Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
peezee
csendes tag
Oké. Meggyőztél Köszönöm válaszod!
Ezesetben viszont megoldhatom a problémát úgy, hogy veszek egy AP-t is. Az AP-re rákapcsolom a tetőn lévő antennát. Az AP-ból UTP-vel átviszem a jelet a routerbe. Attól kezdve UTP-vel oszthatom a netet a fix PC-re és wifivel a laptopokra, igaz?Ez az AP szerintetek megfelel? Nem baj, hogy csak egy LAN portja van?
üdv.
-
sleve
tag
Mégis vettem egy ilyen yagit probaképpen, a jobbakat túl drágának találtam, hogy tudja-e a 15 db-t nem tudom de a router antennájánál határozottan erősebb. Majd összehasonlítom hogyan aránylik egymáshoz a két antenna csak itt vidéken nehéz RP TNC csatit szerezni most ideiglenesen két bnc-ből eszkábáltam össze egyet
A tudás hatalom, a tudatlanság áldás.
-
nviktore
csendes tag
Sziasztok!
Az itthoni halozatom egy Linksys WAG54GS ADSL modem/WiFi router/switch-bol es egy Linksys WRT54GL-bol all. Jobb kombinaciot ezert a penzert nem lehet talalni.
A wrt54gl egy szanaszet konfiguralhato router amivel szinte mindent be lehet allitani amit a nagyokkal, nekem a DD-WRT v24 RC-5 (11/22/07) std firmware van fenn, a std azt jelenti hogy a fullos csomag, az rc-5-os pedig stabil.
Tudom allitani a teljesitmenyt, kliens bridge modban hasznalom es egyszerre wds modban is!!!
Nagyszeru egyseg, erdemes a gyari firmware-t lecserelni hogy ki tudjad hasznalni a lehetosegeit.
Az L-verziot nem tudod megsemmisiteni szoftveresen, ha nem megy fel a firm, probald tftp-vel (pl PumpKIN), ha kell tobbszor is es tuti menni fog. En igy frissitettem nemetrol angolra, majd tomato-ra, majd ddwrt-ra, nekem ez jon be a legjobban, de minden attol fugg mire szeretned hasznalni, a tomatonal pl sokkal tobb monitoring es accessing beallitasi lehetoseg all rendelkezesedre...
Mindenkinek csak ajanlani tudom, ossze sem lehet hasonlitani a "hasonlo" termekekkel amit a piacon talalnak!!!
V. -
fbotko
csendes tag
Köszi a választ elovastam mindent úgy állítottam ahogy ott le van írva de semmi változás csak belassul minden. firmware Firmware: DD-WRT v23 (12/25/05) ezt használom most.
Már minden ötletbő kifogytamASUS M2N-E, Athlon X2 5600+ 2.8GHz@3.GHz, 3GB Kingmax 800MHz, Gigabyte 7300GT 256MB DDR2 + Zalmann VF700, 80GB Seagate 7200rpm SATA2, 200GB WD 7200rpm IDE, LG DVD-RW
-
addikt
Elegendő, de ha jól emléxem a két antennát 1-1 végfok erősíti (legalábbis intha ezt olvastam volna valamelyik külföldi oldalon), és így egyforma vagy legalábbis közel egyforma terhelés lenne mindkettőn, elkerülendő a végfok IC megsülését, ha kcisit megpiszkálom a kimenő teljesítményt.
Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Integra
titán
ha nincsen szignifikáns különbség, csak apró mod-ok, amiket úgyse használnék a büdös életben akkor maradok a 23sp2-nél.
frissitsétek már fel az elmém, hogy kell felrakni az fw-t...
melyiket először és melyiket utána??...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
krisztián98
tag
Kis távolságról van szó kb 200-300méter a rálátás megvan. A yagi kb 15db nyereségű h-155-ös kábelel (kb 8 méter), de lehet, hogy cserélem H-1000-re. A lényeg azon van, hogy jó a jelerősség, de kicsi a kommunikációs sebesség.
[ Szerkesztve ]
Minden Vasárnap megyek Debrecenből-Bp-Zalaegerszegre, majd pénteken vissza. Utasok jelentkezését várom, továbbá csomagok szállitását is vállalom. Tel:06304711243
-
Batman
őstag
És nem oldotta meg, valamiért a router mikor elindul a httpd service megadja magát.....
Ugy néz ki ezzel együtt kel élne ,ha akarok valmait, akkor telnettel elöbb el kell indítanom...A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
-
Batman
őstag
Oké felment, de a probléma ugyan az , pl ha kihuzom a tápot és ujra bedugom a router bekapcsol ellátja a feladatát, telnettel elérem, de nem indul el a httpd!
Ötletek?
A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman
-
-
-
TeeJay
félisten
na igen ezzel szoktam játszani
itt a környéken mindenki 6-os csatornán van
vagy meg 10-11 körül szal azokra nem szoktam állítani
bár van mikor meg a 6-os csatornán a legjobb a jel szóval mindegy akkor
marad a WPA AES meg a jel/zaj nézegetés aztán így elnetezgetek én rajta
végülis jobb mint a semmi mert 4megás DSL-re van a router kötve és azért 300-400KB csak átjön ilyen gyenge jel mellett isMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
hzcs
senior tag
Increase the range of your Wireless network! Attach these high gain antennas to your Linksys Wireless Broadband Router or Access Point, and increase both the effective strength of the outgoing signals, and the receive sensitivity for incoming signals.
Ezért gondoltam, hogy megnöveli úgy másfélszeresére a hatótávot, vagyis ilyenkor nagyobb nyereséget kellene mérni antestumblernek is, hát így jártam, sebaj. Bár lehet a kaptop antennájában keresendő a hiba. Azért nem akartam ilyen kültérit venni, mert (lehet hülyén hangzik), de félek, hogy belevág a villám. Mert ugye ezeket a ház tetejére érdemes tenni, nem a földre.
Szóvál akkor csak beltéren lett volna jobb, na mindegy Egyébként úgy vettem észre, hogy a routerben a kliensek jelminősége jobb lett. Vagyis lehet jobban fogja a jelet, csak nem sugároz jobban. -
-
-
lukrisz
csendes tag
A wifi klinsem tuti jó, frissítettem, ráadásul 3an akarunk rácsatlakozni a wifire, és senki nem látja. Valami miatt megszűnik az ssid szórása. Most váltottam ssid-t és úgy néz ki működik. Kíváncsi vagyok meddig. Kicsit pesszimista vagyok, mert korábban is kipróbáltam a dolgot, de akkor nem segített. Tiszta fura.
Amúgy az interferencia miatt nem lehet, hogy "összegabalyodnak" a jelek és ezért letiltja a wifi-t? Mindenesetre most itthagyom a nappaliban, kipróbálom, mi lesz...
-
Tonyk
veterán
Két 100Mbps sebességű ethernet-vezérlő esetén sem annyi az alkalmazások számára elérhető maximális sebesség,
Ez rendben is van, csak mivel még soha nem használtam úgy WLAN-t, hogy mértem is volna a sebességét, így egy kicsit fura volt hogy "ennyit tud"
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
bajnokpityu
félisten
Köszönöm szépen a segítséget,tanácsokat.
Jó, hogy irtátok,h ki lehet nyirni rövid úton az antennát.
akkor elmesélem a helyzetet,részletesen:adott az őseim háza,vasbeton födém,kajak hozzánemértőek.adott saját lakásban tapasztalat egy acer laptoppal+gigabyte routerrel.
miszerint a PPPoE-t nagyon nem szerette,nonstop leszakadt,kiakart, áramtalanítás segített csak. később ADSL ment, kábelnet jött, TCPIP protokolt április óta fagyás nélkül kb nonstop torrentezés,CS mellett bírja.ez jó,mert anyuméknak UPC van, PPPs szarakodás nincs.cserébe VB födémen keresztül kell Wifi.és itt jön be a képbe,hogy az Acernek elvileg valami komoly Wifi antennája van, a gigabyte meg egy tök átlagos 50mW teljesítményű készülék.és hát igen érzékeny volt a kapcsolat,szakadozott, meg-megszünt.Ehhez képest az uj MSI laptopjuk antennája tuti gyengébb lesz,mint az Aceré, ráadásul bolondbiztos netet kell csinálni.
elhelyezgetés nem segíthet,az egész födém monolit, tele árnyékolással.marad antenna és router tuning. amúgy ha a szabvány 50 helyett 100mW 1 helyett 2 antenna,az önmagában 4x akkora teljesítmény.ebben reménykedem,h még ezt elbírja a router...
-
repcor
csendes tag
hmm johát végülis bőven elég nekem ez De azért kiváncsi voltam h. mit lehetne kihozni.
Viszont abban nagyon nem értek 1et h. ''Az alap gyári verzió tudása valszeg teljesen megegyezik a többi WRT54G-kiadáséval.'' Sztem a 7.0 már jóval többet tud...
Esetleg van rá esélyem h. dd-wrt -t rakjak rá ?Szifon.com Admin :)
-
Kutya1
csendes tag
Koszi And.
Tudom, hogy a MAC szures nem tul biztonsagos, de a problema az, hogy hiaba allitottam be, egyaltalan nem mukodott: beengedett mindenki mast. Viszont egyszer veletlenul sajat magamat is sikerult kizarni (wifi-n konfiguraltam, es utana resetelni kellett, meg kaballel konfiguralni). Tehat akkor megis mukodik valahogy.
A WPA helyett a MAC szurest azert gondoltam jo megoldasnak, mert ahogy az elso levelemben irtam repeatert is hasznalok, es azt meg nem tudtam kapasbol konfiguralni, viszont rogton hasznalni akartam.
Most kozben az is kiderult, hogy a ''prevent'' uzemmodban sem mukodik a MAC szures: a DHCP tablabol kiirtam annak a par gepnek a MAC cimet, akik bejelentkeztek, de ki akarom oket zarni. Erre masnap megint bent voltak... Most a DHCP tablazatban nyomtam nekik egy torlest, aztan a MAC szuresnel a prevent-ben ellenoriztem, hogy jol vannak beirva. Aztan save config, meg save settings (a DHCP tablanal a torlesre es a MAC szuresnel a preventre is). Utana meg ujrainditas is (tap ki - be). Kivancsi leszek, hogy ma delutan beenged-e valaki idegent... Egyebkent a prevent is jo lenne, mert ugysem fognak vegtelen szamu uj MAC cimmel jonni, elobb utobb megunjak. Nem tudom, hogy lehetne kideriteni, hogy kik ezek, de biztos a kozelben vannak.
Koszi a tapacsot, ha erre tudsz valamit, vagy valaki mas, akkor azt is koszi!
[Szerkesztve] -
kiskakas
senior tag
And,
Tomatonal 2 féle wds van, egyikben fixen megadod,h milyen MAC-et akarsz wds-elni, ill van a lazy wds, ami elvileg automatikusan megtalálja a ''párját''. Utóbbi nekem sehogyse ment, viszont ha sima WDS módba raktam a routert és fixen beállítottam bármilyen AP mac-jét (titkosítással, vagy nélküle), akkor tökéletesen működött a jelismétlés. -
Aragorn2006
csendes tag
Szia!
Kösz, két hibát is vétettem:
1. 192.168.1.1 -re próbáltam feltölteni(192.168.1.245 helyett)
2. Flash-elés után nem húztam le a JTAG kábelt.
Ha fenn volt a kábel, akkor nem tudtam TFTP-vel feltölteni a megfelelő firmware-t.
Érdekes módon az a boot loader sem működött nekem, amit a DD-WRT oldaláról töltöttem le. A Syknet-es CFE generátor segített.
Végül is seikerült feléleszteni az eszközt.
Mindenkinek köszönök minden jó tanácsot!--
-
Naras
őstag
áááá, hogy én de hülye vagyok!!!
Köszike!
Bár, felvetődik bennem egy kérdés.
Az alternatív auto - ra volt állítva és az elsődlegeshez meg voltak adva az ip címek.
Akkor amikor itthon volt a gép, miért nem tért át az alternatívra és kérte automatikusan?
Vagy ez így nem működik, csak ha az elsődleges van auto - n?
Na mind1, mindenesetre kipróbálom, remélem beválik
[Szerkesztve]Don't worry, be happy! ( with LG G2, Lenovo Y560/T430, stb...:)
-
Integra
titán
fúúúú, én erre már nem is emlékszem, hogy csináltam
de asszem én csak egyszer frissítettem dd-wrt-re, azóta is az fut rajta, soha nem fagyott.
én nem néztem bővítettet, én kimazsoláztam a szériaszámhoz tartózót, aztán ennyi.
így is túl sok mindent tud amit ki sem használok...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
.Bukta..
csendes tag
Szóval akkor AP-kliens kapcsolat lenne a jobb.....itt a maximális sebesség 11mbit felett lenne gondolom ha 54mbites eszközökkel oldanánk meg a kapcsolatot? Szóval jó jel esetén 11mbit fölé tudnánk menni? (Bocs a sok kérdésért de mifelénk több boltban is érdeklődtünk és sehol nem vágják a témát). Netmegosztást is szeretnénk természetesen a helyi LAN-on.
köszi -
addikt
Sima mappák között nem másolgattam, csak FTP-s megosztásaim vannak.
Egy gép van kötve a vezeték nélküli részre, 2 gép pedig a vezetékesre. Sajons nem tudom kipróbálni a vezeték nélküli gépek között másolást.
A netelérés le van korlátozva a korábban már linkelt scripttel, mert egy 768/192-es vonalat kell 3 gépre szétdobni egyelőe, de a korlátozás ellenére elfogadható szokottlenni a net. Bár vannak időközök, mikor az sem jön be. A vezetékes gépeken megy a torrent, gondolom ez azért kicsit leterheli a routert is.
[Szerkesztve]Most kezdődjék a tánc! - mondta a papagáj és berepült a ventilátorba.
-
Jadro
veterán
Megoldódott a probléma. Igazam volt, hardverileg bírja a dolgot. Kaptam egy AusLogics Boostspeed nevű programot, ami egy rendszeroptimalizáló program. Tud kapcsolatokat meg szoftvereket is optimalizálni. Lefuttattam a wlan kapcsolatra és láss csodát az előbb már 8 megabit/sec fölött is mért a speedtest.net. Nem tudom hogy pontosan mit állít, de bejött.
Samsung Galaxy S23 8/128 Green
-
-
TitiRii
senior tag
jo kérdés
ugyanis anyit csinál ha rálépek hogy kér egy helyet ahonann egy frimwaret rá lehet avanzsálni
semmi menü semmi design fehér alapon fekete betük meg a taloz gomb és a cancel meg a jová hagyás.
mingyárt beizgatom és pontosan irom akkor mi a bajaAkinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.
-
pum pal
csendes tag
na most segits rajtam
szepen kovettem az utasitasokat, ment minden szepen.
az utolso lepesnel tartok, amikor is magat a firmwaret kell betolteni.
ugyebar 3 reszbol all a dolog, ebbol az elso 2-ot megcsinalta, mindegyik utan kaptam egy nagy zold pontot, de a 3 ra egy nagy piros pontot kaptam, ezzel a felirattal:
''Unable to get responses from the server''
na ilyenkor mi van?
pedig mar lattam a celt! -
God Vazzeg
veterán
Nekem is volt nemrég, hogy sorozatos áramszünet után kiresetelődött a router alapra, persze a fw megmaradt, csak csodálkoztam h nincs net, belenéztem, és minden alapon volt, elfeljette az összes beállítást. Azóta mentettem már egy backupot (Eddig is volt, csak más típusú fw volt rajta, azt nem akartam beletölteni )
-
töky12
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest