Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• memorix

senior tag

válasz ddoki #104185 üzenetére

Látom nem ment át a lényeg!

Ezt írtad: És a Xiaomi AX3000 Mesh routernek pont ugyanakkora a lefedettsége mint az Asus RT-AX59U-nak . Saját tapasztalat, most cseréltem. Légyszíves a marketing szöveget hanyagolni :R
    Köszönöm !

Megemlíteném még egyszer a kérdező Asus routert keres. Az AX52, AX53U routernél jobb paraméterekkel bír az Asus 59U. Sőt a 2.4, 5GHz -n is picit erősebb az AX59u- mint az AX92u . Az Ax92U erőssége az AX támogatása és 2 azonos routernél az adatcserében mutatkozik meg. Sőt az AX59u fő falon keresztül valamiért jobban teljesít mint az AX92u. Az AX59U nél picivel erősebb és jobban teljesít főfalon keresztül az AX4200 TUF model. Ez azt jelenti, hogy mindegyik router látszott a távolabb lévő klienseknél de a jel erőssége és a leszállított adatok mennyisége más és más volt routerenként minél távolabb volt a kliens. Ugyanazon a ponton voltak elhelyezve a routerek és a kliensek 1 Gbit digi és ugyanazzal a laptoppal voltak tesztelve nálam az udvaron.

64 méteres a kert és 2M szintkülönbsége van nálam. A ház elől van. Van mellék épület is . 6 db Wifi kamerám van, 4K -k. A ház udvarán eltérő helyeken mértem a sebességet laptoppal , Wifi kamerával. Minél több fal volt a router és a kliensek között annál jobban romlott az átvitt adat mennyisége.

Nálam a TUF AX4200 teljesített jobban mint a AX92U. Azonban az AX92u egy Asus AC750 -n repeaterrel minden problémát kint megold. A teljes kertben van jel ha ki akarok ülni bármelyik teraszra. Sőt a szomszéd nyaralós nyugdíjast is ráengedtem. A hátránya, hogy a repeater csak jó időben lehet kint a nagyon minuszokat nem szereti AC750-s.

A kérdezőnek a leírás alapján is hasonló problémája lehetett és ASUS routert keres. Ezért osztottam meg amit én tapasztaltam. A javaslatomban pedig felhívtam a kérdező figyelmét, hogy az AX52, 53U nem biztos hogy megoldja a problémáját.

A XIAOMIval pedig te jöttél, de ez nem megoldás a kérdező szempontjából. Remélem ez átmegy. Kifejtenéd, hogyan tudja Xiaomival routerrel megoldani a problémáját ha már ennyire erősködsz, hogy a 59U nál a Xiaomi sokkal jobb?

• MaCS_70

félisten

Nem, a nagyobb lefedettség nagyon nem marketinges duma. A közelmúltban többször is megírtam az ezzel kapcsolatos tapasztalataimat: nagyon is érdemi különbségeket tapasztaltam azonos paraméterekkel egymás mellé állított Asus routerekkel.

Ettől persze a Xiaomi még lehet nagyon jó, mint ahogy a gyakorlati tapasztalatok szerint az is. Én egy kicsit a szoftvere és a támogatottsága miatt lennék vele kapcsolatban körültekintő.

MaCS

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

• Essejó

veterán

Vagy esetleg saját otthoni próbán alapuló tapasztalat.
    Egyébként mivel az eredeti kérdés az volt, hogy egy meglévő Asus AX-92u Router mellé Mesh hálózathoz mit vegyen a kérdező, így abszolút nem értem a marketinghez kapcsolódó szöveged. Miért nem elfogadható válasz az, hogy a válasz adó kipróbált több Asus AX Routert is és ami leginkább bevált azt tartotta meg.

Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

• memorix

senior tag

válasz ddoki #104180 üzenetére

A kérdező most éppen Asus Mesh router-t keres és nem Xiaomi-t. A Xiaomi AX3000 nem kapcsolható Meshbe össze az Asus AX92U -l. Légy szíves a marketing Xiaomi szöveget Asus Mesh routernél kérlek ne hozd fel mint alternatívát. :R. Ha az Asus AX92U pont ugyan olyan jó mint a Xiaomi AX3000 akkor ha csak a fő routert cseréli akkor továbbra se oldaná meg a problémáját. :D

Saját tapasztalatom, hogy az AX59U, TUF AX4200 modellek sokkal nagyobb hatótávval rendelkeznek és erősebb routerek mint az Asus AX52 és AX53U modellek ha köztes falak is vannak (én is kiprobáltam, de visszaküldtem). Mivel kültérbe is szeretne jó jelet kapni nem csak beltérbe igy egy picit erősebb routerrel jobban is járhat. Kint is elegendő jel erősége lehet.

A kérdező erre keresi a megoldást "Van egy Asus RT-AX92U routerem, ami hibátlanul működik, csak éppen nem a ház közepén helyezkedik el. Viszont abban kérném a segítséget, hogy mit érdemes venni mellé, hogy az udvaron is legyen normális erős internet."

Valamint van kinti Wifi -s kamerája. "Pár telefon, ha az udvaron vagyunk és 2 kamera (2,4ghz-en)."

Az Asus AX52u, AX53 elegendő lenne ha csak beltérbe szeretne Mesh -t képíteni. Azonban itt nem ez a helyzet.

A két mesh router és a kinti rácsatlakozó eszközök helye, távolsága, a falazat vastagsága, anyaga valamint az elvárt sebesség, holtterek lesznek itt döntőek.

Max próbálkozhat az AX53U vagy Asus52 -l, ha nem elegendő akkor visszaküldi 14 napon belül.

Ha feljebb visszaolvasol legelőször más javasoltam. például

Külső használatra Extendert: TP-Link EAP225-Outdoor Router 36eft -UTP kábelezni kell, azon keresztül kapja az áramot is.

Ez nagyon erős router, ami kifejezetten külső használatra terveztek. Ha csak a külső problémát akarja megoldani mind a 4 évszakban akkor ez is lehet egy alternatíva.

Ha nem hiszed el akkor vegyél 1 -t és próbáld ki.

[ Szerkesztve ]

• repvez

addikt

LOGOUT blog

válasz ddoki #96616 üzenetére

[link]
    Ha minden igaz akkor ez a csomag lenne.
    Lehet hogy rosszul fogalmaztam az IPTV-vel, de nekem minden az ami az internet kábelen jön, lehet hogy a digi kábel TV-nek hivja, de azt azért nem irtam, mert a településemen nincs kiépitve kábel rendszer még más szolgáltatónak sem, igy ha TV csatorna szolgáltatást is akarnak akkor azt csak az ujjonan behuzott optikán tudja hozni hozzám.
    Máskülönben feleslegesen kellene fizetnem egy olyan szolgáltatásért a csomagban amit nem tudok használéni.
    DE amugy köszi a linket, mert a kábeles résznél irtak hasznos dolgokat, hogy felhasználják a koaxot a meglévö TV-k hez, ez nagyon jó ha megoldható,mert elég bonyolult lenne uj kábelt elvinni a szobákba miatta.

• dkess

őstag

válasz ddoki #87432 üzenetére

Szia,

A felvetett problémáddal kapcsolatban úgy lenne "szép", ha az egész képet látnánk. A hozzászólásom amire válaszoltál mire is volt válasz? Erre a kérdésfelvetésre: [link] . Mi is volt a kérdező hozzászólásában a legelső pont? Pontosan ez:

"- Telekom 1000-es kábeles net, iptv-vel, jelenleg Kaon CG3000 szolgáltatói modem/routert használom"

Ugye erre született a válaszom amiből az érintett mondatomat ide citáltad. Azaz ennek melyik részébe is szeretnél belekötni? Szerinted IPTV -vel bridge módba fogják rakni azt a HGW -t?

Amennyiben kicsit megnézed a "hosszú litániákat", akkor láthatod, hogy elsöprő többségben ennek az az oka, hogy amennyiben egy/két/három (vagy akár több embernek) válaszolok egyszerre, akkor az a megfelelő tagoltsággal adott esetben tud hosszú lenni. Ennek két oka van:

- az egyik: utálok flood -olni. Én meg ezt nem bírom. Ez van.
    - a másik - hogy Te könnyebben tudjad szkippelni a hozzászólásaimat ...

Amit írtál én személy szerint nem tartom "építő kritikának". Még egy "tisztességes kötözködésnek" is csak akkor tartanám, ha esetleg valami érdemi dologba/dolgokba (is) sikerült volna belekötnöd. Ez most nem sikerült. Sebaj, majd legközelebb ...

Új hozzászólás Aktív témák