-
IT café
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
purpledonkey
tag
válasz energy4ever #75884 üzenetére
Akár 600-ból is [link]
ez még nem lithium akksis, de picit drágábban már van az is -
purpledonkey
tag
Jól mondod Nekem sem volt soha robogóm és hát nem is nagyon szeretem a kis köbcentis állandó fordulaton szóló hangjukat. Melegíteni sem kell. Ráülsz, megnyomod a startot, beállítod a legmagasabb fokozatot és rajt. Nulláról húz, heti egyszer rakom töltőre, ami kb havi 300 forintos plusz áram díjban, karbantartási díja gyakorlatilag nincs. Akárhányezer km-enként kell cserélni a hátsó kerék csapágyait, azon felül max gumit és fékfolyadékot és fékpofát kell cserélni a kopásnak megfelelően.
Tudok adni Tamáshoz kontaktot privátban. -
purpledonkey
tag
86 kg vagyok, annyi csomagot szoktam csak vinni, ami az ülés alá befér (hátizsák, éthordó, ilyenek) Futómű és egyéb részei rendben vannak, 12"-os kicsi kerekek a gyenge pontja max, azok nehezen birkóznak meg a kamion nyomvályúval. Értsd ezt úgy, hogy ezelőtt túra endúróval jártam, ahhoz képest rosszabb. Műanyag burkolatok is rendben vannak, nem az az úgymond "kopogós kínai" műanyag. Ha komolyabban érdekel a dolog, sztem vedd fel a kapcsolatot a KSR-es Horváth Tamásékkal, én is azt tettem. Jófej volt, meghívott a telephelyükre és kipróbálhattam az összes általuk forgalmazott modellt.
-
purpledonkey
tag
Helló!
Június óta járok egy Niuval [link] , jelenleg 810 km van benne. Ahogy Nyogo is írta, kivehető akksi van benne, ha jól emlékszem 120 db 18650es Pana cellával szerelve, és cellánként cserélhető. Meg vagyok vele elégedve, bár én kb napi 10 km-t járok vele. Szoftveresen 49 km/h a max sebesség, de azt úgy kell érteni, hogy dombon le és fel is. Nagy emelkedőn max 46-ig esik vissza. A korlátozás feloldása gari vesztéssel jár. Ha van kérdésed, írj. -
purpledonkey
tag
Igen, Pana akkuk vannak benne és robogóhoz mérten jól is gyorsul. A karomat nem akarta kitépni . Ami még egy nagy előny, csak sajna nem sok helyen említik, hogy ezek cellánként cserélhetőek, tehát ha csökken az akku teljesítmény, akkor nem kell egyben megvenni az újat 1400 euroért, csak a gyengébbeket cserélni.
A vége korlátozva van, de típusonként eltérő módon azért van lehetőség a feloldásra, ha valaki nagyon akarja.
Sajna nálam a pedelec nem volt lehetőség.
Nagymotorral jártam sokáig, csak ősszel elütöttek és a jobb lábam megsérült (nyílt törés, 10 nap kórház, 2 műtét, ilyenek) és még van baj vele. Próbáltam ráülni "rendes" motorra is, de nehezen teszem át rajt a jobb lábam, ezért választottam robogót.
Kenés valóban megvan szinte az elejétől 2t-nél, csak az alkatrészek hőtágulása végett volt némi kétségem, hogy ez nem befolyásolja-e negatívan a motor élettartamát? Az előző két Hondámat is min 5 percig melegítettem indulás előtt, majd az út melóba csak 3 percig tartott, ha meghúztam a szarvát.
Igazából a kommentemmel nem akartam téríteni senkit elektromosra, csak válaszoltam egy kérdésre és azért nem privátban tettem, hogy ha a későbbiekben tudok valakinek segíteni e-robogóval kapcsolatban, akkor nyugodtan kérdezhet.
Sajnos még elég kevés infó és videó elérhető velük kapcsolatban s azok többsége is pusztán a gyári adatokat sorolja némi motorozással egybekötve.szerk: elektromos robogóknak szinte 0 a szervízköltsége
[ Szerkesztve ]
-
purpledonkey
tag
A pcx valóban egy nagyon jó motor, először én is azt akartam. Ha járnék még motorozni, akkor fel sem merült volna bennem az elektromos alternatíva , mert sok tekintetben van még hova fejlődni. De egyelőre nem akarok megint rendszámos motort. Nálam az döntött az elektromos mellett, hogy napi 2x3 km távra lesz használva és ilyen kis úton egy benzines folyamatosan hidegen menne, ami meg nem tesz jót neki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Trump és Altman is reagáltak a DeepSeekre, a fél világ ezzel foglalkozik
- Sweet.tv - internetes TV
- Milyen széket vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen processzort vegyek?
- Februárban megjelenhet a HyperOS 2.1 nemzetközi verziója
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...