-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyuszmó
őstag
Sziasztok
4Mbps a Download a gépemen. Upload 1,2 Mbps
Van most egy 6 éves wifi routerem amivel nagyon akadozik a youtube .
Ha veszek egy újat ,jobb lesz ezzel a paraméterrel ?
Milyet érdemes venni ha kb 5000 ft ot szánok rá?köszi
"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"
-
Topikgazda
válasz gyuszmó #22002 üzenetére
Nem feltétlenül lesz jobb de mivel a mostani már 6 éves így nagyon valószínű, hogy javulás érhető el vele.
4/1,2 net alá bármelyik az első hozzászólásból + az elmúlt néhány oldalon említettek.
5k-rt csak a TP-Link 741ND van de ha 1-2 ezeret még hozzáteszel akkor vehet már egy 841ND-t is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
gyuszmó
őstag
válasz Gubek-Einste #22003 üzenetére
köszi
Még milyen dolgokat nem lehet megtenni egy ilyen régi cuccal,amit egy új tud?
Akkor végül is elég a 4 Mbps a youtubra?"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"
-
gyuszmó
őstag
válasz Gubek-Einste #22003 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
Üdv!
Kiesett a routerem és mint kiderült nálam a digi, semmilyen TP-Link routert nem szeret, erről a TENDA termékről vagy összességében a gyártóról, a supportról van valakinek tapasztalata? Esetleg mi mást helyette, amit külföldön is tudok majd gariztatni ha idő előtt leadná magát?
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
MODERÁTOR
-
F.B.I.
veterán
válasz Intruder2k5 #22007 üzenetére
Itt most az van de májustól külföld és ott max 20-as csomaggal tudnak megdobni de cuccost akarom vinni, bőröndbe befér. A pénz is probléma max.10K a plafon.
[ Szerkesztve ]
Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
MODERÁTOR
válasz F.B.I. #22008 üzenetére
Hát 10k-ba nem fogsz Gbit-es routert kapni, mert legjobb tudomásom szerint a 1043 a legolcsóbb, de az meg TP-LINK, ami ugye nem kell...Esetleg ASUS RT-N12? Bár anyagiakban ez is határeset! Nem tudom, de én biztosan nem vennék magamnak TENDA-t, így nem fogom ajánlgatni se! Nem vagyok meg győződve róla, hogy azzal jobban járnál, mint a TP-LINK-kel!
[ Szerkesztve ]
-
F.B.I.
veterán
válasz Intruder2k5 #22009 üzenetére
Köszönöm ajánlásodat de sajnos az ASUS szervizzel nagyon rossz tapasztalatom van, notikat szoktunk szervizelni és vicc, amit csinálnak.
Linksys e900?Senki nem képes mindenre, de mindenki képes valamire! Segítő válaszokat köszönöm!
-
MODERÁTOR
-
F.B.I.
veterán
válasz Intruder2k5 #22011 üzenetére
Kösz ránézek, olvasok.
-
MODERÁTOR
válasz F.B.I. #22012 üzenetére
Nincs mit!
CPU: BroadCom 5357 @ 300MHz
RAM: 32MB
Flash: 8MBTomato fw van rá, ugyanaz a vas, mint az ASUS RT-N12 B1!
[ Szerkesztve ]
-
Töki bácsi
aktív tag
Szeretnék venni egy wifis routert kb 5-6000 forintért. Jó lenne 300 Mbps sebességű. Mit ajánlanátok?
osu-no seishin
-
MODERÁTOR
válasz Töki bácsi #22014 üzenetére
Szia!
Milyen nethez kellene? Mondjuk ennyi pénzért nem kapsz Gbit-es routert, így nagyjából mindegy is, illetve a gyártót tekintve is szinte kizárólagosan TP-LINK jöhet szóba! 300M-es WiFi a 841ND-ben van, ami 6000Ft-tól kezdődik... Vagyis az igényeidet figyelembe véve, szinte kizárólag csak ez az egy vas jöhet szóba!
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz Intruder2k5 #22015 üzenetére
Szia!
30 Mbites Diginethez kellene. Egy laptop és két mobiltelefon menne róla.
Mennyire megbízható az általad ajánlott készülék?osu-no seishin
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz Töki bácsi #22016 üzenetére
Kinéztem még innen ezt. Vannak ismert hibái vagy gyengeségei? Esetleg valami tapasztalat róla?
osu-no seishin
-
MODERÁTOR
válasz Töki bácsi #22016 üzenetére
Bevallom őszintén - ami egyébként sem titok itt -, hogy személy szerint nem szeretem a TP-LINK-et, de vannak itt többen, akik erre esküsznek! Elviekben a 30Mbps meg sem kottyan neki, de hát 6k-ig úgysem kapsz mást! A következő lépcső valahol 9-10k magasságban van, például a 2-3 hsz-el fentebb említett ASUS RT-N12, és a Linksys E900 képében, amiket én is merek ajánlani!
-
MODERÁTOR
válasz Töki bácsi #22017 üzenetére
És ez mitől is jobb mint a 841ND? Az USB miatt? Akkor miért nem 842ND?
[ Szerkesztve ]
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz Intruder2k5 #22019 üzenetére
Nem tudom mitől jobb, épp ezért kérdeztelek Az új ára 8000 körül van, gondoltam az valami miatt lehet. Nem vagyok nagyon képben a routerekkel. A mostanit is kaptam, sosem foglalkoztam vele.
osu-no seishin
-
MODERÁTOR
válasz Töki bácsi #22020 üzenetére
Az általad linkelt 3420-as 3G router, tehát elsődlegesen mobilnet megosztására van kitalálva!
-
Cobretti13
tag
válasz Töki bácsi #22020 üzenetére
Szerintem felejtsd el a 10k alatti TP-Linkeketet,ha jót akarsz magadnak.2év alatt 2 Tp-t dobtam ki.Átlag felhasználó vagyok semmi extra,valamennyit konyítok hozzá(fel tudom rakni a hozzá való fw-t meg beállítom meg ilyenek).A mai nap halt meg a második wr740n.Várj még egy picit gyűjts még hozzá és vegyél egy normálisat pl.: linksys vagy us robotics stb.
linksys 6k körül
De 10k alatt ne vegyél Tp-t.
Ja ma vettem egy Linksys WRT54GL Router-t[ Szerkesztve ]
S3 / MSI GX 620 / Miskolc
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz Cobretti13 #22022 üzenetére
Rendben van, megfogadom a tanácsot. Bár a mostani routerünk is TP-Link, valami nagyon alap modell, 2 éve dolgozik hiba nélkül, nyilván nem ezt kell nézni, hanem a nagy átlagot. Csak ez ugye nem tud WiFi-t.
Intruder2k5: A 3G megosztására alkalmas router miben más, mint egy "normál" router?
osu-no seishin
-
Topikgazda
válasz Töki bácsi #22023 üzenetére
Az USB csatlakozójára lehet mobilnet modem dugni és ha a WAN portban megszűnik a kapcsolat akkor automatikusan átvált arra mint backup kapcsolatra de természetesen lehet használni alapból arra is, hogy a mobilnetet ossza el.
Lite N (150Mbps) alatt ma már nem veszünk router-t.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
gyuszmó
őstag
Sziasztok
A Digi net sebességem :4Mbps/1,2 Mbps
Van egy Smc 6 éves wifi routerem (11mbs)amivel nagyon akadozik a youtube és minden más.
A lányom szeretne a netbookján játszani,filmet nézni de pocsék a minőség.
Ha veszek egy újat ,jobb lesz ezzel a paraméterrel ,elég ez a sebesség,hogy a router jó minőséget,megfelelő erejű jelet tudjon leadni?köszi
-
Töki bácsi
aktív tag
válasz Gubek-Einste #22024 üzenetére
Értem, köszönöm!
Nézegetem most a Linksys E900as típust. Tetszik, hogy beépített antennája van, viszont ettől nem csökken le a hatótávolsága?osu-no seishin
-
csucsu21
aktív tag
Sziasztok
olyan kérdésem lenne
a jelenlegi netem 10/1 mega
ezt szeretném megosztani de ha lehet úgy hogy 5/5 mega ( már mint pl az egyik gép ne 9 megával töltsön amásik meg 1el ha nem ha lehet fixen 5/5 meg lehet ezt valahogy oldani ?ha hülye a kérdésem elnézést nagyon fapados vagyok a témában
Előre is köszönömAz élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
albert555
csendes tag
válasz Töki bácsi #22026 üzenetére
"Értem, köszönöm!
Nézegetem most a Linksys E900as típust. Tetszik, hogy beépített antennája van, viszont ettől nem csökken le a hatótávolsága?"nekem is ez van, és egyáltalán nem csökkenti a hatótávolságot! Az elöző tplinkemhez képest ég és föld a különbség.(pedig annak külső antennája volt). Belépő kategóriás routerek között ez most abszolút a legjobb, nemcsak tapasztalatból mondom, de ha kicsit utánanézel neten, akkor igazolva látod majd a tapasztalatomat !
-
-
gyuszmó
őstag
Üdv
A TP-Link 741ND és a 841ND-t között sok különbség van az áron kívül?
Miért érdemesebb meg venni inkább ?
köszi
-
MODERÁTOR
-
gyuszmó
őstag
válasz Intruder2k5 #22032 üzenetére
Bocs
A Láma kérdésért de ha nekem 4/1 sebességem van mit változtat vagy jelent ez gyakorlatilag?Ebben a tartományban ki tudom használni,van értelme ?
köszi
-
MODERÁTOR
-
gyuszmó
őstag
válasz Intruder2k5 #22034 üzenetére
Engem kimondottan a wifi sebessége érdekelne ez a fő szempont.
Ezzel már tudok élvezhető minőségben filmet,videót nézni ill. játszani ?
köszi"Ne tégy olyat mással amit nem szeretnéd,hogy veled tegyenek"
-
xxSanchez
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új routert, mert a mostani már nagyjából teljesen használhatatlan...Elindítok egy torrent klienst és egyből összeomlik az egész hálózat, sehol nem jön be semmilyen oldal. 80/25-ös digi netem van. A gép és a router non-stop menne és futna a torrent is. Egy ilyen TP-LINK TL-WR1043ND routert néztem ki, elég jó véleményeket olvastam róla. Ti mit ajánlanátok 15 ezer forintig non-stop torrent igénybevételre?
Előre is köszi!
Heyho.
-
MODERÁTOR
-
NoOne1976
őstag
Segítsetek nekem. Most váltok UPC-ről Digire. Eddig csak asztali gép volt router nélkül, de a jövőben egy laptopot és egy okostelefont is használni kívánnék, íhgy muszály vennem egy routert. Ahogy olvasgattam, a fő gond az, hogy wifin keresztül lassúak az olcsóbb/gyengébb routerek. Az elméleti sebességet meg sem közelítik.
Amit találtam, és megfizethető, és kapható is nálunbk, ráadásul eddig mindenhol csak jót olvastam róla fórumokban az a Linksys E900. Valaki használ ilyet? Bátran megvehetem?
[ Szerkesztve ]
-
gyuszmó
őstag
válasz Intruder2k5 #22037 üzenetére
köszi
-
gyuszmó
őstag
válasz Intruder2k5 #22037 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
Beri
addikt
válasz Cobretti13 #22022 üzenetére
Ideje mindenkinek hétéves túlárazott routert vennie? Ez a tanulság?
Töki bácsi
Rendben van, megfogadom a tanácsot. Bár a mostani routerünk is TP-Link, valami nagyon alap modell, 2 éve dolgozik hiba nélkül, nyilván nem ezt kell nézni, hanem a nagy átlagot.
Te vagy a nagy átlag.NoOne1976
Az elméleti maximumot pontosan ugyanolyan mértékben közelítik meg az olcsó (150-es) és a drágább modellek, csak több pénzért magasabb az elméleti maximum.eladó Aromamizer RDTA V1
-
Tom5
addikt
Engem is utolért a végzet. Ugyanez a rúter, wifi jel van, de nem csatlakozik hozzá semmi...újraindítás után elsőre csatlakozik a teló, rá két másodpercre semmi.
Két teló, laptop kipróbálva.Vihetem mindkettőt gariba...Ezek ilyen kényes darabok?!
-
Topikgazda
-
tutis
őstag
a routerednél az a baj hogy különféle szabványokat akar teljesíteni, de sajna elhasal rajta. Így csak a g szabvány van beállítva, ezen kommunikálnak az eszközök..
szabványokról infó[ Szerkesztve ]
http://www.youtube.com/tutisgsxr
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- LG V30 - vezércsel
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hálózati / IP kamera
- Milyen monitort vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest