Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz darvinya #1652 üzenetére

    Megint zavarosan fogalmazol. Jó ha felét értettem annak, amit írtál. Conax modul foglalatot azért nem kapni, mert az a készülékek része. A CAM modul (pl ezek) az ami dekódolja az előfizetői kártyától kapott kulcsokkal az adást.

    A gyártók minden centen spórolnak. Hiába ugyanaz a chip az alapja a jó média lejátszós készüléknek és a conax kártyafogadós változatnak, mivel spórolnak a RAM és a ROM méretén, ezért nem fér el bennük egyszerre a conax támogatás a codec-ek táogatása.

    Azt is el tudom képzelni, hogy ugyanarra a nyákra épül a média játszós és a conax-os változat, csak a médiajátszósra nincsenek ráforrasztva a conax-hoz szükséges alkatrészek. Ha egy ilyet akarsz átépíteni conax-osra, attól még nem fogja kezelni a szoftvere a conax kódolást. Ha meg a firmware-ét is átcseréled a conax-osra akkor meg a média lejátszó képességét veszted el. :U Ennyi erővel eleve a conax-os változatot veheted, olcsóbban jön ki és biztos működik. Persze azt is el tudom képzelni, hogy a divx/xvid codec támogatásához is külön chip kell rá.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák