Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Ernesto78 #51000 üzenetére

    Ne 2 óránként nézd, hanem a nap végén. A Feladatkezelőben be tudsz kapcsolni a Folyamatok fülön egy új oszlopot, ami mutatja, hogy melyik folyamat mennyit ír a lemezre, valami I/O írás vagy mi a neve. Legalábbis úgy emlékszek, hogy ez Win7-nél a Folyamatok fül, Win10-nél a Részletek fül.

    2 GB nem tétel egyébként. Böngésző is írogathat annyit, ha menti a cache-t a lemezre. Lapozófájlnál neked kell tudni, hogy a 6 giga fizikai RAM mennyire szokott elég lenne, efölött mennyi swap szokott kelleni. Ezt onnan tudod, hogy pár napig nem nyúlsz hozzá, de többször ránézel a Feladatkezelő Teljesítmény fülén, hogy mennyi swap van használva, és leveszed a méretét kb. arra a szintre.

    (#51005) fogtunder: így van, nem kell ezeket kímélgetni. Az első 1-2 hétben amúgy is többre jön ki a napi írási átlag (Windows telepítés vagy klónozás, adatok visszahúzása rá, progik telepítése, benchmarkok futtatása), de aztán stabilizálódni fog egy alacsonyabb szinten. A napi írásátlag hosszú távon normál felhasználásnál 20-30 GB között van, de sokan vannak 20 GB alatt is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák