Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz vanye #18233 üzenetére

    "a másik, hogy én a munkahelyemen úgy használom a masinát, hogy csurig töltve viszem be, ott pedig (ha egyik helyiségből át kell mennem a másikba / ha nem kell a gép egy-két óráig) elég sokszor hibernálom. Egy SSD-nél ez, látom, nem túl nyerő dolog, viszont ha csak aludni küldöm a notit, az meg azért csak szívja az aksit."
    Egyrészt nem szabad, hogy problémát jelentsen a hibernálás (ez csak idióta városi legenda, hogy ki kell kapcsolni a hibernálást, az csak akkor indokolt, ha pl. asztali géped van, és sosem használod amúgy a hibernálást, egyébként egyik esetben sem okoz gondot). Másrészt az altatás esetén jelentéktelen mértékben "szívja az akksit", úgyhogy ha csak egyik helyiségből a másikba mész (és nem a városban utazgatsz mondjuk), vagy 1-2 órán át nem használod, akkor tök felesleges hibernálni, elég az altatás. Persze ha az akksid már olyan állapotban lenne, hogy hálózati töltés nélkül mondjuk max. 10 perceket bírna, akkor még érdemes lenne ezen agyalni, egyébként felesleges.

    "Szal a kérdésem az, hogy SSD-vel lerövidülne-e a bootidő annyira, hogy ha hibernálás helyett ezentúl ilyenkor kikapcsolnám a gépet, akkor vajon a HDD-s hibernációból való feléledéshez mérhető időegység alatt térne-e magához a ThinkPad?"
    Bár mint említettem, eleve ez a hibernáljak-ne hibernáljak kérdés indokolatlan, ez utóbbi bekezdésedben már a kérdést sem értem, nyilván SSD-ről sokkal gyorsabban épül fel a gép, mint HDD-ről, akár hibernáltad, akár kikapcsoltad...

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák