- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Corvu$
csendes tag
Sziasztok.
Több napja nézegetem már őket és a segítségeteket akarom kérni.
1. Kb egy max két hónap múlva(azonnal is akár de nem sürgős).
2. Minél kevesebb, 100-250e
3. Rendesen pörögjön rajta a web, 1080p videó ne legyen gond neki(nem tudom a mostani cpuk között mekkora a kül egy i3 és mondjuk egy 4 magos celeron között).
4. Jó az intel integrált vga nekem
5. Erre tőletek várom a választ, mert ez fontos lenne. 11.6-13.3-as gépet szeretnék, de nem tudom
kell e a fullhd, azt nem szeretem ha kicsik az ikonok és többnyire linux fog menni rajta előreláthatólag. TN-IPS is jó kérdés, fontos nekem a jó képminőség nem szeretnék egy moslék kijelzőt nézni de a mostani fejlettségi szinten nem tudom kell e az ips és hogy mennyivel fogyaszt többet mint a tn. Asztali monitorom 2410-es Dell ha jól emlékszem az IPS és jó képe van.
6. Fontos a hordozhatóság és a hosszú akku idő.
7. Nem szeretnék rá oprendszert venni.
8. 128SSD nek jobban örlnék mint 500GB hdd-nek, nem fontos a nagy tárhely.
9. Fontos lenne a minél több usb 3.0 port és hogy bootolni tudjon róla. Fontos még a hdmi kimenet ha néha tv-re kötöm. Webkamera képe is legyen elfogadható. Fontos még az érvényesíthető garancia. Lenovoval megjártam, 2 hónap volt olyat többet nem szeretznék.
Végszónak az usb 3.0 bootolást a teljesítményt és a kijelzőt írnám.
Ja és csak Magyar billentyűs jöhet szóba. Néztem egy használtat ami megfelelt volna de Amcsi modell volt.
Mac-en megy a linux és a windows is és ugyanúgy bootolnak akár usb-ről is?Köszönöm szépen a segítséget.
Corvus
[ Szerkesztve ]
-
Corvu$
csendes tag
válasz Khelben #99845 üzenetére
Köszönöm. Hol keressek ilyet használtan? Látom 3 év garosak ezek gyárilag így még gar is maradhat rajta. Elolvastam róla egy tesztet és jónak tűnik.
Pro Ezt néztem még, gondolom egyel régebbi model és raktáron maradhatott valahol belőle. Ezeknél a tárhely nem bővíthető, integrálva van? Ezek a modern windowsok nem a szívem csücskei adatgyűjtőstől, áruházastól.
-
Corvu$
csendes tag
Olvasgattam a hozzászólásokat és felkaptam a fejem mikor a fospumpa FSiemens hulladék került szóba. 2001-2010 között foglalkoztam a témával rendesen és nem telt el hét hogy ne szoptam volna csontra magam egy ilyen szarkupaccal. Nem értek egyet a kollégával aki azt írta hogy azok között a gépek között volt jó. Az utolsó években aki hozta bármivel, elhajtottam hogy vigye ahhoz akitől vette! Elmondhatatlanul gyűlölöm a márkát. De hozhatnám a Siemens mosógépemet is példának vagy a PD elemeket amit Continental-ra cserélt a VW mert az adott sorozat minden darabja selejt volt. Értem én hogy biztos volt 10000-ből egy ami működött és így nem lehet kijelenteni hogy mind rossz, de megérdemeltek volna egy pert a nyakukba.
Amúgy Asus X51L-t használok 2007-be vettem 150e ért és azóta egy touchpadon és 4 akkun kívül semmit nem cseréltem benne. A zsanérok sem lógnak rajta, napi használat után. Azért kell másodiknak vissza soroljam xp-n futó dolgoknak mert már webre is gyenge. De tudom ezt követően az Asus visszavett a minőségellenőrzésből a garanciázást is elcseszte és elkezdett szemetet gyártani. Amik utána jöttek sorozatok volt velük baj rendesen.
-
Corvu$
csendes tag
válasz szabonagyur #99906 üzenetére
Az már ez után volt, kb akkor kezdődtek a bajok és a spórolás. Enyémben webkam sincs ez még a Dual Core, touchpadje ennyi év után sincs szétkopva jól csúszik jók a gombjai kényelmes használni.
A mostaniak amik mondjuk egy MM-ben ki vannak rakva vagy olyanok hogy lekopik az ember ujjáról a bőr vagy mikor klick-el megőrül mert egybe van a gomb a paddal és nagy erő kell a megnyomásához, nem áll kézre, vagy olyan idegesítő műanyag hangot hallat hogy kedve sincs az embernek hozzányúlni. Pl 300e Lenovo gépen 6 hónap után szétkopott. Az embernek ezért nincs már kedve se venni semmit mert csak magát szopatja vele hogy minden egy hulladék. Én már az az ember vagyok aki addig használ valamit amig tudja az adott célra, hogy minél kevesebb probléma legyen.
A töltője is a gyári deltae néhány kábel megtörésen kívül szintén nem volt semmi baja.Jobb lenne ha lenne egy márkának 3 termékcsaládja és azok működnének, nem a fostengerben kéne halászni. De már minden ilyen.
Elhiszem hogy jó a mostani Fuji de annyira gyűlölöm a márkát hogy le kéne ragasszam rajta a feliratot, mert különben átfúrnám csavarhúzóval Felén rengetegen megvette a szupermárketben 100e ért a szemeteket és várták a csodát, meg egy marhát aki szerelgeti őket.
-
Corvu$
csendes tag
válasz Khelben #99911 üzenetére
Meg persze, értem én hogy szétvált. Közben eszembejutott még valami amiért utálom őket.
Fekvő gépeket hoztumk be Ausztriából nem keveset Dell-t És FS-t még a Nortwood,Prescott korszakban. 10 FS-ből kb 3 szar volt mikor már behoztuk, vagy mire beért(jónak vettük) a hét eladottból pedig a következő pár hónapban 3-4db jött vissza hogy szintén rossz. Vagy táp, de legtöbbször alaplap hibával. Bios reset, kondi cserék után elindult ment pár hetet hónapot majd megint megállt. Ez így ment. Csak üvöltött benne a venti de a postig nem jutott. Buktam rajtuk rendesen. Persze a Dell nél 20-ból kb 1 vagy talán annyi sem volt rossz. A korabeli IBM Notik is hibátlanok voltak, még amiből az összes csavar hiányzott azok is örökké mentek(Első gen PentiumM-ek). Mocskosul utálom Fs-t. Akkor ezek 1-2 éves gépek voltak. -
Corvu$
csendes tag
Üdv.
11.6-ban mit tudtok ajánlani? Elviselhető kijelző LAN catlakozó és viszonylag gyors proci kellene.
150e tudnék rászánni. Nem akarok nagyobbat, mert cipelős lesz. -
Corvu$
csendes tag
Valami ilyesmi kellene nekem. Matt kijelző jobb lenne. Hdmi-n játszon le filmet, bootoljon usb 3.0-ról. Ha jól látom ebben a katban ez a legerősebb cpu. HDD-t később cserélném ssd-re esetleg benne. Nem lenne baj ha a tn panelhez képest viselhető lennne a képe, nem tudom ez mennyire lehetséges
-
Corvu$
csendes tag
válasz vandor01 #101165 üzenetére
Köszönöm a választ!
Utána nézegettem és valóban igazad van egy mag használat esetén minden ilyen fos kb egál
De ubuntu alatt a firefox pl nem használja a több magot? flash-nél nem segít hogy ne akadjon vagy mkv lejátszás?Nekem mind1 milyen gép de 11.6 kellene és az sem lenne baj ha matt a kijelző mert lesz használva nyáron szabadtéren is usb3 és 1000-es lan sem hátrány. Meghajtó gondolom cserélhető bennük ssd-re, bár lehet penen lesz a rendszer.
-
Corvu$
csendes tag
Erről mit gondoltok? Az Asus jobban néz ki tény de engem az annyira nem érdekel.
-
Corvu$
csendes tag
válasz laszlobak #101189 üzenetére
Régebben kb FS kategória volt, hajszálnyival azért jobb de egyfolytában hozták javíttatni őket. Ugyanúgy nem is adtam el senkinek Mint az Fs-t. Anyag minőség az annyira nem számít nekem, de az nem lenne jó ha egyfolytában a szervízben lenne Mondjuk a futáros szervíz az pozitív benne.
Szerintem hiába keresgélek, ekkorában ennyi a kínálat magyar billel. -
Corvu$
csendes tag
Sziasztok.
Egy barátomnak kellene gép munkára és játékra és fontos lenne, hogy világítós legyen a bilentyűzete.Ezt nézegette, de gondolom ez TN paneles lehet. Az ár amit rászánna 300-350e és csak új érdekelné.
Köszönöm
(magamnak azóta sem vettem 11,6-ost, megnéztem egyet a MM-ban de nagyon rossz képe volt) Volt kirakva egy Toshiba integrálva 32GB-al és 2GB rammal olyat vennék de abba még hdd-t sem lehet cserélni) -
Corvu$
csendes tag
Üdv Urak.
IPS paneles gépek mitől indulnak?
-
Corvu$
csendes tag
válasz Tikakukac #104434 üzenetére
http://www.stuff.tv/apple/macbook-air-13in-2015/review És tényleg TN
De hogyan lehet ennyire jó képe? Nem értem.
Rohadtul felgúztam magam :S Mi a francot vegyen meg az ember, már kezdtem beletörődni a 400e be a 8gb 256 ssd-s-ért. De így nem kell. Book kicsi, a Pro nagy azok persze ips
Mondjuk gondolom fogyasztás miatt tn jobb[ Szerkesztve ]
-
Corvu$
csendes tag
Ilyenből nem létezik ezüst vagy fekete? Ez megfelelne nekem. De ha nincs akkor inkább fizetek többet de barnát nem szeretnék Ja és szerintetek kitől vegyem?
Ha kénytelen leszek 300ért venni akkor qhds-t vegyek? Van értelme annak ilyen kicsi kijelzőnél?Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Corvu$
csendes tag
Ez ajánlott?
-
Corvu$
csendes tag
Üdv! Ajánljatok nekem légy szíves 14"ban gépet. Fentebb likeltem egy Asus-t.
Kijelző nem kell ips és elég az alp felbontás. 160-210 a határ.(Magamnak megvettem az ux330la-t, touch-ja nem igazán jó linux alatt mert nem lehet beállítani és elugrál mert ugye nem különülnek el a gombok. Amúgy jó gép netre, csendes és jó a kijelzője, bár azt is kisebb felbontásban használom mert a hazsnált rendzer alatt nem lehet beállítani a betűméretet, felesleges volt a fhd)
Köszi
[ Szerkesztve ]
-
Corvu$
csendes tag
válasz szabonagyur #105759 üzenetére
S ez ?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Eladó egy bontatlan új Lenovo ThinkPad X3 Gen5 üzleti notebook
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- Asus Vivobook Go 15 E1504FA
- E14 Gen5 14" FHD+ IPS Ryzen 7 7730U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad A485 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 2500U 16GB 256GB NVMe dupla akku gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest