Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- OpenMediaVault
- Internet, TV, és telefon szolgáltatók, pro és kontra
- Bittorrent topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- JavaScript topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Linux kezdőknek
- Mikrotik routerek
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
zack
nagyúr
Sziasztok!
Kellene nekem egy erős, minőségi router irodai használatra s.o.s-ben. Több típus is érdekel különböző ársávokban.
Előre is köszönöm!
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
Ja jó...De nem vágod hogy ezzel megint csak engem igazolsz és nem magadat?
Ennyi erővel 100 emberből 99-nél lehet zaj, ill. mondhatod, hogy a zaj miatt kaki nála is a sávszél. Ez kicsit kezd a "milyen tápot vegyek" topikra hasonlítani. Ott is ajánlgatnak mindent, hogy nem kell nagy táp, vedd ezt meg azt, aztán ha nem bírja el a rendszer, akkor mindeféléket kitalálnak ill. megmagyarázzák mi a gond, holott ők ajánlották. Ez így eléggé komolytalan.
Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
Nem egészen ezt. De úgy, ahogy utólag közöltetek sok fontos információt amit ha előre tudok nem veszem meg, közölhettétek volna választás előtt is. Erre céloztam.
Feltettem egy egyszerű kérdést, mit vehetek 120/10 nethez. Ahogy válaszoltál arra, hogy mennyi lesz a letöltés (amit most így utólag nevezzünk gyakorlati maximumnak, ami X-ből 1x összejön szerencsével), úgy közölhetted volna a buktatókat, és az árnyoldalát is. Ha pedig az a gond hogy kérdeztem, akkor inkább ne válaszolj, főleg félreértelmezhető, és félinformációkat ne, hanem küldj el a pics@ba, hogy olvassak vissza, mert még ezzel is objektívebb képet kaptam volna mint így.
Ezt csak azért írtam le ennyire részletesen, hogy esetleg másnál ne legyen hasonló gond, és egyből el tudjátok küldeni a pics@ba, hogy olvasson vissza. Engem nem ért kár, csak a benzinköltség, de más járhat szerencsétlenebbül is.
Befejeztem a témát, mindent elmondtam amit akartam.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
"Gyakorlati maximumokról" csak most vétel után esett szó. Vétel előtt 1-2 elszólás hogy a "80-100Mbit meglesz". Amit én úgy értelmeztem teljesen jogosan hogy kb. nekem is lesz ennyi. De vétel után, pláne, hogy nem volt jó nálam, már a "zajos környezetről" is szó esett. Itt a bibi. Nem a "biztos" és a "bizonytalan" jelzőkön kell lovagolni mert nem ez a lényege, hanem inkább a vásárlás előtti megfelelő információ a tudatlan júzer felé. Tényleg nem érted mit akarok mondani most már sokadszorra?
-
zack
nagyúr
Tudom hogy arra mondta. Nem is gondoltam másképp. Azért kevertem ide mert a mixeden elért 40Mbit nem sokkal több. Persze. Nem tudhatjátok, kinél mire lehet képes a Wi-Fi, de nekem egyik hozzám intézett mondandótokból sem jött át, hogy 300Mbit/s eszközöknél 40-100Mbit/s várhatok, ami igen nagy szórás. Nem kell nekem semmit se garantálni, csak nem a maximum értékeket kell hangoztatni ha ajánlani kell új rendszert, hanem a hozzá nem értő júzerral közölni kellene azt is, hogy benne van az is hogy minimumot fogja csak átvinni nála. Így elldöntheti hogy belevág e vagy sem. Mert ha így lett volna tálalva, biztos nem vágok bele az USB-s vevő kérdésbe. Te tetted bele a bogarat a fülembe az általam idézett mondatoddal. Az hogy nekem mi az egyértelmű és mi nem, azt nem tudom, de azzal tisztában vagyok, hogy én tök hülye vagyok a hálózathoz. Ezért is fordultam hozzátok, akik értenek hozzá, így elvárható lenne a megfelelő és valós információ, hogy a hozzám hasonló "hülyék" is dönteni tudjanak. Nagy gondot ez most nem okozott, de ha ilyen téves ill. nem teljes infók miatt bukom az 5k-t akkor morcos lettem volna az biztos.
-
zack
nagyúr
Viszont azt se mondta senki, hogy ne vegyek hozzá vevőt, mert a jó minőségűek se fogják megközelíteni. A 80-100 Mbit/s van folyton emlegetve itt a topikban (ha kell megkeresem), nem pedig az, hogy "örülj, és felettébb szerencsés vagy ha 60-70mbit-et elérsz". Mert ha ezt mondjátok, akkor el se megyek megvenni az USB vevőt.
Persze most már lehet így-úgy szépíteni, hogy senki sem ajánlott nekem 120Mbit képes vevőt, de azért is vettem meg, mert a 80-90Mbit/s sebességgel kiegyeztem volna, ami itt többször is elhangzott. És nekem nem 60Mbit volt. Az hogy "n"-re állítva ennyi volt, az egy dolog. De a telefonok miatt "mixed" módot használtam volna amúgy is. Ott meg max. 30-40Mbit/s mértem. Most te azt mondod hogy ennyit tud a rendszerem, és ha több kell, használjak vezetékest, és a drótnélküli internetmegosztás browse-oláshoz való, arra meg még a te halovány 60 megád is sok. Minden másra ott a kábel." Érdekes módon eddig tök más irányba ment a beszélgetés, kali teljesen másképp gondolja mint te.
Idézem kali-t: "Az ajánlást garantálom, nálad valami óriási gond van".Persze, ajánlgatni lehet dolgokat, és ha rosszul sül el akkor mindent meg lehet magyarázni, csak döntsétek el, kinek mit, és mihez ajánlotok vevőt. Mert ez így kicsit furi nekem, hogy hazahozom, szopok vele, majd jön az hogy nálam valami gond van, mert nem ennyivel kellene mennie, aztán jössz te, és teljesen mást mondasz mint kali. Kicsit félrevezetve érzem magam, attól függetlenül, hogy segítőkészek vagytok, és csak jót akartatok nekem. Ha az elején tisztázzuk hogy milyen sávszélre számíthatok, és nem az van kiemelve hogy összejött véletlenül egyszer a 80-100Mbit környéke, nem megyek vevőt venni.
Egyébként a 821-es vevőt pont te ajánlottad, és a mostani mondókád után elég furcsán jön le az alábbi mondat:"120+10 megát átvinni wifin esélytelen. Ne gondolkozz ilyesmin. USB-s vevőből a TP-LINK TL-WN821N teljesen rendben van, 80-100Mbit köré jó vagy vele"
Szóval nagy az összevisszaság az ajánlásokat és a magyarázatokat tekintve is.
De ez már a múlt, a vevőt visszavittem, visszakértem a lóvét, és marad az eredetileg vezetékes net.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Átdugtam vezetékesre...mindjár felugrott 125/9-re. Ez az USB-s Wi-Fi hálózat egy kalap meleg fingot se ér. Persze nem kizárt hogy van ahol 50-60Mbit jobb, de a rendszer ha ennyire függ a környezeti változóktól, akkor a későbbiekben nem célszerű ajánlagatni 120/10 nethez max. a 60/6-hoz. A gépem minden egyes porcikája minőségi. Adatlapomon megtaláljátok. Ennél többet nem tudok tenni, mint amit tettem. Az állítólagosan 08h-tól hívható terméktámogatás elérhetetlen, tehát a TP-LINK-től sem tudtam segítséget kérni.
Bassz@k meg az USB-s fosukat.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
A 822N kapcsolati tulajdonságainál a kapcsolati sebesség folyamatosan változik. Van hogy 270Mbit, van hogy 300, de van hogy magától leesik 100-120-ra is. Tehát baromira ingadozik. Persze gyorsabb nem lett. Azt hiszem én befejeztem a küzdést. Nem látom értelmét annak hogy tovább szenvedjek. Már szinte minden lehetséges dolgot kipróbáltam (összes csatorna), és nem segített. A 822N megy vissza az eladóhoz, a 1043ND és a gép között pedig marad a kábel.
-
zack
nagyúr
Próbálgatom a csatornákat, de eddig csak rosszabb mint az auto módban...
-
zack
nagyúr
Most keltem. Adom még neki 2-3 órát aztán vissza az eladóhoz. Napokat nem akarok vele pöcsölni, mert nem ér annyit az egész. Az eddig max. amit csak N módban tudtam elérni kicsivel 60 felett van, mixed módban ez már csak max. 50Mbit eddig. Nagyon úgy tünik hogy ez a vége. Esetleg kérnék telefonos segítséget ha ráértek.Úgy gyorsabb lenne, mert nem látom milyen beállítástól gyorsulna be még +30-40Mbit/s...
Firm frissítést még az elején megcsináltam. Utána használtam vezetékesen hiba nélkül 120/10 mérve.
A csatornák váltásakor a drasztikus lassuláson kívül eddig nem sokat vettem észre.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Nem olyan karcsú de ez még a beri által említett 80-100Mbit/s is elég messze van. Ráadásul "only n" módban nem fogm használni a telefonok miatt. Ezt csak kipróbáltam.
Átraktam a 2-es csatornára mind a két eszközt. Visszaállítottam a b/g/n beállítást...fos ez úgy ahogy van. 32/8.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Az értékek jók a router beállításoknál.
Futtattam a linkelt cuccot de ott 54Mbit/s ír a sor végén... Frankón nem értem.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
A vezeték nélküli hálózati kapcsolatoknál, az adapter beállításoknál átállítottam b/g/n-ről csak n-re. Jobb lett, de még mindig karcsú. 62/5,9.
Kábelen minden ok, a kapcsolat rendben van. A többit leellenőrzöm a biztonság kedvéért. 1,5m tettem őket egymástól.[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Nálam nincs gipszkarton, a vevő és a router között pedig kb. 40cm van egyelőre, amíg be nem lőjjük valahogy. A jelerősség maximumon van, és 300Mbit/s ír. Valami fatális hiba lesz, ami remélhetőleg egy kattintás lesz. Bízom benne. Mert ha nem, vissza fogom kérni a pénzt. Remélem rájövünk mi a gond, mert a 25Mbit baromi karcsú.
Mit nézzek még meg?[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Eddig nem tünik jó ajánlásnak, de biztos valami beállítási gond.
Mixed B/G/N módban a UPC speedtest 25Mbit/s mér a 100-120 helyett.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
Nekem pont az ellenkezőjét mondták. De hiszek neked.
Illetve vannak egyező pontok, mert kérdezték hogy mekkora területre kell, amire a válaszom az volt hogy "szoba méretű", majd azt mondták akkor vigyem a 7200-at mert erősebb, bár elméleti síkon kevesebbet tud, viszont valósan átviszi a 120Mbit-et.
Valami titkosítási dologról kérdeztek, ha van, akkor nem ajánlják a 7200-at és inkább a 821.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
S.O.S.-be szeretnék választ kapni ha lehet USB-s vevő vételével kapcsolatban:
TP-LINK 821NC vagy 7200 ND?
Azt az infót kaptam hogy a 7200 bár csak 150Mbit/s tud, de erősebb mint a 821 és átviszi a UPC 120Mbit sebességét. Szerintetek? Du. 15h után kell mennem a boltba, mind a kettőt megrendeltem, és valamelyiket el fogm hozni.
-
zack
nagyúr
Ok! Kipróbálom, de más megoldást is kaptam ha esetleg ez nem működne. Átrakom G-re, mivel a pc úgyis kábellel kapcsolódik a nethez és nincs kihatással a vezeték nélküli átvitelre. Egyszerű, de mégse tudtam.
-
zack
nagyúr
Köszi. A tűzfalat kilőttem, a többi alapban se volt bekapacsolva. A basic security-t ne lőjjem ki?
Az a gondom, hogy az egyik teló (SE X10 Mini) nem tud stabilan csatlakozni mixed módban, le-fel csatlakozik random. Ezt a teló topikjában is megerősíették, hogy fix G módban nincs ilyen. Viszont G módban meg az asztali sávszél. gyengus. Ezt kellene valahogy megoldanom, hogy stabilan tudjon csatlakozni, és a pc sávszélessége is jó legyen. A Nokia N86 stabil, nem dobálja el a Wi-Fi-t. Nincsenek olyan beállítások amik esetleg az X10-re negatívan hathatnak?
Jól látod...Nekem ez a hack teljesen felesleges, de azért elolvastam. Feleslegesen meg 1% kockázatot se fogok vállalni.
-
zack
nagyúr
Feltettem a legújabb firmware-t, és helyrejött a letöltési kapcsolat sebessége.
De azért szívesen venném, ha segítene valaki mit szükséges beállítani, mert ez az első routerem.
Pl. itt van ez a QSS beálítás. Ezt be lehet állítani telefonokhoz, vagy tök felesleges?[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Sziasztok!
Megvettem a TP-LINK 1043ND-t. Következő a gondom. Összedugtam mindent ahogy kell, majd egyből megnéztem a sebességet. A feltöltés az rendben van (10Mbit) viszont a letöltés baromi kevés. 120Mbit helyett 20-30Mbit. Kell valamit állítani ahhoz hogy a full sebességet tudja a router? A PC vezetékesen csatlakozik, egyelőre csak a telefonokat szolgálja ki a Wi-Fi, ezért sem értem a lassúságot.
Előre is köszönöm a segítséget!Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
Köszi, akkor egyelőre kihagyom, és marad vezetékes. A telóknak meg mindenképpen elég lesz a Wi-Fi sávszél.
-
zack
nagyúr
Esetleg ehhez a routerhez egy USB-s vevőt is vennék, hátha az asztali gépet is WiFi-re állítanám. Viszont az asztali gépnél elvárás a max. sávszélesség, amit elírtam az előbb mert nem 100/10 hanem 120/10.
-
zack
nagyúr
Sziasztok!
100/10 UPC nethez szeretnék olyan Wi-Fi routert ami valósan át tudja vinni a gép felé ezt a sebességet. Azt tervezem, hogy az asztali gépem továbbra is vezetékes netet kapna, és lényegében csak a telefonok miatt kellene a Wi-Fi router. De csak olyan kell ami tudja fizikálisan is 100/10-et, és összhangban lesz a UPC-vel.
Előre is köszönöm!
mod: Most látom, hogy pár hsz-el lejjebb, is ez a téma, így valószínű 1043ND-t fogok venni, mert baromi jó ára van.
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Mert ha rádugom, akkor semmi értelme az egésznek.
Hiszen most is kábelen jön a net. A teló miatt meg nem fogok 20k rendszert kiépíteni. Nem ér annyit.
Ez akkor érné meg így amit javasoltál, ha lenne még egy asztali gép, vagy +1-2 laptop, és a játszós asztali gépemet hagyom switch porton, míg a többi WiFi-n csatlakozna.Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
-
zack
nagyúr
Köszönöm a gyors segítséget és a kimerítő válaszokat!
Ahogy számolgatok, USB AP-vel 19k alatt nem fogom megúszni (1043ND 15k + TP-LINK TL-WN821N 4,2k), és ennyit nem tudok most a bizonytalanra (vagy átmegy, vagy nem) kiadni, főleg ha utána el kell adnom, mert valami nem tuti a hardveres, szoftveres környezetben. Csak az asztali gépem kapcsolódna, és persze a telefon. A telefon miatt gondoltam, mivel N-es WIFi van benne, és jóval kényelmesebb lenne a netezés. De csak ezért 19k kiadni kicsit most luxus, mert 1Gb netem azért van az előfizumhoz, tehát dráma nincsen. Úgy voltam vele, 10k alatt még megéri a telefonos WiFi, de így meg a gép nem kapná meg a kraftot, ami igazán fontos lenne. Elgondolkodtató mindenesetre, de mivel nem akut, lehet jobban járok ha várok még addig, amíg igazán szükséges nem lesz.Még1x mindenkinek köszönöm a szakértelmét!
[ Szerkesztve ]
-
zack
nagyúr
Sziasztok!
Tegnap vettem olcsóért egy NETGEAR WPN824 + NETGEAR WPN111 kombót egy UPC 60/6 nethez. Ma vissza is vittem, és visszakértem a pénzt, mert 22Mbit/s tudott a 60-ból. Igaz ez egy G-s router, de 108 Mbit/s van feltüntetve a dobozán (USB vevőnek is), amit meg is magyaráznak hogy miért ennyi. Az eladó is állította (PH apróból vettem) hogy jó lesz a netemhez, csak is ezért vettem meg.
Egy teljes éjszakát "szivattyúztam" vele, hogy mi lehet a gond a sebességgel. Rájöttem több óra próbálkozás után, hogy semmi, mert ez ennyit tud, ha a fejem tetejére állok akkor is. 22Mbit/s is úgy tudott, hogy mellette egy google-t se lehetett megnyitni olyan terhelt volt a sávszélesség. Nagy csalódás volt, de a lényeg, hogy az eladó korrekt volt, és visszaadta a pénzt.Úgy néz ki nálam csak az asztali gép, és a Samsung Wave telóm használná a WiFi-t. Más egyelőre nincs.
Olyan routert szeretnék viszonylag olcsón, ami fizikálisan is tudja WiFi-n keresztül a 60 ill. a 100Mbit letöltési sebességet (lehet csomagot fogok váltani) UPC-s nettel, stabil legyen a jel, és ami a legfontosabb, ne laggoljon, ne dobálja el a kapcsolatot, mivel elég sokat játszok online FPS játékkal (Batlefield Bad Company 2), és itt a lag kizáró tényező.
Mellényúlni még1x nem akarok, ezért kérdezlek titeket, hátha tudtok ajánlani 1-2 tipust.Olyan véleményt is hallottam az egyik szám.tech. bolt szervízesétől, ami végképp elbizonytalanított, hogy a WiFi-s netnél a lag nem kiküszöbölhető, tehát online FPS játékhoz a legjobb a kábel. Nem kapkodtam, hazajöttem vásárlás nélkül, mert mindenképpen utána akarok járni a dolognak!
Előre is köszönöm a segítséget!Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest