Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • golyani

    őstag

    válasz Smani #23187 üzenetére

    most vettem Grimecát (DR106) + Ferodo Argento (FDB680 vagy 889 előre nekem az előbbi van, hátra meg 2062) betéteket. fogni fog semmi gond vele, ellenben az első szeret hangosan sikítani, gondolom még vannak sugárirányú barázdák a tárcsán és amíg azok nem kopnak le addig csinálja. a hátsó csak alkalomadtán követi el ezt a hibát, akkor is halkan. volt még Goldfren S3 jól fogott néha hangoskodott csak. a gyári betétek kibírtak kb 8-9000km-t, akkor tárcsa még bőven jó állapotban volt, utána tettem bele a goldfreneket. nah a betétek fele még 10000km után meg van de a tárcsa kopáshatárra illetve néhol az alá kopott, így én szinteres betétet utcára nem ajánlom. egy pár betét egy pár tárcsa, nekem ez a tapasznyalatom, másnál lehet máshogy van, nagyban függ a tárcsa anyagától is, habár a roxon a gyári tárcsa is rozsdamentes acél. Ferodo van akinél csendben végzi a dolgát, van akinél visít, én egyelőre nem akarok elhamarkodott lenni várok még hogy kopjanak.

    ha rázza a fékkart, akkor valószínű hullámos. ki kell órázni. én kióráztam az első kerekemet valamék nap 0,05 van benne, gyári megengedett érték 0,15mm.

    most nézem, hogy goldfrenből csak szinteresek vannak. a stage6 = galfer.

    a betéteket nekem Egü ajánlotta. amit nem értek az pedig a következő: az FDB680 és 889 betétek tök egyformák, annyi különbséggel, hogy az egyiknek nagyobb a pucuja amibe a csapot dugod, de a luk ugyanott van rajta. egyiket az 50 másikat a 100-as roxhoz írja, holott mindkettőn ugyanaz a fék van :F :F . természeten a 680-as (amit a katalógus a 100-ashoz ír) tökéletesen passzol az 50-esbe is(tapasznyalat, mert beletettem és belement :D ).

    így hirtelen ennyi:D remélem kielégítő választ kaptál:D

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés