Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rebelf
aktív tag
válasz persil #61907 üzenetére
Van miből válogatni az biztos , amíg nem jön szembe egy olyan modell,amire ránézel és azt mondod hogy na ez kell, és van rá pénzed ,vagy megoldod hogy legyen, addig nem igen tudsz végső döntést hozni, én is ebben a cipőben voltam. Ha meg tudod oldani , megéri oledet venni , 1x élsz. “ja jon a kattanas, akkor eladom az u7qf-et es beruhazok valami tenyleg komolyabbra.” megéri az a “kattanás” nagyon
[ Szerkesztve ]
-
Rebelf
aktív tag
válasz Héliosz #61667 üzenetére
Ki ne szeretné a legrugalmasabb, legtöbb appal rendelkező ,gyors tv OS-t? De ez csak egy a sok közül . Mozgásmegjelenítés, fényerő, képminőség,ambilight stb stb.. azért itt több dologban jobb mint C1. És ha az összképet nézzük, és hogy T-nél vasarolva 20k különbség van a kettő közt , hát nem kérdés .. de vegyen mindenki azt amit szeretne , a kérdező kapott tanácsot, választ több embertől is,majd eldönti
[ Szerkesztve ]
-
Rebelf
aktív tag
válasz Radványi #61612 üzenetére
423k a legújabb csúcs oled a Philips-nek az 55oled806 telekomnál listaárban. 55”. Ha ennyi pénzed van tv-t venni,biztos nem vennék tavalyi modelleket mellékesen megjegyzem csak itt ennyi , webshopokban,árukeresőn 550k a tv.. nem is értem a Telekomot ,de örülni kell amíg meg lehet venni ennyiért náluk,spórolni lehet 125.000-et,ami nem kevés!
[ Szerkesztve ]
-
Rebelf
aktív tag
Igazából tv-hez kapcsolódik ez is. Milyen 5 méteres Hdmi 2.1 kábelt érdemes venni,ami minőség alá ne nagyon adjak? Linkek jönnének a legjobban.
-
Rebelf
aktív tag
válasz GoldhandRent #61346 üzenetére
Én nem használok ilyenre tv-t, hisz ezerszer komfortosabb ezt telefonról,tabletról,gépről elvégezni . De ez minden tv-re igaz, nekem amúgy nincs 728-am ,csak ajánlottam .
[ Szerkesztve ]
-
Rebelf
aktív tag
válasz Héliosz #61272 üzenetére
Fényerő , HDR minőség , színekben biztosan jobb, beégés kockázata nélkül . és ezek adják a képminőséget. Nézz egy pár összehasonlítást . Még a c1 oled is a Samu qn95a vagy c825 mellett egy fakó sötét valami. Az oled előnyei már mostanra lejárt , és innentől kezdve egyre jobban le fog maradni a ledhez képest, mert ez még nincs kimaxolva korán se.
[ Szerkesztve ]
-
Rebelf
aktív tag
válasz sirarcheer #61267 üzenetére
Kicsit tegyél hozzá és vedd meg ezt, jobb az olednél,(magas fényerő, HDR,színek )és nincs beégés esély se, led-es tv-k csúcsa jelenleg (Mini-led technológia) Elképesztő látványt tud . [link]
[ Szerkesztve ]
-
Rebelf
aktív tag
válasz AxBattler #57919 üzenetére
Tudom, régi posztod, csak épp ezeket olvasom most vissza,csak nincs mit nagyon a TCL 65C825-ról mert annyira új és innen sincs senkinek belőle gondolom. Csak az áron akadt fenn a szemem hogy 300k tippeltél egy 65" csúcs Tv-re aztán mostani ára 550k. Gondolom ennyi megjelenés óta. Ha minden jól megy hamarosan tudok venni magamnak egyet belőle pár hét múlva, aztán megosztom majd a tapasztaltakat,de ezen a szinten már,illetve a sok videóból gyűjtött információk alapján csalódásmentes élményt hoz, egy LG42LN575S fog váltani,ami 8-9 évet tökéletesen hozott probléma mentesen .
[ Szerkesztve ]
-
Rebelf
aktív tag
válasz Saccco #61254 üzenetére
Nekem nem kell akkora pl max 55". De ez a TCL nálam nyert most,250k ért best buy az kétségtelen. Mindent tud a mini led en kívül.. aki azt akar és megéri neki,vegye meg 500k ért.. Samu QN95A pl. Nekem nem ér annyit a + fényerő amúgy se szeretem ha kiégeti a szemem a fény, és csak este megy nálam általában.
Headhunter: köszi a linket
[ Szerkesztve ]
-
-
Rebelf
aktív tag
Jelenleg milyen platform használ ki egy 8k-s tv-t? YouTube nem, Twitch nem, netflix nem, HBO nem. Legalábbis natív 8k nem streamel ezek közül egyik sem. Ezek pedig a fő streaming platformok napjainkban. Van itt 8k tv tulaj? Mi a tapasztalat illetve mi volt a 8k tv választás indoka?
[ Szerkesztve ]
-
Rebelf
aktív tag
válasz rainman72 #61174 üzenetére
QN95A miben jobb mint a QE55QN90AAT ?Látom hogy kicsit drágább , de ugyan az a technológia (Mini led) és panelja van ha jól láttam . Engem most elsősorban a képminőség szempontjából érdekel van- e riválisa. Fényerő , HDR, színek , fekete stb. hogy van-e nagyobb felbontású (8k), az engem most nem izgat..
[ Szerkesztve ]
-
Rebelf
aktív tag
Jelenleg ez a tv a csúcs a LED kategóriában , vagy van riválisa? [link]
-
Rebelf
aktív tag
Valakinek van innen OLED48A13LA TV-je? Ha igen le tudná mérni a két lába közti távolságot ? Egyszerűen sehol nem találtam a neten,ahol írtak volna a specifikacioba .
-
Rebelf
aktív tag
válasz noblem1983 #60942 üzenetére
Melyik verziót nézted,dobsz egy pontos linket?
-
Rebelf
aktív tag
Nem jó a link , illetve olyan kellene ami raktáron van
[link] ezzel mi a helyzet? 80 Gb/s (8K/60Hz) Ír , annak tudnia kell a 4K 120fps-t is nem? Vagy nem feltétlen? Mert alatta meg ezt írja:Támogatja a 4K Ultra HD átvitelt 3840 × 2160/60 Hz-ig, beleértve az audio jelet is
-
Rebelf
aktív tag
válasz alaves #60927 üzenetére
Láttam hogy a CX-et rengetegen veszik , pl árukeresőn is 43 értékelés van, és nagyon meg vannak vele elégedve. A Hdmi 2.1 miatt is, alacsony input lagg miatt +120hz miatt ezt fogom venni, erre gyűjtők . Azt pl nem értem hogy a 120cm-es miért drágább mint a 140cm, a 165cm meg majdnem duplája a 140-nek, teljesen irreális ez.
Viszont ahogy írtad is, Apple Mac Mini m1 thunderbolt 3 to HDMI 2.1 konverter mindenképp kelleni fog. Itthon lehet ilyet rendelni már ? Az a baj régebben olvastam melyik típus van külföldön ami jó, de már a nevére sem emlékszem.
[ Szerkesztve ]
-
Rebelf
aktív tag
válasz alaves #60915 üzenetére
Megnéztem mindet, ez a kettő a legjobb ár értékű ahogy néztem 400k alatt. 373k és 380k az áruk ugye.
Sony Bravia KE-55A8B
LG OLED55CXMegosztanék most több infót is, hogy az én felhasználásomra melyik lenne a legjobb a kettő közül .
Apple Mac Mini m1 géphez lenne használva , YouTube,netflix,Twitch ,HBO nézésére, illetve 3-4 játék játszására, zeneszerkesztő programok használata , illetve heti 2x tv adás nézése. A Mac mininek Hdmi 2.0 kimenete van, de elvileg van olyan usb-c átalakító ami a thunderbolt 3 usb-c kimenetbe kell dugni és a másik vége Hdmi 2.1. Ezt elvileg csak külföldről lehet beszerezni jelenleg. A lényeg hogy az új tv a legszebb színekkel operáljon 4K -ba , és a válaszideje legyen az játék vagy alkalmazás a legkisebb késésű legyen.A Sony ba + hogy android rendszer van, ami gondolom a legrugalmasabb rendszer a tv-K között is. Távirányítót nem néztem melyiknek a jobb . Ezek alapján melyiket ajánlanád és miért ? Jelenleg 106cm lg ips LED 1080p 60 fps tv-ről muzsikál erről ugranék egy nagyot.
[ Szerkesztve ]
-
Rebelf
aktív tag
Jelenleg melyik TV-k rendelkeznek a legjobb ár/érték aránnyal, ami: 140cm , oled, 4k
Újonnan és használt is érdekel
Új hozzászólás Aktív témák
- Idő előtt kiderült, hogy készül egy új Terminator játék
- Házimozi belépő szinten
- Amazon Prime Video
- Melyik tápegységet vegyem?
- Gmail
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OTP Bank topic
- Horgász topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest