Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Doky586 #17388 üzenetére

    Természetesen van különbség a pluszos ci és a régi közt, különben nem lenne kétféle ;]

    A pluszos sokkal több kontrolt ad arra, hogy mit lehet csinálni az adással, felvétellel. Gyakorlatilag teljesen le lehet vele tiltani bármilyen rögzítési és visszanézési módot is szélsőséges esetben.

    De ez nem függ össze azzal, hogy melyik T generáción megy fizikailag a sugárzás. A hd adás is mehet bárhogy, ha engedik a szerződő felek. A mozicsatornákon kívül azért a mostani kereskedelmik nem olyan minőséget és értéket képviselnek, hogy komoly alapja lenne a kikötésnek. Lásd például a digi dvb-c hálózatát.

    Ettől még persze előfordulhat, hogy mégis ci+-osra térnek át, ha már úgyis változik a hálózat. Ez egyben minden pécés saját tuneres nézést is ellehetetlenítene (hacsak nem úgy vezetik be a ci+-ot, hogy mindent szabad és semmivel sem szigorúbb paraméterezésű, mint a ci megoldás volt - mert ilyet is lehet, elvileg).
    Mondjuk legalább ma már van hivatalos streaming megoldásuk, nem kell sajátot használni. Csak a minősége gyengébb, mint a sugárzott saját célra streamelése, mondjuk okos eszközök közt a háztartásban.

    De valójában még maga a hdcp védelem megfelelő szintjének megkövetelése is csak szivatás. Gyártanak a kínaiak olyan hdmi eszközöket, amelyek közbedugva simán elbeszélgetnek a boxszal, miközben védetlenül adják tovább a jelet. 10 dolcsi körül vannak a fullhd, hdcp 1.x-es hdmi splitterek. A 4k 60Hz-esek drágábbak, de létezik olyan is. És mégcsak nem is illegális, mert a slpitter működésének alapja... német cégek is árulnak hasonlókat drágábban, kompatibilitási megoldásként .... szóval csak szivatás az egész megint, aki akarja azt meg nem gátolja.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák