- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
- eBay
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 10
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Microsoft Word topic
- ASUS routerek
-
IT café
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz Topiccsendőr #4693 üzenetére
De hát csak két, (vagy három?) csavart kell tekergetni a beállításhoz, nem? El se lehet rontani.
...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz Topiccsendőr #4690 üzenetére
2T LC. Üzemmelegen nem tapasztaltam.
Mi az h eleszegényedés? Kevés benzin sok levegő? Hétvégén majd kisérletezgetek a beállítássel.
[ Szerkesztve ]
...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
ToRR3nt3
senior tag
Üdv! Néha -főleg hidegen- előfordul, h hirtelen csutka gázra nem reagál semmit a motor, 3-4 másodpercig. Csak alapjáraton pöfög. Aztán megindul. Ez mitől lehet?
-
ToRR3nt3
senior tag
Elvittem a robogómat egy szakihoz, végsebességnél (60 km/h) ''ugrált'' a fordulata, nem volt 1enletes. (az ugrálás előtt 70-et ment)
Mióta ''megjavította'' a szaki az alábbi tünetek jelentkeznek, amik előtte nem voltak: hirtelen csutka gáznál majdhogynem lefullad a motor, eltelik 4-5 másodperc mire észba kap és felpörök. A fordulata mostmár egyenletes végsebességnél csak ez visszaesett 50 km/h-ra a javítás előtti 60 ról.
Elméletileg csak karbi tisztítás meg gyertyacsere történt... Szerintetek mi lehet vele? Van aki azt mondja nem jó a levegő-benzin arány...
Ja és az akksija is elég gyenge, be se indul csak karral. Ez közrejátszhat pl. a végsebesség és a gyorsulás visszaesésében...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz Topiccsendőr #4019 üzenetére
Az egyik haver Sephiájának a hengere úgy ment tönkre h el volt szakadva a szivacs aztán tele ment porral a henger, az meg szépen összekaristolta a falát. Vsz nem szabad elhanyagolni a szűrőt, föleg ha poros úton jár az ember.
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz golyani #4015 üzenetére
Én ki szoktam mosni benzinben, meg vettem -jó drágán- légszűrőhöz való aerosolt azzal jól befújom a szivacsot meg a háznak azt az oldalát ahol a luk van a henger felé. De biztos jó a motorolaj is.
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz Topiccsendőr #3967 üzenetére
Köszi!
Ár nem annyira inkább a + teljesítmény számít, már ha ilyesmi elvárható egy 50estől....We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz Topiccsendőr #3961 üzenetére
Jaja vizes. Derbi Predator LC 50-es. (abba Minarelli van ugye?)
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz Topiccsendőr #3958 üzenetére
Aha, köszi. Annak egyfajta menethossza van? Mert az is számít, nem?
-
ToRR3nt3
senior tag
Fekvő Minarelli hengerbe milyen gyertya kell? Milyen szárhosszúságú stb. mer rendelnék de van vagy 1000 féle.
-
ToRR3nt3
senior tag
Kinek van tippje h Derbi Predatorhoz milyen tipúsú dugattyú gyürű passzol?
-
ToRR3nt3
senior tag
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz Topiccsendőr #3862 üzenetére
A gagyiáradatban még a Kymco a legjobb.
-
ToRR3nt3
senior tag
A nagyobb teljesítmény miatt kell a nagyobb karbi (illetve fúvóka), eredetileg 17,5-ös van benne. Milyen nagyságút rendeljek bele?
Ez amolyan nagyjavítás lenne mert döglődik a gép, változó a teljesítménye. Dugógyűrűt meg érdemes cserélni ha már szétkapja a szaki nem?...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
ToRR3nt3
senior tag
Csalódtam az egümotorsban, kértem segítséget emilen, de válaszra se méltattak , pedig náluk rendeltem volna alkatrészt.
Esetleg itt valaki tud segíteni: egy szerelő ismerős átnézné, megbütykölné a robimat, de az alkatrész beszerzés rám maradt.
Az alábbi alkatrészek kellenének:
1. gázbovden (a mostani valszeg szálkás mert ''bergad''néha)
2. karburátor felújító szett, 70 es hengerhez
3. dugattyú gyűrű, 50 es hengerhez
A robogó Derbi Predator 50 LC. Milyen típusú karbi felújító szettet és gyűrűt rendeljek hozzá?
[Szerkesztve]...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
ToRR3nt3
senior tag
Érezni kell a féket. tavaly nyáron úgy taknyoltam az aszfalton, h elém szalad egy kölök én meg izomból behúztam mindkét féket. Egy elöl-hátul dobfékes jog-gal jártam előtte, nem voltam még hozzászokva a két tárcsafék hatásfokához.
-
-
ToRR3nt3
senior tag
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz ngabor2 #3609 üzenetére
Én először egy Shoei-vel szemeztem a Kawasaki szalonban 40-ről volt 25k-ra leértékelve, lett is volna a méretemben, fekete, ezüst-fehér ''villámokkal'', meg ilyesmikkel cirádázva, de ez, a matt fekete vsz szebb, megérte várni 2 hetet rá...
A kesztyű melegben is jó, nem csúszkál az izzadtságtól a markolaton a kezed. Csak mosni kell sűrűn....We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz ngabor2 #3599 üzenetére
Szia!
Én 2 hete vettem egy ilyet:
Sosem volt még zárt sisakom, de ez nagyon bejön, . Csendes, csak 80-nál fütyül de csak ha oldalra tekintek. Jól szellőzik és páramentes a szélvédője. Csak ajánlani tudom!
DB-ben vettem a Yamahánál, a Mester utcában. Meg kesztyűt is ott 3k ért!
[Szerkesztve]...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
-
ToRR3nt3
senior tag
-
ToRR3nt3
senior tag
Kollegám teljesen beleőrült a robogómba, aztán ő is venni akar egyet. Kinézett egy Kymco Bet n Win 150 cm2, (nincs papír) 4 ütemű vizeset, 5 éves 2k ért. Szerintetek megéri?
Én már megbántam h tavaly nyáron nem vettem meg egy jó Gilera Runnert 180 asat kis papírokkal. Unom a 80al történő zötyögést. Megéri tuningolni? Mennyiből lehetne kihozni egy 90es tuningot?
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz Topiccsendőr #3585 üzenetére
Én se vettem észre semmi javulást, pedig most egy fél flakonnyi (ami vagy 03 literhez kell) oktánszámadalékot kellet beleöntenem 5 l benzinhez. (kilukadt a doboza)
-
ToRR3nt3
senior tag
Ti szoktatok oktánszám növelő, vagy egyéb adalékot tenni a benzinhez?
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz Topiccsendőr #3567 üzenetére
GŐzuöm sincs mennyi van benne. 1500km volt az órában, mikor vettem, ami szerintem vissza lett tekerve...
-
ToRR3nt3
senior tag
Mi baja lehet a motoromnak:
-a végsebessége 80 ról leesett 70 re
-hirtelen nagy gáznál illetve full gáznál ''dadog'' nem állandó a fordulat.
Bedugult a benzinszűrő vagy a karbi...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
ToRR3nt3
senior tag
Annyira szép az idő kint, h mindjárt kimegyek robogni egyet
-
ToRR3nt3
senior tag
Derbi Predatorhoz nem tud valaki robbantott rajzot vagy service manualt keríteni?
-
ToRR3nt3
senior tag
Ezt a gnómot nézzétek.
-
ToRR3nt3
senior tag
Annyira szép napos az idő nálunk, hogy szívesen előkapnám a robeszt, ha nem lennék megfázva és nem ömlene az orromból a taxi.
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz Topiccsendőr #3407 üzenetére
Tegnap este tényként közölte a TV.
Elképzelem, ahogy a haverom felül a hárommillás gixerre és a kukásgúnyát felhúzza a kétszázezer forintos proteltoros bőrjakóra. Nagyon jól fog kinézni, sportmotor+láthatósági....We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
ToRR3nt3
senior tag
Jan 1 től sötétedés után láthatósági mellényben lehet csak robogni. Kurva jó lesz. Semmi szükség rá vsz. Mi vagyok én, kukás?
-
ToRR3nt3
senior tag
Basszus tegnap taknyoltam egyet... Robogtam úgy 40 körül erre átszalad az úton egy gyerek, barlól egy kamion előtt, meg előttem. A kamion is lasított én viszont satufék--->a motor ki alólam. Szerencsére komolyabb baj nem történt, bal csuklóm, könyököm fáj, meg egy 5 cm átmérőjű prezúr az alkaromon. A buksim, a motor prexije, visszapillantója, meg az első idom karcos lett+elrepedt az indexbúra. Elkértem a kölyök számát, hogy be tudjam vonni a költségekbe, de még jól fejen kellett volna csapni plusszba a bukóval. Az anyját a hülye barmának!
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz T. Almeida #2977 üzenetére
Én is egy SR50-en eltöltött délelőtt után döntöttem, hogy ideje egy nagytestű/nagykerekű/sportfutóműves robogóra újítani a Jog-ot. Sokkal jobb érzés a jelenlegi vasammal robogni, mint a kiskerekűvel, hiába hogy az fürgébb volt.
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz Topiccsendőr #2941 üzenetére
Ja, ha megunom a 80 km/h-s száguldozást a Derbivel akkor átpattanok a gixerre relaxálni egy kicsit 250-el
Egy jóbarátomé volt csak az én garázsomban tartotta hely hijján. Sajna már eladta....We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz golyani #2931 üzenetére
Akkor csak nekem új. Nem csúnyák ezek a motorok, ez a Motowell meg szerintem kifejezetten szép, csak én nem bízok az ilyen viszonylag ismeretlen márkákbán, mint a Kymco, Amerigo meg Keeway... Nem viccből olyan olcsók...
-
ToRR3nt3
senior tag
Nemigazán, sose állígattam a levegőt. Alapjáratot azt igen. Azt is érzésből. Úgy állítottam be, hogy felcsavartam addig amig elkezdett forogni a kerék és onnan tekertem vissz abba a helyzetbe mikor már nem. Nekem így tökéletes volt.
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz T. Almeida #2915 üzenetére
Nekem előtte 3KJ-s Jog-om volt. Csusztam vele és le kellett fényeztetni. Megvolt 15k-ból és nagyon feldobta a gépet.
Itt van arról is kép: [link] [link]...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz Motion_Blur #2895 üzenetére
Vsz egy 125-ös motor azé' menjen má 80-nál többet...
-
ToRR3nt3
senior tag
Találtam elég adatot a robogómhoz, csak nem Derbi Predatorként kell keresni, hanem eredeti nevén, Derbi GP1-ként...
Az üzemanyag adalékokról: robogónál szoktam használni benzinjavító adalékot, vagy oktánszám növelő adalékot (a márkát majd megnézem, de nem ilyen szaki bt-s, hanem vmi komolyabb), de csak a fogyasztáson látszik meg a teljesítményen nem iagzán.
A kocsimba 10000km-enként szoktam injektortísztító adalékot tenni, az nem árt....We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
ToRR3nt3
senior tag
Segitsen má' vki, plíz. Derbi Predatorhoz keresek műszaki leírást, vagy vmi infót (a legjobb ugye egy eredeti ''owners guide'' lenne) de semmi használhatót se találok se hazai se külföldi oldalakon. Ha vki tud valamit segítsen már.
-
ToRR3nt3
senior tag
Én két évig hajtottam a Yamaha Jog-ot. A futóműve meg a termete miatt cseréltem re nagytestűre/kerekűre. A sz@r, kátyús utak miatt nem csak kényelmetlen a kiskerekű, de vsz balesetveszélyes is.
A kis japcsiknak nem a legjobb a futóműve (az enyémen meg egy haver Suzuki Sephiáján tapasztaltak miatt mondom), viszont motorikusan nagyon ott vannak....We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz Topiccsendőr #2832 üzenetére
Akkor ez normális igaz? Elég nehéz megszokni...
-
ToRR3nt3
senior tag
Az miért van, ha el akarok indulni, akkor legalább félgázt kell adnom? Félgáz alatt meg se moccan, aztán meg majd kiugrik alólam. Minden elindulásnál nyígatnom kell a motort. Rosszul van beállítva a kuplung, vagy ez a tuning kuplungok sajátossága?
-
ToRR3nt3
senior tag
Na végül is +vettem a Predatort, első látásra szerelem volt úh, nem tehettem semmit
Nagyon ott a gép, gyorsulás, futómű, kényelem OK, viszont a végsebessége vsz gyenge. 60 km/h Malossi kipuff., variátor és kuplung tuninggal. A jövő 7en elviszem egy helyi robi guruhoz hátha tud rajta vmit javítani....We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz Topiccsendőr #2780 üzenetére
Akkor az ilyen robihoz van alkatrész dögivel? Egyébként Te mit gondolsz róla, jó gép? Megér 200k-t egy nagyon jó állapotú?
-
ToRR3nt3
senior tag
Azér is félek egy kicsit megvenni. Meg hogy most Kolombusz linkelte ezeket a Malagutikat 150k alatti áron már drágálom is egy kicsit.
Bár ha vki 150 ért megvesz egy karcos, széthajtott gépet simán rákölt még 50k-t mire ''újszerű'' állapotba hozza. Ehhez a Derbihez meg nemigen kéna nyúlni, olyan jó állapotban van, motorikusan, meg kinézetileg is....We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
ToRR3nt3
senior tag
Ja ez az egyik problémám, bár nem hiszem hogy sűrűn kellene hozzá alkatrész...
Igen ritka gép, a neten se sok info van róla. Amit meg akarok venni 98-as,de kevés km van benne és nagyon zsír állapotban van. Van rajta némi tuning, kipuff meg még vami, a henger érintetlen. 200k körül vsz ideadja a gyerek....We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
ToRR3nt3
senior tag
Egy ilyen mit ér?
[link]
Most láttam egy jó állapotút eladót, a tulajjal meg lehet állapodni az árról is. Nem sokat tudok erről a gépről. Esetleg valaki vmi infót tud? Érdemes bevállalni egy ilyen ritka járgányt?...We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz Topiccsendőr #2737 üzenetére
Ez a motor tényleg ott van. Jól néz ki! Még sosem láttam ilyet élőben. Nem valami elterjedt.
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz (Kolombusz) #2662 üzenetére
Vsz használt motort kereskedőtől érdemes venni, olyantól aki garit is vállal rá. Kicsit drágább így, de legalább megnyugtató hogy +csinálják ha rossz.
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz Topiccsendőr #2587 üzenetére
Ja. Előbb utóbb be kell szerezni mert hosszútávú terveimben szerepel egy Nexus 500-as...
Annyi a gond, h mostanában időhinyban szenvedek. Sok a meló +nyelvvizsga, +harmaddiploma... Sajna késöbb se lesz több idöm, mer lassan szaporodni is kéne
Egy rendőr haverom már 3 éve hajtja a Szuka GSXR 600asát jogsi nélkül. De a rendőrök megtehetik......We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz Topiccsendőr #2579 üzenetére
És ha mégis megállok és nem tudok A-s jogsit felmutatni akkor mit léphet rá? Pénzbirság, szabálysértés? A B-s jogsit remélem azért nem veheti el ilyenért. Nem vagyok képben...
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz gege71.hu #2563 üzenetére
Nekem sincs A-s jogsim és egy 180-as Runnerrel szemezek per pill. A rendőr mit tud csinálni, ha nem állok meg neki? Leszorít? Úgy tudom nem kényszerítheti le az útról a delikvenst, nem veszélyeztetheti a testi épséget.
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz Topiccsendőr #2524 üzenetére
Hát nemtom, akoor lehet nem eredeti 3KJ tank van benne? Csontszáraz tankba csak 3 ment bele. Japán konténeres import, szóval lehet másfajtát tettek bele, mikor itthon összedobták...
-
ToRR3nt3
senior tag
Nekem Jog 3KJ-s van. Azt tudom ajánlani és lehet, hogy 80ért már tudsz venni közepes állapoút. Robbanékony, gyors és emelett igénytelen is.Csak benya meg olaj kell bele aztán mehetsz is.
Még a Suzuki Sephiával volt dolgom, az is jó robi....We pay. Nothing can save us. Justice is lost, Justice is raped, Justice is gone...
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz Topiccsendőr #2360 üzenetére
A Typhon elég csúnyácska, de nekem bejön. Ide vidékre ahol soxor még földúton is mennem kell pont jó lenne a nagy kerekei meg gumija miatt. Igazi terepgép.
-
ToRR3nt3
senior tag
Tegnap feltöltöttem az olajtankomat és csak utána vettem észre hogy nem sprit volt hanem csak arol. Az előbbi való robogókhoz az utóbbi meg trabihoz barkaszhoz stb. ahogy az a flakonra rá is van írva. Károsodhat ettől a motor vagy a nagyobb kétütemű bűzön (ami nekem bejön) kívül nem lesz semmi?
-
ToRR3nt3
senior tag
Az enyém két litykóval (ekkora pici a takja és ez az egyetlen hibája) 70-80 km megy, ha normálisan 50 körül megyek. Ha húzom több. Olajat meg vagy 4-5 tankolás után kell csak tölteni. Két év alatt egyszer volt csak baja: valami szemét nem tudom hogy, de bekerült a karburátorba. 1000 Ft-ért kitisztították.
-
ToRR3nt3
senior tag
-
ToRR3nt3
senior tag
válasz maggiecsaj #2205 üzenetére
Mér nem veszel 50-es Runnert? Ugyanúgy néz ki. Én olyanra vadászok, de lehet hogy Aprilia SR 50 lesz belőle. A Gilera Runner nem egy tucatmotor és nem sok van a piacon belőle, meg drága is. Az SR 50 jóval olcsób legalább 15-20%-al.