Hirdetés
-
IT café
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
KAMELOT #186215 üzenetére
Tudom, de ott meg azt kérik, hogy konkrét GPU típussal menjek oda, hogy tudjanak ajánlani.
Gondoltam ebben a topikban lehet a legtöbb tapasztalatot felszedni a különböző architekturák karakterisztikáiról.De amúgy igazad van, mindenképpen megvárom az 5000-est, ha másért nem, hogy lejjebb nyomja a régebbiek árát.
-
válasz
Lorden #186205 üzenetére
Köszi!
Igazából még én sem tudom, hogy mit akarok, mert nem tudom, hogy milyen lesz a keret.
A lényeg, hogy fel akarom térképeszni a GeForce-ok karakterisztikáját olyan értelemben, hogy inkább az újabb generáció alacsonyabb kategóriás kártyái, vagy a régebbiek magasabb szintű kártyái tartják jobban a tempót újabb játékokban low grafikán.
Azért sem konkrét ajánlást keresek, mert laptopról van szó, ami, ha jól sejtem, kissé offtopik itt.
Gondolom, az újabb generációk többet profitálnak a felskálázásokból, nem?
Még annyi eszembe jutott, hogy lenne egy alternatív felhasználása a laptopnak, egy családtag játszana rajta a Hogwards Legacy-val, vállálható képimnőség mellett.
-
Sziasztok!
Geforce-os laptopot akarok majd venni nyár felé, és az lenne a cél, hogy el tudjam dönteni, hogy egy újabb generációs GF alacsonyabb kategóriájú tagját, vagy egy régebbi magasabb kategóriás GPU-ját válasszam.
Felskálázás ér, képgenerálás ér, képminőség nem számít, csa a sok fps és a minimál lag.Adott keretből (még nagyon képlékeny) akarom kihozni a legjobbat egymás elleni baráti lövöldözéshez.
Levett grafikával, szoktunk játszani, hogy mindent lássunk, és ne zavarjon be semmi.Remélem, nem túl lehetetlen a kérdés.
Támpont: havernak i7-7700 + GTX 1070 van a gépében, nagyjából ez az a minimum szint, ami jó lenne nekem.
-
Sziasztok!
Régi (2004-2012) játékok futtatására keresek VGA-t.
Egy 750 Ti-re vagy egy 7870-re gondoltam, hogy menjenek fullHD-ben maxon.A kérdés kizárólag annyi, hogy Win7 alatt az ilyen régi játékokban van-e bármelyik gyártó drivereinek ismert problémája.
Kössz!
-
válasz
Speed® #48402 üzenetére
1680x1050-ben játszom, de szeretem a grafikát max-ra tenni, igaz pár játékban a csillogó aszfaltot, és lens flare-t, meg stb. inkább zavaró effektet inkább kikapcsolom.
Szívem a 6970-hez húz, de csak azért, mert régen ez a kártya volt a nyálcsorgatásom célpontja.
Az eszem viszont inkább egy 7850 / 7870 mellett döntene a 100W-tal kevesebb fogyi miatt.Kérdés, hogy az A10-6800K-hoz mit érdemes választani a fentiek közül.
Régebben azt mondták, hogy 6870 vagy 6950 az ideális hozzá, de pár tesztben meg a 7970-et is szépen kihajtja 1680x1050-ben is. -
Sziasztok!
Szeretnék venni egy VGA-t az A10-6800K mellé. Egy 6970 / 7870 szint lenne a cél.
A 7870 megjelenésekor a kettő kb. egy szinten volt az akkor aktuális játékokban.A kérdésem az, hogy mai, illetve 5-6 éves játékokban hogy szerepel egyik és másik?
Kb. 2006-tól akarom lefedni vele a játékokat legalább 2012-ig. Windows 7 lesz a gépen, így a dx11.1/11.2 nem érint.
Proci terhelés és bugok tekintetében van különbség a két architektúra között?
(a 70-100W-os fogyasztás-beli különbségtől első körben tekintsünk el)
Kössz!
-
válasz
Superhun #43367 üzenetére
Köszi!
A cél régi játékok futtatása. Olyan régieké, amit a 7900gt simán vitt annak idején.
Nem lehet lassabb ennél semmilyen téren.
Ha esetleg eltekintek attól, hog passzív legyen, és módosítom arra, hogy NAGYON halk legyen, és hosszú élettartamú ventije legyen, akkor mit javasoltok?
9500gt esetleg? Vagy ez túl kicsi?Kössz!
-
Sziasztok!
NVIDIA GeForce 7900 GT helyére szeretnék passzív nVidia kártyát rakni.
A legolcsóbb megoldást keresem, ami megfelel a következőknek:
- semmilyen téren ne legyen lassabb a 7900GT-nél (gyorsabb sem feltétlenül kell)
- Win 8.1 hibátlanul menjen rajta
- passzív legyen, és ne csak huzatos házban legyen stabil
- PCI-EKössz!
-
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e PhysX felhasználásra egy nV karit venni a mostani AMD APU mellé?
Műxik-e egyáltalán, és ha igen, akkor melyik az a legkisebb nV kari, ami elég erre a feladatra. Mondjuk a 2010-2011-es játékokig bezárólag, mert az újabbak kevésbé érdekelnek, hiszen nincs hozzájuk elég erős VGA-m.Mindenképp kell egy olcsóbb VGA-t vennem, mert kell egy DisplyPort kimenet munkához, de nem tudom, hogy egy 6670 legyen, ami besegít az IGP-nek, vagy egy PhysX gyorsítót vegyek inkább...
Haználtan 15k a max, amit erre költenék. Ebből kijön egy 6670, de kérdés, hogy ennyiért tudok-e értelmes PhysX gyorsítót venni.
Köszi!
-
válasz
Kakukktojás2 #21077 üzenetére
Értem.
És 40 körül (használtan) van a 6970-nél jobb ár/érték arányú VGA?
Köszi a többieknek is!
-
Sziasztok!
Egy 6970 manapság mire elég fullHD-ben, esetleg 1680x1050-ben?
Mennyit számít, hogy 1 vagy 2GB-os változat?Főleg autós és stratégiai játékokkal szeretek játszani.
Köszi!
-
válasz
KAMELOT #18975 üzenetére
Értem a 4W-ot, de egy 5450 kerül 7k-ba, ez meg 30k-ba.
Ha 24 órában csak kikapcsolt monitorral megy a gép (akkor a legnagyobb különbség (3,5W) a fogyasztásban a 7770 javára), akkor is csak 3,5/1000 kW * 24 óra * ~50 Ft = 4,2 Ft/nap
Ebből következik, hogy a kb. 23ezer Ft-os felárat 15 év alatt hozná be.
Miközben nincs szükség a teljesítményére, illetve ha kicsit is terhelem, már többet ezsik, mint az 5450. -
Sziasztok!
Egy GF 9300GE típusú VGA van a gépemben, és ezt szeretném egy korszerűbbre cserélni.
A cél: kifejezetten kis fogyasztású VGA, mely a 9300GE-nél gyorsabb.
Természetesen csak passzív jöhet szóba. Tulajdonképp egy low-end kártya kellene a legutolsók közül. mindegy, hogy nV vagy Ati.
Win8 alatt kell futtatnia régi játékokat 1280x1024-ben; NFS UnderGround, UT2004, SIMS 2, GTA San Andreas, stb.Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- BONTATLAN! Sapphire RX9070 / Asus TUF RX9070 Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! nVidia Founders RTX 3090 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ASUS DUAL GeForce RTX 4060 Oc 3 év alza gar
- SAPPHIRE PULSE RX 7800 XT GAMING 16GB GDDR6! GARANCIA+SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- Eladó GeForce RTX 4070 Ti SUPER GameRock OmniBlack
- Samsung Galaxy S25 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- LG UltraGear Gaming Monitorok -30% : FRISS SZÁLLÍTMÁNY!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest