Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Redlight2
tag
Szia. TCL MiniLed 55C805
-
Redlight2
tag
válasz nemeth989 #87094 üzenetére
Szia.
Nekem alzàs c845 van, az màr x2-es, újabb chipset.
Fényerőben 2x jobb Vhiktor mérései alapjàn, meg ugye valamivel több zònàra is van osztva. Euronics-os soundbar ha nem mérvadò, akkor inkàbb alza/emag/telekom-ot vàlasztanék az 5 évre kiterjeszthető gari miatt. A 2.1-es hangrendszere amúgy egész jò a 845-ben, lehet nem is kell a soundbar -
Redlight2
tag
válasz elektroman2 #87034 üzenetére
Gondolom előfizu függő a dolog. 2 közepes mobil csomag mellé màr ennyiért lehetett elhozni.
-
Redlight2
tag
válasz pethYeti #87032 üzenetére
Szia!
Nekem ilyen van a konyhàban. Teljesen korrekt tv ezen az àron. Ki tudod terjeszteni ingyen a garit 5 évre.
Hangzàsa àtlagos, de ebben a kategòriàban szerintem nagy elvàràsaid ne legyenek főleg ne oled utàn.
Ha telekomos vagy, akkor még olcsòbban is hozzàjuthatsz. Én kb. 70ezerért hoztam el tőlük.nah úgy instantbuy volt -
Redlight2
tag
Szia.
Alzàn 400ezer a tcl 65"c845 igen korrekt tv. Nagy fényerejű, így szerintem nappaliba ideàlis. Nekem is ilyen van.
Ha nagyobb kell, emagon 490ezer most a 75" c805.
Igaz nem oled, hanem miniled. De remek a kontraszt, köszönhetően a sok zònànak. Fényerőben a c845 vmi brutál írtad h DoVi is fontos, ezek a tv-k gond nélkül megjelenítik (samsungok tudtommal nem ) meg úgy kb mindent is. Àr-érték bajnokok a középkategòriàban. -
Redlight2
tag
válasz elektroman2 #86969 üzenetére
Nekem c845 van. Én egy mezei 5ezer forintos noname usb 3.0 - ethernet àtalakítòval adok neki hàlòzatot. Kb. 300mbit-es sebességet mérek vele, ami bőven elég még a magas bitrate-es 4k DoVi tartalmak zökkenőmentes lejàtszàsàhoz plexen keresztül.
-
Redlight2
tag
Szia!
Nyugodtan halgass Vhiktorra, sokunknak segített választani tv-t. Én 65" C845 -t vettem végül 5 év garival és nem bántam meg. Nagyon badass, sokszor el sem hiszem h nem oled. Az általad felsorolt tv-k közül ez a legjobb, illetve az lg c31. Én mind a 2őt megnéztem személyesen, nekem nem érte meg az oled a felárat. Javaslom, ha van lehetőséged nézd meg őket üzletben saját sample videókkal és úgy dönts. Mind a 2nek meg van az előnye és hátránya, neked kell eldönteni mit preferálsz
-
Redlight2
tag
válasz varmi2 #86629 üzenetére
Szia! Ebben az alsò kategòriàban szerintem szuper tv. Nekem a kisebb 43" van a konyhàban és àràhoz képest nagyon király tv. De mint írtam, alsò kategòria..nem kell tőle oled szintű dolgokat vàrni
Legrosszabb esetben elàllsz a 14 napon belül a vásàrlàstòl. De kétlem, h màs gyàrtònàl ennyi pénzért , ilyen méretben jobbat kapnàl -
Redlight2
tag
Szia!
Ha picit tudsz szánni rá többet, nem használtan : Samsung S32CM500EU Smart M5 Monitor
Én is tervezem öcsémnek. Kevés hely van a szobájában meg van pc-je is. 2 legyet ütnék vele egy csapásra -
Redlight2
tag
Az szép
Persze tiszta sor, hogy király az oled. Főleg ha ugyanabban az árban van a 2 készülék közel azonos méretben
De neked egy jóval drágább, profi által bekalibrált bitang tv-d van. . Azért így nem egy ligában játszik azzal a minileddel. Meg szerintem 8k igényeddel elég speciális eset vagy a szó legjobb értelmében. Vájtszemű vagy és elhiszem h minden kis dolog szemetszúr. De hidd el, a userek javarésze azt se tudja minek a rövidítése a 4k..nem hogy még értékelje a 8k-t Kár is amúgy erre több szót elfecsérelnünk. Hívd át a haverod, durrants neki valami állat leejtő tartalmat és egyből oled-et akar majd venni
[ Szerkesztve ]
-
Redlight2
tag
Almát a körtével
935-öshöz nem volt szerencsém, mert mikor én vettem már nem volt kiállítva sehol. Így arról nem tudok véleményt alkotni. Megmondom őszintén, Panasonic oled-eket sose figyeltem az üzletekben mikor tv-re vadásztam. Oled fronton valahogy mindig az LG volt nálam előtérben. Meg ugye lehet neked valami brutál highend oled tv-d van
Hogy valaminek milyen a képe, szerintem sok mindentől függ. Elsősorban egy rendes beállítástól, ne adj isten egy profi kalibrálástól. Meg ugye fontos a tartalom minősége is amit lejátszik az ember róla. Meg a TCL mindig hegeszti vmit az fw-ken és sokszor egy jó fw rengeteget számít, ahogy olvasom a tcl topicot.
Engem a c845 meggyőzött, h nem ért nekem az oled másfélszer annyit A színek,a fényerő a mozgás, számomra lenyűgöző ...főleg annak a tudatában h led tv Meg ez a sokZónás dolog rengeteget dob a kontraszton. Persze , ezen a téren még mindig az oled a király. De hihetlenül szuperül meg van oldva tcl-éknél a zónakezelés. -
Redlight2
tag
válasz korcsillio #86500 üzenetére
Alsòkategòriàtòl elvàrni, h ne pusztuljon el gari utàn...az merész Sajnos ez még prémium kategòriànàl is tuti előfordul.
A kereted semmiféleképpen nem tudod megtoldani? Ennyi pénzért tényleg csak csövesbànat tv-ket làtni ekkora méretben. 350ezer körül van a tcl 75c645 ,aminél most ingyen ki tudod bővíteni a garit 5évre (alza,emag,telekom). Az màr elfogadhatò készülék.
-
Redlight2
tag
Szia.
85c845 jò vàlasztàs lehet. Nekem 65ös van, szerintem elképesztően jò tv .
Viszont ennyiből màr Lg oled 77" B3 vagy C3 is kijöhet. Ha van lehetőséged valamelyik üzletben nézd meg őket személyesen. De bàrmelyiket is veszed a felsoroltak közül, nem igazán foghatsz mellé.
Nekem megfelel a c845 tudàsa és képe. De üzletben előtte megnéztem az lg oledeket is. Azok is nagyszerűek voltak. Nàlam végül az àr döntött. Nàlad lehet a méret fog dönteni.Ha miniled mellett döntesz, nem kell aggòdnod a feketék miatt. Sokszor el sem hiszem, hogy nem oled-et nézek annyira király.
-
Redlight2
tag
válasz jeffreybboy #86480 üzenetére
Ugyan, ez a legkevesebb Nekem is itt fórumon segítettek dönteni TCL mellett , hátha neked is segít valamit.
Ha szeretsz kisérletezni, online megrendeled. Kipróbálod. Ha minden cool, megtartod és kiterjeszted 5évre a garit ingyen (alza,telekom,emag). Ha nem tetszik a tv vagy nem jó az erősítőddel, akkor élsz a 14napos elállás jogával. Én is így voltam vele. De ráeresztve egy atom nagy 4k remuxot dolby vision-be, egyből meggyőzött... Fekete az fekete a rengeteg zóna miatt, a fényerő miatt az effektek pedig áll leejtősek. Mozgásmegjelenítés miatt kellett kicsit finomhangolni, de ezt leszámítva nem volt vele gond . Nekem bejött. (Még a nyomorult hd tv adások is egész tűrhetőek. )U.i.: Én alzán vettem, itt már X2-es verziót adtak.
[ Szerkesztve ]
-
Redlight2
tag
válasz jeffreybboy #86478 üzenetére
Magasabb fényerő, több zóna, jobb belső hangszoró. Nekem 845 van, nem bántam meg. Mikor vettem ,csak pár 10ezressel volt drágább a 805-nél.
Üzletben láttam 805-öst is, sztem annak is brutál jó képe volt.#86470 b_alazs
Úgy láttam itt a fóumon monitornak az LG c3 Oledeket ajánlottak a legtöbben. -
Redlight2
tag
válasz Dark_Spirit #86452 üzenetére
Azt hiszem a 43"asban csak 60hz-et tud. Most vagy az 50es vagy 55ös tud 120hz-et. De a többiek majd megmondjàk
-
Redlight2
tag
válasz Dark_Spirit #86447 üzenetére
Szia!
Nemrég vettem 2. tv-nek a 43" c645-öt. Én azt ajànlom. Meglepően szuper tv. Qled panelnak köszönhetően a fényerővel sincs gond. Persze nem egy csúcs miniled, de hàlòba szerintem megfelelő. Én konyhàban hasznàlom, ahol azért sok a napfény, de ott is jòl teljesít. Feketéi meglepően szépek és elég kontrasztosak ebben az alsòbb kategòriàban. Rendszerén jòl fut minden app. (Youtube,plex,hbomax,netflix etc..). Àràhoz képest fürge is, bàr a c845ös nagy tv-m érezhetően gyorsabb. De amíg nem volt összehasonlítàsi alapom, fel sem tűnt. Ha telekomnàl vagy, most kb 70ezerért is el tudod hozni (én is annyiért hoztam el tőlük), annyiért meg ultra bestbuy.
Philips-nél meg talàn az ambilightot lehet felhozni előnynek.
-
Redlight2
tag
válasz joydrv #86321 üzenetére
Ez annyira szubijektív Nekem a c845-öt még a holdròl is làtni, b3-at kétlem az én igényeimnek a sok zònàs miniled feketéje is tökéletes az előző tv-mhez képest. A brutàl fényerő miatt, a dovi tartalmak valami elképesztőek.
De ahogy írtam, megdöbbentően jò a fekete egy led tv-hez képest. Nem mellesleg, a feketéjében nem vesznek el a részletek.
Szval szubijektív az egész. Mindenki eldöntheti, hogy az oled vagy miniLed előnyeit és hàtrànyait szeretné -
Redlight2
tag
TCL 55C645 ebben az árkategóriában szerintem jó választás a TCL. Én a kistesóját a 43" verziót vettem 2. tv-nek. Meglepően jó kis tv, merem ajánlani. Ha alzánál veszed, most van rá +3 év kiterjesztett garancia ingyen.
-
Redlight2
tag
-
Redlight2
tag
-
Redlight2
tag
Hàtha most CES-en villant valami frankòt a TCL és nem bànja az ember, hogy nem vett 805öst jò àron.
-
Redlight2
tag
Sziasztok!
Egy TCL 43" c645-nél van jobb vàlasztàs konyhai tv-nek ebben 130-140ezres kategòriában?
-
Redlight2
tag
Sziasztok!
Elkezdtem új tv utàn nézni. tokeleteskep youtube csatornàja, igen csak meggyőzött a TCL màrkàròl.
Viszont ahogy nézem a modelleket, magam sem tudom màr a sajàt igényeimet Eredetileg Oled tv-ben gondolkoztam, utàna ez a miniLED-es c835 is nagyon megtetszett. Közben làtom, hogy a friss qled c745 is szépet gurított és szuper tv lett az is, mellette a c845 is odaverős.
Igazábòl plexes filmezés + ps5-re lenne hasznàlva. Mindkét esetben besötítétített szobàban kb 3,5m-ről lenne nézve.
Àrban 300-550ezer között gondoltam. Így ki alakítottam 2 kupac tv-t és ebben szeretném a segítségeteket kérni, hogy a dràgàbbak tényleg annyival jobbak-ek a tavalyi és idei olcsòbb modellekhez képest is. Sajnos személyesen ezeket a készülékeket nem tudom megnézni, mert egyik műszaki àruhàzban sem tartanak belőlük a környékemen .A qled-es és miniled-es modellek mennyire különböznek? Az a hisense oled felér a drágàbb minledek-kel?
TCL 65 c745 - 320ezer
Hisense 65 A85H - 360ezer (hogy legyen egy kakkutojàs )
TCL 65 c835 - 385ezer
TCL 65 c845 - 430ezerEz a 2 drágàbb modell valòban annyival jobb, mint az olcsòbb minled/oled tv-k?
TCL 65 C935 - 500ezer
LG 65 C21LA 540ezer -
Redlight2
tag
válasz bbsofficial #25936 üzenetére
A nagyobb nem VA paneles ?
Milyen panellal szerelt tv-t keressek 150-180k körüli àrért ?
-
Redlight2
tag
Sziasztok!
Milyen 4k tv ajànlanàtok 50-55"-os méretben, 150-180ezer forint körül?
LG-t preferàlom, hiszen eddig bevàlt nekem ez a màrka,de persze màs is jò
Lg 50uk6500mla-t , illetve hasonlò àron az 55 uk6300mlb-t néztem.
Elsősorban külső forràsbòl filmezésre, illetve ps4pro-hoz lenne.
Ezeknek a tvknek a belső lejàtszòja a 4k-s tartalmat kezelik ?
-
Redlight2
tag
Sziasztok!
Mint sokan előttem én is TV vásárlása előtt állok. Igazából nem fontos idén, tavaszig is ráér (ha esetleg van megjelenő tv addig ami ajánlott lehet).
Sok összehasonlítási alapom nincs, egy jó pár éves LG 32lg5700-at nyúzok nagy megelégedettséggel (csak úgy érzem, most már nagyobb kell )
A keretem 100-150ezer forint.
Elvárásaim, ha egyáltalán lehet ilyen ebben a kategóriában: A fentebb említett készülék képminősége már szerintem jó, örülnék neki ha hozná az új TV is ezt vagy talán még jobbat .
- 40" -estól 50"-ig bármi szóba jöhet, bár személyes beállítottságom az, hogy minél nagyobb ..annál jobb
- Smart funkciók nem kifejezetten érdekelnek (van külön mediacenter), nekem a képminőség számít, de ha mégis van benne nem baj.
- 3D nem kell.
- Panel..igazából nem tudom, a jelenlegiben CCFL háttér világítás van. Örülnék IPS-nek,de nem tudom hogy ilyen kategóriában az van-e. Esetleg más fajta is szóba jöhet, de nem vagyok vele tisztában manapság mik vannak (esetleg majd felvilágosítás jól jöhet)
- Felbontás: FullHD (vagy nagyobb ) 100Hz az lehetséges ilyen árkategóriában?
- Csatlakozók: 2 HDMI (vagy több,jelenlegin is 3 van), illetve később kerülne mellé majd házimozi is, így jó lenne majd azt is rákötni
- Preferált márka nálam az LG, de nem zárkózom el mástól sem.
- Leginkább filmezésre (fullHD) lesz használva, egy minimális tv-zéssel , illetve néha ps3/pc lenne rákötve játszani (de ez nem fő szempont).Így hirtelen ennyi jut eszembe, a segítséget előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG (QE75Q800T) 190CM 8K SMART PRÉMIUM LED TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (QE75LS03D ) FRAME ! 190CM 4K SMART CSÚCS TV ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (QE75QN800DTXXH) 190CM 8K NEO QLED 2024 MODEL! AKCIÓ!!
- SAMSUNG (QE85QN900DT) 215CM NEO-QLED 8K 144HZ 2024 CSÚCS TV ! AKCIÓ!
- RME ADI-2 Pro AD/DA 2x AKM4490 768kHz 32bit
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest