-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz AxBattler #29500 üzenetére
Én ezen a teszten azt látom, hogy kb csontra ugyan az(zip-nél nem, de az nem érdekes, mert NAS lesz belőle). Sok intel/amd laptop jár a kezeim alatt, amik pariban vannak egymással, mégis gyorsabbak az intelek.
Köszönöm szépen a segítségeket, de maradok Intel oldalon!
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz KaiotEch #29501 üzenetére
Sok köze nincs a lapos prociknak ezen 2 konkrét proci egymáshoz viszonyított teljesítményéhez, de nem akarlak győzködni
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
félisten
válasz KaiotEch #29501 üzenetére
CPU kb. ugyanaz, de multimédiában az Athlon jóval erősebb, viszont többet is fogyaszt: idle +1W, load +15W. Jó hogy nem az FX-ek, és i7-ek példáját hozod...
Nyilván ha a RAM-ok megvannak, akkor én is úgy keresnék lapot, és Linux-os NAS-nak az Intel is tökéletes lesz.
Egyébként a DC-s változat még mindig kapható, illetve a következő generációs változat szvsz sokkal jobban megérné: N3150-ITX, most 28k-körül. Utóbbit én is elfogadnám, időtálló kis jószág...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
nagyúr
-
törölt tag
Sziasztok!
Új gépet veszek, és elgondolkoztam az ITX méreten is. Egyrészt egy Pentium G3250-es confignak egy Geforce GTX 750 TI-vel és egy SSD-vel nem lenne melege ekkora méretben? A másik, hogy mivel a videókártya adott, van olyan ITX ház, amiben elfér normál magasságú kártya? Ha van, akkor ajálnhatnátok is
-
Goose-T
veterán
válasz #95561216 #29505 üzenetére
Ha én most egy ilyen konfigot raknék össze, akkor egy Raijintek Metisbe pakolnám.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
félisten
válasz #95561216 #29505 üzenetére
Nem lenne melege, de játékra az a Pentium lassan már erősen kevés lesz.
Ha ez az első próbálkozásod a kategóriával, akkor érdemes talán apróról halászni egy megfizethető darabot: Cooler Master Elite 120 van most hirdetve 10k alatt, az a "prototípus"-a az ITX házaknak.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
PyroS
senior tag
Sziasztok.
Milyen proci hűtőt javasoltok ebbe a konfigba?
Asus H87I-Plus Itx
Intel I3-4170
Gskill 1600 Ripjaw-X(2*4Gb)
Cooler Master Elite 110Jelenleg a gyári Intel hűtő van de szeretnék valami halkabbat és ami jól is hűtene.
[ Szerkesztve ]
-
ada19
senior tag
Nekem ugyanilyen házba és majdnem ugyanilyen (i3-4160) procihoz van Noctua L9i, elég drága (~15e Ft, használtan 10e alatt is kapható) cserébe nagyon nagyon halk, és jól is hűt.
Van még pár alternatívája, esetleg kompakt víz bár nekem nincs tapasztalatom ezekkel. Elite 110, 120 és 130 házakhoz elég cinkes jó és halk hűtőt találni, túl közel van a táp.
Mégsenem
-
ada19
senior tag
válasz jim bcs #29516 üzenetére
A Gabriel azért jóval hangosabb is terhelés alatt mint az L9i + csak 16mm marad a táp és a venti között, ami nem biztos hogy egészséges ha a táp bentről szív (pl. mert a fenti keretre HDD-k vannak téve és nincs más lehetőség, vagy csak bentről ki kell vezetni a meleget). A Silvretta-ról semmilyen tesztet nem találtam de akár jó is lehet.
+ ha még a 6 év gyártói garanciát is nézzük, szerintem az a +3000 Ft nem vészes. De lehet csak én vagyok elfogult.
Mégsenem
-
patomi
őstag
-
ada19
senior tag
válasz patomi #29519 üzenetére
Az én konfigommal Low Noise Adapterrel (max ~1700 RPM) 10 perc Prime95 Small FFT után 92 fokos volt, alulfeszelve 1,1V-ra max 85 fok, LNA-t kivéve és 1,1V max 75-80 fok, mondjuk így már elég hangos is legalábbis önmagához és a gép többi részéhez képest.
Rendes használat (D3, BF3, TF2) mellett 60-65 fokos átlag jellemző úgy hogy 1500 RPM-en megy, ami még nagyon halk, viszont 54 W TDP a proci és persze ahogy írtad, IGP nélkül.
Ami plusz érdekesség hogy a CPU hűtésre semmilyen hatással nem volt az hogy az első venti 600 vagy 1200 RPM-el tolja befelé a levegőt, viszont az már igen ha kikapcsoltam.
Ettől melegebb procinál biztosan nem tudna halk maradni, majd egyszer a következő házam olyan lesz amibe elfér egy komolyabb léghűtés is, ekkora mérettől (L9i) csodát nem lehet várni.
[ Szerkesztve ]
Mégsenem
-
viperabácsi
addikt
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
jim bcs
nagyúr
Akkor elárulom, hogy a DEEPCOOL Gabriel terhelésen is hangtalan, még a szélzaj és csekély, nemrég megint szereltem egyet belőle és ugyanolyan hangtalan mint az első. Egyébként nagyon kis helyen már el lehet gondolkozni egy jobb kompakt vizen, pont erre készült annak idején.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Hólyagovics
csendes tag
Sziasztok!
Egy vendéglátós helyre szeretnék kis gépet összerakni és ehhez kárnák tőletek javaslatot. A gépen egyszerre két dolog fog majd futni win7 alatt, számlázó&rendelésfelvevő program illetve vmilyen zenelejátszó program. Szerintetek mi lenne a legolcsóbb megoldás: 1magos brazos e-240 vagy 2magos d-510 v 525? Mindkettőhöz 2x2Gb lenne vmi noti hddvel...
Előre is köszi
-
Mercutio_
félisten
válasz Hólyagovics #29524 üzenetére
1 mag kevés lesz, és annak is nézz utána, hogy a számlázó program nem használ-e valami olyan portot ami nem minden alaplapon van default, nehogy utólag derüljön ki.
Amire még figyelni kell ilyen környezetben, hogy általában gyenge a ház szellőzése, és rengeteg por/szennyeződés lerakódik benne/rajta, valamint érdemes olyan helyre teni, ahol a véletlenül folyadékkal leborítás veszélye minimális, mert ez is benne van a pakliban.
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
ada19
senior tag
válasz viperabácsi #29522 üzenetére
Nekem Elite 110 van így sajnos nem megoldható.
Viszont kíváncsi vagyok hány darab SSD/HDD fér el, és hová rögzíted őket? Hogyan kap friss levegőt procihűtő és VGA?
Mégsenem
-
törölt tag
válasz Hólyagovics #29524 üzenetére
Ha nem akarsz fél évente HDD-t cserélni benne, akkor valami kis méretű 32..64GB SSD-t külön +SD kártyaátolvasó +SD kártyát javasolnék a zenelejátszóhoz. Csak napi 8-10 órát menne a háttértár ha folyamatosan megy a háttérzene, és innentől nem igényli a ventilátoros hűtést, ami csak telehordaná kosszal.
Táp és ház kérdés pénztárca függő, illetve mennyire fontos hogy megbízhatóan üzemeljen, ugye ez nem vág egybe "a legolcsóbb megoldás"-sal.
-
félisten
Üdv!
A Fractal Design Core 500-ról van valami hír?
Mikor kerül már az üzletekbe?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Graphics
Jómunkásember
Halihó, nem jut eszembe annak a hűtőnek a neve, amit nagyon szoktak ajánlani mini-ITX-re
Ami még pont elfér, és valamelyik házban ki is tölti a rendelkezésre álló helyet.
Van valakinek ötlete?
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
-
Goose-T
veterán
válasz Graphics #29535 üzenetére
Az Arctic sajnos felejtős ebben a műfajban, van még a Thermalright AXP-100/200, ami szóba jöhet, meg esetleg valami Noctua, de az marha drága. Ha elgondolkodnál még a Raijintek Zeloson vagy a Cooler Master GeminII M4-en, felejtsd is el gyorsan őket, nagyon gyengucok.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Goose-T #29536 üzenetére
Nem is egészen ITX , de 9cm-es a házikó, és lapos ,de erős hűtő kellene, de mondjuk csak kósza gondolat.
Nem Arctic volt, vagy Alpenföhn, vagy esetleg Thermalright. Na agyalok rajta, valahol láttam ezt a képet, koppig kitöltötte a helyet, a hűtő. / nem , nem a tied
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Graphics #29537 üzenetére
Thermalright AXP-100-am nekem van, fantasztikus maga a borda, gyakorlatilag mindenen elfér és a venti is halk, igazából a tápom elnyomja azt a hangerőt. Gyári hűtőnél fordítva volt, még üresjáratban is.
[ Szerkesztve ]
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
Graphics
Jómunkásember
válasz Cucuska2 #29538 üzenetére
Mekkora a teljes magassága , ventivel együtt?
Talán ilyesmi volt szerintem hardveraprón láttam hasonlót, valami ITX kuckó kapcsán ,de nem tenném rá a nyakam
Kozuti-m van most, de azt tudom, hogy low-cost, beszámítás útján került hozzám, nekem nincs most projectem de nézelődök másnak
[ Szerkesztve ]
-
Goose-T
veterán
Egyébként nekem is 9cm vastag a házam, így még pont elfért egy 120x120x20-as venti a Shurikenen a gyári 12mm vastag helyett. Én még USA-ból rendeltem 20mm vastag ventit, de most már itthon is lehet kapni, csak más márkájút. Esetleg még az Alpenföhn Panorama pont elférne, mert a Big Shuriken 2 58mm magas, és ráfért egy 8mm-rel vastagabb venti, a Panorama pedig pont 66mm magas.
-
törölt tag
válasz jim bcs #29513 üzenetére
Letettem arról, hogy asztali gépet építsek min-itx házba, amennyivel drágább lenne lap+ház miatt, annyiból inkább i3-at veszek, vagy rászánom magam i5-re Viszont a házi szerver is haldoklik, ott viszont épp hogy olcsóbb lenne egy J1900-as integrált celeronnal megoldani. Használ valaki ilyen procit? Mik a tapasztalatok vele?
Amire használnám:
Raid1-en két 0.5-2 TB-os vinyó
Ubuntu rendszer: NFS megosztás, print és backup server (rsync) - na nem ebbe fog belehalni..
Full HD videó lejátszásOpcionálisan egy postgres adatbázis, holdem managernek és a saját fejlesztésekhez, de ha túl lassúnak bizonyul hozzá, nem dőlök a kardomba.
-
HookR
addikt
"...valahol láttam ezt a képet, koppig kitöltötte a helyet, a hűtő."
Valami ilyesmi? [Képek]
Ha nem a Thermalright AXP-200 volt, akkor esetleg ezt a listát érdemes átnyálazni: [link]"9cm-es a házikó"
Alaplapi tálcától a CPU tetejéig olyan ~18-20mm-rel érdemes számolni (8-10mm távtartó + ~2mm alaplapi nyák + ~8mm a foglalat és a processzor). Ezen kívül a 90mm-ből minimum lejön még a burkolati lemezek vastagsága (ha az alaplapi tálca szerepét nem a burkolat látja el, hanem független lemez, akkor még több), tehát ideális esetben sincs több ~66-68mm-nél a hűtő számára. Viszonyításképp: az AXP-200 venti nélkül 60mm.▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
Graphics
Jómunkásember
Ez az, erre a fehér ventire emlékszek
Átnézem, mert most egy kompakt víz miatt nagy házba költözok, de ha tudtok olyan házikót, amiben elfér egy q2es Radi / Asetek LCLC/ akkor levaltanam hamar.
Konfig. :
Ami nincs itx méretben : Alaplap ajánlás alapjan /1150
Ami vanProci: G3240 vagy G3258
2x4GB 1866os memória.
32GB SSD rendszernek / vagy mSata, vagy sima, lapon nem feltétel az mSata mert van atalakitom /
1TB 3,5-es HDD
Táp: ATX méretben Seasonic SS350-Et Bronze, vagy TFX méretben Bronz FSP300Na ezekhez kellene egy ház, és egy lap.
Elfordul, hogy VGA lenne, normál magasság, de nem letfeltetel.
[ Szerkesztve ]
-
HookR
addikt
válasz Graphics #29548 üzenetére
Háznak például ezeket lesd meg:
- Antec ISK 600
- Cooler Master Elite 110
- Cooler Master Elite 130
- Cooltek V6
- Fractal Design Core 500
- Fractal Design Node 304
- Sharkoon QB One
- Silverstone SG13
- Spire Powercube 712
- Thermalright Core V1▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
kedvesgabor
tag
Sziasztok!
3DTv mellé, média lejátszónak szeretnék összerakni egy gépet.
Amire gondoltam:
-MSI AM1I
-AMD Athlon x4 5150
-LC Power 1360II házban.
A kérdésem az lenne, 1x4GB RAM elég lenne-e ill. ez az APU elég a 3D-s filmekhez?Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest