-
IT café
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cidalain
veterán
válasz Ernesto78 #51838 üzenetére
Nem routerre kotve, de tobb eves tapasztalat van usb3 kulso hazba sdd-t rakva.
Napi 8-10 oras folyamatos hasznalat, fejlesztoi anyagok mentese, hordozasa. A tenyleges fejlesztes (forditas) mind ezen tortenik. Tobb eves hibatlan mukodes, a kulso haz halt meg 6 ev utan, ssd-nek semmi baja. Samsung 850 Pro SSD-vel hasznalva. Talan kicsit tulzas az SSD tipusa, de mivel ceges hasznalat, ar nem igazan volt szempont.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
villifog
tag
Azért az is furcsa, hogy az új Samsung QLC-s ssd majdnem annyiba kerül mint a TLC-s változat, és csak fele a terhelhetősége a régebbi típushoz képest (360TB-600TB). Hol van itt a nagy árcsökkenés ugyanolyan kapacitás mellett, akkor mért választanák az újat?
A 3 illetve az 5 év garanciáról nem is beszélve.[ Szerkesztve ]
-
need
addikt
válasz dragonfx #51855 üzenetére
4 napja raktam újra a win 10-et!
én mindig úgy csinálom hogy az ssd-n van a rendszer semmi más és a programok..
törlöm a teljes particiót majd létre hozatom a win 10 el..formázom és úgy telepítem újra..!D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Raymond
félisten
válasz Amazonas #51858 üzenetére
Ez egyelore Samsung specifikum, a szinten QLC-s Intel 660p es Crucial P1 mar rendesen van bearazva. Az 1TB ezekbol kb. 120-130EUR mig a TLC-sek olyan 180EUR-tol vannak, a 2TB pedig 240EUR a 400-450EUR TLC-s 970 EVO-val szemben. Mondjuk meg kell hagyni hogy a tesztek szerint a 660p firmware-t ugy nez ki egy maska irta a billentyuzetet verve mert meg annyiert se kene hiaba elmeletileg 1800MB/1800MB/s az iras/olvasas papiron.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
need
addikt
válasz dragonfx #51859 üzenetére
és még 1 fontos dolog..
amibe most futottam bele telepítéskor..egy merőben új dolog..
Telepítéskor benne volt a két SSD és egy 2 T vinyó..
Nem volt hajlandó telepíteni az istennek sem hiába jelőltem ki a 120 GB SSD..
Sőt semelyikre nem volt hajlandó telepíteni..
Azt javasolták hogy csak az a vinyó legyen aktív amire telepítek..magyarúl a többi vinyórol le kellett húzni a tápot és láss csodát fel tudtam rakni majd amikor kész volt vissza dugdostam a többi vinyóra a tápot!D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
IG55
senior tag
Üdv!
Gigabyte GA-P35C-DS3R alaplaphoz keresek SSD-t. Ehhez is a Crucial BX500, Samsung EVO 860, Crucial MX500, Intel 545s ajánlott?
Továbbá kéne egy külső ház ehhez, illetve egy régebbi SSD-hez, de szerintem ez mindegy. Valami jobb minőségű, pl. fémházas. Mit ajánlotok? -
IG55
senior tag
válasz Graphics #51865 üzenetére
Ez a strapa kivitel nem az, amit keresek, inkább az ilyen elegánsabb kivitelt: AXAGON Aline Box 2.5 USB 3.0 EE25-XA3. Nem tudom ez megvehető-e, nincs-e gond vele.
-
dragonfx
veterán
Tehat ahcinmod biosba.es normal formst amit a telepito csinal.
Amugy hulye kerdes lehet de ha van egy vinyom van rajta win, radugom ssd.t bejelolom elsonek rstudom telepiteni a win.t ugy hogy a winyon itt vsn regi egyik particion?"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Graphics
Jómunkásember
válasz dragonfx #51867 üzenetére
Próbálom értelmezni mit szeretnél kérdezni, de nem értem.
Vagy tagold rendesen a kérdésed, mert nem tudom, hogy akarsz egy SSD-t rádugni egy vinyóra?
Könnyítsd meg a dolgunk, vagy rajzold le.
SSD telepítésnél le kell húzni minden más háttértárolót.
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
FuRiONight
őstag
Hali!
Gyors kérdés, melyik az ajánlottabb:
-Western Digital Black 3D NVMe SSD 500GB
-Samsung 970 Pro 500GBKöszönöm!
-
villifog
tag
válasz Amazonas #51858 üzenetére
Vagy úgy járunk mint a memória árakkal (duplájára nőttek), vagy mint az Intel cpu árakkal.
Pedig nem is volt cunami, mint amikor emelkedtek a WD vinyók árai. Jelentős árcsökkenést azért nem tapasztaltunk. Kifutnak a régebbi modellek aztán marad a kevesebb terhelhetőség a kevesebb garancia idővel párosítva. -
need
addikt
Bocs mindenkitől de ez annyire nam a milyen SSD kateroria ezért OFF
a biosban van beállítva az Anchi mód..ez ha nincs beállítva akkor ezt be kell állítani! ez az első lépés..
igen sajnos nem derül ki hogy mit akarsz..?ha újra akarod a windowst telepíteni akkor a következőt csináld..
1. Csak az a SSD legyen a gépben amire rakni akarod a többiről szed le a tápot..
2.Amikor bejelentkezett a rendszer akkor csak 2 particiót kell látnod egy 100 megás ez a rendszernek van fentarta és van egy másik partició ami megfelel a SDD méretének -100 mega.
3.Ez a perticiót törlőd majd létre hozod és formázod..vagy csak formázod.
4.a telepítést erre a particióra csinálod.
5. felaktad a rendszert kikapcsolod a gépet és vissza dugdosod a vinyókat amiket lekapcsoltál..[ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
jeni
félisten
Win telepítő másolására vannak külön progik,így majd ha átmásoltad akkor a régi HDD-ről törölheted a Win-t.
annak meg semmi értelme,hogy egy gépen 2 eszközön azonos Win rendszert fenntartani.
FuRiONight
a Samu 970 Pro
[ Szerkesztve ]
-
Raymond
félisten
válasz FuRiONight #51870 üzenetére
Nem mindegy hogy mire kell, de valoszinutlen hogy a Pro-ra szukseged lenne. Ez talan 1.5x annyiba kerul mint a WD Black. Talan egy 970 EVO-t is nezhetsz ami ugyanannyiba kerul mint a WD es 5 ev garival adjak.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
FuRiONight
őstag
Köszönöm a segítséget, én is igy gondoltam!
-
dragonfx
veterán
Nem koszi a help.et ez volt a kerdes hogy a winyo maradjon e radugva ha van rajta win.
Nem full uj win.t akarok rakni. Azert mert nem akar sz rx 570 mukodni.csikoz,villog."Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
k_marcus
csendes tag
Üdv! Egy 60Gb OCZ SSD leváltására keresek legalább 500-ast (lehet 1Tb). Programok és játékok futnának róla. Őrlődtem kicsit a 860EVO és az MX500 között, aztán olvastam a régi AMD-s lapokkal a kompatibilitási gondokat. Ősszel lesz komplett gépcsere, de addig is szükség lenne az SSD-re.
1. 25eFT / 80EUR
2. 500Gb (1Tb?)
3. Desktop SATA3
4. Asrock 980de3/u3s3
5. 5év (esetleg a legjobbak a 3év garisok közül)
6. átlagos otthoniElőre is köszi!!!
Aki viszkető seggel fekszik, büdös ujjal ébred.
-
eri
tag
Sziasztok!
500GB-os hdd-t tükröznék 500GB-os ssd-re? Lehet e gond? Gondolok arra hogy disk to disk lehet hogy az ssd tényleges mérete kisebb mint a hdd tényleges mérete? Vagy milyen módszert javasoltok erre? CloneZilla-t használtam eddig ott az image-es betöltés nekem nem működött csak a disk to disk, de ott ugy akkora lemezterületet hoz létre mint az eredeti, a többit meg nem is tudod használni, de mi van ha kisebb az ssd mint a hdd, valamivel? Mit javasoltok? 1TB-ba nem biztos hogy belemegy az ügyfél, a hdd valós méretét még nem tudom, ssd-t még nem vettem meg.
(_8(l) - The Simpsons
-
k_marcus
csendes tag
válasz Raymond #51879 üzenetére
Köszi. Az MX500-al nem lesz problémája az alaplapomnak? Mintha úgy rémlene ez is benne volt 'a régi amdhez nem ajánlott'-ban. (Ausztriában vásárolok, magyar árakhoz mérve a keretet megemelhetjük 30k környékére)
[ Szerkesztve ]
Aki viszkető seggel fekszik, büdös ujjal ébred.
-
Heavyrain
őstag
Szülőknek gyenge internetezős gépbe milyen 10ezer forint alatti, ~120Gb-os SATA3 SSD-t ajánlottok?
Fontos a sebesség+megbízhatóság, de más nem nagyon számít. Köszönöm! -
cidalain
veterán
Otthonra Crucial MX500 vagy Intel 545? 256 GB-os meretben vennem. Kb egy arban vannak, es a gari is 5-5 ev. Gigabyte B85M-D3H lapba menne
Korabban mar MX500 mellett dontottem (Samu Evo draga, BX alapabb, Intelre nem is gondoltam), de bejott a kepbe az Intel...>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
villifog
tag
válasz cidalain #51891 üzenetére
Szia!
Ha mind a kettőt olyan helyről vásárolnád, ahol megadják az 5év garit, akkor majdnem mindegy.
Terhelhetőség:
1. Crucial 100TB.
2. Intel 144TB.
Talán picit az Intel felé billen a mérleg nyelve, de amelyiknek szebb a színe, azt válaszd. -
maxiszalai12
tag
Sziasztok!
Szükségem lenne egy SSD-re a notebookomba. Gyári Liteon 128 GB SSD van bent jelenleg. 500/200 körül vannak az adatok teszt szerint. Nem nagyon kapcsolom ki, van hogy 20-25 böngésző fül van nyitva. Alvásból visszatéréskor kicsit szöszöl, bár így sem lassú.Kérdésem az lenne, hogy egy Kingston A1000 240 GB mennyit segítene a dolgokon? Vagy csak fájl másoláskor érezném meg a különbséget?
Köszi előre is! -
Emperor_
addikt
válasz maxiszalai12 #51893 üzenetére
Nem sokat. De van M.2 NVMe csatlakozód?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Redmi Note 4 | Topping A30, D30
-
dragonfx
veterán
-
Tyrel
őstag
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy SSD ajánlást, bár néztem az összefoglalót de kicsit sajátosabb igényeim lennének:
van egy itthoni file szerverem (rendes windowsos gép) amin sok minden fut, web, dlna, torrent, akármi, és 24/7 mindig megy. Ezt sikerült lehalkítanom annyira, hogy messze a benne lévő 7200-as vinyó zúgása a leghangosabb, és ettől a hangforrástól szeretnék 1:1-ben megszabadulni.Valami olyan SSD-re lenne szükségem, ami bírja ezt a fajta felhasználást, tehát hogy nagyon sokat megy és várhatóan sok írási ciklusa is lesz.
Kb. 1 TB-os darabra lenne szükségem, azon belül viszont a sebesség kevéssé számít, csak a strapát bírja. Lehet M.2 + NVMe vagy SATA3 is, mindegy, és lehet akár hardverapró vagy külföldi, akár kínai rendelés, teljesen mindegy, csak bírja a kiképzést és ne legyen drága...Turenkarn
-
Tyrel
őstag
válasz UberMutant #51897 üzenetére
És akkor mi van? Nem kell mellé 970 EVO sebességeket tudnia, a felét se... mellette pedig mSATA-n kívül lehet bármilyen interfésze ill. "form factor"-a...
[ Szerkesztve ]
Turenkarn
-
kistusik
tag
Hali.
Asrock b450m pro4
Kingston a1000Az a baj, hogy gép nem ismeri fel. Eszköz kezelőben sem. Biosban sem. Tudtok segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 39.000.-
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- HGST 10TB Enterprise sata3 100/100
- SSD többféle, sata 2,5"
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest