Új hozzászólás Aktív témák

  • vaakuum

    addikt

    Sziasztok!

    Vasbeton vázas tégla társasház, max távolság a Wifinek légvonalban 15 méter egy Z alakú folyosó végén lévő szoba. Most a Digi ONT-ja adja a wifit, határeset, de az is műxik még a legtávolabbi ponton is (4 telefont és egy tabletet szolgál ki, de társasház, így simán látszik egyszerre bármely helyiségben 18-20 WIFI hálózat a szomszédoktól.). Switchnek jelenleg egy Asus rtn16 van mögötte, 3 kábel lóg az ASUS-ból, de szerintem negyedik kábel is lesz használva rövidesen. Jelen konfigurációban van, hogy 930-940 környékén is tud kábelen a rendszer.

    Az Asus helyett raknék az ONT mögé egy olyan routert, amiben vagy egy normálisan használható szülői felügyelet (az ONT konkrétan semmi ilyet nem tud), és bőven megfelel az üvegszálas teljesítménynek (következő 10 évben nem szeretném cserélni), illetve WIFI tekintetében is tudná az összes jelenlegi szabványt, (tehát az sem lehet majd 3 év múlva, hogy miért nem tud AX-et). A NAT és PAT remélem már alap minden ilyen készüléken. Esetleg lehet menne rá ssd háttértárnak, illetve lehet a torrentet is kipróbálnám a routeren, gondolom ilyenkor az is az usb csatin keresztül ment. Pár éve azt olvastam, az rtn16 már akkor sem volt az igazi Gigabitre, nem is erőltetném. TV a lakásban nincs már 15 éve, nem is igen lesz. Csak net, de az legyen atomstabil.
    Milyen routerben lenne érdemes gondolkodni, ha
    1) 50eFt
    2) 40eFt jutna rá a kasszából.
    3) mi az az összeg, ami ilyen célra ár-érték arányban megfelelhet? (illene fentebb menni a kerettel?)
    :R

    szerk: nem cserélgetném rajta a szoftvert, jó lenne, ha alapból tudná, amit kell. Pont elég, ha néha lefrissíti magát.

    [ Szerkesztve ]

    "Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze! -----------------------------------------Az ideális nő függvénye: x=3ylog(y)-{(1/36)exp[-(36y-36/e)^4]}

Új hozzászólás Aktív témák