Új hozzászólás Aktív témák

  • analog_man

    lelkes újonc

    válasz SztiviVander #18800 üzenetére

    ... A conax kártya első aktiválásakor készült egy 6 hónapos határozott idejű szerződés (ami mellesleg 99%-ban a havidijasokra vonatkozó elemeket tartalmaz) amit az ügyfélkapuról töltöttem anno le, de az már 7 éve lejárt. ...
    A Conax feltöltőkártya érvényessége (a kártya újrafeltölthetőségének érvényességi ideje) az utolsó, lejárt feltöltés utáni egy év, legalább is amikor én feltöltős voltam, még így volt.
    A lejárt utolsó feltöltési idő utáni egy évben a kártya még a rendszerben van, és bár ugyan nem használható, mert nincs rajta effektív összeg-feltöltés, de az még újraaktiválható egy újbóli feltöltéssel, és ezáltal a kártya illetve az újra előfizetett csomagra való szerződésed újraindul. Ha kifutsz az egy évből, az a kártya már kikerül a rendszerből(törlik) és az már többet nem használható fel.
    Így jártam én is, volt egy 12havi feltöltőkártyás előfizetésem, amit az előfizetés után nem töltöttem fel újra, (külföldi munkavégzés, majd itthoni egyéb probléma miatt) és csak az ingyenes csatikat néztük nagyritkán, mikor mégis újra akartam tölteni a kártyát, az ügyfélszolgálat közölte, hogy kifutottam az egy év rendelkezésre állási időből, így ezt a kártyát már nem lehetett újraaktiválni egy feltöltéssel másik kártyát(feltöltős előfizetői csomagot kellett venni.
    Ha Te annál a bizonyos 6 havi kártyánál az előfizetés lejárta után azt azonnal feltöltöd, a kártya kvázi nem jár le és az előfizetésed újraindul. Ha nem akarod tovább használni, (a 6hónap előre kifizetett csomag lejárta után) akkor két lehetőséged van:
    1. felhívod az ügyfélszolgálatot, és kéred hogy a lejárt kártyát vegyék ki végleg a rendszerből
    (lehet elég szóban is, régen az is elég volt, de lehet, hogy most már ezt csak írásban teheted meg egy elállási nyomtatványt kitöltve)
    2. nem keresed meg őket, csak hagyod hogy a kártya kifusson az egy év újra aktiválható időtartamból, és akkor amúgy is automatikusan kikerül a kártyád a rendszerből.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák