- Tömeges letartóztatás volt Dél-Koreában az ország legnagyobb kriptocsalása miatt
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Trump és az AI miatt 4 éves mélypontra került a Samsung
- Összerakja az AI-t és az 5G-t az NVIDIA
- Más reklámokat nézhetnek a Facebookon az európaiak
- Hálózati / IP kamera
- Vírusirtó topic
- Linux kezdőknek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen routert?
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz eladogeppc #55544 üzenetére
Ha újat akarsz, akkor szerintem feljebb kell menned árban, mert szükséged van az 5 GHz-re.
Nincsenek rossz tapasztalataim a TP-Linkkel, de jelenleg az Asust többel látom jobbnak, mint amennyivel drágább, úgyhogy szigorúan a listán írtak alapján Neked is az Asus RT-AC58u-t ajánlanám.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Grande Ale
őstag
válasz eladogeppc #55553 üzenetére
Kicsit rendbe tennének az ismereteimet a dual band fogalmával?
Ha veszek egy ilyen routert, akkor két hálózatot kell létrehozni, egy 2,4 és egy 5 ghz eset, igaz? Innentől kezdve amelyik itthoni eszköz támogatja az 5ghz-et is, azt csatlakoztassam arra, amelyik nem, azt nyilván a másikra. Vagy nem ilyen egyszerű ez? Ha a telefon mindkettőt támogatja, akkor tud váltani a kettő közt, vagy hülyeséget kérdezek?Köszi előre is, de abszolút nem vagyok képben ezzel a részével a dolognak...
-
félisten
válasz eladogeppc #55553 üzenetére
A katalógusadatok portsebességek, tehát ennyit tudna forgalmazni az eszköz, ha nem lenne közben a rádiós átvitel mint fizikai réteg. Mindezt ráadásul az összes adatfolyamot összeadva, bruttóban, oda vagy vissza.
Ennek megfelelően az egy adatfolyamra meghirdetett 200 Mbps jó wifis körülmények és megfelelő partner esetén szépen tudja hozni a 60-70 Mbps gyakorlati átviteli sebességet.
MaCS
-
Topikgazda
válasz eladogeppc #55563 üzenetére
ITT kellene inkább a témát folytatni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
válasz eladogeppc #85248 üzenetére
Szia!
Ez több dologtól is függ, mint például a firmware-től, a filerendszer típusától, vagy a használt protokolltól is. A plafon valahol 35-40MB/sec körül lehet, de ha már töredezettebb a lemez, akkor lehet 20-25MB/sec is a vége.
-
dkess
őstag
válasz eladogeppc #85260 üzenetére
Csak egy kérdés - ugye nem torrentre kellene az a router USB -n 50-60 MB/s (gondolom a 50-60Mb/sec elírás)? Ez már a minimum NAS -ok birodalma és azok közül sem a "kétpálcásoké" ...
Amennyiben 50 MB/s körüli USB másolgatás lenne a cél - azt a AX58U -al illetve e körüli router -ekkel kapod meg.
-
Alex91
félisten
válasz eladogeppc #85268 üzenetére
[link] , en ezt ajanlom...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
dkess
őstag
válasz eladogeppc #85268 üzenetére
Szia,
Az Asus RT-AC65P egy ajánlott AC -s router - különösen OpenWRT -vel. Ez ugye olyan 26K HUF környéke.
AX esetén én egyfelől javasolnám az AX3000 becélzását, mint alap. Az AX10 -et (ez AX1500 -as) sajnos nem dicsérték agyon a tulajok. Viszont a fentebb emlegetett 26K HUF -ot alapul véve és AX3000 irányában tett tapogatozást én úgy gondolom látóhatáron van az AX50 is a maga 30K HUF árával:
- például itt egy értekezés az USB -s sebességéről (nincs 50-60 MB/s, de van USB ...): [link] ,
- itt meg pl. a WiFi sebességéről erősen zavart társasházi környezetben mobileszközzel (úgy egyébként tud 850 Mbit/s -et is WiFi -n mobillal): [link] -
blakey
titán
válasz eladogeppc #85272 üzenetére
Az AC65P egy erős router, a papírformától eltérően még jobb is a valóságban, OpenWrt vagy egy alternatív Merlin sokat "dob" rajta, bizonyos AX-es eszközöknél még jobb is.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
szaboi6512
őstag
válasz eladogeppc #85279 üzenetére
Mindkettő van....
Merlin (Nem hivatalos)
OpenWrtASUS RT-AX58U "Ez kizárt dolog,mert nem tudom!"
-
MODERÁTOR
válasz eladogeppc #85283 üzenetére
A 65P és a 85P azonos, csak a felirat más a burkolaton. Cserélhetők a firmware-ek.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz eladogeppc #85285 üzenetére
Ebben nincs tapasztalatom, én csak minimális WiFi-t használok, ahol nincs más lehetőség, és nincs WiFi 6-os eszközöm.
[ Szerkesztve ]
-
szaboi6512
őstag
-
félisten
válasz eladogeppc #85285 üzenetére
A Wifi6 lényegesen korszerűbb megoldás, mint a korábbiak.
Szerintem csak az válasszon nem AX-es AP-ot, aki biztosan tudja, hogy annak élettartama alatt nem tudja kihasználni az AX előnyeit.
MaCS
-
woodworm
veterán
válasz eladogeppc #85329 üzenetére
Próbáld meg nem ugyanazt a sávot használni mindkét eszközre. Esetleg tedd fel a többször linkelt módosított gyári fw-t. A qos-t ne használd, kilövi a hwnatot.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz eladogeppc #85329 üzenetére
Huzd ki a TV-t 230V-bol, aztán dugd vissza! Majd referálj, hogy történt.e változás...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz eladogeppc #85343 üzenetére
Es TV-t kihuztad mar a 230V-bol?
-
Topikgazda
válasz eladogeppc #85391 üzenetére
Ide való kérdés.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Alex91
félisten
Kiprobaltam, kvazi ugyanaz a TV-m, nalam is akad. Ha a youtube app a TV-n van, akkor azt ki tudod kuldeni ra. Szerintem ez nem film nezesre van kitalalva...
-
viktorhu
veterán
Ha közben a laptop kábelen be van dugva a routerbe, akkor nem is működik? Én egy miracast dongle használatánál találkoztam ezzel, ott a dongle csak wifin tudott csatlakozni, és ha még a laptop is egyszerre a wifiről szedte a youtube-ot és még wifin is streamelte, akkor annak 2,4 GHz-en nem tudott jó vége lenni, mert túlterhelte a wifit, de ha kapott madzagos csatlakozást is a laptop, akkor nem volt probléma.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest