Hirdetés
-
IT café
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GRaul
őstag
válasz
Grafirka #81970 üzenetére
Semmi baja nincs. 3 ev gari. Olvass a topicjaban. Itt altalaban olyan emberek irnak akinek szemelyes tapasztalata nincs csak review-bol tajekozodott. Tenyleg a kartya topicjaban keress ra h strix. Nekem pl mar volt olyan kartyam illetve akinek tovabbadtam O is elegedett volt vele
-
gtamate2
veterán
válasz
Grafirka #81970 üzenetére
A hűtése nem a legjobb. Az említett sapphiré jobb, a vrm részen főleg. A szellősebb házba mehet az Asus is, de a 390-ek eléggé háklisak a szellőzésre.
Nincs komoly baj vele, de ha már van választási lehetőség és van jobb akkor miért ne azt vegyük ugye
MSI Gaming amúgy a legjobb hűtésű szerintem. -
CyberPunk666
senior tag
válasz
Grafirka #81845 üzenetére
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:
1, 6950 2gb kb milyen mai kártya szintjén van teljesítményben? (tudom, hogy már elég low)2, A 970-nel kapcsoltban volt valami 3.5Gb-s ram mizéria, mi lett ebből végül? Ellenjavalt a 970?
Egy asus strixes 970 dc2oc-s kártyát néztem ki, de még van egy másik gigabyte is, ami hasonló órajelre van húzva, 3 ventilátoros, de nem értem miért sokkal olcsóbb. A gigának a 3 venti windforce cucca milyen?(Táp el fogja bírni, a többi része ki fogja hajtani a gépnek, meg minden ilyen oké lesz)
-
Nerazim
őstag
válasz
Grafirka #81068 üzenetére
Üdv!
Egy ASUS STRIX GTX 950 mennyire jó vétel ill. mennyire ajánlott 44k -ért? gari van rajta vmennyi.
Grafirka: Köszi ismét -
Nerazim
őstag
válasz
Grafirka #81063 üzenetére
Köszi mégegyszer. Nagyjából 35k szeretnék rászánni. Most adtam el a gtx 660 -om, mert úgy vettem észre, hogy az AC néha meg-meg röccent alatta az elején mikor beszereltem. Egyébként kell egy kis idő mire beáll a kártya? mert utána egy héttel (volt benne win frissítés is) már jobb volt a helyzet. Előtte 7770 volt azt jobban szerette pedig csak 1gb ram volt benne.
-
ZrogNV
tag
válasz
Grafirka #80968 üzenetére
2 konfig van. Alapvetően mind a 2 -ben szeretném próbára tenni míg nem szerzek be még egy VGA-t.
i5 3570 - Cooler Master 600W RS600-ACABM4-WB
i5 6500 - Super Flower 650W
Szerintem a 2 közül max a CM lehet kérdéses.
Szerettem volna megvárni az új kártyákat, de ez így elég jó lehetőségnek tűnik, mert ennél a megoldásnál nem kellene a későbbiekben foglalkoznom a régi VGA-val. Bár ha sokat agyalok a dolgon akkor az új kártyák érkezésekor használtan szerintem ennyiért 970-ek is lesznek, viszont akkor már az én kártyám se érne annyit. Még megvárom a beárazós topik válaszát Asus HD 7790 2GB OC-re, de a 25-öt reálisnak találom érte. -
bundaska
aktív tag
válasz
Grafirka #80050 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszodat, szétnézek mind a két fronton, megérdeklődöm, kinek mi a véleménye, melyik márkát, típust ajánlja.
Üdv:
Bundas(Azért gondoltam újra, mert nem nagy ár különbség van az új és használt között, ha nem tévedek, pár ezer Ft-ot pedig megéri a különbség szerintem)
-
zedok
őstag
válasz
Grafirka #79617 üzenetére
Köszönöm a részletes választ!
Ami miatt kicsit gondolkozok, hogy 960 vs R9 380 - a busz sávszélesség előbbinél csak 128 míg utóbbinál ez duplája. Néztem teszteket, panaszkodást nagyon nem olvastam rá. Viszont hosszú távon, tdp - fogyasztás szempontjából az nvidia lenne a nyerőbb. Én ragaszkodnék a 4 gb memóriához, minden program memória éhes.
-
zedok
őstag
válasz
Grafirka #79614 üzenetére
Koca játékos vagyok..szóval..annyira azért nem mérvadó, de a jelenlegi rendszerem mindenképp hanyatlik.
De úgy gondolom, hogy nem feltétlenül adnám ki azt a 100+ ezer HUF-t, ha pl, "hasonló" - de persze nem überbrutális a teljesítménye az olcsóbb kártyának.. közben néztem 1-2 tesztet. GTX 960 vs R9 380 (4Gb)..utóbbi sokat fogyaszt, viszont eléggé jól terhelhető - kb egy kalap alá veszik ha jól látom. R9 380asból van valami közkedveltebb/ajánlott típus? Én a Gigabyte-t szemeltem ki abból.Meg van 380X is..de egetrengető különbség nincs - a teszt alapján - sima és X között (csak 10-20 ezer HUF..)
-
Rh4d
újonc
válasz
Grafirka #79112 üzenetére
Sziasztok!
Szeretném lezárni a VGA vásárlás kérdését, az ajánlott 970GTX-re esett a választásom de 2 közül nem tudok dönteni, eléggé laikus vagyok a témában így újra a segítségeteket szeretném kérni, esetleg egy kis magyarázatot mit miért
Tehát amik szóba jönnek nálam:ASUS Strix és az MSI Gaming (Twin Frozr) mind a 2ről olvastam jókat.
Az ASUS termékeit nagyjából ismerem (sok hardverem volt az informatikus ismerősöm erre esküszik) de nem vagyok elfogult ASUS-os az MSI-ről jókat olvastam dicsérik sokan, na ez a dilemma az anyagiakban nagy eltérés nincs, igazából én egy időt álló kártyát szeretnék amivel hiba nélkül relatíve sokáig szeretnék játszani.
Köszi a válaszokat!
-
FordFair
tag
válasz
Grafirka #79228 üzenetére
és (#79229) kecsawi:
Köszi!!
-
sakal83
addikt
válasz
Grafirka #78893 üzenetére
Itt van egy jó teszt a 380/960 2Gb vs 4 Gb-ról.
Érdemes megnézni a videóknál az min fps-ket. Én már biztos nem vennék 2 gb-os vgat ezek alapján.
+ ha későbbiekben el szeretnéd adni, tuti, hogy sokkal kevesebbért lehet, mint anno a 8800gt 256 vs 512, illetve a 7850 1 vs 2 Gb
-
Benir8
senior tag
-
-
válasz
Grafirka #78679 üzenetére
Amolyan mindenes kártya kellene, igen. Ha olyan van akkor lehessen vele játszani is (nem Battlefrontot és nem 4Kban), nekem e téren alacsonyan vannak az igényeim.
Azért kérdeztem rá így, mert valahogy ebben az ársávban csak ezeket a kártyákat dobja fel a net. Pl.: sima GTX750-et nem is ajánl, csak a Ti verziót. Azért fogalmaztam így amúgy mert szerintem elég lenne egy GT740 (csak DDR5-ös), viszont ha nem egy jó kártya annyivel, amennyivel kevesebb mint egy GTX750Ti vagy a sima, akkor egye rosebb várok, csak mivel nem játékra lenne, és azért elég sürgős lenne, ezért van ez.
-
Sky85
tag
válasz
Grafirka #78536 üzenetére
Ez a 960-as kérdés nekem mindig olyan zsákbamacska!
A 950-nél a 960 csak 18%-al jobb teljesítménnyel rendelkezik, viszont az árrés túl nagy!
Míg a GTX950 2GB Wf2 hűtéssel 49k,
addig a GTX 960 2GB Wf2 hűtéssel 61k.Azért az tényleg embere válogatja, hogy kinek ér meg 12 ezres árrést 18% teljesítmény különbség.
Ha meg a 4GB-ost nézzük, 950-es ből sajnos nincs, 960-as, meg 65k.
Tény és való, ha az embernek megér egy "kis" teljesítmény javulás ekkora árrést, akkor egyértelműen a 4GB-os a jó választás! Ha csak azt nézzük hogy 4 ezer a különbség a 2 és 4GB-os között.A 380, meg tényleg csak egy hajszállal jobb, mint a 960, sőt, ha az kerül kiválasztásra, akkor több mint valószínű, hogy az amúgy se "harcos" CX-es táp kuka, de ezt inkább a tápos topikban.
CPU-t is érdemes lehet cserélni, ha van rá pénz, sőt úgy hozná az igazi változást!
Mondjuk egy i5 4460 kb. 20-25%-os teljesítmény javulást eredményez, 55k-ért cserébe.
De ha a legolcsóbb i7-et nézzük, a 4790-es kb. 45-50% teljesítmény növekedéssel jár, 94k-ért cserébe, szóval minden csak pénz kérdése. -
GoTReX
őstag
válasz
Grafirka #78516 üzenetére
Igen.
Szép nagy állat,és jól is mutat. Vajon veri a HD4000-et?
Amúgy a fent említett GF3 Ti4200 is egy komolyság volt anno,emlékszem kissrác voltam és nekem nem futotta rá, csak a "butított" MX400-ra amiben nem volt Shader vagyis víz effect az Elders Scroll: Morrowindben.
-
GoTReX
őstag
válasz
Grafirka #78508 üzenetére
Mondasz valamit,csak tudod most eszméltem arra hogy van ebben olyan. (Van amugy elmúlt configból egy HD3850 is,de szerintem annál többet nyújt az Intel HD4600) CS:go meg Diablo 3 gondolom nem egy Benchmark szintű játék,lehet elmegy vele. Volt közületek aki próbálta ,hogy milyen teljesítményű?
-
GoTReX
őstag
válasz
Grafirka #78504 üzenetére
Szuper!
Ahogy látom a Ti változat kicsit erősebb. (Utoljára akkor használtam GeForcet mikor még a GF3-nál a butított MX400, és a shaderrel ellátott Ti4200 futottak. Talán még valaki emlékszik innen ezekre) Az enyhe idő ellenére aprón majdhogynem az összes GTX750 be van fagyasztva,szóval lehet előbb lesz meg a config mint a VGA. Ahogy látom I5 4460 tartalmaz integrált HD4600 VGA-t ,ami tökre meglepett. Youtubon lévő teszteken gta és Falloutot is elfutatt félocsmány szinten amin az álam leszakadt. Lehet azzal elketyegek még nem jön be valami normális apró. CS:Go ,WoT talán kompromisszumokkal.
-
válasz
Grafirka #78366 üzenetére
Szervusz Te Úr!
Szívből köszönöm az alapos segítséged Uram.
Te egy igen rendes ember vagy.
Nagyon sokat számít a hozzáértésed.
A gyermekek monitorja 1080p-ben üzemel, melyen csak kis teljesítményt igénylő játékok vannak-lesznek futtatva.
Szerintem, akkor a 950-est fogom megvásárolni.
Még egyszer köszönöm szépen.
Isten áldjon meg Téged! -
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Videós, mozgóképes topik
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Sorozatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Farming Simulator 25
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Asus ROG Strix G16 G614JV - 16"WQXGA 240Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 8GB - 2 év garancia
- Asus ROG Flow Z13 GZ301VIC Acronym Limitált kiadás - 13.4" QHD 165Hz Érintő - 32GB - 1TB - RTX 4070
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest