Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
válasz drmazsi #26882 üzenetére
Szia ! Itt látható néhány a kínálatból : [link]
[link]
Ha nem sürgős várjatok egy jobb akcióra, mert ezekkel jobban jártok : [link]
[link] Ezek IPS panelesek, de ha a család közösen nézi és játszatok rajta, akkor jobb, mint a VA.
Ha olcsóbbat szeretnél, akkor ezt is érdemes megnézni ( 252 ezer ) : [link]
200 alatt ez a belépő 4K Sony ajánlott IPS panellel : [link] vagy ennek a tavalyi változata VA panellel, de ez inkább szemből történő nézésre ajánlott : [link] Ezek azonban, mint az árak is mutatják gyengébbek, mint a Pana 780 és a Sony 8505.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
jackooo84
tag
Üdv.
150k-ig tènyleg a Samsung 6402 a legjobb vàlasztàs?
-
Xdongo567
csendes tag
Tudnátok ajánlani pár típust ami kielégíti az alábbi feltételeket?
- 55"
- smart
- Full HD
- ~140k HUFElőre is köszi
-
AL
addikt
válasz Meridius11 #26890 üzenetére
Szia ! HDR - ben egyiket sem láttam, de sajnos sok drágább készüléknél is sokszor gyenge ez a funkció. Neten elég kevés HDR film van fent és lemezről is csak a valódi 4K BLU RAY filmek HDR - ek. Egy jobb lejátszó 100 ezer, egy film, pedig 10 ezer. Ha tudod nézd meg mindkét tévét és szerintem ne a HDR legyen a döntő, hanem a normál képminőség. Itt láthatod az adataikat : [link]
Ezek alapján a 7402 - es jobban felszerelt ( modernebb ), de Edge Ledes és kisebb a kontrasztja, mint a 6102 - nek. Az, hogy ez szemmel minnyire érzékelhető az a panelek minőségétől függ.
Üdv. -
AL
addikt
válasz Gaben92 #26891 üzenetére
Szia ! Egy újabb eldöntendő kérdés. Szerintem hangprojektor ( hangrendszer ) szükséges ezekhez a mai tévékhez, mert nem a legjobb a hangjuk. [link]
[link]
Nekem egy hasonló tudású Yamaha van. Amióta az megvan még nem volt olyan, hogy nem értettem a beszédet egy filmben. A hangprojektor térhangja a szoba berendezési tárgyaitól, azok elrendezésétől nagyon függ ( hogy verődnek vissza a hangok a tárgyakról ), de még sztereóban is jobb, mint a TV hangja. Ha lehet érdemes néhány tesztfilmmel egy hordozható adathordozóról próbálgatni a tévéket a végső döntés előtt, talán az segít a nyertest kiválasztani. Üdv. -
Gigicuci
senior tag
Merre lehetne megnézni a A Sony 55FX9005-öt működés közben? Az MM Pólusban és Duna Plázában nincsen sajnos.
Köszi
-
Gaben92
őstag
Na voltam ma a közeli nagyáruházban, ránéztem a TV-kre. Az XF9005-öt és a Samsung Q7/Q8-at is meg tudtam nézni. A Sony mellett állt egy OLED Bravia is és nem tűnt rosszabbnak az XF9005, viszont a Q7 is marhára tetszett.
Gondolom ez a kérdés inkább a hangprojektor topikba illik, de az a helyzet, hogy a Samsung Q7 1200€ és kb ennyi. Viszont az XF9005-öt ha Sony hangprojektorral együtt veszem akkor a hangprojektor árából 100 vagy 150€ kedvezményt kapok. A TV 1000€, és a HT-XF9000 így 300€, a HT-ZF9 pedig 550€ lenne. A Samu ezzel szemben ugye 1200€ na meg vegyem meg a hangprojektort is. Viszont abban rohadtul tetszett a Connect Box megoldás. Szóval nehéz kérdés...
Ami viszont feltűnt, hogy a Sony távirányítója istentelen bazári az LG vagy a Samsungéval összehasonlítva.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Meridius11
aktív tag
Egyébként ennél a 150 ezres kategóriánál van értelme a HDR-en rugózni, vagy inkább csak marketingfogás, és 250 ezer alatt mindegyik ugyanazt (gondolom keveset) tudja? Pl egy UE50NU7402 elvileg HDR10+, míg a UE50MU6102 "sima" HDR, ez megmutatkozna a gyakorlatban is?
Ettől függetlenül amúgy megérné a UE50NU7402U a 30 ezer forintos felárat?
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz ZsoZso126 #26874 üzenetére
Szia ! Nagyon szűkös a választék : [link]
[link]
[link]
Itt a kisebb márkák nem szerepelnek, de a szűrők megváltoztatásával azokat is megnézheted . Vigyázz mert némelyikre csak egy év a garancia . Érdemes még a Tescot és az Auchant megnézni ott is elég nagy a választék . Ismeretlen üzletekben vigyázz a vásárlással, mert baj lehet a garanciával. Ha lehet vegyél hozzá + 3 év garanciát . Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Csipi113
újonc
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene, ha ismeritek ezeket a TV-ket:
https://euronics.hu/televiziok/lg-55sk8100pla-smart-led-4k-ultra-hd-televizio-/p/222390
https://euronics.hu/termekek/samsung-ue55nu8052txxh-4k-ultra-hd-smart-led-tv/p/220141
Gyakorlatilag az ára kb egyforma, viszont a samsung-ról nem sok leírás van.
Köszi előre is!
-
eM'82
addikt
Szia! Köszi a tippet. Elteszem ezt is a "versenyzők" közé.
Egy tesztet látva erről a Sony-ról a VA-panellel szebben muzsikál az Edge Led. Szép (számomra) a végeredmény. Igyekszem élőben is MM-ben meglesni.
Igazából azt kell eldöntsem, hogy a különböző extrákból mi az amire mindenképpen szükségem lenne a drágább TV-kből (pl.: Freesync, Local Dimming). A jelenleg 6 éves LG-m után mindenképpen minőségi ugrás lesz (banding elég látványos sportnál ), bármelyik is lesz.
üdv -
fifth81
tag
Sziasztok,
Tv vasarolnek, de az oled beegese miatt dobtam. 55vagy 65 inch erekelne es kb 400 max 500k lenne ra.
Sima LEDeset vegyek vagy Qledet?Amire hasznalnam: 50-50% oszlana meg a TV es filmezes(usb vagy kulso vinyo esetleg wifi/halozaton FHD filmek)
Koszi,
Fifth -
drmazsi
aktív tag
Üdv!
Házinak megkaptam, hogy nagyszülőknek és szüleimnek nézzek tv-t... Kérnem a Ti segítségeteket ebben.
Nagyszülőknek 82 cm max ami kell, ezt néztem : LG 32LJ500V Esetleg alternatíva? Csak TV adást néznének, semmi extra nem kell nekik.
Szüleimnél más a helyzet, oda egy 55" férne be, 4K-t szeretnének és lehetőleg 250.000 forint alatt. Ott már vegyes felhasználás lenne, TV adás, Filmek és fotók lejátszása, illetve néha konzolos játékok ha összejön a család.
Miket ajánlanátok?
Köszönöm előre is!
Don't hate the player, hate the game ...
-
Gaben92
őstag
-
AL
addikt
Szia ! Itt láthatod a tévék adatait : [link]
Ha a VA panel mellett döntesz, akkor a Sony a nyerő. Az MM ár ( 350 ) nagyon jó és még 10% visszajár ajándékutalványon. A hosszútávú hibamentes működés sajnos egy márkánál sincs manapság biztosítva, ezért szerintem + 3 év garanciát vegyél hozzá. Ezt utólag 1 éven belül is megteheted az MM - ben és a Sony márkaboltokban. Az LG frissítési rendszerét nem ismerem, de a Sony rendszeresen frissíti az Androidot. Jó vásárlást ! Üdv[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz Gaben92 #26875 üzenetére
Szia ! Szerintem a Sony 9005 - ös jobb döntés lenne, habár a játékokhoz nem értek. Ha rosszat írtam majd valaki hozzáértőbb biztos kijavít . [link]
Ez az MM ár ( 350 ) nagyon jó és még 10% visszajár ajándékutalványon. Szerintem + 3 év garanciát vegyél hozzá. Ezt utólag 1 éven belül is megteheted az MM - ben és a Sony márkaboltokban. Üdv[ Szerkesztve ]
-
horvathkrisz
addikt
Sziasztok,
az alábbiak közül melyik tv-t ajánlanátok 50% PS4, valamint 50% filmezésre?
-Sony A1, AF8 esetleg jobb választás lenne az új AF9? -
eM'82
addikt
Sziasztok,
65"-ban mi az alábbi két TV szintjét/tulajdonságait megüti, de árban (jóval) kedvezőbb?
Sony Bravia KD-65XF9005B - 550k
Samsung QE65Q8FN - 600kLehetőleg VA-panel és direct-led light-os legyen.
köszi,
eM -
k5.20
senior tag
Köszi újfent a válaszod.
Már persze úgy vagyok, hogy a francért kellett nekem ebbe a tv témába belevágni...
Újabb versenyző került elő: Sony 55XF9005.
Ez nyilván nagyon hasonló az LG 55SK8500-hoz, de kontrasztban, feketében jobban ott van a tesztek szerint.
Most leginkább erre hajlok, talán 11-ig akciós a MM-ban, 350.
Az LG is ennyiért lenne.
Megnéztem őket, szépek, de az eladók nem tudtak nagyon segíteni...ajánlották a Samsung 55NU8002 -t.
Már nemigen akarnék újabb versenyzőket a pályára, és az egde-Led megoldás segített is, hogy az előző kettő rivális maradjon... a kettő közül inkább a Sony-t ajánlották.
Én ritkán veszek ilyen értékű cuccokat, fontos, hogy hosszabb távon kiszolgáljon, frissüljön, amíg lehet.
Ebben az LG vagy a Sony a jobb?[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
Na sokat gondolkodtam de végül dobtam az OLED-et... Szép meg keretben is benne van, de nagyon parázok a beègés mizéria miatt.
A kérdés már csak az, hogy inkább QLED Samsung vagy az általad ajánlott XF9005 lenne a jobb vétel.
XBOX ONE X és PS4 Pro, csak single player, sok filmezés és sorozatozás, HD sportcsatornák és Fox. Ennyi játszik, méret pedig akkor 55”
-
ZsoZso126
tag
Sziasztok!tv t szeretnék venni az ár 80-100.000ft lenne ami fontos lenne az a YouTube valamint hogy külső vinyoról tudjak filmet nézni jó lenne FullHD ilyen árba lehet ilyet találni?
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz maxiszalai12 #26871 üzenetére
Szia ! Ha jól látom ez csak FHD monitor, nincs benne TV tuner : [link]
Nem ismerem, csak ezeket az adatokat láttam róla. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
maxiszalai12
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy TV-re.
LG 42LS75A típushoz hozzá tudnék jutni 80 ezer Forintért 1 év garival. Papíron megfelelne. Viszont véleményetekre még kíváncsi lennék! -
AL
addikt
válasz Meridius11 #26864 üzenetére
Szia ! Igy a keresőbe beírva a típusszámot elég sok info előjön ( kb. 100 db ) : [link] Üdv.
-
AL
addikt
válasz Meridius11 #26864 üzenetére
Szia ! Ha a nézési távolság 1,5 méter, az jó ( belátod az egész képernyőt ). Ha szemből nézitek nem fakul, csak ha a középvonaltól mentek jobbra, vagy balra akkor az eltolódás mértékével torzulnak a színek és az élesség ( ez a panelek minőségétől is függ ). Üdv.
-
AL
addikt
válasz Meridius11 #26861 üzenetére
Szia ! A Samsung topickban nagyobb sikerrel jársz. Üdv.
-
Móncsa
aktív tag
-
AL
addikt
válasz Meridius11 #26851 üzenetére
Szia ! Nézd meg az előző levelemet, de nem tudom játékra mennyire alkalmasak és az igényeidet olvasva elég jó készüléket szeretnél . Ezeknél olcsóbban ne vegyél. Ha biztos jót akarsz, akkor ezeket nézd meg, de közel duplájába kerülnek : [link] A Panasonic IPS, a Sony VA panel.
Natív 100 Hz, valós 10 bit, mozgás 120 Hz, stb. Biztos van köztes megoldás is, próbálj még érdeklődni egy - egy kiszemelt készülékről. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz vieri2000 #26841 üzenetére
Szia ! Itt láthatod a készülékek adatait : [link]
A Panasonic IPS paneles és EDGE ledes , a másik 2 készülék VA és direkt ( ha jóminőségű a panel ez a jobb ) . A Samsung tavalyi kiadású, sokat eladtak belőle . Itt árakat és véleményeket is találsz : [link]
Ezt látom a legolcsóbbnak ( több tízezerrel olcsóbb ) . Itt még nem vásároltam, nem tudom mennyire megbízhatóak ( meg kell érdeklődni a garanciális feltételeket ), de itt a hátvégén olcsó : [link]
Az lenne a legjobb, ha mindegyiket megnéznéd, mert mindegyiknek más a képe ( színek, élesség, betekintési szög, stb. ) . Ha csak szemből nézitek, akkor filmnézésre jobb a VA panel, ha oldalról is, akkor IPS kell.
VA panelnek jobb a kontrasztja és a fekete szín megjelenítése, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS panelnek. A betekintési szög a panel minőségétől, fajtájától is függ.
Arra vigyázni kell, hogy ismeretlen helyről ne vásárolj, mert baj lehet a garanciás javíttatással . [link]
Bármelyiket veszed érdemes hozzá + 3 év garanciát is venni.
Üdv. -
Pocee
senior tag
válasz sakal83 #26845 üzenetére
De ezek mind oled tvk amit írtál,nem?miert a Sony a tv-m az utóbb említett lg es panaval szemben,csak,hogy értsem,amúgy nem is az okosság kizárása lett volna fontos,hanem hogy ne Android alapú legyen mert havernak az van és baromi lassú 800ezerért...de ez mellékes,miert olyan jó a Sony szóval?
Mr.Brightside
-
AL
addikt
válasz gagarin70 #26844 üzenetére
Szia ! Itt láthatod az adatait : [link]
[link]
Idei kiadású VA ( filmnézésre ez a jobb, jobb fekete és nagyobb kontraszt ) paneles és direkt ledes ( ez is előny ) alap 4K tévé. Ha jó, szép a képe, akkor nem rossz vétel. Én eddig csak a kisebb IPS változatát láttam. Ha tudsz, vegyél hozzá + 3 év garanciát, megéri a nyugalom. Ettől jobb vételt most nem látok.
Ha tudod vásárlás előtt nézd meg valahol . Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy Panasonic TX-P50ST60 plazmám van. Szerencsére nincs baja, ezért csak elméleti a kérdésem. Milyen most kapható televízióra lenne értelme lecserélni? Árban az eredeti összeggel kalkulálnék, ami kb 250 ezer volt és méretben is jó volna az 50 col.
Köszi!
W.Idő vagyok, világok hatalmas pusztítója. Azért jöttem, hogy megsemmisítsek minden embert.
-
Meridius11
aktív tag
Sziasztok, tv-t keresek az alábbi paraméterekkel:
- 49"
- lehetőleg 4 HDMI port, de ha mindenképp ezen múlik, lehet 3 is
- PS4 pro miatt 4k, de mivel még sok 1080p-s tartalmat nézek legyen normális upscaling/ne legyen mosottas
- lehetőségekhez mérten jó kontraszt (VA lenne ideális, de nem tudom hogy tv-knél mennyire zavarna be játék közben a ghosting, vagy egyáltalán van-e, ha gázos akkor IPS)150 ezerig lehet kapni olyat ami megéri, vagy mélyebben a zsebembe kéne nyúlni?
-
AL
addikt
Szia ! Ha mindkettő ( TV, fényképezőgép ) új és adnak hozzá garanciát, akkor 200 ezerért a Panasonic szinte ingyen van. [link]
Mindkettő TV IPS paneles, 120Hz, a jobbak közül valók. A Pana valamiért 10 kilóval nehezebb ( több, igényesebb anyag ? ). Az LG direkt Ledes, az elvileg jobb háttérvilágítás ( egyenletesebb ) . Itt láthatod az adataikat : [link]
Jó ár érte. Az előző napokban Oled is volt így. Jó vásárlást ! Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Jamboo529
senior tag
válasz sakal83 #26845 üzenetére
Pont ma kínálták nekem a sony 55xf9005b-t a mediaban 350k ért. Persze mivel ez akciós ebből nem jön le a 10en x %. Na mindegy, szóval az oled után ez nézett ki a legjobban, hiába va paneles. De az eladó szerint nem edge ledes hanem full háttér. És szerintem egész jó a betekintési szöge is. Lehet ez lesz a befuto nálam.
[ Szerkesztve ]
-
gagarin70
tag
Köszi!
Igazából ez a Panasonic foglalkoztat, ez elég jó árnak tűnik.
-
Pocee
senior tag
Sziasztok!
Hol is kezdjem...talán ott,hogy nincs és nem is volt tv-m azóta,hogy külön élek a szüleimtől,szóval kb 18 éve,így gondolom érthető,hogy nem annyira vágom a mai átláthatatlan brutális kínálatot.
Első és legfontosabb kérdésem,hogy minden mai "komolyabb" tv okos tv? nincs szuper minőségű panel mindenféle csilivili hülyeség nélkül?Sugárzott műsort nem nézek semmit,arra kellene,hogy ne a 17es laptopon filmezzek.kezeljen külső adathordozót(gondolom ez ma már alap) legyen HDMI rajta a laptop miatt.55-65" legyen a képátló,nembaj ha 4K-s,3D kizárt,erre a projektre hajlandó vagyok 500ezer körül áldozni,de nem feltétlen szeretném mindet elkölteni,ha nem muszáj.
Szeretnék ebben segítséget kérni,mert tényleg átláthatatlan a kínálat számomra,hogy mivel tud többet egy 500ezres tv egy 300ezrestől a képátlón kívül például.Köszönöm előre is!
ui.:ha ezért a pénzért a képátlók nagyok 120cm-ig hajlandó vagyok lemenni,de az alá semmiképp.
Mr.Brightside
-
csucsotke
aktív tag
válasz vieri2000 #26841 üzenetére
Az lg6950 ről tudom hogy ips paneles, és a nanocell képjavítóval is fleszerelt. Hogy aztán szebb lesz a képe tőle, azt nem tudom mindenesetre az alatta lévő modelljeikbe nem teszik. Ugyanez vonatkozik a magic remote-ra, amitől feltételezhető hogy funkciókkal és kezeléssel bővebben ellátott készülék. A samsung mu, az tavalyi modell.
-
vieri2000
tag
Találtam pár tv-t de nem nagyon tudom melyik lenne a jó válaszás.
Én filmnézésre és talán YouTubra a nejem tévézésre használná. Árba közel vannak egymáshoz.
Esetleg tapasztalatot vagy tippet adnátok a döntés meghozatalához! Köszönöm.Panasonic TX-49FX700E UHD SMART LED Televízió
LG 50UK6950PLB
Samsung UE50MU6102 -
csucsotke
aktív tag
Ebből a 3 ból melyiket vennétek? Zárójelben az érvelésem.
-samsung 7172 (va panel,ár)
-sony fx7005 (szoni
-lg 6500(cizellációs képtechnika, ár)
-lg 7550 (nanocell képizé, varázs távkapcsoló- jó felszereltség).Youtube meg egyéb netizére jól használható, film, tvzést könnyen kiszolgáló tévét szeretnék jó képminőségben. Tán látna az életben fullhd tartalmat, 4T(onnát)-t csak az aprítóban , tehát focimeccset, filmeket, meséket, akár sd, továbbá lagzis dvd-t).
[ Szerkesztve ]
-
motorhead
aktív tag
Sziasztok!
55" UHD Tv vásárlás előtt állok. 220-250e-ig akarok árban elmenni. Néztem egy Philips 55PUS7503-at. Az eladó nagyon dícsérte, bevallom nekem is tetszett. Mondjuk az ambilight nem hatott meg.. A bajom az, hogy ebben az ársávban emellett a készülék mellett nagyon sok más gyárrtó terméke van. Ilyen kínálat mellett kellene kiválasztanm a legmegfelelőbbet. Gondolom itt ezzel nem vagyok egyedül. Segítség kellene, hogy legalább néhány típusra leszűkítsem a kört.
[ Szerkesztve ]
..--OLDSCHOOL FOREVER--..
-
vasimnbt
tag
Tisztelt Fórumtársak!
Az Oled fórumon már feltettem a kérdésemet.Talán itt több információhoz juthatnék.
Szóval: Grundig 65GOS 9899 Las Vegas TV-ről van köztetek valakinek bővebb információja?Amennyiben igen,megköszönném azt. -
kisdobos0111
aktív tag
Nem tudjátok hogy az alza. hu-n vásárolt TV hez milyen garancia van? Két év van feltüntetve de az is magyar garancia?
-
Stehe
aktív tag
Sziasztok! 65 colos tvket nezegetek egy ideje, roviden osszefoglalva talaltam is egy 9es szerias Sonyt nagyon jo aron, egy a problemam vele, hogy bemutato darab. Az eladok szerint kb. 6-12 honapja van kiallitva, es azota napi 10 orat mehetett... En kb.heti 10 orat neznem, tehat ennyi uzenido nekem bo 5 ev alatt nonne ossze. Mit gondoltok, egy ilyen tv bevallalhato? Garancia teljesen van ra, viszont en foleg attol felek, hogy a pixelek fenyereje jelentosen csokkent, vagy csokkenhet a kozeljovoben...
-
Gaben92
őstag
A kifutott modellek teljesen esélytelenek itt. Ha valami kifut vagy már csak pár darab van belőle 30-40%-al leárazzák aztán vigye aki akarja. Ránéztem pár keresőmotorral, de az egész országban 1-2db van a 65" és nagyobb méretekből.
Ha a QLED nem az a beégős, "nagyon odafigyelős fajta" akkor ránézek, köszi.
-
k5.20
senior tag
Most az Alza-n újra elérhető az 55FX780E + fényképezőgép, így azt hiszem jó az ár: [link]
Az az igazság, hogy minap linkelte valaki, aztán mire vettem volna, visszaállt a régi ár.
Aztán nézgelődtem tovább és elragadtattam magam az LG 55SK8500 felé...[link]Most meg nem tudom, mitévő legyek, hogy újra él az akciós ár...(fényképezőgép menne eladásra, azt hiszem...)
Direct led, kontraszt, hang, web OS vinne az LG irányába, de nem tudom ér-e annyit...
Panasonic plazmánk van, HDready, vagy 10 éves...menne a hálóba, az új meg a nappaliba.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz Gaben92 #26832 üzenetére
Szia ! Tavaly nagy siker volt a Panasonic EX780 - as sorozat ( 58EX780, 65EX780 ) VA panel és az utolsó 3D készülék, egyedi állítható állvánnyal . Ha valahol tudsz újonnan venni az nyeremény lenne : [link]
[link]
Idén ez a típus már IPS panelt kapott ( gyengébb a kontraszt és a fekete szín megjelenítése ) , de ez nem mindenkinek probléma. Gyönyörű, egyedi kialakítása van ennek is. Én csak üzletben láttam ott szép volt a képe. [link]
[link]
[link]
Ezeken kívül még a QLED tévéket ( Samsung ) is érdemes megnézned.
[link]
Ezekről a Samsung topickban biztos sok infót találsz.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Gaben92
őstag
Szia!
Köszi a választ. A probléma az, hogy nem tudom szeretnék-e OLED-et. Belestem tegnap a topikba egy kicsit, aztán nagyon megy a beég/nem beég vita, meg bejáratás, stb. Kicsit mint ha sok lenne vele a macera, na meg nem tudom, hogy beégés miatt például nálunk (Finnország) cserélik-e a TV-t gariban.
1300€ itt a B8, nem tudom az jó árnak számít-e.
Amit linkeltél Sony az 1000€ szóval nem azon múlna, de ahogy látom androidos. TV-n még sose használtam, szóval nem tudom milyen de telefonon/tableten egyszerűen ki nem állom, szóval azt meg azért hanyagolnám.
Egyéb ötlet?
-
Gigicuci
senior tag
válasz sakal83 #26828 üzenetére
Okés, meggyőztetek, marad a mostani tv. Nekem nem kell a 4k csak gondoltam, hátha a fullhd jobb minőségű lenne egy újabb tv-n. Ezek szerint tévedtem, nagyon örülök, hogy megkerdeztelek előbb Titeket.
Sajnos az oled nekem nem jó mert nagyon világos a nappali és zavaróan tükröződik benne minden. A mostani tv-m félig matt, ezért tökéletes. Az oledek, amit láttam,az mind glossy, borzasztoan zavart az összes.
-
Móncsa
aktív tag
Hitachi tv-re most év végéig 5 év garancia van nagyon sok helyen.
Házhoz jönnek elviszik és vissza is hozzák amikor kész.
150 000ft-ért már lehet venni 55"-osat. -
sakal83
addikt
válasz Gigicuci #26827 üzenetére
Arrol a tvrol nem erdemes cserelned ha nem kell a 4k csak sony 55xf9005re (most 350k) vagy csak oledre. Kidobott penznek fogod erezni ha mast veszel. Ha 50es meretig jo csak akkor szerintem hanyagold a tv vasarlast. A sony 49xf9005 majdnem annyi mint az 55...
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz Gigicuci #26825 üzenetére
Szia ! Az IPS panelnek gyengébb kontrasztja és a feketéje, mint a VA panelnél, de minden panelnél más ez a mérték, minőségtől függ. Látni kellene. Ha félsz tőle, akkor ezt nézd meg. [link] ( ez már valószínűleg a csökkentett ár )
[link]
[link]
Mindkettő a legjobb LED tévékhez tartozik ( ebben a kategóriában ) : natív 100 Hz , valós 10 bit , mozgás 120 Hz, stb. Ma az MM - ben minden - 10 % + ha pirosba öltözöl - 5 % . Ez a Sony eddig legolcsóbban 280 - ért volt, de tavasszal a Panasonichoz hasonlóan 400 feletti áron voltak. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Gigicuci
senior tag
Sziasztok!
Kéne nekem a tisztelt szakértő topiclakóktól egy gyors segítség:
Kinéztem a hétvégi MM akcióban az alábbi TV-t:
PANASONIC TX-49FX780E
https://www.mediamarkt.hu/hu/product/_panasonic-tx-49fx780e-4k-uhd-smart-led-telev%C3%ADzi%C3%B3-1267317.html
viszont ahogy olvastam ez IPS paneles.
Jelenleg egy VA paneles PANASONIC TX-50CS630E van és ennek a feketéjével/kontrasztjával nagyon meg vagyok elégedve.
Azt olvastam, hogy az IPS panelnek nem olyan mély a feketéje mint a VA-nak. Ez igaz?
Sajnos a 780-at nem lehet megnézni élőben a Media Marktban, így viszont elég bizonytalan vagyok. Ha komoly kompromisszum az IPS panel akkor inkább hagyom. Mi a véleményetek?
Köszönöm előre is!
-
AL
addikt
-
pinnacle
nagyúr
válasz Egrilaci #26812 üzenetére
Nekem most volt 49" FHD és 43" 4K TV-m. 2-3 méterről nem látszik különbség, közelről már zajos a TV adások képe 4K-n. FHD-s videók is szebbek FHD-s TV-n. Viszont érdekes módon az SD felvételeimen nincs különbség, egyformán zajosak. Online rendeld meg, ha valami nem tettszik, elállsz a vásárlástól. Szerintem 2-3 méterről ugyanolyan az FHD-s videó FHD-s TV-n, mint a 4K-s videó 4K-s TV-n. Ezt néztem meg FHD-s, 4K-s TV-n, (persze egymás mellett lenne az igazi kipróbálni), de én nem láttam különbséget.
Ha esetleg valakinek van lehetősége kipróbálni, hogy egyszerre nézi FHD-s illetve 4K-s TV-n, kíváncsi lennék, hogy lát-e különbséget 2-3 méterről.[ Szerkesztve ]
-
chester91
senior tag
Jelenleg úgy tudom, hogy csak Samsung és LG tv-n érhető el az HBO GO, hiába androidos a Sony, sajnos nem érhető el, a weboldal szerint sem. Ezáltal sajnos a Sony kiesik, ha fontos az HBO GO.
Azért is mertem ezt leírni, hogy bár nem értek a TV-khez, de nekem is szempont a vásárlásnál az, hogy elérhető legyen ez az alkalmazás.
[ Szerkesztve ]
„Az emberiség ostoba nézetei közül a legostobábbak azok, amelyekkel a jó körülmények között élők a szegények szokásait kritizálják” Herman Melville
-
Gaben92
őstag
Sziasztok,
Ahogy rákerestem a topikban kb. én leszek a századik aki leírja, hogy az összefoglaló üres, úgyhogy tanácstalan vagyok.
TV vásárlás előtt állok és ezek lennének a szempontok.
- 180-250cm-ről fogom nézni (pontosan nem tudom mert még nem érkeztek meg a bútorok )
- PS4Pro és XBOX ONE X lesz rá kötve szóval 4k kellene
- Keret lényegében nincs, de azért ne menjünk el a pénzkidobás fele. Ha 400-600k-ból megúszom az rendben van. Ár/érték, reálisan gondolkodva nagyobb kerettel. Értitek na.
- Több típusból/márkából is jöhetnek a tippek mert külföldön élek aztán nem biztos, hogy minden beszerezhető.Előre is köszönöm.
-
drmazsi
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 55"-os OLED készüléket.
Keret rá 500.000 Ft.
Black Friday-t megvárnám mindenképp, addig szeretnék tájékozódni, hogy miket ajánlanátok ebben a kategóriában, hátha lenne akcióban.Előre is köszönöm!
Don't hate the player, hate the game ...
-
m4rk.89
aktív tag
Sziasztok!
1-3 hónapon belül tévét szeretnék vásárolni, tudnátok javasolni pár típust? Íveltet szeretnék ha van ajánlott, ha nincs akkor jó a sima is. Ha van jó áron használt, akkor az sem baj.
1.TV mérete: 43" vagy nagyobb - szélessége maximum 105 centiméter lehet
2.TV márkája: mindegy
3.TV ára: max. 220e FT
4.TV felbontása: mindegy, de szerintem illene 1080p fölött tudnia
5.A TV-t kb. 2,5 m-ről néznénk.TV-t néznénk rajta illetve fullHD esetleg trueHD filmeket a számítógépről esetleg pendriveról ha tudja.
Wifi-t szeretném ha lenne benne.[ Szerkesztve ]
-
Egrilaci
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Tanácsot szeretnék kérni. TV-t szeretnék venni, ps4 slim és hagyományos kábeltv csatornákhoz. A legtöbb csatorna nem full hd-s. Az lenne a kérdésem hogy uhd tv-n ezek a csatornák képe csúnyább vagy szebb lesz-e mint a full hd tv-n? Tudom bután hangzik, de ps4 slim gépnél is csak full hd-t tud ez hogy néz ki uhd tv?
-
polonic
félisten
65 colos tévéből, ami VA paneles és 100 hz-es van a 300-400 ezres kategóriában?
-
Lallerboy85
tag
Sziasztok!
Kinéztem egy 139 es Lg 55sk8100 Suhd tv-t. ill. egy másik 50uk6950 lg-t...bedoptam az összehasonlítóba a két tvt-t...segítsen már valaki légy szíves, hogy azt a plusz 90e ftot megéri e, hogy a SUHD-T válasszam.
Filmnézésre, valamint ps4 pro mellé kellene a készülék. Ahogy látom a frissítésben van nagyobb kül..ill. a háttérmegvilágitásban! Megéri e az a plusz 90k , lesz e annyival jobb v. vagy a másikkal jobban járnék?Hasonlítás: [link]Köszi ha segít valaki!
-
AL
addikt
válasz gagarin70 #26807 üzenetére
Szia ! Az a baj, hogy 250 - ért bármelyik áruházat nézed nem nagyon kapsz 65 - ös méretet. Talán 1 - 1 előjön, de nincs választék. Az ismeretlen, netes üzletekben olcsóbb, de ha elromlik, akkor problémás a javíttatása. Talán érdemesebb egy nagyobb akcióra várni . [link]
Üdv. -
AL
addikt
válasz wulfgar13579 #26802 üzenetére
Szia ! Itt láthatsz több készüléket : [link]
Itt a legtöbb készülék adatait meg tudod nézni, csak a jobb felső sarokba kell a típusszámot beírni : [link]
A legtöbb készüléket 43 - 49 es méretben is megtalálod. Sonyból a legjobb, ami 200 ból kijön : [link]
Most 220 az MM - ben, de holnap mindenre 10 százalék - van . [link]
[link]
[link]
Nézegesd meg a Samsung és az LG topickot is, hátha ajánlanak valami jót !
A Sony 4K alapkészüléke a 7005. Efölötti típusszámok mind valami plusz szolgáltatást, vagy valami extrát jelöl. ( minőségbeli javulást ) Az XE sorozat 2017 - es, az XF 2018 - as. Némelyiknél sorozaton belül a kijelzők mérete szerint változik a fajtája, pl. 55XE7005 : VA, 49XE7005 : IPS
Sonynál az Operációs rendszere 2 féle : Androidos és Linux. A displayspecifications.com-on előjön mindegyik nálunk kapható modell, lehet, hogy más számmal, de ugyanaz ( felsorolja az azonosakat is ) . Ha a keresőbe beütöd a teljes számot és előjön akkor ugyanaz. Model alias : ……….. sorban láthatod .
Filmnézésre ha szemből nézitek legjobb a VA panel, ha oldalról is, akkor a betekintési szög miatt IPS kell és az is lényeges, hogy Neked melyik tetszik. Választás előtt érdemes valamelyik áruházban megnézni őket, esetleg adathordozóról próbafilmekkel kipróbálni, melyiknek milyen a képe.
Arra vigyázz, hogy ismeretlen helyen ne vásárolj, mert baj lehet a garanciális ügyekkel. Bármelyiket veszed érdemes hozzá + garanciát venni. ( érdemesebb nagyobb áruházakban venni, mert ott biztosan eredeti garanciát adnak hozzá ) Üdv.[ Szerkesztve ]
-
DEGU83
tag
-
AL
addikt
válasz Jamboo529 #26799 üzenetére
Szia ! Ha az IPS a végleges döntésed, akkor ezekben szerintem nem fogsz csalódni : [link]
[link]
Itt megtudod nézni, hogy hol olcsóbb, de az lényeges, hogy ismert hely legyen, mert baj lehet a garanciával.
[link]
Itt láthatod az adataikat : [link]
Ha teheted vegyél hozzá+ 3 év garanciát is. Ha a Sonyt választod, akkor ahhoz a vásárlást követő 1 éven belül a Sony márkaboltokban is megveheted . Üdv. -
wulfgar13579
csendes tag
Sziasztok!
Új TV vásárlása előtt állok és ebben szeretnék tanácsot kérni.A hely mérete miatt max. 50"-ig gondolkodhatok,de előnyösebb lenne egy 43"-os TV.
Az alábbi paramétereken belül várnék márka és típus ajánlatokat:1.TV mérete:43"-50"
2.TV márkája:LG,SAMSUNG,PHILIPS,SONY
3.TV ára:max. 200e FT
4.TV felbontása:UHD
5.A TV-t kb. 2 m-ről néznénk.Főleg TV műsorok nézésére és mkv formátumú filmek,klippek(1080P,esetleg 4K) lejátszására lenne használva,néha netezésre(főleg YouTube).A legfontosabb szempont,hogy a kép minősége a lehető legjobb legyen és a hang se legyen gagyi(mondjuk azon egy hangprojektorral lehet segíteni).Kinéztem pár típust,kíváncsi lennék a véleményekre:
1.LG 43UK6300MLB 4K UHD Smart LED Tv - Erről mindenki le akar beszélni,állítólag gagyi
2.Samsung UE43NU7122KXXH 4K Ultra HD Smart LED Tv
3.Philips 43PUS7303/12 4K Ultra HD Smart LED Tv -
Csábító,csak tartok az Androidtól
4.Samsung UE43NU7402UXXH 4K Ultra HD Smart LED Tv
5.PHILIPS 43 PUS 7363 4K UHD Android Smart Ambilight LED televízió -
Csábító,csak tartok az Androidtól
6.Sony KD49XF7005BAEP 4K Ultra HD Smart LED TvVárom mindenkitől az építő jellegű,segítőkész hozzászólásokat,javaslatokat,tippeket.
Előre is köszi!Wulfgar
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Mikrotik routerek
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Stellar Blade
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Óvodások homokozója
- Macska topik
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest