Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Regen jártam erre és csak érdeklődnek, hogy a TCL805 hol helyezkedik el és mikor érkezett? Fél éve a P és 635 645 835 845 szériákat ismertem.
-
4264adam
veterán
Nagyon is
-
4264adam
veterán
válasz balu.sch #80266 üzenetére
Ugyanott ugyanannyiért ott a sokkal jobb MiniLED technolgóia és algoritmus + nincsennek app limitek mint a Hisense-val. [TCL 65C835 430k]
2 ezerrel olcsóbb is -
4264adam
veterán
Ha a kalibrációt szeretnéd megközelíteni mint filmkészítő műszer nélkül szemre ennyit tudsz :
Warm2
Local Dimming Standard (High elég bután erősen vissza vesz)
Comtrast Enhancer OFF
Clarity OFF (Szerintem pedig Blur 10 és Judder 0, Noise ON, BFI Off)
Sharpness 0Nagyjabol ezek közelítik a 6500K-t es amivel készítik a filmet , Vhiktor műszeres kalibracioja is innen fog indulni amit ő tud, hogy pontosan meg tudja mondani műszerrel mi kell a 2 es 10 pontos beállitasokra.
Egyébként meg használd úgy ahogy tetszik szemre -
-
4264adam
veterán
válasz traktorgumi #79658 üzenetére
Samsung TV működik a régi típusú távirányítóval is. Ha van olyan távirányító amit szeretsz tartsd meg és működni fog. Nekem is a TU7xxxx távirányító megy a Q80T és QN91A-n
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
QN91A-ban a standard local dimming miért világosabb mint a High beállítás? Q80T-nél ilyet nem tapasztalok.
Másik amit észre vettem, hogy a YouTube Local Dimming test alatt mozgás közben a fehér gömb és kocka egy része nem tejesen fehér, sötét megvilágításban marad.
Ennek a több zónának lenne köze és hogy kicsit később kapcsolja fel az algoritmus mint ahogy az objektum oda ér? -
4264adam
veterán
válasz Gino20 #79638 üzenetére
Igen sokaknak nem okoz gondot, nekem igen és vannak még. Azért lehet olvasni bőven fórumokon. De ez ugye a szinte azonnali Respond time és frame hold miatt van. Ha erre érzékeny vagy hát az vagy. A2 és C2 OLED után vissza az LCD. Ez a hálóban mert a nappaliban maradt a Q80T.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
Euronics: 55QN90B 295k
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Egyéni preferencia miatt elállok a C2 OLED-től és maradok LCD vonalon. A kinézett típus: Samsung 55QN91. Ez ugye VA paneles és nem ADS? -
4264adam
veterán
válasz Gino20 #78997 üzenetére
Köszönöm a válaszod. Tudom már kicsit túl sokat járok erre a TU43 cserét illetően, de nem lóverseny a váltás mert az 5.1 is most lett meg, viszont szeretném a nappali Q80T képminőséget megközelíteni mert nálunk a hálóban van a legtöbb Streaming nézés. Most pl: lost in space. Amit a TU nagyon nem tud megfelelően megjeleníteni.
A képméret pedig adott : max50”.
Eddig a TCL43C735 volt porondon, de a 350 nit nem lenne elég, ebből lett a Samsung Q60 ahol veszély lehet a felhősödés de már okés a 450nit. És onnan jöttem fel az A2-ig hiszen csak OLED amin 2026-ig van garancia ha meg 3 év után beég majd keresek megint 200-ért akkor valamit , addig is figyelek hogy az SDR nem max brightness-ben legyen
Semmi játék feature és VRR nem kell csupán a Q80 megközelítése[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Van lehetőségem 220-ért LG Oled A2 48-ra. Inkább esti HDR-re ezt vagy a TCL C735 ajánlotabb ? -
4264adam
veterán
Sziasztok!
Ha csakis a 43 méretet nézzük akkor ajánlotabb a Q60 mint a C735? Kérdésem arra irányul hogy nem kell a DV, és a Samsung esetén 400 feletti nit értéket látok szemben a TCL 330nit-el és itt mind a két panel 60Hz. Illetve a Soc is gyengébb a TCL variánsban mint az ajánlott 55C735 -
4264adam
veterán
-
4264adam
veterán
válasz Tikakukac #78742 üzenetére
Szerintem nagyon jól. Sokkal folyamatosabbnak érzem a TV (Q80) alacsonyabb FPS mellett is. Hiába a G-sync és 48-144hz VRR tartomány. A TV 20-120Hz VRR képeljárás algoritmusa szemkímélőbb nekem.
Ezt kaptam válasznak a monitoros topikban:
"
Teóriám a következő :
TV javára írható , hogy a vertikális Hz-e 10-el kisebb , lehet hogy a te szemed annyira kifinomult , hogy ezt is észre veszi .
Mivel Samsung esetében átmérőt nem írtál , így az átlag átmérőt vettem alapul ami 55”.
Samsung eme osztálya használ egy olyan techonológiát aminek neve frame interpolation.
Frame interpolation, magyarul képfrissítési technika, olyan eljárás, amely két egymást követő képkocka közötti újabb képkockák létrehozásával javítja a videók simaságát és folytonosságát.
Itt Jób képbe a te téved esetében a szoftveres Hz ami 3800-ra taksálja a gyártó .
Ehhez társul a Unit és a Quality index számítása .
Az interpoláció során a számítógép az előző és a következő képkockák közötti különbséget analizálja, majd a két képkocka közötti időzítést az előző és az újonnan létrehozott képkockák között egyenletesen osztja el. Ennek eredményeként a videó simább és kevésbé rángatózik, mivel az újonnan létrehozott képkockák kitöltik a képkockák közötti időbeli réseket."[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz bopeti98 #78738 üzenetére
[TCL 43C735 140k-ért a legjobb QLED választás]
Nekem is ez fog érkezni a 43TU7022 váltására a nappaliban pedig 55Q80T van.
140k-ért ez a legjobb ha elegendő lenne a 43"-is. -
4264adam
veterán
-
4264adam
veterán
válasz pruzsi #78697 üzenetére
Ha ilyen rövid időn belül tönkre megy az elektronika és nem volt mozgatva a TV "fizikai behatás nem érte" én első körben az elektromos hálózatnál néznék szét. A ripple feszültségek folyamatosan nyírják az elekronikát főleg a kondikat még standby üzemben is.
Legalább azt az ágat újra húznám 1.5mm2 / 2.5mm2 külön új C16A kismegszakitóval ami a TV-re megy.
Hasonló hálózati probléma darálta a TV-ket családban.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz rainman72 #78670 üzenetére
Igazad van, nem is várom hogy Q80 legyen 140k-s árkategoriában, de legyen jobb mint a TU7022 HDR.
RTINGS Q60 összehasonlításban a HDR képességek meggyőzően jobbak mint a TU7022 ezért gondoltam, hogy a C735 is olyasmi lehet.C735 direct LED most olvastam utána ahogy írtad
Még vonzóbb[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz 4264adam #78667 üzenetére
HBO MAX megléte és a PLEX miatt a Q60 vagy a 43C735-el szemezek amik 160k-val záródnak be.
Tudom az 55 méretben van az erősebb processzor 120Hz VRR, de nekem tényleg csak a Q80 HDR színek megközelítése a célom es a PLEX kliens futtatássa mint a 43TU7xxx-n is. Gondolom erre a TCL hardvere is képes
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Hálószoba Samsung 43TU7xxx kiváltását tervezem valami olyanra ami megközelíti a Nappali Q80 szintet, de nem kell a 120Hz. Van alternatíva TCL55C735 alatt is vagy tejesen engedjem el a 43-50” irányvonalat?
Felhasználás: Streaming szolgáltatók HDR, Plex.
Keretösszeg: Használtan vettem aQ80T-t 200k-ért ezért ez lenne a maximum. -
4264adam
veterán
válasz Vismajor01 #78536 üzenetére
USA kapott Q80A Q80B IPS panelt. Ezért az RTings csalóka EU-ban. Én ezért szoktam a Q80T Rtingset nézni mert akkor még az US is VA volt
-
4264adam
veterán
válasz stairmaster #77794 üzenetére
Nekem QE55Q80T van. Egyetlen szoftveres bugot leszámítva imádom, talán azt javították már a B-ben. Távirányítója más.
QN95 pedig a csúcs, ami Mini-LED nem QLED. Ha van keret azt vedd. Olcsóbban a TCL C835 / C935 hozza azt a szintet.
-
4264adam
veterán
válasz stairmaster #77785 üzenetére
Ennyiért 85" biztosan a [Samsung QE85Q80-at venném 735k-ért] venném.
Olcsóbban 75" a [TCL 75C835 MiniLED 620k][ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz Scarletiel #76899 üzenetére
QN90 közel kétszer jobb fényerőben mint az én 80T-m én is azt venném magamnak mint monitor az Acer 1440p helyett és TV-nek is 65”-ban ha váltanék
-
4264adam
veterán
válasz Scarletiel #76895 üzenetére
Személyes preferencia miatt OLED helyett QLED ha te is ablak mellett vagy és nappal is játszol. Egyéb esetben meg OLED.
Ha nincs VRR és G-sync akkor OLED iránya még nappali fény mellett is.
1m alatt maradnék Nativ felbontáson de 3M-ről nincs gond a Q80T 4K de 1440p használattal
igaz 3070[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz Scarletiel #76803 üzenetére
Q80 ennyit tud, ha ettől több kell akkor QN90 ahol több mint 600 zóna van.
Az hogy nálunk 430 ezer ~ 1k€ az nem a Samsung hibája. -
4264adam
veterán
válasz nokia3650365 #76788 üzenetére
Q80T használok, legyen 55 mert az 50 képátlóban sok mindent kihagytak ilyen például a VRR 120Hz panel
-
4264adam
veterán
válasz nokia3650365 #76760 üzenetére
60Hz menni fog de ha tudnád 55 méretben venni akkor lenne VRR is.
-
4264adam
veterán
válasz Stealth #76166 üzenetére
Igen, ha nem lett volna TV akkor annyiért veszek vagy ugyan úgy HA ahol van garancia és 250k alatt. Ezen van 2026-ig Biztosítás. És a B széria is most érte el a 280k értéket.
Nálam minden elektronika forog évről évre. Tavaly pedig örültem hogy Lakás vásárlás és teljesen felújitásé volt a hangsúly nem a legjobb TV megtalálása. Idén pedig a legkevesebb ráfordítással egy komolyabbra váltás. Szerintem ez jól sikerült a Q80-al 120k-ért
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
A Nappali Q80T + Samsung Soundbar 5.1-el mellé lőttem azzal, hogy a mozizás az aszonnyal ott lesz. Maradt a háló ahol jelenleg a TU7000 43" van. Nagyobb TV nem fér fel a falra + nem kivitelezhető ide a Soundbar.
Jelenleg a TCL 43C735 szemezek. Jól gondolom, hogy a beépitett hangrendszere fényévekre lehet a TU7000-től? Persze nem várom el az 5.1 hangzást, de ha lehet megkeresném a 43" méretben a legjobb 2.1-et ha van.
-
4264adam
veterán
válasz Vhiktor #75191 üzenetére
5m-re melyiket ajánlod legolcsóbban?
[AlzaPower Core Premium HDMI 2.1 High Speed 8K 5 m fehér ]
Ezt vettem a Q80T számára, szépen megy is a 120Hz,
viszont amikor képvillanás történik (program felbontás beállitása), Gaming mode ki manuálisan megvárni míg lesz hang SoundBar-on majd vissza a Gaming mode, hogy legyen 120Hz melett hang átvitel is HDMI-n.De lehet ez egy Q80T szoftver bug.
[ Szerkesztve ]
-
-
4264adam
veterán
válasz Gino20 #74866 üzenetére
Na ez a leírás már tetszett és megértettem mire is alapozod/érted
A fényerő és a visszaerődést el is felejtettem így tekinteni.
Teljesen igazad van.
Ha lesz egy jó ajánlat HA-n lecsapok rá, a Q80T is 1 hete érkezett TU7000-et váltva.Nem gondoltam ugyan annak, csak a teszten nem láttam a 120k vs 300k előnyt.
C835-öt ilyen összehasonlítás nélkül a kettő közé ami árban is azt mutatja.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz Gino20 #74857 üzenetére
A technolgóia feature-öket értem visszamért eredményeket is.
Contrast éppen csak jobb valamivel,
Dimming SDR HDR fényerő sokkal --> ez jön a MiniLED technolgóiából.
Dolby Vision itt sincs és ott sincs.
Fekete homogenitás éppen csak jobb
betekintés ugyanaz, Reflection rosszabb
Nekem ezek jönnek le és , hogy a Q80T nekem 120k-ba került a QN95B lenne 300k váltás.
[Samsung Q80/Q80T QLED vs Samsung QN95B QLED]mint ahogyan tudjuk hogy a Q80A pedig IPS lett és nem hozza a Q80T eredményeit sem, kivéve betekintés.
Samsung HW-A650 vs B650 ugyanaz csak más a design és 1 évvel fiatalabb gen. és volt amikor 30-40k is volt az árkülönbség.
Komolyan gondolom hogy nehéz megvezetni
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz arkone #74852 üzenetére
Szia
Nagyon köszönöm
A Dolby Vision miatt a C835 lesz a nyerő.
[Samsung Q80/Q80T QLED vs Samsung QN95B QLED] csak HDR fényerősségben több, 120 vs 144hz nem jelent semmit RTX3090-el sem. És nincs Dolby Vision, Reflexio-ban a Q80T nyert.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz Gino20 #74841 üzenetére
Köszönöm
835 még érdekelt volna is vételre a Q80T-t leváltani de nekem kell tudnom a betekintési szöget és a Reflekciot nyári napra illetve, hogy HDR és a Diming mennyivel jobb.
Dolby Vision miatt meggyőző lenne de a felsoroltakból nem akarok visszább lépni[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
-
4264adam
veterán
válasz Vhiktor #74670 üzenetére
Hatalmas a szórás Megvettem a Samsung Q80T-t ami a TU7000-et váltotta.
Na ezen már a Film mód és a HDR Netflix össze nem hasonlítható a TU7000-en próbált "Film" beállításokkal és RTINGS ajánlással
Most értettem meg miről is beszélsz, a Normal és Film mód között kontinensnyi a különbség automatán is leginkább a Streaming Film esetén, viszont ehhez tényleg TV kell, sima 150k-s ár esetén a vásárlót csalódás éri ha Film módot próbál ki.
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
válasz Sántha Lajos #74660 üzenetére
+1
TU7000-nél levettem az ajánlott meleg2 1-re és a Mozi módot Normalra. Mintha egy sárga szemüveget vettem
volna végre le. Nekem sem jött be hiába lenne műszeres méréssel is ez javasolva“Elméletileg az elmélet és gyakorlat között nincs különbség , gyakorlatilag pedig van”
-
4264adam
veterán
válasz Vhiktor #74628 üzenetére
Tegnap este állítottam az általad leírtakat, RTings is tesztelte az én Samsung TU7000 kalibrálást. El is végeztem kivéve a 2 pontos és 10 pontos beállítást. A végeredmény: Digi adásoknál sárgásabb kép, viszont lehet pont ez adja a színhelyes képet Netflix esetén.
2 és 10 pontos esetén mégsárgásabb fakó eredmény. És az emberek 70% TV adást néz
[ Szerkesztve ]
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
Milyen TV-t tudtok ajánlani a meglévő VA kiváltására, rájöttem az ágyon fekve kiesek a betekintési szögből ezért érzem az IPS monitor mellett fakónak minden színvilágot. Szemből még elmegy az IPS-hez mérten.
1. Tévére szánt összeg, forintban?
- 200k (ha van ennyiért IPS), jelenlegi: Sasumg UE55TU7022KXXH
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
- Filmnézés / Digi csatornák és számitógép HDMI-n keresztül
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
- 55" jelenleg is ez van Sasumg UE55TU7022KXXH
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
- inkább nappal
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
- enyhén oldalról fekve és a TV a falon
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
- Netflix / HBO max
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
- optika és HDMI eARC a Samsung HW-A650 Soundbar számára
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
- nem kell
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
- Samsung
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
- nincs
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
- használt is, a jelenlegi Sasumg UE55TU7022KXXH akarom IPS-re cserélni. -
4264adam
veterán
-
4264adam
veterán
Sziasztok!
TV: Sasumg UE55TU7022KXXH
Tudom, árban az egyik legolcsóbb, de van valami beállítási javaslat a következőre:
IPS monitor van HDMI-n duplikálva és ahhoz képest ez a VA minden színtartománya, halovány / fakó / tompa / kontraszt nélküli egymáshoz viszonyítva.
Van a beállítások között valami megoldás amivel színhűbb tud lenni IPS-hez nézve pontosan szemből?(Leírás: Ami IPS-en erőteljes piros vörös árnyalatú az VA-n fakó piros és így tovább minden színben)
Vagy ez a vágyam már azt jelenti hogy a QLED-ben kell gondolkodnom és ennyire képes ez az árkategória?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest