Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiflinger
tag
Köszönöm. Szerintem a hétvégén be is szerzem. Csak jót olvastam a kütyüről. Külső HDD-t én sem terveztem használni, esetleg egy nyomtató lesz rajta. Nekem igazán az a fontos, hogy stabil, jó WL sávszélességet tudjon, legyen gigabit-es az asztali gépek miatt és ne kelljen azon aggódni, hogy bírja-e a sok gépes / mobilos / tabletes terhelést.
-
MODERÁTOR
Egész pontosan ITT van! És van saját topikja is, tehát ha bővebben érdekel, akkor ne itt OFF-oljunk vele.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
"Vagy 2x is ki akkartam kapcsolni, még jó hogy nem tettem"
Az ASUS-okban van recovery mód, így nem lett volna semmi baj, ha kikapcsolod!"Bár fekvő állapotában mind a kettő elég meleg!"
Minden ASUS router elég melegedős (legalábbis a BCM Chip-es széria tuti), már a WL-500 sorozat is az volt, nem kell vele foglalkozni, nem lesz semmi baja, ez náluk természetes! Persze ártani nem fog neki a venti...[ Szerkesztve ]
-
Kiflinger
tag
Egy ilyen ASUS-on gondolkodom én is. A firmware frissítésen kívül volt vele bármi bajod? SmallNetBuilder-en nagyon jó tesztet kapott és az ottani hozzászólások is pozitívak, de olvastam newegg-en, hogy egy-két korai vásárlónak ott is volt baja a frissítéssel. (Bár a hozzászólások javában ott is ajánlják.)
Én nem tennék alá ventit... annyira nagyon melegszik, vagy csak elővigyázatos vagy?
-
legenda
nem melegszik túl, hűtés nélkül sem halálozik el a melegedés miatt, van egy adott hőmérséklet működés közben, így tervezték, nincs azzal semmi gond!
a tűzfal használata ajánlott, első védelmi vonalnak tökéletes, beállítása pedig annak függvényében, hogy milyen adott funkciókat használsz, milyen forgalom bonyolódik le...stb!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
egyrészt az ár nem minden, nem feltétlenül jobb mindenben a drágább, másrészt a beépített antennáktól csak szélsőséges esetben várható el hasonló - pláne jobb - teljesítmény, mint a korrekt külső antennás típusoktól!
az ellenoldal is persze, hogy számít, nem mindegy, hogy kihasználja például a router adta mimo képességet, vagy sem, illetve az 5 gigahertz tartomány pláne okés, hiszen vélhetően kevesebb a zavaró tényező!
az sem feltétlenül igaz, hogy az olcsóbb notikban mindig gyengébb a wifi, mert nem csak a modul típusától függ, hanem az antennás kiépítéstől, amit típusa válogat, antennák milyensége, elhelyezése...stb, de sok nagyon drága notit lehet találni, amiben eleve csak lite-n modul van, mimo nélkül, ami nem a legjobb...
amúgy megfelelő ellenoldal és jó beállítás esetén, az olcsó tp-link tl-wr1043nd - 2.4 gigahertz tartományban - például sok drágább routernek odaver, ha wifi sebességről van szó![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
jNk
senior tag
A teszt szerint egész jól teljesít 2.4GHz-en az a Linksys, jól állítottál be mindent és a kliens(ek) is megfelelőek ?
-
legenda
amennyiben 300-as router és azon 40 megahertz beállítás mellett sem megy 144 megabit/sec fölé a kapcsolati sebesség, úgy esetleg csak 150-es lite-n wifi modul van a notiban!?!?
amúgy 144-es kapcsolat mellett is átnyomható a 80 megabit/sec, de az már erősen határeset!
nekem ez; link anno 130-as kapcsolattal sikerült!Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
nagyon változó, még legjobb 300-as n szabványos eszközök között sem biztos, hogy teljesen átmegy, ha nem ideálisak a környezeti tényezők, ellenben a teljes sebesség is átmehet, ha minden okés!
látatlanban erre nem lehet mit mondani, aki vaktában rávágja, hogy negyede, harmada...stb, az nem ért hozzá eléggé, vagy egy - saját - adott helyzet alapján mondja, ami szintén helytelen!
mindig a gyakorlati próba során derül ki, hogy bizonyos eszközökkel adott környezetben mi érhető el, elég azonos eszközöket elvinni más környezetbe, már teljesen másképp teljesíthetnek!
amúgy nem ritka a 80 megabit/sec valós átvitele, szóval akár a net teljes sávszélessége átnyomható, de a jó eszközök mellett, ideális környezet és annak megfelelő beállítás is szükségeltetik![ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Topikgazda
Mindig érdemes a legfrissebb firmware-t használni, kivéve ha valamilyen gond van vele.
Én két és fél évig használtam egy Linksys WRT320N-t (férjezett néven E2000) és semmilyen gondom nem volt vele, egyszer beállítottam és ment mindenféle hozzá nyúlás nélkül. Én a másodikon lakok egy panelban és a pincében is volt stabil jel egy mobilon.
Beszerzés előtt fontos szempont lehet, hogy az adott modellre lehet-e tenni valamilyen 3rd party firmware-t (Tomato/DD-WRT/Open-WRT) arra az esetre ha a gyári valamiért nem felelne meg.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest