-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz shteer #29850 üzenetére
Ami nem 2 hatványa méretű az azért annyi, mert a rendszerint SandForce vezérlő plusz helyet tart fent tartaléknak. Ugyanez a vezérlő annak köszönheti kimagasló teljesítményét, hogy tömörítést alkalmaz, amitől nem tömöríthető állományok esetén meglehetősen belassul.
De lehet én tévedek...
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
shteer
titán
válasz TESCO-Zsömle #29851 üzenetére
én az ITX vs ATX méret közötti mATX-re gondoltam
szerintem jónak tűnik..
-
Archttila
veterán
eMAG e-mail: Levasarolhatom a haz arat, vagy visszafizetik a vetelarat A futarceg is irt, megkezdtek az ugy kivizsgalasat
Egyebkent jol latszik a dobozon, hogy a szallitoauto zarja preselodott bele.Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
törölt tag
Mivel továbbra is megy a vakaródzás "esetleges fejlesztés" miatt, így az FT03-mini még egy problémáját ki szeretném küszöbölni. A 10,5"-os vga, Atx táp támogatás után, szeretném ha a CPU hűtő mérete/elhelyezése/teljesítménye nem szűkítené a beszerelhető alaplapválasztékot és a processzor teljesítményét.
Ezért tovább fogom moddolni.
Egy 140 mm-es radiátort próbálok meg felszerelni a ház szellőztetését végző alsó ventilátorra és egy pumpával egybeépített blokkot a cpu-ra, persze nem gyári egybevíz formájában.CPUblokk+pumpa megvan az apróról, Egyenlőre a meglévő 200-as radiátorral lesz kipróbálva. Ki kell derülnie hogy res. nélkül hogyan bírja a hőtágulást a 100% feltöltött rendszer, mert a pumpa van legmagasabb pontban nem lehet benne buborék.
Illetve ilyen kis ellenállású, kis térfogatú körben mennyire lesz zajos a leszabályzott pumpa, ami alapból elég nagy teljesítményű, kell-e valmi folyatás, vékonyabb csövek.?!
Míg ezek kiderülnek addig a 140-mm-es radiátorok szűk választékán kell átverekedem magam, mert túl vastag és túl vékony sem lehet, mert az egyik az esztétikum míg a másik a teljesítmény rovására megy. illetve a kivezetések sem lehetnek akármilyen pozícióban.. -
törölt tag
válasz shteer #29857 üzenetére
Remek ötlet, már gondoltam rá
Ha átlátszó lenne és a pumpa fölé, a nyomó ágára, fel tudnám tenni egy T idommal, akkor ide tudna légteleníteni a rendszer, meg kell nézni mekkora kockázattal jár az alaplap fölött ilyet tartani, mennyire lehet bolondbiztosra megcsinálni. Lehetne látni a folyadék szintet( jó dolog) de feltölteni kiépítve lenne. Esetleg ezen keresztül, 5ml-es fecskendővel utánapótolva a folyadék álló rendszernél.Tervben van, hogy 4-4 csavar eltávolítással, könnyedén leszerelhetőnek kell lennie a komplett hűtésnek, így nem építeném rá fixen a gép testére a fill-portot. És a radiátortól elágaztatva sem szeretnék még egy csövet betámasztani valamelyik sarokba, amelyik felér a gépház tetejéig. Mert azért olyan rengeteg szabad hely nincs, hiába van minden kábel pontosan méretre-vágva
[ Szerkesztve ]
-
ocso
tag
Sziasztok, mini-itx házat keresek, hasonlóra lenne szükségem, mint a Supermicro SC101i, csak kellene egy Full vagy low profile PCIE slot is.
Táp nem kell, mert külső 12V-ról táplálnám és 1db 2.5" hdd hely is elég.Antec ISK 300 sem lenne rossz, csak van benne táp, ezért nagyobb a ház is, mint ami nekem kellene.
-
jim bcs
nagyúr
CHIEFTEC IX-03B
CHIEFTEC IX-01B
ANTEC VSK2000-U3
MS-TECH MC-20-ITX
MS-TECH CI-70
INWIN BQ656
SILVERSTONE SST-ML03B
SILVERSTONE PT12B
Lian Li PC-Q05Bstb...stb... Egy max. keretet nem írnál azért?
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
Az előbbiek közt van olcsóbb és drágább, 31k-tól fentebb menni nem látom értelmét. +2 még az előbbiekhez -->
Streacom ST F7CB Alpha
Streacom ST-F7CB EVOAz előzőeket is megnézve biztos vagyok abban, hogy találsz ezekből neked megfelelőt.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Thom!
veterán
ASROCK N3700-ITX
DTSHD/Dolby TRUEHD hangot átengedi HDMI-n??? -
-
ocso
tag
válasz jim bcs #29866 üzenetére
Köszi, igen az első listából az INWIN BQ656 lehet érdekes, de itt nem látom a PCIE bővítés lehetőségét: link
Viszont a Streacom házak megfelelőnek tűnnek.
Egy Supermicro A1SAi-2750F lap lenne a házban, a PCIE helyén pedig nem grafikus kártya lenne, hanem egy InfiniBand 10GB PCI-E Host Adapter.
Találtam viszont még érdekességnek (elég drága):
OrigenAE MM100
OrigenAE M10
(nem olcsóak, ha jól tudom, akkor Tendraw néven is futottak) -
törölt tag
válasz Pista0001 #29874 üzenetére
Amit bele akar tenni lapot az pont hosszirányú szellőzést kíván, így kevésbé fontos hogy kereszt irányban az oldalakon keresztül mennyire könnyen szellőzik.
Ezért is írtam korábban a frontra a két PWM ventit, amni a fedlapon lévő perforációval fog működni, az oldalon lévő perforációt érdemes lesz az első 70-80%-át letakarni[ Szerkesztve ]
-
Pista0001
addikt
Táp szempontból nekem a Streacom lenne jobb, van már pico-m. Mellesleg ezen ODD lyuk sincs, ez is jobb. Hmmm.... Ja, és mintha kisebb is lenne mint a másik, és HDD téren is jobb.
Duracellm...: Az E-i7-tel is elég jó lenne, ha az egyik oldalon előre, a máskon hátra teszi a ventit, a többit meg letakarja.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
kisza25
félisten
-
BoB
veterán
válasz AxBattler #29887 üzenetére
Tervben van hogy írok majd a logout-ra egy bejegyzést, lőttem is pár képet ez miatt.
Ahogy írták, a Jonsbo W1 háza, amit európában a Cooltek forgalmaz.
kisza25: én utálom a kábelezést, azért is lett ez a ház.
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
-
-
ada19
senior tag
válasz kisza25 #29898 üzenetére
Hálás lennék! Köszi előre is.
CX430M-et cserélnék mert halk de nincs túl kellemes hangja (standard YL DS12L-12 venti), BQ L8 400W és ez kerültek górcső alá, azaz még 1 Seasonic is de az majdnem duplaennyibe kerül. Ezen kívül nagyon jó, moduláris, szalagkábel nagyon jól elfér Elite 110-be is.
Mégsenem
-
Archttila
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest