Új hozzászólás Aktív témák
-
Viktoár
addikt
válasz hypno skate #10983 üzenetére
A proci hőmérséklete nem zavart annyira mint a vga-é.Most nyitott házban 60fok körüli volt amikor hajtottam.Erre nyáron rájön a +10fok meg a burkolat is és máris 70+-nál járunk.Nyílván bírja a kártya de a 70+fokos borda szépen lassan felfűti az egész belsőt.Ettől minden hardver melegebb lesz és ezt nem szeretném.
Egyébként sikerült elfogadható zajszintre leredukálni a gépet,úgyhogy egyelőre így marad.
Üdv:Viktor
-
moha21
addikt
válasz fenergie84 #10993 üzenetére
Nekem is IBM házam van az is 18 kg. A CPU nyáron is 32 C.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Viktoár
addikt
válasz hypno skate #11003 üzenetére
Az összes venti (2db 8cm-es Coolink és 1db 12cm-es gelid silent) kapott a noctua ventikhez járó L.N.A. és U.L.N.A. adapterből.Így folyamatosan alacsony fordulatszámmal pörögnek,nem kell állítgatni.
A 12cm-es van a procihűtőn és a bordán keresztül szívja a levgőt,amit kifúj a ház tetején kialakított szellőzőn.Így valamiért halkabb mintha fordítva lenne a venti.Az egyik 8cm-es a vinyó alatt kergeti a levegőt,ez a coolink silent savior hdd hűtő.
A másik 8cm-est pedig ráerősítettem a vga bordájára,így nem közvetlenül szívja a levegőt az oldalszellőzőn keresztül.Nincs is hangja a levegő beáramlásának. Igaz hogy kevesebbet szív be de azt mind egyből a bordára fújja.
Így most a tűréshatáromon belül van a zajszint de a 12cm-es venti által okozott kis "susogás" elnémításán még agyalok.
Üdv:Viktor
-
haromegesz14
aktív tag
Üdv!
Hang érzékeny/aktív Revoltec fénycsöveket lehet még kapni valamelyik webáruházban? Pár város infó szaküzletét már bejártam, de sehol semmi, még csak rendelni se tudnak.
10 féle ember létezik, aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem!
-
dudika10
veterán
válasz [CS]Blade2 #11006 üzenetére
A kis fülbe megy a fehér a nagy fülbe megy a fehér körül lévő rész amit össze kell sodornod.
De ha van egy multimétered ezt magad is meg tudod nézni. Sima ellenállásmérés.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz [CS]Blade2 #11010 üzenetére
Eddig az összes csatlakozónál így működött ami a kezeim közt volt, egészen meg lennék lepve, ha nem így lenne.
Rakd egy 9V-os elemre úgy hogy szikrázzon (a nagy fület és a külső részt). Ha szikrázik akkor egymáshoz tartoznak.
Most más ötlet nem jut eszembe amihez ennél kevesebb dolog kell.
Esetleg öngyújtóval melegítsd a nagy fület és ha erőseb/gyorsan melegszik a külső rész akkor egymáshoz tartoznak.Pákája mindenkinek van otthon, de egy 1000 forintos alap multiméter már nem?
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz Wind-Storm #11012 üzenetére
És gondolod, hogy van neki izzója úgy, hogy nincs multimétere?
Nekem se lenne így hirtelen izzóm, pedig elég sokat foglalkozom ilyesmikkel.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Petzval
senior tag
válasz [CS]Blade2 #11010 üzenetére
Döntően a + pólus van a középérintkezőre kötve.Nagyon ritkán előfordul fordítva is.
-
[CS]Blade2
addikt
Jó lett. Kipróbáltam, és kiírta, hogy csatlakoztatva, töltődik.
thx a helpet.
-
Wind-Storm
őstag
válasz [CS]Blade2 #11017 üzenetére
és mi van ha fordítva....?
-
Szipi
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy a számítógépes tápokban a +12V és +5V-hoz tartozó test az külön van vagy esetleg közös? Azért kérdezem mert van egy Sharkoon Sata QuickPort Duom aminek tönkrement az adaptere és gondoltam a gép tápjáról( FSP300-60GHS) üzemeltetném tovább.
Mivel csak 3 vezeték jön ki a 6 tűs Din csatlakozóból(sárga, piros, fekete) ezért nemtudom hogy a molex dugó 2 fekete vezetékéből vajon melyik kell rákötnöm?Üdv.
Szipi -
Szipi
aktív tag
válasz Wind-Storm #11020 üzenetére
Köszi szépen!
Már működik is, bár keresztbe kellett kötni a sárgát és a feketét, még jó hogy rámértem. -
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Hozzájutottam egy Aerocool QS-202-es házhoz. Nagyon tetszik és elégedett vagyok vele, egyetlen gondom, hogy nincs előlapi USB3 kivezetés. Mivel a hordozható winyóm és 2 usb stickem is kihasználja az új szabvány adta lehetőségeket, ezért szeretnék rajta változtatni.
A kérdésem az lenne, hogy megoldható-e, hogy a ház elejére-tetejére kivezetett 2db usb 2.0-ás csatlakozót kicseréljem valahogy usb 3.0-ásra? ( Egy kép a házról, hogy lássátok hol található)
Köszönöm előre is a segítséget!
-
HeavyToys
senior tag
válasz fenergie84 #11024 üzenetére
Olyanra gondoltam, hogy nincs esetleg ez a gép belsejében lévő kábel, amit alaplapra lehet csatlakoztatni, kiszedném a gyári usb csatikat és a helyére beraknám a 3.0-ásat. Mármint így a komplett kábelt-csatlakozóval együtt.
Vagy ez hülyeség?
-
fenergie84
addikt
-
HeavyToys
senior tag
válasz fenergie84 #11026 üzenetére
Ühüm. Értem. Csak ugye arra gondoltam, ha a házakat szerelik gyárilag is USB 3-as csatikkal stb, akkor gondoltam van már valami kínai cég, aki "utángyártottban" adja hozzá, ezt az egyik vége USB 3.0, a másik meg alaplapi csatlakozó kábeleket is. De akkor ezek szerint még nem.
Amit mutattál, sajnos nekem azért nem megoldás, mert az egyikben optikai meghajtó van, a másikban pedig ventilátor szabályzó, szóval nincs hova berakni ezt a dokkolót.
[ Szerkesztve ]
-
HeavyToys
senior tag
válasz fenergie84 #11028 üzenetére
Okés! Köszönöm a segítségedet azért!
-
speed471
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Szeretnék egy kis segítséget kérni olvasgattam sok topikot de leírást és infót nem kaptam!
csak találgatások vannak azzal sajna nem jutok előrébb..Van nékem 14 cm ventim amit szabályozni szeretnék! csak hogy 2 szál van bekötve!
Szabályzóm is akad csak épp nem érzékeli! elindul meghatja max fordulaton de nem engedi leszabályozni! (össze vissza volt cserélgetve a szál hátha észhez tér de semmi....egy 3-ik szál vezetéket rá tudok forrasztani de sajna ugyan az a helyzet
Valaki tudna evvel kapcsolatba tanácsot adni!?
2 szálast nem is lehet vezérelni esetleg átalakítana hogy érzékelje a vezérlőm?
ha kérhetnék privátba némi infót azt megköszönném!Zsolesz.
Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
moha21
addikt
válasz speed471 #11030 üzenetére
Hőérzékelős ( NTC/ PTC bár inkább előbbi ) vagy manuális vezérlés ( potméter ) az opcionálisabb? Majd más linkel én most nem tudok se feltölteni se keresgélni nagyon sajnos. De googlin te is meg tudod nézni, ha rákeresel ezekre a szavakra. Potméter méretezés van itt is PH-s blog-ban.
Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.
-
Wind-Storm
őstag
válasz speed471 #11030 üzenetére
2 szállal is fogod tudni szabályozni feszültségcsökkentés elve alapján, csak éppen fordulatszám visszajelzést nem fogsz kapni ahogyan te is írtad.
Viszont ezek szerint hiába forrasztottál bele szálat, nincs olyan áramkör a ventilátorban ami lehetővé tegye a fordulatszám visszajelzést. Tudtommal valahol a HALL IC tájékán kéne keresgélni ezt a lehetőséget. -
BandiHUN
veterán
válasz Wind-Storm #11032 üzenetére
jaja,általában +1 tranzisztor van valamelyik fázisra téve,és azzal adja a sárga vezetéken a fordulatinfót....
Esetleg lehet próbálkozni valamelyik fázisvezetékre egy soros diódával kihozni a fordulatszámot,mert elvileg a hall ic is földre rángatja a fázisokat,és a jelre is egy felhúzóellenállásos bemenet vár...a soros dióda meg távoltartja a fordulatszámjeltől a motor önindukcióját,a tranzisztoros ia azt csinálja.Steam barátkód: 39166617 Battlenet:LorenzoHUN#2852 Activision:BandiHUN EA ID(BF-ek): BandiHUN Steam
-
speed471
aktív tag
válasz BandiHUN #11033 üzenetére
Hűha gyorsak vagytok ezt nagyon szépen köszönöm!
Nekem evvel az egészel egy gondom van akkor a vezérlőm miért nem érzékeli?
hiába kötöm be a két szálat sajna nem reagál..
Szóval elméletben miért nem érzékeli ez a kütyü? mint írtam több féle képpen volt rákötve nem szívesen válok meg a ventiktől...
Még egyszer köszönöm mindenkinek!!
Két lépés közt születik a megoldás. "Okos az, aki csak a felét hiszi el annak, amit hall. Zseni az, aki tudja is, hogy melyik felét."
-
moha21
addikt
-
Wind-Storm
őstag
-
speed471
aktív tag
válasz Wind-Storm #11036 üzenetére
Köszönöm!
Akkor valszeg cserés lessz...potival valószínűleg tudnám szabályozni!
Először olyat akartam venni csak sehol nem kaptam olyat amely 6db-ott tud szabályozni..ill kifogyott mindenhonnan és hónapok múltán lett volna csak..felhívtam a beszállítót..
így hát eladó ventik vannak nálam ha valakinek kellene dobjon privátot!
Árban szerintem meg tudnánk egyezni!
[ Szerkesztve ]
-
-
fenergie84
addikt
Lenne egy kérdésem a szakértőkhöz.
Ha azt szeretném, hogy egy, a sz.gépben található winyó áramtalanítva legyen egy kapcsoló által, akkor milyen kapcsolóval lehet ezt kivitelezni?
Ez azért kérdés részemről, mert ugye a vinyó kap 5v-ot és 12v-ot is, és nyilván ezeket nem lehet egy "sima" kapcsolóra rákötni... -
PHM
addikt
válasz fenergie84 #11045 üzenetére
Kétsarkú, vagy más néven két áramkörös kapcsoló kell hozzá.
A 12 és az 5 V-ot kell megszakítani, a testpontok maradhatnak.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
kmisi99
addikt
Szeretnék kicsit tuningolni a gépházamat vagyis tele akarnám rakni leddel. Van valami leírás arról hogy milyen ellenállás kell meg hogy van e amit tudni érdemes a ledről. Kb 20-30db ot raknék a gépbe.
-
kmisi99
addikt
válasz intercooler #11049 üzenetére
te honnan vettél ledszalagot? és kb mennyi kell egy gépbe? 1 méter elég?
illetve lehet darabolni?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Harisnyázott tápkábel hosszabbító / moduláris kábel / vezeték - egyedi - modding - cablemod
- Bruttál hűtők Intelre /LGA-1156-55-50-51-1200/ Eladók !!
- Frissült fel! Itt egy újabb vizes hűtés! Lian Li GALAHAD II ARGB 240mm Fekete INGYÉ FOXPOST
- Seasonic B12 BC-850 Bronze (Garancia 2029.)
- Nfortec Sagitta Gold RGB 1050w Moduláris Tápegység
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen