-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
capulet75
addikt
válasz
4264adam #188961 üzenetére
Mint írtam, ez csak hipotetikus, mert a cél a minél kisebb gép/zaj/hőtermelés és egy relatíve erős teljesítmény. De kb egy napja mardos csak a épiccségépet, szóval ezek csak ilyen előzetes gondolatok. Az eredetileg megszabott 1200 fontos keretet már így is felemeltem 1500-ra.
Nem vagyok egy ultimate gamer, szóval ennyinek elég kell lennie, aztán meglátjuk mit jön ki belőle.
-
4264adam
veterán
válasz
capulet75 #188960 üzenetére
RT-ben is hasonló, ellenben még a Cyberpunk esetén sem kapod meg az FSR4-et mert nincs. A DLSS Trasfomer model-t meg nem is érdemes az FSR3-hoz hasonlítani. Két világ.
Szóval igen jó lett a 90xx széria de még van ahol kilóg a lóláb.7800X3D-t 1440p és feletti felbontás esetén, főleg ha nem online lövölde min 200FPS a cél, erősen elgondolkoznék kell-e. 7600 helyett a 7700-at venném 81k-ért. Kazyn
-
capulet75
addikt
válasz
4264adam #188959 üzenetére
Fura, hogy az 5070Ti mintegy 25%-al drágább, mint a 9070XT, és a performance differencia a legtöbb esetben 10% alatt van, és ha mondjuk az árkülönbözetet alapul véve egy 7800X3D lenne a 7600 helyett, az már mindenképp erősebb kombináció lenne. Nyilván ez hipotetikus, mert nem ez a cél, de érdekes mindenképp. Ráadásul, ha jól tudom az AMD driverei idővel javítanak a kártyáik teljesítményén, bár nem tudom, hogy ez még mindig így van-e.
-
-
capulet75
addikt
válasz
4264adam #188952 üzenetére
A problémám a 9070xt-vel, hogy adott esetben több mint 350W-ot fogyaszt. Ez jelentős hőtermeléssel jár, amit szertnék elkerülni, mivel a mostani project valószínűleg egy mini ITX gép lesz. Nem akarom, hogy a VGA hosszútávon megfőzze a gépet + a zaj a folyton maxon pörgő ventik miatt, az sem kívánatos. Az 5070Ti same s..t sajnos. Valahogy a 3440x1440 - 144hz-re kéne optimalizálnom ezt az egészet, minél kisebb power consuption-nel. Aztán lehet, hogy egy ponton elengedem ezt az egész "picike és halk gép" dolgot, ha túl macerás lesz.
-
4264adam
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #188949 üzenetére
+1
RTX5070Ti AMD kihívója a 9070XT. És az RTX5070TI Palit már 388k
De jól írta : [ASRock Radeon RX 9070 XT Steel Legend 16GB ] 322k -
-
capulet75
addikt
Üdv.
12-16GB-os VGA-t keresek, ami feltétel, hogy ne fogyasszon irreálisan sokat. Nem a villanyszámla miatt, csak nem szeretnék egy kazánt a gépbe. CPU egy Ryzen 7600 lesz, szóval ez alá kell valami, amivel nem lesz bottleneck. Mindeg, hogy NV vagy AMD. Ár olyan 350 környéke.
-
BigBear
senior tag
válasz
Headshot #188938 üzenetére
Bocsánat, de ha már feature, akkor feature.
DLSS, Path Tracing, Frame Gen stb.
[Na ez az alázás]
Mindegy, hogyan éri el, a számok szépek.
Igen, nyers erőben a 7800xt jobb. Nem az 5060 fogja megváltani a világot. De ha a játék csak másodlagos, jobb választás. Engem zavar a 7800 fogyasztása is, bár az sem túl magas a mostani csúcskartyákhoz képest. De 20l-es kis kuckóm van, nem is lesz nagyobb. -
válasz
kolopele #188933 üzenetére
Félreértés ne essék nem fogok a tripla monitor setupra méretezni, alkalmanként bekapcsolom és leveszem a játékot mediumra meg feltekerem az FSR-t
Tudom, hogy folyamatosan változik, mit nevezünk 1440p kártyának, nyilván a korábbi 3070 széria a 8 giga vram miatt már nem, de teljesítményben én még éppenséggel annak nevezném a 6800-tól kb. -
Headshot
tag
válasz
BigBear #188930 üzenetére
Ray tracingben 5%-on belüli a különbség a két kártya között szóval az 5060 Ti sem váltja meg a világot. Nem tudom milyen alázásról beszélsz.
Ha játékon kívül bármi komolyabbra is kell a kártya, akkor mindig az NVidia lesz a válasz, de akkor már inkább 5070-et vennék, mint 5060 Ti-t.
-
-
válasz
ggbuffon1897 #188935 üzenetére
DLSS, FG, erősebb RT, erősebb productivity support (premier, da vinci, stb), AI toolok szintén Nvidia többség, de akár streaming support és még a videó code/decode NVENC is - nagyjából ezt takarja nálam a hozzáadott érték a raszter mellé.
Amúgy meg embere válogatja, de FHD-n 90 fps raszter vs. 60 fps RT nálam közel sem egyértelmű választás, mert látványban azért teljesen más szint az RT ha jól van implementálva.
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
deathcrow42 #188931 üzenetére
Megis mit jelent nalad h hozzaadott ertekben a 7800xt az 5060ti mogott van?
Most 7800xtm van (mondjuk en ugy cserelem a vgaimat mint mas a boxeret, szval egyik partjan sem vagyok) de nyers eroben elmarad a 7800xt-tol, RTben erosebb oke..mas kerdes h nalam az nem tul sok hozzaadott ertekkel bir h az egyik 17 a masik 25 fpst kepes kipreselni magabol full RTvel.
Az 5060ti pont az a kategoria ahol az RTvel promozni..hat finoman szolva is megmosolyogtato. Ha a DLSS+FG kombora hivatkozol az sokkal meggyozobb a troger FSR3 al szemben.
-
kolopele
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #188928 üzenetére
Nos, akkor ahogy kolléga írta: 5070Ti/9070XT
-
BigBear
senior tag
válasz
deathcrow42 #188931 üzenetére
Így igaz. Sokáig nézegettem a 7800XT-t, de az 5060Ti 16GB most esélyesebb nálam.
Az igazat megvallva én a "budget" kategória felé kacsintgatok, nagyon ritkán ülök le játszogatni, ezért elég az a szint. Kivénültem... Hiába erős a 7800XT, ha az 5060ti fejlettebb, RT mellett meg kb. alázás van.
Ezért várom az 9060XT-t. Ha teljesítményben ott lesz RT mellett is, mint az 5060Ti 16BG, esélyes lehet. Hacsak a vörösök el nem baltázzák. Ha 7700XT alá jön teljesítményben, akkor nagyon-nagyon jó árazás kell, hogy elcsábítsa a vevőket. -
válasz
BigBear #188930 üzenetére
Ugyanígy erősebb volt a 7900XTX meg a 7900XT is a vele azonos/közeli árban lévő Nvidiánal, aztán saccra vagy 5x annyi Nvidiát adtak el az adott kategoriában... annyi pénzért már illett volna értelmes RT teljesítmény.
A mostani AMD gen - a 9070XT és 9070 sokkal-sokkal erősebb, ami nagyon jót tesz a 600-800 dolláros ársávban -> 300-400k huf körül.
Várom a 9060XT 16GB-t, remélem jót pofozkodnak az 5060TI-vel 200k környékén. A 7800XT nálam nem opció az 5060Ti ellenében, mert hozzáadott értékben _nagyon_ el van maradva az Nvidiától a 7000-s széria.
-
BigBear
senior tag
-
válasz
T0mBd1gg3R #188926 üzenetére
Aki 4070 Supert vett tavaly év elején/közepén az jól járt, mert a következő ugrás esetleg az 5070Ti lenne mostani genből, az összes többi felejtős. Még a 9070XT se igazán opció, ha megvan a 4070 Super.
Az 5060Ti meg szerintem jó vétel, 200k alatt lesz, már most karcolgatja a 200k-t a 16GB verzió pár üzletben. 8GB-t nagyon nem ajánlott venni, az felejtős.
3x1440p esetén meg 5070Ti/9070XT lenne kb. az ajánlott, de ez pénztárcafüggő.
-
-
kolopele
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #188926 üzenetére
4070 kiváló FHD - ra, és általában 1440p - re is (még). 7800XT és 5060 Ti közül viszont én a vörös oldalt választanám. Amennyiben az 5060 Ti 16GB - nak reális ára lenne (150k körül), akkor talán meggondolnám jobban.
-
válasz
deathcrow42 #188925 üzenetére
Pont ezt akartam én is kérdezni, mi a helyzet 7800XT vs 5060Ti tekintetében?
És mondjuk összehasonlítva szintén ugyan ennyiért egy használt 4070-nel.Alapvetően AMD-s vagyok a jobb raszter miatt, de kipróbáltam az FSR-t, és már önmagában élsimításnak is nagyon jó egy quality upscale, meg elkezdett érdekelni a natívan saját gépen futtatott AI LLG, amihez meg megintcsak jobb az NVidia, bár a vram is nagyon fontos.
-
-
Headshot
tag
válasz
deathcrow42 #188923 üzenetére
Értem hogy az 5060 Ti új, de egy árban van a 7800 XT-vel, miközben 15-20%-al gyengébb. Én tuti nem vennék olyat 200k körül.
-
válasz
Lovecraftian #188921 üzenetére
Budget 200k körül 5060Ti 16GB
250k körül 5070
270-300k körül 9070
Felette 9070XT -
Lorden
senior tag
válasz
Lovecraftian #188921 üzenetére
Teljesítményben már 7700xt vagy 5060ti szint már bőven látványos
Feljebb meg már a pénztárca dönt, na meg a géped többi alkatrésze.
Olyan 270-75e-ig szerintem 5070, feljebb 9070 -
Lovecraftian
csendes tag
Sziasztok!
Sima RTX 3060-ról mire érdemes most ugrani? (12 GB LHR verzió, 2022-ből). Teljesen mindegy, hogy AMD vagy nVidia. Játék illetve filmnézés lenne a use case.
Az 5070 Ti-t már túl drágának tartom, ezért azt nem is venném bele.Nagyjából ezeket néztem: sima RTX 5070, RX 9070 vagy RX 9070 XT.
Ha esetleg van valami ezeken felül ami megfontolandó lehet, kérlek jelezzétek!Előre is köszönöm a segítséget mindenkinek!
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Pityu89 #188918 üzenetére
Az nagyon jó, hogy kipróbáltad egy másik gépen, ráadásul régebbi is ha jól látom, szóval szerintem szoftveres lesz a probléma. Azt mindenképp próbáld ki amit a reddites posztban is írtak és fordítottam neked. Itt PH-n még nem is tudom melyik topik tudna ilyen hibaüzenetekkel segíteni.
-
Pityu89
senior tag
válasz
Dyingsoul #188917 üzenetére
Köszönöm a segítségeteket. Akkor sorban:
SubwaySim 2
Játék indítása után a videók után lefagy. A feladatkezelőben felváltva mutatja, hogy nem válaszol és felfüggesztve.Kiadás Windows 10 Pro
Verzió 2009
Operációs rendszer buildszáma 19045.5737NVIDIA App verziója: 11.0.3.232
DirectX futtatókörnyezet verziója: DirectX 12
Illesztőprogram: Game Ready illesztőprogram - 566.36 - Thu Dec 5, 2024Feltettem az új Nvidia drivert, de azzal sem lettem előrébb.
Logfileban ez a hibaüzenet:
Fatal error: [File: ...WindowsD3D12Viewport.cpp:194]
with error DXGI_ERROR_UNSUPPORTEDMegpróbálom ma amiket ajánlottatok.
Fun fact, van egy másik gép itthon:
Dell Optiplex 5260
Intel Core i5–8500 (2018)
Intel UHD Graphics 630
Ezen elindul, de persze minimum grafikával ami vállalhatatlanul csúnya. -
Dyingsoul
veterán
válasz
Pityu89 #188912 üzenetére
A játék nevén felül megírhatnád a rendszered típusát is, melyik windows-t használod, milyen frissítéssel (esetleg build számmal). Akár egy képernyőkép is jöhetne a pontos hibáról. Ahogy előttem is írták: nem biztos, hogy egy VGA csere megoldaná a problémád. De láttunk már ilyen hibát tiédnél régebbi rendszer esetén is.
Egyébként redditen az egyik felhasználó úgy oldotta meg, hogy az eszközkezelőben megkereste a VGA adaptert és ott jobbklikk->uninstall törölte, ez után újratelepítette a VGA drivert, majd ellenőrizte a játék fájljainak integritását. De ez lehet sima DirectX hiba is. -
4264adam
veterán
-
Pityu89
senior tag
Sziasztok!
Van egy ilyen konfigom, (ne nevessetek, nagyszerűen kiszolgál):
Intel Core i5–3470
NVIDIA GTX 1050 Ti 4GB
8 GB RAMMost belefutottam egy ilyen hibába, hogy nem indult egy játék:
DXGI_ERROR_UNSUPPORTED,
a GPU túl régi UE5.4-hez.Arra gondoltam vennék egy:
Gigabyte GTX 1060 Aorus 6GB GDDR5 kártyát.Kérdésem, hogy jó döntés lenne-e? Vagy mit javasolnátok használtan 40 ezer forintig.
Köszönöm a válaszokat.
-
kolopele
nagyúr
válasz
CJ4567 #188904 üzenetére
Nem igazán szeretem, vagy mondjuk úgy nem érdekelnek a sztori központú játékok, a sci-fi világa meg mondhatni számomra egyenlő egy ellenséggel
A Stalker 2 - vel pl. ki lehetne üldözni a világból. Az AC Shadows esetében is csak egy dolog nem tetszik, hogy tápolni kell magam mellékküldetésekkel (tudom, mind ilyen volt, ott sem tetszett, nem véletlen éltem a mikrotranzakciókkal), mert ilyen meg olyan nyersanyag kell a fejlődéshez. A túlbonyolított játékok amúgy soha nem tartoztak a kedvenceim közé, legyen akcióközpontú, a Rise pont elég ezen a téren. Amiket még imádok azok a Little Nightmares típusú játékok (Limbo, Unravel, Inside, stb.).
BerserkGuts: A Last 2 jól el van DLSS nélkül is a 4070 - essel. -
BerserkGuts
addikt
válasz
kolopele #188903 üzenetére
The Last Of Us 2 meglepően jó és még RT sincs benne
bár videókban sokkal jobb a minősége:
(DLSS-ről "quality" minőség
meg Dept of Field=Mély élesség effektek nagyon rosszak.)(direkt ilyen ellent mondásos nevet adtak nekik mert az élességhez semmi közük nincsen)
(A mesterlövész résznél amikor kiscsaj sniper puskát kapja tomy-tól kölcsönbe: Akkor távolra a homályos effektek előjönnek amik addig közelre nem okoztak problémát. DLAA vagy fsr 3.1nativAA is sokkal szebb.)Sok beállítás van benne így is tükröződés vagy fényekre vonatkozóan:
-
hahakocka
őstag
Van pár HA-s ismerősöm volt akiktől 2 gépet is vettem korábban egytől pedig tervezem egy ideje. Hát mindegyikük azt mondja Nvidia kártyát alig visznek 9070-9070XT t meg ezerrel itthon. Ez ugye sokszor nincs a statisztikákba hogy fórumok, kis boltok, vállalkozók vagy csak átlagemberek sora mit hogyan hol vásárol stb. Csak Steam csak pár német, amcsi bolt stb
-
CJ4567
nagyúr
válasz
BerserkGuts #188902 üzenetére
1.5-1.6-2.0-2.1-el szépen folyamatosan jöttek a változások, amikkel egyre jobban élt a világ, cserébe egyre CPU igényesebb lett a játék.
#188903 kolopele Egyik legjobb sztori és világ az elmúlt pár évből, nagyon jó fő és mellékküldetésekkel, és 2.0 óta elég jó és változatos játékmenettel, igazából úgy tudnám leírni, mint egy nyílt világú Deus Ex. Ha nem akarsz RT-el játszani, akkor belövöd a magas beállításokat, és a Cyberpunk is a legtöbb mai gépen 60FPS-el fog futni 1080p-ben, már messze van attól a játék, ahogy megjelent.
Számomra a Last of Us Part 1 volt olyan, hogy játszottam, a felénél tartok, viszont az isten se tud rávenni arra, hogy folytassam, hiába gyönyörű a játék, meg fut tűrhetően, meg hiába nem rossz a sztori, ha a játékmenet már a felénél kezd ellaposodni. Helyette inkább PS2 emulátorban végigjátszottam a Midnight Club 3-at, mert az kimaradt az életemből, a TLOU1-re meg valamikor visszatérek
A Rise az tényleg egy nagyon eltalált játék lett, grafikailag is, és játékmenet terén is. -
kolopele
nagyúr
válasz
BerserkGuts #188902 üzenetére
Sosem értettem miért ez a nagy Cyberpunk őrület, számomra egy nulla az a játék, bár így voltam a GTA szériával is. Az AC Shadows, The Last Of Us 2, Souls of midnight, stb., na azok igen, nem is kell tökölni mindenféle beállításokkal, mégis gyönyörűek és úgy futnak ahogyan kell. Kicsit újra elővettem a Rise of the tomb raidert, mai szemmel is elképesztő minden téren. Talán nem kellene erőltetni ezt az UE 5 - öt. Egy játékban nem az a lényeg hogy ne lehessen rendesen futtatni egy erőművön sem csak azért hogy minden pocsolya árnyékot adjon.....Ezek csak játékok, nem a valóság, rossz ez az irány.
-
BerserkGuts
addikt
válasz
CJ4567 #188900 üzenetére
Melyik patch-ről van szó? Mert van pár verzió nekem is volt szerencsém hozzá semmi extrát nem adott még akkor csak fps-t vette el.
A phantom liberty már fullos recskatrészintes azon néztem.
Csak a DLAA volt tiszta mert a dlss elég homályos volt még akkor.Meg azt is tudom a legújabb 2025 patch-el (2.21) működik csak az MFG4x mert kérdezte valaki miért nem megy a virágboltin xD
-
PuMbA
titán
válasz
BerserkGuts #188897 üzenetére
Ezzel nem tudom, hogy mit akartál mondani
A időközben belekerült Path Tracing mód is megfekteti a mostani RTX5090-et is, ami 6 évvel ezelőtt ugyanúgy nem létezett. A Cyberpunk 2077 a mai napig a legszebb játékok között van RT-vel, mert nagyon a jövőt célozták meg vele, amikor csinálták és tavalyig folyamatosan fejlesztették. A játéknak már köze sincs a 2019-es állapothoz.
Most, hogy 6700XT-ről váltottam 9070-re és be tudom kapcsolni az RT-t, vissza kellett vennem a Crowd Density-t Medium-ra High-ról, hogy megkapjam ugyanazt az fps számot. Váltani is fogok Ryzen 7700-ra, mert kevés a Ryzen 7600 a Radeon 9070-hez.
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- DOBOZOS!! ASUS GTX 1660S Phoenix (6GB GDDR6 192bit) -- tesztelt :: BESZÁMÍTÁS!
- Garanciális GIGABYTE GeForce RTX 4060 AERO OC 8G Videokártya
- Asus TUF RTX 3080 010G
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest