Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Celithrandi #75250 üzenetére

    Mert nem jól tetted fel a kérdést. A guglit is kell tudni használni, vannak erről oktató videók, meg ott a "let me help you use gugli".

    Ráadásul nagyon rossz topicot választottál a kötekedésre, mert ez a "Milyen ssd-t vegyek" nem a "hogyan használjam az ssd-met" topic.
    Megjegyzem amikor idevaló kérdést tettél fel arra érkezett is válasz: [link]
    Tehát ezt a topicot nem kell azért "zártosztályra küldeni" mert Te nem jól használod.

    Mert nagyon nem mind1 hogy az alaplaphoz milyen kialakítást adnak, ahogy nagyon nem mind1 hogy milyen PC házba kerül.
    Hiába írja meg neked valaki a saját tapasztalatát hogy az ő orkán erejű ventikkel szerelt házában, vga nélkül teljesen jó az alaplapi hőelvezető lap, ha aztán Te meg berakod a VGA-d alá egy minisforumról származó házban ventik nélkül, aztán meg a megfelelő topic helyett ide be írod hogy túl melegszik és mindenki menjen a susnyásba mert rossz a topic, rossz tanácsot adnak.

    Tehát a másik topicba való kérdésedre a válasz:
    ha az alaplapi hőelvezető lap nem csak 1 lap, hanem vannak benne rendes recék, nem csak dizájn, VALAMINT (tehát további feltétel) nem a VGA alá kerül, VALAMINT van rendes légáramlás, akkor még a melegedős GEN 4-es SSD-k is rendszerint belassulási határérték alatt maradnak melegedés szempontjából.
    Tehát nem 50, de nem is 80 fokon lesz folyamatos, nagy terhelés során.

    Ha fentiek nem adottak, akkor vagy a gyártó által javasolt bordával, vagy más bordával érdemes használni a melegedős SSD-ket.
    Nekem csak gen 3.0 Samu PM981a (~~970 EVO plus) van, annál az alaplapi hőelvezető lapot használva, úgy hogy nincs rajta a VGA mert másik slotban van, DE nincs rendes légáramja mert lassan forognak a messze levő fentik, így 70 fokig melegszik fel.
    Vissza kell rakjam a közelébe a másik ventit.
    Vagy szerezni rá rendes bordát, ami sok alaplap esetén nem fér össze a VGA-val.

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés