Új hozzászólás Aktív témák

  • RPZ

    tag

    Sziasztok!

    Nagyon kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy szerintetek melyik nyomtató a legjobb választás ezek közül, v. esetleg tökmindegy :)?
    Némi scannelés, másolás mellett évi 4-500 oldal fekete-fehér nyomtatásra lenne használva irodai célra(mivel elég tömött oldalak így a standard 5%-os telítettséghez képest ez legalább 3X-ennyi - kb. 1500 o.), plusz magán célra 1-400 oldal legtöbb fekete, néha minimális színes igénybevétellel. Emellett jó lenne évi kb 100 fotó kinyomtatása (kezdeti nekilendülésre néhány százzal indítanék a digitális archívumból).

    Két Epson között vacillálok:
    Epson EcoTank L3070
    [link]
    Epson EcoTank L4150
    [link]
    Melyik lehetne a jobb vétel?

    Egyforma árúak, elvileg a különbség annyi, h az elsőn van lcd kijelző + kártyaolvasó, ezek annnyira nem fontosak (bár nagy ritkán jól jöhetnek), de ami lényeges: a 2. pigmentes feketével nyomtat. A kérdésem az, hogy ez erdményezhetne-e vajon jobb képminőségű fotókat, ill. a fekete szövegek jobb minőségűek, víz hatására kevésbé elkenődőek, ill. tartósabbak lennének?
    A 2. kicsit robosztusabb felépítésűnek is tűnik, bár a "kasztni" gondolom annyira nem mérvadó. Direktben láthatóak a tintaszintek is rajta.
    Ami a negatív oldalon merülne fel: a pigmentes festékkel állítólag könnyebben tud eldugulni a fej. Ergo ha annyira nem hoz észlelhető különbséget, akkor lehet, h. jobb lenne az ilyen szempontból biztonságosabb L3070?
    Illetve kérdésem még, h. az L805 (direkt fotónyomtató) esetleg láthatóan jobb fotókat tudna készíteni? Bár most néztem egy pár éves Canon MG5750-el készített fotókat, és egy ilyen fajta minőség tökéletesen elég lenne, ennyit meg a multis Epsonoknak is tudniuk kellene elvileg..

    Megnéztem a Canonnál kb. ez lehet a párhuzamba állítható versenytárs, ez pigmentfeketét használ:
    Canon PIXMA G2410
    [link]
    Kb. midegy lenne h. ez vagy az Epson L4150 (mondjuk a Canont elég hangos üzeműnek írják)?

    Az idők folyamán jó pár tintasugaras nyomtatót dobtam már a kukába többféle márkából. Most egy Samsung lézer van, de már elég botrány amit produkálni tud. Van 3 hónap az évben amikor kb 0. nyomtatás lenne, ill. az irodai nyomtatásszükséglet is lehet, h. meg fog szűnni 1-2 éven belül.
    Mindig gondoskodnom kell a nyomtató élettartamának a végéig arról, h. minden héten legyen vele vmi nyomtatva??? Ez teljes RÉMÁLOM. Ok, h. lehet windows feladat ütemezővel bűvészkedni, de ahhoz a pcnek is be kell lenni kapcsolva, h. pl hetente adott pillanatban nyomtatni tudjon egy tesztoldalt :S.
    MIÉRT nem tudják megoldan a gyártók, h. a nyomtató ha áram alatt van, akkor magától csináljon megfelelő időközönként egy fúvókakarbantartást???

    Ha lőne vki választ, előre is köszi :)!

Új hozzászólás Aktív témák