és azok a fotók alapján tükrüs, magasfényű ledek voltak. De legalább a Kontha nem parasztvakít . -
domain
csendes tag
szerinted pirosbol eleg a 25mW-os a ''csikhuzasra''?? mert ha latszodik a csik,megiscsak pofasabb
-
kisninja
őstag
Hi Lomex böl hogy lehet vásárolni mint egyszerü vevö(kisker)... hogy számoljak pénzügyileg..
Ugyanis kellenne pár cucc onnan ami nagyon olcsó kondi,tranyó áfát már rászámoltam.
Jah és csak posta jöhet szóba.powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
domain
csendes tag
sztem regisztralsz es rendelhetsz is de a minimalis rendeles 2000Ft! tobb reszletet nem tudok
-
And
veterán
Nem tudom, ezt ki kell próbálni. Sötét helyiségben lehet, de piros és piros között is lényeges különbségek lehetnek: 630 és 685nm -es hullámhosszú, vörös színű modulok látható fényessége között is jelentős különbség lehet, a szem érzékenységi ''karakterisztikájának'' köszönhetően.
-
LukE
veterán
válasz kisninja #2028 üzenetére
mint domain irta, siman regisztralsz, bepakolod a cuccokat (ha nem egesz csom.egyseget veszel, akkor is nagyker ar, de tetelenkent +40Ft), elkuldod a megrendelest, es mindenki boldog. Szallitasi koltseg pedig szerepel.
And-> Tudom melyik ''lézer'' ledre gondolsz.''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Face82
csendes tag
Üdv mindenki!
Lenne egy alap kérdésem: A MOSFET mikor melegszik jobban, ha ugymond határértéken járatom 80% ig nyitott állapotban vagy ha 25% on?
Bocs ha Láma kérdés de még sosem figyeltem megFace
-
And
veterán
Mit értesz azon a ''határértéken, 80%-ig nyitott'' állapoton? Mi a száz százalék? Ha azt tekintjük egy mosfet teljesen nyitott állapotának, amikor éppen a lehetséges legkisebb Rds(on) csatornaellenállást képviseli, és a terheléstől függő legnagyobb áram folyik rajta, akkor éppen nem a legjobban melegszik, hiszen nem sok feszültség marad rajta. Ha meg le van zárva, akkor azért nem disszipál, mert nem folyik rajta áram. A legnagyobb hőtermelést valszeg. akkor produkálja, amikor a terhelő ellenállás értéke megegyezik az Rds ellenállással, és a kör teljes tápfeszültsége éppen egyenlően oszlik meg (feleződik) az eszköz drain-source elektródái ill. a terhelés között.
-
Frenky89
addikt
Megcsináltam ezt a rajzot kondik nélkül és LM317T-vel (nem tom mi a különbség a T és a sima között), de terheletlenül is csak 8,2V és 0V között szabályoz ami meglepő mert az LM317(T) 1,2-20V-ot tud, ha pedig terhelés alatt méram akkor a max érték 2,16V-ra esik vissza -
LukE
veterán
válasz Frenky89 #2034 üzenetére
Ha tenyleg lemegy 0V-ig, akkor ott valami bug van, mert a szabalyozasi tartomanya 1,2V es ~tapfesz-1.5V (vagyis 12V-nal elvi max 10.5V, ha alacsonyabb a bemeno fesz, alacsonyabb a kimeno max is)
Milyen terheles? Ha kicsi terheles (80-92, nem vadallat 120-as venti) hatasara 2.16V-ot ad ki, akkor ott valami el van toszva.''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
Frenky89
addikt
-
Fricu
tag
A kondik hiánya lehet gond.
Ezek itt nagyfrekvenciás szűrést végeznek, enélkül gerjedhet az egész, mint állat, és akkor bármit mérhetsz rajta.
Tudom, hogy a texas mást ír, de így van.
A normál LM317 max kimenő árama 3A, az L kivitel más tokozású, 100 mA-el (0,1A)
a T valahol a kettő közt van, én 2,2 A-t találtam rá.
A gyártót nem ártana tudni hozzá.Fricu
-
Fricu
tag
Nem valószínű, hogy a kondik hiánya miatt meghalt volna.
Ha igen azt észrevetted volna, mert a gerjedéstől felforrósodott volna.
Most a következőket teheted:
1.
Ellenőrizd a lábkiosztást: ha az ic-t lefekteted a hátára, a valszeg fémszínű, felirat nélkül oldalára a felirat felőled olvasható a fekete műanyag feakkor a lábak:
balra:beállító láb, a rajzon Adj.
középső láb:kimenet, a rajzon Vout, ez kikerül az alaplemezre is.
jobb láb: a rajzon Vin, ide kerül később a 12V.
2. ellenőrizd a potit, egyrészt az értékét (5KOhn), lehetőleg lináris legyen , vagyis ''A'' jelű.
Legyen összekötve a középső láb valamelyik szélsővel - ez legyen a föld felé, a szabadon lévőre menjen az R1 és az IC bal lába.
3. A bal és jobb láb között a poti állásától függetlenül 1,25 V kell, hogy legyen, ha a 12V-ot rákötötted a bemenetre.
Ha eddig megvagy, írd meg, folytatjuk.
Bocs, ha szájbarágós voltam, nem tűntél nagyon hozzáértőnek.
u.i: a sima 317-es 1,5 A-es, ezt rosszul írtam, ami azt jelenti, hogy nem árt már neki egy kis hűtőlemezke, arra kell felcsavarozni, de vigyázat a hátlapon is rajtavan a Vki, ezért nem érhet semmihez.
Szoktak a hűtőlemez és az IC közé csillám vagy szilikon alapú szigetelést betenni ezért.
Ahol az Ic-t megvetted, ilyet is kapsz fillérekért.
Maga az IC 70-80 Ft körül van, ha kinyírtad sem tragédia, vegyél másikat.
Csak ne L-es legyen (sima, vagy T-s), mert a venti többet vehet fel 100 mA-nél.
Jó melótFricu
-
Frenky89
addikt
Kössz, de megoldódott közbe a problem!
Mondom megnézem már olyan gyanús nekem ez az R1 és rá is hibáztam, mert 240 helyett 240k volt benn csak nem tom, mert jelölések ugyan azok mint a 240-esen, mindegy biztos bugos. Az a lényeg hogy végre műxik, aminek kifejezetten örülök -
dami
tag
Valami jó kis 12 cm venti ami kék ledes és csendes kéne nékem izibe és amit keresek az a cooler master ventije lenne de nem kapni van e valami hasonló ötlete valakinek.
A bűn nem kifizetödő, fájdalom mindenkinek !
-
Peet210
őstag
Üdv
Keresek a gépem előlapjára kijelzőt ami mutatja a benti hőmérsékleteket.Tudna nekem valaki segíteni?Előre is kösz.Today's record, is tomorrow's motivation
-
Huku
csendes tag
Sziasztok!
Egy moddal kapcsolatos kérdésem lenne! Most állnék neki a gépemnek, de elakadtam az előlappal! Az oldallapot még kivágtam azzal nincs is gond, de műanyagnak nem állhatok neki flex-el meg dekopírral, vagy igen?
Igazából egy olyan megoldás kéne amitől nem olvad meg és nem is törik el a kezeim alatt!
Valakinek valami ötlet? Nekem mondtak olyat hogy szikével, hát nem nagyon hitem el, meg milyen szike viszi el a tömör műanyagot?
Köszi a segítséget előre is!!"Mindig azt mondd amire gondolsz!"
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
- LEGRAND 311063 KEOR SPE jó akksi, hosszú üzemidő szinuszos szünetmentes 2000 VA UPS
- Akciós ventik / Lian Li Infinity ARGB / Corsair LL 140 / Asus TUF 120mm
- 2db Noctua NF-A14 PWM ventilátor 140mm
- ASUS ROG STRIX 850W GOLD Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest