- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Trump és az AI miatt 4 éves mélypontra került a Samsung
- Összerakja az AI-t és az 5G-t az NVIDIA
- Más reklámokat nézhetnek a Facebookon az európaiak
- Hálózati / IP kamera
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Windows 11
- macOS PC-re
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
- Mesterséges intelligencia topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
milszab
senior tag
Nekem most egy 741nd-m van, de a földszinten már gyengécske a jel,pláne a teraszon! Szerintetek vegyek hozzá 1 antánnát, vagy pedig 1 nagyobb routert helyette (941,1043) ??
-
milszab
senior tag
Eddig egy TP-Link 1043ND-t használtam de elég soxor eldobta a netet és csak áramtalanítás után lett jó. Ezek után nem tudom maradjak-e a márkánál vagy térjek át az Asus-ra. A 2 kiszemeltem ők lennének! 1 , 2 Amire kell arra bőven elég lenne mind a kettő. Az előzőmnek a tudását amúgy sem használtam ki! A lényeg hogy küldje a netet minden akadozás nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
milszab
senior tag
válasz Intruder2k5 #26899 üzenetére
Csak egy 10 megás t-home-os, ami nem is lesz erősebb a közeljövőben sajna...! Inkább a jel erősség ami számítana, de mind a 2őnek 2*5decibeles az antennája, szóval azzal nem is lenne gond szerintem, csak az a kérdés melyik megbízhatóbb...?!
-
milszab
senior tag
Jelenleg egy Asus RT-N12D1 típusú routerrel nyomulok. A lényeg az lenne hogy kicsit gyengéllem a jelerősségét. Mit lenne érdemes venni helyette, ha egyáltalán érdemes. Próbáltam nagyobb antennával de az semmit nem segített rajta.
-
milszab
senior tag
válasz Multibit #37598 üzenetére
Nah igen, ettől félek én is. Igazából most úgy 10méterre vagyok a routertől és a táblagépen alig van jel, a hálózaton való másolásról meg ne is beszéljünk. Rohadt lassú. Persze ha odamegyek hozzá pörög ezerrel, de így is csak 50%ban használja. Vagyis a gépem azt mutatja. A másik oldal hogy kint is szeretném használni. Itt is mint belül 1 fal van csak. Próbálgattam rakosgatni is a routert csak ugye a szoba a és a terasz pont ellentétes irányban van egymástól.
Amúgy téglafala családi házról beszélünk, és a router meg én is fent vagyunk az emeleten.. Gondolom a router beállításaiban nincsen ilyesmi funkció. Az mindig tolja a maxot azt csá nem?!
-
milszab
senior tag
válasz proradeon #37601 üzenetére
Igen, egy szinten vagyok jelenleg a routerrel. A hálózaton való másolás ha ott vagyok a router közelében teljesen jó amúgy.
Akkor az a lényeg hogy jel erősségben nem kapok elvileg jobbat?
devil-k : Nézegettem ezeket is. Csak ne hogy már egy normális router ne tudjon lefedni egy ekkora kis részt? Meg akkor ebből a kütyüből vegyek 2-3at?!
[ Szerkesztve ]
-
milszab
senior tag
Ez brutál... Leszedtem tabletre egy progit ami mutatta hogy melyik sávon jön jól a wifi! Rányomtam és most baromi gyors lett a hálózat. Ahol eddig csak 6%-ban használta most olyan 25-30.
Pc-re is van ilyen progi? Ugye eddig automatán volt a routeren ez, de ezek szerint nem kezeli jól, vagy nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
milszab
senior tag
Szerintetek egy ilyennel jobb lenen a jel?
-
milszab
senior tag
válasz proradeon #38019 üzenetére
Értem. Akkor nem nyert. Amúgy meg router-hez kapcsolódik, azért sem tettem off-ba. Akkor lényegében nem lehet semmit se tenni a jobb jel érdekében?
Meg a másik hogy ajánlgattok itt olyan routert is amin nincsen antenna? Az oké hogy szép, de nem gyengébb mint az antennás változat?
[ Szerkesztve ]
-
milszab
senior tag
válasz Intruder2k5 #38064 üzenetére
De ebben az esetben kábellel kell összekötni a 2 routert nem? Vagy csak lerakom beállítok rajta valamit és veszi a másik router jelét, amit továbbít is?
-
milszab
senior tag
-
milszab
senior tag
válasz Intruder2k5 #38410 üzenetére
Tovább osztottam a netet még egy routerrel wifin. Maga a net része jó lett hozza amit kell, viszont a hálózati sebességem gyengébb lett. Mit tudok csinálni vele?
-
milszab
senior tag
válasz Intruder2k5 #38412 üzenetére
Értem. Amúgy próbáltam csak az eredeti routerrel és azt vettem észre hogy ugyanaz a sebesség. Tehát mikor él a 2.router is olyan mintha azon nem menne át a hálózat vagy hogy is írjam. Mer maga a jel erősség jobb volt, meg a net is jobb lett, de a megosztott dolgok mintha csak a fő routeren jönnének át. Vagy én nem értem. A lényeg hogy a gépbe rakott usb-s cuccot átraktam kicsit odébb így már jó a hálózati sebesség.
-
milszab
senior tag
Jelenleg egy Asus RT-N12D1-es routerem van. Egy számítógép megy egy usb-s adapterről, ami egy tp-link TL-WN721N. Ezek között van jel erősségben (vételben) különbség? Csak mer ezzel nem igazán vagyok megelégedve. Ha mondjuk vennék ugyanúgy egy Asus márkájút lehet jobb lenne a vétel? Mondjuk ezt.
[ Szerkesztve ]
-
milszab
senior tag
2 szintes házunk van. Az alsó szinten jelerősító módban használok még egy routert. A lenti géppel wifin csatlakozok a nethez. Viszont a hálózati sebességem lassabb ha a lenti router be van kapcsolva(tehát ugye ehhez csatlakozik). Azt nem lehet valahogy beállítani hogy a lenti gép a felső routert lássa(ahogy eddig is volt amíg 1 router volt és tökéletes működött)? Mer a többi eszközön (tab, telefon) nem lényeg a hálózat csak a net, azt meg frankón tolja.
-
milszab
senior tag
Routerbe bedugtam egy pendriveot. Fel is ismeri, elvileg be is van állítva minden. Hogyan, vagy mivel érem el számítógépen az adatokat rajta?
-
milszab
senior tag
Valaki pár oldallal feljebb kérdezte, hogy ha kicseréli a routerén konkrétan a 12D1-en az antennákat nagyobbra, jobb lesz-e a jel. Hát NEM. Én próbáltam de semmi. Majdnem hogy rosszabb lett a dolog. Küldtem is vissza szépen őket.
Azt is olvastam itt hogy ha egy routernek 3 antennája van, attól nem lesz jobb a jel, meg a wifi jel erősségében nem lesz jobb akármelyik routert is választom, meg bla-bla. Nos! N12D1-ről váltva N18U-ra ahol eddig alig volt jel, ott most fullos. Így nem kell 2 routerrel szórakoznom hogy a földszinten is legyen jel. Igaz így drágábban jöttem ki, viszont csak 1 eszköz van, a hálózati sebességem nem feleződik! Szóval akinek ilyen gondjai vannak Bátran ajánlom az N18U-t. Simán megéri az árát.
Csak gondoltam megosztom veletek.
-
milszab
senior tag
válasz matyi19 #39503 üzenetére
HA ez miatt, HA nem, de jobb a jel. Kb olyan mintha az alsó szinten is lenne egy router. Alsó konyhában ugyan azon a helyen a 10ből eddig jött 2 mega és alig találta meg a jelet ha mondjhuk ott kapcsoltam be a wifit. Most 10 mega jön. Ja és egy táblagéppel tesztelek, ami azért nem olyan erős mint egy laptop pl. Nagyon bejön ez a cucc.Főleg az AICloud alkalmazás, amivel bárhonnan elérem a tab-ról a megosztott dolgaimat. Mondjuk van is benne anyag. Jó másfélszer nagyobb mint a kis 12-es.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Hálózati / IP kamera
- Milyen mosógépet vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 10
- Nintendo Switch
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Milyen légkondit a lakásba?
- Horgász topik
- További aktív témák...
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- GAMER PC: Új i7-12700KF/14700 -Új RTX 4060 - Új 16/32GB DDR4 - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- S24 Ultra 512GB (Sárga)
- Intel Core i9 14900K OEM / 36 hónap jótállás /27%-os ÁFÁ-s számlával/HATALMAS AKCIÓ KÉSZLET ELEJÉIG
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs